Автор Тема: Препоръчайте охлаждане и рам..  (Прочетена 15173 пъти)

4096bits

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 6183
    • Профил
Re: Препоръчайте охлаждане и рам..
« Отговор #75 -: Jan 15, 2018, 23:59 »
Нищо странно няма. Затова лошите новини се разпространяват по-бързо.
Той човека чак се притеснил, че имало шум. Чел. На мен един приятел на тати ми разправя, че ял агне и било много вкусно.
Както се казва, око да види, ръка да пипне. Направи си сцена и пробвай nVidia-та, какъв шум прави, тогава казвай, "аз вече знам".

Нали го знаете този за котака и братчето му.

Един голям котак тръгнал да излиза в късна нощ обаче брат му го вижда и го пита, къде ще ходи. Гледа го нагласен, загладил козина, изпънал мустака и се помолил и той да дойде.
- Малък си още - казал големия котак.
- Не съм малък. Вземи ме с теб! - примолил се отново малкия брат. - Обещавам да не преча.

След дълги молби, най-накрай големият котак склонил.
Запътили се по улички и пътечки, вървяли, вървяли и малкия брат попитал:
- Къде отиваме? Какво още правим?
- Почти стигнахме. Ще чукаме мацки.

Стигнали и се притаили в сенките в очакване да мине някоя котка. Чакали, чакали час, чакали два, три. По едно време малкия котак се обадил:
- Бате, хайде да си ходим. Омръзна ми да чукам.
Активен

As they say in Mexico, "Dasvidaniya!" Down there, that's two vidaniyas.

ignorant

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 151
    • Профил
Re: Препоръчайте охлаждане и рам..
« Отговор #76 -: Jan 18, 2018, 03:57 »
добре които от вас не разбират от рендване (че и откртито си го приизнават) моля да не ми дават съвети. Аз търся съветите и опита на тези, които разбират и се занимават с това. Благодаря.
Активен

4096bits

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 6183
    • Профил
Re: Препоръчайте охлаждане и рам..
« Отговор #77 -: Jan 18, 2018, 05:58 »
Не е въпроса дали разбирам аз или някой друг тук от рендване или не. И за да уточня и това, разбирам достатъчно. Много добър приятел се занимаваше професионално с тези неща дълги години и ми е обяснявал достатъчно, защото ме навиваше да бачкаме заедно, но не беше за мен. Нямах желание. Това първо.

Между другото ползваше само nVidia, правил е и точно това, което ти се опитваш. Имаше няколко машини и рендваше на всички.

Другото е, че не мога да разбера, това, за което се повтарям вече няколко пъти. Редовно пиша в един форум за програмиране и не мога чак да повярвам, какви въпроси задават там. Четат книги, гледат видео уроци някъде, пишат код, после идват във форума и питат, защо не им се получава или пък нещо друго им се случва, дето не очакват. Ма някакви пълни щуротии. Има секция и за домашна работа, за ученици да си задават въпросите. Там пък учителите. Същото. Та всички тези, дали пишат книги или в преподават в училище... правят го не както трябва, погрешно дори, а понякога дават и съвети, които са си потенциално опасни. Научи го така, покажи му го, той да си свикне и после е софтуерен инжинер, творящ чудеса. Иронично казано.

Та, тъй като вече знаеш, че nVidia-та прави шум, щото така си чел някъде от други разбирачи, щом си решил да вярваш на това, твоя воля. Аз съвети не давам. Предлагам ти да направиш най-простото нещо, което повечето хора правят. Проверяват и тестват сами, така ли е. Тествай.

Защо го казвам вече няколко пъти. Зощото точно това ми се е случвало. Четох, мислех, че този дето пише знае достатъчно добре, какво пише. В крайна сметка, се отказах от книгата, защото започнах да не разбирам нещата, които обяснява. След време, когато вече бях на по-високо ниво, можех сам да видя, че книгата не става почти за нищо. Хора, които от 40 години се занимават с това също го разкритикуваха. Автора обаче си взе поука и издаде нова книга. Ама няма и да я погледна, освен от любопитство сигурно. Затова си имам едно наум, като чета. Там е въпроса, че интернет е свободно място и всеки бълва съдържание. Ма повечето е плява. От тук ти си решаваш, да вярваш ли или не. А защо аз се хванах точно за тази ти приказка? Защото рейтрейса е прост алгоритъм. Някъде имах книга по рафтовете, как се прави на ръка. Код де, не лист и химикал. Сметки. Какво означава шум? Смущение от външен източник. Това го има в аналоговите системи. Ха сега познай, компютъра такава ли е! Успех!
« Последна редакция: Jan 18, 2018, 06:01 от 4096bits »
Активен

As they say in Mexico, "Dasvidaniya!" Down there, that's two vidaniyas.

go_fire

  • Global Moderator
  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 8792
  • Distribution: Дебиан Сид
  • Window Manager: ROX-Desktop / е17
  • кашик с гранатомет в танково поделение
    • Профил
    • WWW
Re: Препоръчайте охлаждане и рам..
« Отговор #78 -: Jan 18, 2018, 07:30 »
Само не мога да разбера, защо непрекъснато споменавате OpenCL. Той е за статистика, няма нищо общо с графика. Нали не се бърка с OpenGL?

