Покажи Публикации - ray
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: 1 2 3 [4] 5 6 ... 99
46  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: (безнадеждната) Руско-украинска война от 2022-2025 год. -: May 22, 2023, 09:54
Бахмут станал вече Артьомовск.
За кой път - загубих им бройката (май е веднъж месечно)?

https://www.youtube.com/watch?v=63nKsFTgzU0
Срочная новость! Зеленский на встрече с Байденом признал потерю Бахмута - (Униан)
47  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: (безнадеждната) Руско-украинска война от 2022-2025 год. -: May 18, 2023, 20:03
А любимия ви Путин какво точно бомбардира в центъра на Киев (тази сутрин включително), като фронта е маааалко по-надолу, ако не мирно население (за което Кремъл врещи, че не прави). С оправданията може да си избършете....
Интересно като припадате по колонизатора ни (Русия дето ни освободила от Османското иго), защо не припадате и по другия ни колонизатор (Турция/Османската империя) - нали ни е освободила от Римската империя. А може пък щото нямате роднини в Турция. или мазохизма ви е избирателен, или потвърждавате тезата ми, че сте жертва на пропагандата (най-вероятно и от трите).
...

Абе @jet, кога сме били под иго от Римската империя/Рим (били сме под властта на Източната римска империя/Константинопол), но преди падането под турско робство сме имали 2-3 български царства.
Или и ти си решил да пренаписваш историята на България, твоя работа, ставаш смешен (и предполагам не само за мен).

Доколкото знам руснаците бомбардират военни, енергийни, логистични и транспортни обекти - свързани с военните.
Украйнците атакуват главно цивилни обекти, че е по-лесно (да убиват и ужасяват хората). Нали не се местят, спътника дава координатите и бам !

Предпочитам да съм жертва на собственото си мислене, отколкото да приема твоите тези.
Поне знам че ще виня само себе си ако бъркам  :D

...
Сега може да започнете да "стреляте" с Циркон-а - да видим до какви висоти ще стигнем (нали Кремъл казва че имат и други хипер ... вицове, а на кремъл трябва да се верва). Ама Рей си мълчи и не е толкова нахъсан като преди няколко месеца, дето ми държа лекции какви работи имало на фронта, а аз отричам
Май е по-добре да спра да пиша докато не видя отворена нова тема от типа "Възстановяването на Русия след загубата на войната", щото си хабя клавиатурата.

Тук понеже съм споменат (благодаря) клоня към това да огранича още повече отговорите на твои постове/споменавания - няма смисъл (нямаме общ език, ама въобще). Само си губя времето !
Мога да запълня времето с по-полезни неща  :o
И последно, не пиша само за теб, има и други хора тук  8)
48  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: (безнадеждната) Руско-украинска война от 2022-2025 год. -: May 18, 2023, 07:17
Че не е ли виновен, бе? 1/6 от нефта изчезна от пазара. Очаквай руски Майдан скоро. Нефта е инфлационно определящ продукт (това би трябвало да го знаеш, като четеш по цял ден американски новини от руски изтоници и половината войни (в Украйна включително) се водят за него.
...

На умния Путин не знам кога ще му уври главата, че тази война е загубена и само си избива народа, накрая и той ще свърши като куче и пак Западът ще е виновен.

Хехе, на кривата ракета космосът ѝ е крив !!!
Не съм чул/чел на руския (китайския, индийския, българския и т.н.) пазари да няма бензин/петрол, за другите пазари те да му мислят  ;D

Пак са се загрижили за Путин, а той да не знае бедния колко бил зле  :o
49  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: (безнадеждната) Руско-украинска война от 2022-2025 год. -: May 16, 2023, 23:30
То като "Увеличихме експорта на нефта" - да ама на половин цена - сигурно продават/подаряват на индийците по $40 на барел (щото на $60 си е разрешено). Ако не го "продават" ще са по-на далавера.

