Покажи Публикации - 4096bits
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: 1 ... 360 361 [362] 363 364 ... 413
5416  Програмиране / Общ форум / Re: Изпълнена команда в bash -: Oct 16, 2014, 17:29
Това да се заменят натписите при стартирането на машината с някакъв друг не зная как може да се направи. Иначе може да се изключат от grub.conf като се променят опциите на boot-a. Там quiet ли се пишеше. А може и да се пренасочи изхода към друг терминал.
Във /etc/default/grub има един ред GRUB_CMDLINE_LINUX=
Тургаш му GRUB_CMDLINE_LINUX="console=tty10"

Иначе Х11 доста добре е замислена. Стартира се сървър и всяко графично приложение е клиент. Така клиента може да оперира със сървара и през мрежата ондъфлай.
5417  Хардуер за Линукс / Десктопи / Re: Избор на дистрибуция според хардуера ми -: Oct 16, 2014, 12:00
И аз преди време имах този „проблем“ със зареждащата флашка.
Не се разпознаваше като USB устройство.
Открих я под опцията „+ Hard disk“.
Да и аз съм намирал на някои машини, дето си мислех, че нямат опцията там.
Поразгледай!
5418  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: дали негласуващите разбраха: негласуване = преразпределение, нищо повече -: Oct 15, 2014, 22:10
То това е целта на всички западни шефчета. Да станем собственост на банките. Да живеем на кредит цял живот.
Няма да стане у нас обаче. Българина има един идиотски талант. Всичко външно дето се вкарва като идея или приложение, тук се изопачава до неузнаваемост, та.... не съ бой. Не, че не може и по-зле от това гащите ти да са на банката, ама пък може и нещо шантаво и не толкова лошо да стане  8)
5419  Програмиране / Общ форум / Re: Изпълнена команда в bash -: Oct 15, 2014, 22:06
Искаш да пуснеш xterm на друг монитор ли?
Ми, ако това са командите, каква красота искаш в нещо толкова накъсано на вид  ;D
Можем да пуснем конкурс със задача да се направи по възможно най-сложен начин и тогава нещо може и да ти хареса  ::)
Правили са такива, за "Hello World!"
5420  Програмиране / Общ форум / Re: Изпълнена команда в bash -: Oct 15, 2014, 21:55
When DISPLAY does not contain a hostname, e.g. it is set to :0,.
Eй тоя цитат прочетох току-що, че проверих, какво прави това нещо
Не знаех
И не е ли
xterm  -display :1
5421  Програмиране / Общ форум / Re: Изпълнена команда в bash -: Oct 15, 2014, 21:52
А пробва ли да затвориш командите в единични кавички
или това единичното обратното, не помня как се казваше
Ти не задаваш ли стойност във втората просто
и после пускаш терминал
Това не са ли две отделни неща?
5422  Програмиране / Общ форум / Re: Изпълнена команда в bash -: Oct 15, 2014, 21:48
А пробва ли да затвориш командите в единични кавички
или това единичното обратното, не помня как се казваше
5423  Програмиране / Общ форум / Re: Изпълнена команда в bash -: Oct 15, 2014, 21:39
първа_команда && втора_команда
Ако първата команда се изпълни, се изпълнява и втората

първа_команда ; втора_команда
Първата команда се изпълнява, след това втората.

