Покажи Публикации - mhydra
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: [1] 2 3 ... 49
1  Linux секция за напреднали / Начини за увеличаване на бързодействието / Re: "полу-отложен" запис -: Dec 10, 2008, 09:41
Някой може ли да сподели ако знае дали има версия за Линукс този venti?
Между другото мога да ви покажа, че има и такава файлова система при това се явява нещо надстройка на ехт3. Става на въпрос за ext3cow.
2  BSD секция / Настройки на хардуер / Re: Хардуер за сървър ( Интел C2D/Xeon Quad или AMD Athlon X4 / Q4 :P :) :-D ) -: Dec 08, 2008, 11:32
Това което мога да препоръчам аз е да изберете добри дъна и на двете машини. Процесора не е от кой знае колко значение, и двата избора са с 4 ядра и са приблизително равни. Е да, Кор2 Дуо е по мощен но все пак да е по мощен с 10-15%, няма да е  2х или 3х.
Много високо отношение към производителността има интерфейса към паметта и самата памет. Тя има огромно значение. Ама наистина огромно, по-бърза памет значи по-бърз достъп до данните и по-бързо приключващи задачи. Дъното е също от огромно значение, не взимайте евтини дъна с цел да спестите $10, защото след това тези $10 ще ви излязат през носа!
Не знам как е при Кор2Дуо но АМД Х4 мисля, че имаха отделни шини за връзка с паметта с всяко едно ядро което сами разбирате е по добре от една шина която да се споделя от 4 ядра.
Но все пак сега наскоро не съм се интересувал така, че и от Интел може да са въвели нещо подобно. От много време не съм се интересувал за този въпрос.

Така, че изберете добри дъна и добри памети, процесорите дали ще е с 100МХз повече или по-малко най-вероятно няма да се усети кой знае колко много. По-добре инвестирайте в добри и надеждни дискове. Или даже 2 или 4 диска в един хубав раид, дори и софтуерен да бъде ще е много по-добре.
3  съобщения и събития / Предстоящи събития / Re: Коледа В Офиса -: Dec 08, 2008, 10:04
Към кой трябва да се обърна за да съобщя за човек който желае да му се инсталира Мандрива? Човека е от София и много би желал да използва Линукс.

4  съобщения и събития / Предстоящи събития / Re: Коледа В Офиса -: Dec 03, 2008, 09:23
Аз съм кандидат за Ботевград. Макар, че се съмнявам изобщо някой в този град да изяви желание да му се инсталира нещо...
5  Хумор, сатира и забава / Кошче / Re: Пак за животните. -: Dec 02, 2008, 19:31
GattaNegra надявам се няма да се сърди, ще си позволя да прикрепя самата бланка за попълване така, че да е по-удобно на хората който искат изразят своя глас в защита на животните.
6  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Финансовата криза (made in usa) -: Oct 06, 2008, 14:17
Цитат (phantomlord @ Сеп. 25 2008,23:48)
Говори за крах на доларовата система като най-лош вариант...
Ако се вярва на Zeitgeist, остава сега да се обяви финансов съюз САЩ-Канада-Мексико и да се пусне амеро-то.

Американците и Мексико това нещо го искат от 50 години насам само дето канадците се опъваха до сега. Ако се обединят ще е супер за тях, ще станат мега-държава с 600-700 млн население, огромен пазар, и огромни финансови възможности.
7  Linux секция за напреднали / Хардуерни и софтуерни проблеми / Primergy tx300 s2 -: Jun 26, 2008, 12:08
Е ти точно АДАТА ли намери да пробваш. Сложи Кингстън примерно и кажи какъв е резултата. Виж каква е марката на старите памети и сложи същите, но мисля че Кингстон ще ти тръгнат.
8  Нетехнически теми / Идеи и мнения / Ще се води ли нелицензиран софтуер ако... -: Jun 05, 2008, 13:21
Цитат (phantomlord @ Юни 05 2008,01:15)
До колкото знам, IE се води freeware, значи няма да имаш проблеми с лицензи.

Не е така. Първо ИЕ е много трудно да инсталираш по обикновен начин с Вине. Има си отделен и специален проект за това.
Другото нещо е да - ще има проблеми защото ИЕ може да се ползва под Вине само и единствено ако има закупен лиценз на Вин.
Тоест ако го ползва ИЕ без да има закупен Вин то тогава е в нарушение но ако човека е закупил Вин то тогава може да ползва ИЕ.
Като това може да стане без проблем с Вине.  С една дума ИЕ може да се ползва законно с Вине само тогава ако имате закупен Вин съвсем легално и законно.

