Покажи Публикации - go_fire
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: [1] 2 3 ... 543
1  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: За съдбата на Кремъл -: Mar 26, 2023, 14:19
ФЕД пуснаха преди дни само новата си система за разплащания, която ще е основата на CDBC
Банките фалират и ги изкупуват или просто ги оставят да умрат.
Докато не останат само най-големите или само една - централната. Която ще ти наложи цифровата валута и няма къде да мърдаш. В момента се случва пред очите ти. Да, каишката около вратовете ни може още да не е закопчана, но е надяната.

Докато има алтернативни валути, пълен монопол няма да има. А, ако се случи монопол, ние винаги имаме избор да не сме част от него. Когато имаш избор, това е свобода. Когато нямаш избор, не е свобода. Искам единствено да имам избор.
2  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: За съдбата на Кремъл -: Mar 26, 2023, 14:13
Файър, Кирчо & Кокорчо, заедно с "Да, Украйна" (пардон, "Дай, България") не ти ли налагат как да мислиш, и какво да правиш?

Не ми налагат. Има безкрайно много въпроси, по които не съм съгласен с Дай България. А на всичкото отгоре там се мотае едно лице, което „познавам“ над десет години и мнението ми за него е много ниско. А може да се каже, че е „втори“ в йерархията след брадатото чучуло.

Имам макар и неголеми различия и с Влади Панев (коалиционен партньор на Дай България).

Относно Кирил Петков там съвпадението е 100%. Каквото е казал и аз бих го казал. Каквото е направил и аз бих го направил, ако съм премиер. Всичко е възможно най-оптималното при тези обстоятелства.

Ваксини, глупости изобщо нямат отношение към либералните теории, коя да е от тях. Те не са медицинкси, а политически теории.

доп.
===

Унгария е диктатура или поне можем да го наречем с мекия термин — автокрация. Много държа да знам десетте разлики между автокрация и диктатура. Ако исках диктатура, бих се преместил в Русия или Китай.
3  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: За съдбата на Кремъл -: Mar 26, 2023, 13:38
Много подходящ колаж за случая!

https://twitter.com/gytta_ogg/status/1638242874520158208Тоя боклук изпрати нашите СУ в Украйна преди нова година и дори засекрети списъка с оръжие, нещо, което например лошите американци не правят. Неговите правителства ежедневно изнасят тонове амуниции за Украйна, като тази практика беше започната от лично издигналата го на този пост.

Същия още преди войната ни вкара в триморието.

Ако РФ ни изпрати ракети той ще е лично отговорен, ама ще се изниже плужека, преди да са долетели в типичен, южноамерикански стил.

И ще говорим за тоя гнусен предател, че е човек на Москва??? Що за безумие?!
4  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: За съдбата на Кремъл -: Mar 25, 2023, 14:51
Сорос никаква каишка не ми е слагал за разлика от всичките тези, които теърдят, че са му противници.

И днес ги слушах Ива Митева и Мая Манолова при Карбовски. И Копейкин слушах. Драйфа ми се от всичките. Закони ще ми налагат, как да мисля и какво да правя.

Майната им на всичките!

п.п. Това е лично мнение, което не ангажира никого. Държа на свободата си и не я разменям. Сорос не става автоматично лош, само защото вафла Корни и казала така. Като е толкова лош тоя Сорос, нейния син, защо се занимава с ИИ в Силицивията долина, а не ходи в Куба при Раул Кастро?
5  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: За съдбата на Кремъл -: Mar 25, 2023, 11:52
   Би трябвало да знаеш,че според соросоидите е нямало турско робство,
нямало е Баташко клане и т.н. и т.н.

   Нима това ти харесва ?!?

Това са неща, измислени от нашите си идиоти. Дядко ти Шорош (или както там си го кръстил) нито знае, къде е България, нито го интересува.