Цитат
S&P Global Commodity Insights estimates Russia's fiscal breakeven oil price at $114/b in 2023, up from $64.47/b before its invasion of Ukraine, as the Kremlin's outgoings to fund the war add to its overall budget spending.
Значи направо си го подаряват. Жени мома да не е дома. Путин просто закопа Русия, без значение какво мурзилките си пеят (и пак са им виновни американците и марсианците).

Ами значи трябва да се радваш нали ?

И като цитираш не режи а пускай линк, иначе го смятам за фейк  :P
50  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: (безнадеждната) Руско-украинска война от 2022-2025 год. -: May 16, 2023, 23:25
Бе баш ясно си е
Едните казаха, няма да нападаме а нападнаха
Другите казха ще помогнем и помогнаха

П.П. Оставям(е) настана по-дребните лъжички че не са всяка уста

П.П.П. Подозирам че и онова там .. с остъкляването дето го обещават и там ще (се) излъжат и ще направят обратното т.е. нищо няма да направят (там става страшно като почнат да говорят - няма да остъкляваме бе)

Е хайде сега, ако тръгнем да цитираме всички лъжи няма да ни стигне и едно хилядолетие  8)
Другите да не би да са божи кравички и не лъжат  ;D
Или все пак една от лъжите се обявява за най-голяма и засенчва всички други  :P
А тази лъжа за химическите оръжия на Садам не е съвсем лъжа, почти се е превърнала в истина  ::) (транс-истина)

И все пак се осмелявам да твърдя че най-голямата лъжа е тази за трансчовека/джендър идеологията.
Там направо отричаш самата Природа (самия Човек) и резултата ще бъде трагичен !
Такова нещо (такава лъжа) не се е случвала в историята досега (може би само при Содом и Гомор).

Интересно ако се пита ИИ за пола какво ли ще измисли (вероятно ще зависи от обучението) ?
BTW: според някои предания Атлантида е потънала/погубена заради опитите за кръстосване на хора с животни, на различни животни и всякакви там анти-природни деяния  >:(
51  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: (безнадеждната) Руско-украинска война от 2022-2025 год. -: May 16, 2023, 17:49
На пръв и дори на втори поглед си прав, но има и още нещо, но иска чисто мислене  :D

Какво имам предвид, когато се сблъскат две пропаганди/лъжи не рядко (по-скоро често) те толкова си противоречат че става ясно че това за лъжи. Остава другото !

Второ, когато някой признава някакви неудобни за него събития (лично аз) съм по-склонен да им повярвам за основните неща, отколкото на друг който отрича всичко неудобно и не го признава до последно.

Друг критерии, когато лъжата е явна (вчера, преди седмица, месец и т.н.) нещо се казва, после днес се казва нещо съвсем друго (или пък се твърди нещо което според първото/старо твърдение трябва  отдавна да се е случило), как да вярваш на някого ако след време самия той/тя обръща палачинката и пак трърди че това е чистата истина.

Както е казано: може известно време да криеш почти всичко от всички, но това не може да продължава вечно ! (май нещо такова беше)

PS: сега като го препрочитам ми се струва малко неясно, но го оставям както си е  :(
52  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: (безнадеждната) Руско-украинска война от 2022-2025 год. -: May 16, 2023, 15:16
Прави ми впечатление че все повече реалността се базира на медиите и информацията там и все по-малко се обръща внимание на реалностите (докато нещо случило се не стане безспорно).

Например, колко пъти свършваха ракетите на руснаците, от колко болести беше болен Путин, колко ефективни са западните санкции и какво ли още не  :o

Друг пример от САЩ, специалния прокурор който разследва участието на Тръмп и уж вмешателството на Русия в изборите излиза с окончателен доклад че няма никакви данни за това.
Но това се раздуха от медиите едва ли не като реално и доказано (хайли лайкли)  ;D
Съвсем друг е подхода към разследването на Хилари Клинтър (за личния пощенски сървър и т.н.).