IE4Linux


Цитат
Има един компютър, закупен и инсталиран windows XP има си лепенка със сериен номер на кутията и фактури и т.н.
В един момент решавам да си инсталирам Линукс като разира се истривам ХР-то и на този линукс си инсталирам IE 6

E това дали е законно според вас...


Ако имаш документ че си закупил Вина в този комп то всичко е наред.



9  Игри за Linux / Общ форум / Имам нужда от съвет -: May 23, 2008, 13:20
А защо не MythDora?
10  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Как да инсталирам Ubuntu Server -: May 18, 2008, 19:37
Според мен най добре си остави Мандривата. С това НетБСД (имай на предвид че тука има една голяма черна конзола '<img'>) и това Убунту за сървър само ще си омажеш нещата и после ако изобщо ти тръгне сървъра ще си много благодарен че даже ще искаш и да черпиш. Просто си ползвай това което са ти дали още повече че щом са ти го дали с хардуера има и вероятност вече да си платил точно за него и поддръжка. Така че възползвай се от това. Мандрива е чудесна дистрибуция и е много подходяща за тебе. Това дали ще ти е една или друга дистрибуция няма значение важното е да ти работи без проблеми.
11  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / За бога, братя, не купувайте! -: May 17, 2008, 12:49
Цитат (plamen_f @ Май 17 2008,11:59)
7. Разгледай целта на програмите по предприсъединяване към ЕС и на тези новите. Ако не ти се чете ще те открехна - основната разлика е, че в първите явно се развива логигата за изсмукване на мозъците там и изнасяне на мръсното производство тук. Сегашните са доста по-смекчени. Факт е обаче, че има целенасочена политика на изнасяне всичкия качествен умствен потенциал навън.

Това е естествено и много нормално. Просто не би трябвало да ти прави впечатление. Представи си че Бг фирма прави инвестиции в Африка в една от пустините там където хората не зная да четат и пишат. Ми естествено че ще пренесеш мръсната работа там а хубавата работа ще я подредиш в страна където има възможност за това. Няма там да основеш център за научни открития я.
Та и БГ за Западна европа и Америка е просто в същото положение. Просто човек от високо развита държава като вижда някои държави от източна европа и мисли хората там като за некви маймуни дето скачат и спят по дърветата.
12  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Проблем с ПС-то при Линукс -: May 13, 2008, 09:48
Ясно. Коя дистрибуция инсталираш и какво е предназначението на този комп. Имал съм такива подобни ситуации и мисля че е заради видео картата. Просто кажи коя дистрибуця искаш да ползваш и за какво ще я ползваш.
13  Нетехнически теми / Идеи и мнения / Aко замръзне компютърът -: Apr 18, 2008, 09:47
Ами за скапани дялове или файлова систем то бих ти препоръчал да пуснеш едно лаив цд и пусни на дяла за който се съмняваш fsck.
Ако има някакви скапани неща по файловата систем то ще се оправят освен ако не ползваш фат може би.
А за дялове има друг начин за оправяне но е малко по рисково, грешно натискане на копче и ти умира дяла.

За горната конфигурация за комп то като че ли 350 в Фортрон е малко слабичко. Може да пробваш с лаив цдта и други варианти и ако и там замръзва пробвай да го смениш с 400в.



14  Нетехнически теми / Идеи и мнения / търся си дистрибуция на Убунту -: Apr 06, 2008, 17:00
Бих ти препоръчал да не го правиш. Този линукс е платен и няма от къде да го свалиш ако после ти притрябва. Освен това има и разни специални драйвери които не са опен сорс и може да не успееш да ги подкараш под убунту. Някои хора си пуснаха убунту на еее пс и казваха че не им работят разни неща. А пък и трябва да имаш в предвид че убунту може да е малко тежичко за това дребно компютърче.Макар че има и някаквва версия на убунту за еее пц и може пък нея да пробваш.
15  Нетехнически теми / Идеи и мнения / търся си дистрибуция на Убунту -: Apr 03, 2008, 12:10
Това еее пц с виндовс или с линукс е сега в момента.
Страници: [1] 2 3 ... 49