Човека иска свобода. Същото искам и аз. Той разбира се, я иска, за да си върши далаверите, ама това не ме притеснява. Който го притеснява да не прави сделки с него.
6  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: За съдбата на Кремъл -: Mar 25, 2023, 11:20
DW съществува от преди да се роди Дж. Сорос, а той гони стотака. Освен това, ако соросоиден значи идеите разпространявани от фодация „Отворено общество“, то това са идеите на Карл Попър, сиреч това е моята идеология.
7  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Що е то ИИ/AI и има ли то почва у нас? -: Mar 24, 2023, 22:36
вече и от това тябва да се вардим
https://www.reddit.com/r/hacking/comments/120h7rm/gpt4_can_hack_into_poorly_secured_devices_and/
А някой ден командата да тества/хакне локалната мрежа ще "фалира" и то ще изезе и тръгне по нета....

Снощи бях на гости. Съответно домакините, „както си му е реда“, ми пуснаха да гледам новини. Последно бях гледал новини ноември, когато вафла Корни нещо се пеняваше за хартиени бюлетини. Да си ги завре в п*тката дано, дето я няма, дърта, изфирясала.

Та думата ми беше, че в тия новини говореха за GPT4. А после децата ми обясниха, че даже са го ползвали. Дори ми казаха, че повече нямало да ме карат да пиша домашни. Почти повярвах.

Та само исках да кажа, че вече чух за това чудо невиждано. Сапунен мехур.
8  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: За съдбата на Кремъл -: Mar 24, 2023, 11:40
„Дойче веле“ си е „Дойче веле“. Професионализъм достоен за уважение. А не като някои идиоти оттатък океана да пишат, че Зеленски бил на посещение в Бахмут.

Интересно е, че се залетях да чета друго заглавие — Защо Си няма да помогне на Путин. Какво разбрах за Китай¹.

Обаче автор се оказа Дайнов и се отказах.

Не знам защо от самото начало на тази война, някакви хора непрекъснато пишат и говорят по медиите, че Русия имала нужда от помощ от Китай. Руснаците умеят да воюват не по-зле от украинците. Разбира се на последните няма как да не им се отчете безрезервната смелост. Всяка друга нация до сега щеше да е смачкана в калта. Украинците продължават гордо да се съпротивляват въпреки пълната безнадеждност на ситуацията им. В този момент е възможно да бъдат спасени само от САЩ, които единствени могат да накарат Русия да преговаря.

Така, че Русия няма, не е имала и няма да има нужда от военна помощ на Китай. Какво точно във военно отношение имат китайците, което руснаците да нямат? Самолетите им са по руски разработки. Ракетите и те.

Руснаците единствено имат, имали са и ще имат нужда от материална подкрепа. Руснака е беден човек. Мужика на фронта е с каска произведена преди да се роди баща му. Защитната му жилетка е произведена от крадлив бандюга, който е спестил половината елементи. От такива неща има нужда руснака и точно тях ще си купи от Китай срещу нефт.

Връщайки се на репортажа, изглежда китайския натиск в Далечния изток не ги притеснява. Всъщност това е лоша новина за родината на медията. Русия с Китай за партньор няма нужда от бившите величия, уж сили, ама даже не и на хартия, Германия и Франция.

А това е много лоша новина за самите нас. Без Франция и Германия просто няма ЕС. Ако тези двете са слаби, а те в момента са в ужасно положение, то всички други в този съюз ще страдаме много повече. Ако ни няма „локомотивите“, няма да се движим.

Франция винаги е имала резервен вариант. Това са „бившите“ ѝ колонии, от където се снабдява с ресурси безплатно. Но Германия няма резервен на Русия доставчик на суровини. И в момента битката им с китайците за пазари е неравностойна, и губена всекидневно, а в новата ситуация ще е безнадеждно.

Честно, хич не искам да съм немец. А това ефективно значи, че скоро няма да искам да съм европеец. От високо се пада най-зле и макар неголямо обедняване ще ни подейства шоково.