Ето как едни неща се измислят, а други се скриват. Но това не е новост за нас/България, особено гледайки работата на Прокуратурата и донякъде на Съда  :o

И никой не отрича какви територии са контролирани и от кого (но се гледа това да не се споменава много-много) че не е много лицеприятно/политкоректно.

Така че реалноста се заменя с виртуален свят с надеждата този образ да се въплати и в реалността и да парализира действията на хората на база измислената реалност.
Пак - Матрицата !

Реалността или нещо близко до нея може да се получи само ако гледаш информацията и двете страни и то критично и след проверки  ::)
53  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: (безнадеждната) Руско-украинска война от 2022-2025 год. -: May 13, 2023, 14:20
@go_fire: Едно са желанията (на когото и да било) а съвсем друго възможностите и реалността.

При една война има две страни, едната не може сама да реши дали ще има война или не !
Допълнително вече е съвсем ясно че не Украйна воюва, а целият блок НАТО.
Един исторически пример: ако Сталин беше поне очаквал и се подготвял за нахлуването на Хитлер, дали щяха да дадат толкова много жертви ?
Не казвам да нападне първи, въпреки че и това е възможно и дори оправдано с оглед прегазването на цяла Европа от Хитлер преди това !

Второ, някъде беше казано (не помня къде) че войната в Украйна е планирана да започне някъде през 2016-та, от Хилари Клинтън. Обаче съдбата реши друго, Тръмп взе та победи и така тя се отложи с 4 години.
Отделно че най-новите руски оръжия (хиперзвук, Посейдон, Сармат, Армата и т.н.) бяха довършени и пуснати в производство едва последните 7-8 години.
Икономиката на Русия през 2014-2016-та дали щеше да издържи на същите санкции ?

Никак не лесно (почти е невъзможно) да вдигнеш една съсипана държава поне до нормално състояние, а се изисква дори повече.
Хипотетичен въпрос, дали България може поне да се възстанови (промишлено и в селското стопанство) за примерно 5 години, а КОЙ ще успее да го направи (трябва екип, сам човек няма шанс).
54  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: (безнадеждната) Руско-украинска война от 2022-2025 год. -: May 13, 2023, 08:03
Хора, не мога да разбера защо много хора искат бърза победа за коя да е страна  :o
Това е точно сценария - седя си срещу телевизора/компа и гледам филмче как едни войници се избиват едни други  :( и си чеша езика зад клавиатурата  ::)
Само (за момент) си представете че вие сте там, изглежда ужасно и е така  :(

То ако някой искаше да унищожи хората, че и градовете отдавна да е използвал тактическо ядрено оръжие  :o
Както се случи в Хирошима и Нагасаки (няколко десетки а може и стотици хиляди за часове  :o)

Основния въпрос е каква е целта ти - да избиеш врага и да унищожиш градовете му или да превземеш някаква територия с минимални загуби (основно за себе си, но в случая това засяга и част от хората срещу теб).

При официално от американска страна (изтеклите документи и други изказвания) съотношението на убити украинци срещу убити руснаци е 7:1. В официални западни канали се говори за около и над 300,000 убити украинци.
Това при положение че в страната са останали около 20-тина милиона (от 35-40 преди това). Май около 3 милиона са отишли при врага, в Русия.

А ВСУ в момента вероятно е 2/3 украинци и 1/3 наемници и всичкото оръжие, логистика, бюджет е от Запада.
Сега и бедния уран пристигна  :P Май ще гледам да не купувам украински храни !
Там войната вече е глобална, с всички рискове и последствия.
55  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Що е то ИИ/AI и има ли то почва у нас? -: May 10, 2023, 08:05
https://www.youtube.com/watch?v=bOznEZAjX3I