4096, човека не може да се възползва от твоя съвет. Написал го е в псевдонима си. Той е лаик. Тепърва опипва почвата на тази планета наречена компютри.

Трябваше вече да си го разбрал по въпросите му. Пита за дъна 1U срещу *ATX и твърди, че това нямало значение. Иска да пуска надчестотно процесори върху сървърни дъна. Изрежда всички знайни и незнайни програми за монтаж, специални ефекти, триизмерна графика, повечето от които струват хиляди долари и пита, коя е най-добра за процесора му. И така нататък.

Този човек няма никаква идея, за какво говори. Но проявява претенция. Последното не го разбирам. И аз съм лаик, ама лаиците не следва да имат претенции. Трябва да са кротки и търпеливи.

Всъщност му завиждам. И моите първи стъпки в компютрите бяха свързани с какви ли не блянове. После времето започна да ме наказва. Иска ми се да продължа да мечтая.

=*=

Няма да се възползва от съвета ти, защото все още е безкрайно далеч от този момент. Но, ако не загуби кураж, стъпи си на краката, а не се фръцне, като някоя мадама, то един ден, някога в бъдещето ще узрее за всичко това, което ти, Мейкми, Нууб, Деант, Йордан и другите му говорите. Още му е рано. Не ви разбира.
Активен

В $por4e2 e истината  ;)

***

Aко даваха стипендия за най-глупави, щях да съм човека с най-много Mини Kупъри

***

Reborn since 1998 || 15.09.2007 totally М$ free && conscience clear

malin

  • Гост
Re: Препоръчайте охлаждане и рам..
« Отговор #79 -: Jan 18, 2018, 11:28 »
Някъде във второто или третото писане/споменаване gl стана cl, и така си върви.
Активен

4096bits

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 6183
    • Профил
Re: Препоръчайте охлаждане и рам..
« Отговор #80 -: Jan 18, 2018, 12:54 »
Не зная, какъв му е случая, пък и не е толкова важно. Аз си казвам това, което съм научил от опит. Ако някой има уши да чуе, чудесно. Ако не, ще научи същото по трудния начин. Защо продължавам да си отварям устата? Защото го гледам, че се кани да прави инвестиция, а правиш ли 3D си трябва производителност, тя струва пари. Чел два дена каквото е изплюл гугъл, а знаем, че той като плюе се прицелва избирателно и мисли, че вече знае.

Последния ми спомен... Като бях за малко на гости на приятелче, което учи в чужбина, че не се бяхме виждали много време и му дават някакви домашни задачи да прави - SQL щуротийки - и опитва да направи нещо, обаче даскъла им нищо не обяснявал, на нищо не ги учи и кой както може, на всичко отгоре реже глави с оценките без да му мигне окото. Та му беше голям стрес и рови в интернет, търси кое, как става и пробва решения, различни начини и методи, ма не му се получава. По SO, по форуми, където го прати гого. И там също разбирачи. Ма нещо не се получава. Най-накрая сам си намери решение, ама почти на края на всякакви срокове, дето имаше. На всичко отгоре, имаше някакъв дребен детайл, дето явно хората си го знаят, но понеже е очевиден, никой не споменава за него. Та и това сам намери. Излизах да се разхождам сам, да му е спокойно, пък и на мен да не ми е нервно покрай него. От SQL не разбирам. Даже тук питах някакви неща, от негово име. Та така, с мненията в интернет.

Истината е, че не си ли счупиш главата, не се научаваш да не тичаш слепешката.
Активен

As they say in Mexico, "Dasvidaniya!" Down there, that's two vidaniyas.

remotexx

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 3236
    • Профил
Re: Препоръчайте охлаждане и рам..
« Отговор #81 -: Jan 18, 2018, 15:23 »
Ооо дааа Гого много добре се прицелва, на първо място показва тоя който си е платил най добре, на второ следващия по ред на номерата, а като му свършат платените обяви почва безплатните ама и там по реда на най много щраканите т.е. пак според каквото било на първа страница... Нямате си на представа как естествените резултати повтарят платените., Особено за продукти като компютри, видео карти... Направо си е безплатна реклама на същите компании от платената секция

А за хората които учат в чужбина - за техническа и научна литература, аз отдавна минах на Бинг
Активен

Naka

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 3397
    • Профил
Re: Препоръчайте охлаждане и рам..
« Отговор #82 -: Jan 18, 2018, 15:35 »
и там по реда на най много щраканите т.е. пак според каквото било на първа страница...

На това му се вика Демокрация. Повече значи правилно. Ми то от Гого някъде си бяха признали, че броят щракания бил 'сигнал' за тях и е един вид гласуване.