===
¹/ А ве тия двете изречения, не са ли въпросителни? Или аз нещо съм проспал трети клас?
9  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: (безнадеждната) Руско-украинска война от 2022-2023 год. -: Mar 24, 2023, 09:38
Вижте, помислете поне за следното (реален проверим факт) вечер заспивате, може да сънувате или не после идва и периода на дълбокия сън (безсъзнателност).
Нямате тяло, чувства и т.н., сутрин се събуждате и ето ти чудо: спомняш си всичко от вчера и цялото минало.
Значи има нещо което е отвъд тялото и всичко свързано с него, съзнанието - нощем човек е безсъзнателен (но паметта остава) и сутрин със събуждането на съзнанието паметта пак се връща (съзнанието отново се свързва с паметта).
Висшия живот е в това да живееш в непрекъснато будно съзнание, независимо дали си в тяло или не !

Не случайно наричат съня: малка смърт. Душата напуска тялото. Но тъй като „пъпната връв“ не е скъсана, то и тленното тяло не умира. Състоянието на сън, както и други състояния като опиенение от алкохол и наркотици, обратното хормонална възбуда, са все неща помагащи по-лесно да понасяме материалния свят. Но това, всичко са патерици. Един ден ще спрем да ги ползваме.
10  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: За съдбата на Кремъл -: Mar 24, 2023, 08:42
Първо да благодаря за подробната, историческа справка. Аз просто нямаше да имам нерви да я напиша.

Малин ми е казвал, че моето сърце като женско, много филии, много нещо. Нямам предвид нарязан хляб. Ама и японците си ги харесвам и ми е тъжно, като този, горд народ е унижаван така от новия си съюзник. Да карат премиера да ходи в Украйна и да говори глупости. На негово място щях да си направя сепуко. Но не съм шинтоист и това при нас се води грях.

Ние си мислим, че ВСВ се е водила само в Европа. А тя войната нали световна? На много други места е било много „интересно“. И твоята справка е видна за това.

Тук (не те обвинявам!) не си поместил данни за Корея, а и там е било „забавно“. Та в Далечния изток е било наистина напечено. Нямало е битка подобна на Сталинград и все пак.

…с разгрома през 1945 на 300-хилядната японска Квантунска армия (за втори път яде бой тогава тази армия, първият път през 1939, вярно, в много по-малък мащаб- при река Халхин-Гол)…

Само да вметна, че това в Халкин-Гол се води „пограничен инцидент“, но няма нищо такова. Изобщо не е било малко сбиване между погранични отряди. Изсипва се цялата Квантунска армия, която е много, много елитна. Изсипват се всичкото монголци на света. А някъде там е Жука и провежда танкострелка.

Сражението става най-голямата танкова битка до Курската дъга, проведена пак от кой? Тоя човек си е падал по гигантски мероприятия с много железария.

Тази битка е важна с няколко неща. Свръхелитната Квантунска армия (разправят била по-добра от девизиите на СС) е толкова лошо разгромена (за първи път), че така и никога не се възстановява напълно. „Пограничния инцидент“ спомага да се освободят от наряд свежите сибирски войски, които да бъдат пратени за решително сражение в Сталинград и след него.

Така, че „инцидента“ е може би най-важното сражение на далекоисточния фронт. А, както казах, европейците не ни пука много и не знаем, какви баталии са ставали там. А след събитията, които описваш, идва и Културната революция, резултатите, от коята те първа ще ги усещаме в Европа. Още не са дошли.
11  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: За съдбата на Кремъл -: Mar 24, 2023, 07:35
Знае се, че Сибир много отдавна не е руски. Обаче Путин не веднъж е казвал, че за него това не е проблем. Тук може да се тълкува, че лишавайки се от Сибир, Русия плаща карма за войната от '68-ма.