Интересно интервю на Такер Карлсон със Илон Мъск за ИИ и нещата около него.
Например казва се че учат ChatGPT да лъже (да бъде политически коректен).
Друго интересо е че в момента има само два големи центрове около ИИ - Google vs OpenAI/Microsoft(mainly).
56  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Що е то ИИ/AI и има ли то почва у нас? -: May 09, 2023, 18:35
https://money.bg/internet-it/chatgpt-vze-parvata-si-zhertva.html?utm_source=news.bg&utm_medium=article&utm_campaign=incontent
57  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: За съдбата на Кремъл -: May 07, 2023, 08:54
Е, хайде сега, Украйна била заплаха за Русия - то от Украйна остана само едната територия. Няма промишленост, икономика, военно производство (поне сериозно такова), половината им бюджет идва отвън.

Сега като се понатрупа и малко обеднен уран (от английските снаряди) и земята и продукцията им няма да стават за нищо.
Не случайно европейците не искат тяхната селскостопанска продукция  (дори като транзит) :o

Реално войната е на САЩ срещу Русия и мястото към момента е в Украйна. Но освен чисто военния аспект има и един още по-важен: икономическия, вече трета голяма американска банка фалира, долара намалява дела си в международната търговия. Икономически Брикс вероятно е по-голям от Г-7  ;D
Там вече в голяма степен войната е между Китай и САЩ. Подготвя се и активна война в Тихооеканския регион (АУКУС).

Без използване на ядрено оръжие (което засега едва ли някой може да си позволи) икономиката (реалната, не финансовите балони и частично сферата на услугите - какво ще доставяш ако няма продукт) и психиката на съответните народи ще решат изхода  :o
58  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Що е то ИИ/AI и има ли то почва у нас? -: May 03, 2023, 07:31
https://www.dnes.bg/technology/2023/05/02/bashtata-na-ai-napusna-google-i-predupredi-ochakva-ni-koshmaren-scenarii.568335
59  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Що е то екология и има ли почва у нас? -: Apr 28, 2023, 07:23
Хора, всяка една от примерно 12-те най-развити държави може да отдели много, много пари и да направи някаква супер кола, уж екологична, удобна, безшумна, бърза и каквото там се сетите.
Обаче възниква въпроса кой ще може да си я ползволи, ако това е 1-2 % от хората добре, а останалите ?
Ясно е, тях кучета ги яли ! (мързеливи са, некадърни са, глупави са и т.н.) Обаче дали е така наистина ?
https://edition.cnn.com/2022/12/03/politics/nyc-hospitalize-mentally-ill-what-matters/index.html

Сега колко Тесли са произведени/продадени през примерно 2022 - 536,069 (приблизително), според Гого.
Тоест това си остава (поне засега) една елитарна придобивка, другите да си мечтаят  :P

Сега за екологичната страна, батерийте все още изиксват редки метали.
Here's why that is — and isn't — a big deal. Tesla has announced plans to eliminate the use of rare earth elements in its powertrains — but the move alone won't be enough to significantly combat the problems caused by the metals.Mar 8, 2023
Тоест това постепенно се решава, но очевидно не много бързо и ще е за сметка на цената и количествата.
https://investingnews.com/daily/resource-investing/critical-metals-investing/rare-earth-investing/rare-earth-metal-production/

Според това Китай произвежда около 5 пъти повече от САЩ и май повече от останалите 9 държави в списъка.
Тоест с оглед на търговските войни може да има сериозни проблеми.

Забелязвам една тенденция, нещата/въпросите да се разглеждат по-скоро теоретично/хипотеттично без оглед на това доколко са (ще са) достъпни масово  :(

А нима производството на батерийте, изхвърлянето им и всичко свързано с това няма екологични последици, вероятно така са говорели и когато започва масовото производство на пластмасови торбички и всякакви екологични опаковки  :P
60  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Физика и метафизика (плюс малко за ИИ/AI) -: Apr 26, 2023, 19:45
The Matrix - all series  :o
Terminator - all series  :o
Страници: 1 2 3 [4] 5 6 ... 99