Покажи Публикации - metal
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: 1 ... 27 28 [29]
421  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Графична среда през телнет - как? -: Jan 29, 2006, 16:46
За сега експериментирам по варианта посочен от betso, направих всичко както е описано там и нещата тръгнаха някакси, но ... естествено не без проблеми. При логване получавам съобщение за грешка, което заедно с исканите от него резултати може да видите тука. Картината представлява поредица от снимки, няма звук и не откривам начин да спра клиентския компютър.
July - "... и да си разрешил достъпа от новото_пц" малко по-подробно, ако обичаш, че нещо не вдявам  '<img'>  '<img'> . Дистрото е Debian Sarge, Gnome ... друго, което да е полезно се не сещам.
422  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Install проблемче :) -: Jan 29, 2006, 01:39
При Линукс модела е съвсем различен. Тук няма директория в която се инсталира програмата (Program Files\WinAmp примерно), а различните (видове) файлове се записват в различни папки според предназначението им, например /usr/bin - изпълнимите файлове, usr/lib - библиотеките, /usr/share/man - документацията и т.н. Не претендирам за изчерпателност, нито за точност - самият аз не ги знам точно. Командата whereis (къде е) mozilla (примерно) и файловият браузър ще ти дадат яснота по въпроса.
423  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Графична среда през телнет - как? -: Jan 29, 2006, 00:56
Опитвам се да дам живот на един стар комп (к6/2 - 500), като чрез телнет го свържа към моя, но така че на него да си има графична среда. Ще може ли изобщо (под Х) на компа клиент на телнет да се работи така все едно е на компа телнет-сървър или това са приказки отнасящи се за конзолни приложения?
Страници: 1 ... 27 28 [29]