А можеш и да порвериш exit status-а на едната програма и според върнатото да изпълняваш нещо друго след това.
Тази стойност се пази във $?
echo $? ще ти върне exit status на послесната команда от шела например
Може да го включиш в if и да правиш после каквото искаш
Ето ти и значенията на различните върнати стойности
http://tldp.org/LDP/abs/html/exitcodes.html
5424  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: дали негласуващите разбраха: негласуване = преразпределение, нищо повече -: Oct 15, 2014, 18:12
Ясно е, че са нужни радикални промени. Но историята е показала, че промени от такъв порядък никога не стават по мирен път. Това малко ме плаши. Не искам така, но това, което може да дойде, ако продължат нещата както досега, може да е много по-лошо.
5425  Хардуер за Линукс / Десктопи / Re: Избор на дистрибуция според хардуера ми -: Oct 15, 2014, 13:49
Записваш образа на диск с опцията "Запис на образ (Burn Image)", поставяш диска в DVD устройството и рестартираш компютъра. Ако BiOS не е зададен да бутва първо от CD, тогава отваряш настройките и в стартовите опции, преместваш DVD устройството да е преди хард диска.
Системата стартира и работи от диска без инсталация.
Ако стартира нормално и ти разпознае хардуера, тогава кликаш върху иконата за инсталиране на работният плот и стартираш инсталация.
Мерси, довечера след работа ще пробвам и е пиша с резултата.
А понеже диска е бавна работа, може да пробваш с usb. Ако имаш 4гига флашка, дърпаш Unetbootin, не се инсталира, пъхаш влашката, стартираш програмата, избираш iso файла и пускаш да бачка
После казваш на компа да зареди от USB
5426  Хардуер за Линукс / Десктопи / Re: Избор на дистрибуция според хардуера ми -: Oct 15, 2014, 10:22
http://crunchbang.org/
Това е на машината на брат ми, която ползва за работата си и върви нормално на 1.5G RAM DDR
Процесора е пак на AMD подобна честота.
Направи си отделен дял за /home
5427  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: дали негласуващите разбраха: негласуване = преразпределение, нищо повече -: Oct 15, 2014, 07:27
Не мога да разбера, защо прословутата интелигентност на българите не работи в случая!?
Ако пообиколиш широкия свят ще разбереш, че това е един нашенски (прословут) мит.
Казах го, ама с повече думи  ;D
5428  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: дали негласуващите разбраха: негласуване = преразпределение, нищо повече -: Oct 14, 2014, 22:54
Мммммм... и да гласуваш, и да не го направиш все тая. Ако гласуваш, за кого? Ако пуснеш невалидна бюлетина, системата пак е вкарала същите нищожества в парламента. Платени гласоподаватели, платени народни представители, правителство, ченгета, прокуротура и съдии. Цветна картинка. Вярно е, че всяка риба се вмирисва откъм главата ама..... Всяка промяна е тръгвала от долу. Погледнете историята. Не мога да разбера, защо прословутата интелигентност на българите не работи в случая!?  ??? Какво чакат/ме тея хора? Дете да е, ще разбере. Като лъжеш човек 25 години ще ти вярва ли? Не. Ама явно народа, тълпата, електората няма никакво съзнание или мозък. Отчайваща работа. Трябва да започнат явно да умират хората от глад, за да се надигнат и да се опълчат на смахнатата система. Само не зная, как ще се оправим с армията полицаи.
5429  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: дали негласуващите разбраха: негласуване = преразпределение, нищо повече -: Oct 14, 2014, 21:20
Малко се съмнявам, че са разбрали нещо.
5430  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: електронното гласуване -: Oct 14, 2014, 21:19
замислих се, ако е глупаво не се смейте :) как стои въпроса с обратната връзка. ако можеш след края на преброяването да провериш, как е регистриран гласа ти?  какъв по-добър контрол на твоя вот, от самия тебе.

edit: а за да се предотвратят слекулациѝ, след като гласуваш получваш документ, нещо като проформа фактура при пазаруване онлайн.

Проформата няма никаква ст-ст, това само за информация, че има хора живеещи в две и трета, дето не им е ясно. Това настрана, само споменавам.

Този въпрос вече го коментирах. В Е-стония може да си провериш вота. Но твоя личен. Не можеш да провериш на някой дето си сигурен, че не е гласувал.  При това положение, е необходимо единствено да се добавят няколко десетки хиляди гласа на негласували, за да се преразпределят местата в посоката, която ни е нужна. Не гарантира никаква сигурност.

Едмон, аз съм представител на партията на негласуващите, както не малко пъти съм имал възможност да споделя тук. Така съм от местните избори през 2001-ва. Не одобрявам сегашната система и понеже съм безсилен, единствено мога да я саботирам. С радост наблюдавам, че мислещите като мен растат. А станем ли фактор, ще гледате сеир. За каузата ми помагат и избирателните списъци, в които знае се, влиза се, но не се излиза. Сега сме 6 млн. български граждани, след десет години ще сме три. Но списъците ще са вече девет-десет. Ще се отбележат един процент гласували и ще е весело.
Аз гласувах. Научиха ме да гласувам. В крайна сметка, ако ще се живее засега тук, трябва човек да заеме някаква позиция. Ако не ти харесва тази система, защо не загубиш 30 минути и зачеркни всичкото квадратчета и кръгчета. Трябва да има задължително гласуване, защото сега 53% негласували могат да им талъкуват негласуването, както скимне. Нямали време, не живеели там, все тая какво. Като заявиш, че теглиш една майна на партиите, като ти е недействителна бюлетината, вече не си този, дето не е заинтересован или този, дето му е все тая.
Страници: 1 ... 360 361 [362] 363 364 ... 413