А технически грамотно написаните публикация ще бъдат оценени от едва 0.001% (аз го пляснах този процент) от общият брой И-т потребители- т.е. от този който може да ги вдяне т.е. от никой и отиват в кереча.

Па след това що имало спам и жълти новини - ами щото се котира и харесва.

----
Например давате ли сметка каква реклама направихме досега на въпросната страница. Не стига, че от линукс.бг има линк към нея, ами в тук в темата се говори за 'ноис' рендвания и т.н. Спайдера вече е минал и Гого си е казал  щом там се говори за това а и страницата е за това - значи това е много важно. А Гого отдавна има изкуствен интелект. Дай да я тикна още по напред.
« Последна редакция: Jan 18, 2018, 15:54 от Naka »
Активен

Perl - the only language that looks the same before and after encryption.

4096bits

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 6183
    • Профил
Re: Препоръчайте охлаждане и рам..
« Отговор #83 -: Jan 18, 2018, 17:10 »

----
Например давате ли сметка каква реклама направихме досега на въпросната страница. Не стига, че от линукс.бг има линк към нея, ами в тук в темата се говори за 'ноис' рендвания и т.н. Спайдера вече е минал и Гого си е казал  щом там се говори за това а и страницата е за това - значи това е много важно. А Гого отдавна има изкуствен интелект. Дай да я тикна още по напред.
Добре го каза. Наливаме вода в мелницата - яко  :D

Между другото преди доста време се бях запалил малко по 3D-тата и звъня на дистрибуторите на 3D S Max и ги питам, колко ще ми струва пакета, те ме питат за едно място ли, аз викам за едно се приготвям да чакам отговора, обаче онази изстреля направо - 10 000 долара. Благодарих ѝ и затворих  ;D. Цените тук са някакво безумие. Аутокад струваше някъде към 4-5, ако не се лъжа. Но отдавна нямам поглед върху нещата. 4-5 се ядва, ма другата сума...
Активен

As they say in Mexico, "Dasvidaniya!" Down there, that's two vidaniyas.

remotexx

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 3236
    • Профил
Re: Препоръчайте охлаждане и рам..
« Отговор #84 -: Jan 18, 2018, 19:41 »
Правилно "колега" - не се спори със по-подготвени.

П.П. Трябвало е да се подготвиш (с въпроси и отг.) и за над 10,000, над 100,000 и т.н.

..или както казваше един умен човек навремето, спец. по бойни изкуства отг. на въпроса кое е най-важното ..ами за него нямаше значение дали си тренирал по някаква програма, стил и пр. или си уличен... боец, накрая обик. по-подготвения печели или с негови думи тоя който знае повече номера - той на мене ми прави една фатка (ама аз я знам), после аз на него и така докато единия се хване неподготвен  ::)
П.П.П. Не беше кечист.
Активен

n00b

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 1248
  • Distribution: OSX
  • Window Manager: 10.6, 10.8, 10.9
  • Live to hack, hack to live.
    • Профил
Re: Препоръчайте охлаждане и рам..
« Отговор #85 -: Jan 20, 2018, 09:48 »

----
Например давате ли сметка каква реклама направихме досега на въпросната страница. Не стига, че от линукс.бг има линк към нея, ами в тук в темата се говори за 'ноис' рендвания и т.н. Спайдера вече е минал и Гого си е казал  щом там се говори за това а и страницата е за това - значи това е много важно. А Гого отдавна има изкуствен интелект. Дай да я тикна още по напред.
Добре го каза. Наливаме вода в мелницата - яко  :D

Между другото преди доста време се бях запалил малко по 3D-тата и звъня на дистрибуторите на 3D S Max и ги питам, колко ще ми струва пакета, те ме питат за едно място ли, аз викам за едно се приготвям да чакам отговора, обаче онази изстреля направо - 10 000 долара. Благодарих ѝ и затворих  ;D. Цените тук са някакво безумие. Аутокад струваше някъде към 4-5, ако не се лъжа. Но отдавна нямам поглед върху нещата. 4-5 се ядва, ма другата сума...

Ми те толкова си струват и във Европата?

http://polycount.com/discussion/162146/buy-3dsmax-2016-or-rent-it
"I live in Europe and 3DSMax is 5000 euro's here for the Perpetual Licence, that's even more in dollars.  It does not seem possible to buy 3DSMax in the United States (That would cost me about 4000 euro including VAT). I will also have to pay 800 euro for the maintenance license, to be able to keep upgrading. "

https://www.quora.com/How-much-does-AutoCAD-cost
"A standalone AutoCAD license costs $4,195.00. If you do not get the $1,250/year maintenance subscription, you will receive no major updates and no tech support from AutoCAD.

A more common approach is to use AutoDesk's subscription service.

A monthly subscription of AutoCAD costs $210/month, which is quite pricey.
A yearly subscription costs $1,680, which is very reasonable."
Активен

mobilio - професионални мобилни приложения