Как да е. Този факт няма да ни помогне особено. Китайците ще ни превземат включително буквално. Малкото ми успокоение е, че нито аз, нито децата ми ще го доживеем. Ще го видят бъдещи поколения, които все още не са родени.
12  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: (безнадеждната) Руско-украинска война от 2022-2023 год. -: Mar 24, 2023, 07:28
Тъпо ми е да пиша след Naka, който е написал фундаментални неща, азбуката на окултните учения. А аз пиша някакви лигавщини. Няма как :'(

=*=

Тук наистина става въпрос за различни неща. Онова си е живот-живот. Ной дето живял стотици години, не ги е прекарал в самадхи.

Онова за Тибет, мога дори повече да шашна Nik123, като му кажа, че хилядолетните „живи мумии“ не са най-старите. Има и на по десет хиляди години. Спекулирането е по въпроса защо са там.

Едната му теория е да се пази генофонда. Но аз не вярвам в нея. По-скоро се поддържа енергийния баланс на планетата от тези души. Както и да е.
13  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: (безнадеждната) Руско-украинска война от 2022-2023 год. -: Mar 23, 2023, 18:57
Вчера ми се привидя, че Ремо пуска връзка, в чието заглавие пише, че зеления комедиант бил в Бахмут. Така и не отворих връзката, защото повечето връзки на Ремо са от ресурси зад Клаудфлеър, а аз не държа да им давам никаква информация. Чак се позачудих да науча, как се пишат добавки (в гитхъба гългълци щедро са дали скелети) за хромавото нещо. И да си напиша една добавчица, която да проверява дали адреса по ИП е в клаудфлеърското пространство (това е публична информация) и ако е, да не го отваря.

Как да е. Рекох си, че не съм видял нещо и отминах. Нещото не звучи безумно. Няма дума, която да го опише. Бахмут от седмици е под пълно обкръжение. Там почти никъде няма тухла върху тухла останала. Съответно ЧВК обикаля улиците и застрелва от упор всичко, което помръдне. Страшна касапница. Няма как птиче да прехвръкне към Бахмут, камо ли някой да иде на посещение.

И така до преди няколко минути, когато открих руски vlog-ъри да се подиграват по темата. И източника на тази пълна глупост се оказа не някакъв побъркан, бандеровски дебил, а както обичат да я наричат „Комсомолская правда“ на западното полукълбо, а именно „Times“. Не погледнах списанието или вестника, ама е все тая.

Някакви глави прекалено много са се разкаламбучкали. На тези хора им трябва почивка. Как пък чак толкова налудничава информация ще публикуват??? Това е възможно, само ако зеленото човече е отишло в Бахмут с летяща чиния. А после тази чиния е кацнала на Емпайър стейт билдинг. Ега ти тъпотиите :( :( :(
14  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: (безнадеждната) Руско-украинска война от 2022-2023 год. -: Mar 23, 2023, 17:53
Ако искаш малко фантасмагории за забавление, потърси книгите на Милан Миланов. Много интересни четива са. Щях да пукна от смях преди време, когато открих този екземпляр. Българската земя е раждала, раждала и пак ще ражда всякаква живопис [_]3
15  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: (безнадеждната) Руско-украинска война от 2022-2023 год. -: Mar 23, 2023, 17:47
Туй хич не го вярвам…

Ако ти кажа някои от „тайните“ на света хилядолетни йоги ще ти се стори най-нормалното нещо на планетата. Престави си, що за тайни са, след като са стигнали до обикновен човечец на г*за на географията.

Твърде много неща изобщо не са, както ги мислим. Като се замисля някой път за тия неща и всичко, с което се занимаваме ми се струва такова дребнотемие, че чак е учудвам, че им отделяме време.

Но няма сега да ги говоря тези неща. Човек трябва да е подготвен за тях. Днес би ги приел просто като фантастика родена в нечии много болен мозък. Не, че не мога и такива неща да ти разкажа.
Страници: [1] 2 3 ... 543