Покажи Публикации - go_fire
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: 1 ... 585 586 [587] 588
8791  Сигурност / Системна Сигурност / Re: Hah0r challenge....again :) -: Jan 25, 2009, 02:44
Чудесно, само една чуденка имам, защо тази тема не е в Баш майстора при другите  ???
8792  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Почистване на диска - има ли такова чудо при Ubuntu 8.10 ? -: Jan 25, 2009, 02:42
Ех Стояне, изпревари ме, тъкмо щях да го пратя в СКСС, само акто видях заглавието. [_]3
8793  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Инсталиране на Линукс -: Jan 18, 2009, 22:17
Малко пояснение за БИОС. Влиза се непосредствено след рестарт. Обикновено с дел. На разни нови платки или маркови може да е някой еф 1,2,8. Изписва го, но много бързо. И трябва да помпаш, за да оцелиш момента, че колкото по-нов ти е компа, толкова е по-кратък.

След това в общия случай ще видиш синьо текстово меню. Търсиш нещо, което се казва нещо подобно на на адвансед биос фючърс. Там трябва да има подменю боот секюенс, фърст буут дивайс или нещо такова. Ентер върху него ти отваря меню за избор. След това натискаш ф10. Не пипай друго!

Вече трябва да можеш да стартираш от ЦД. Това разбира се е в общия случай на ами биос и подобни. Точните копчета за предвижване и действия, трябва да ги пише на най-долния ред. Има биоси, които са графични и даже с мишка. Аз имах такъв на стар лаптоп от '99. Във всички случай няма да е трудно.  Само трябва да внимаваш какво точно пише и какво иска и какво правиш, че като нищо може да прецакаш нещо.

Другия вариант е да си направиш дискета със смарт буут лоадер. Почти винаги биос е настроен да стартира първо от дискета, естествено, ако имаш такова устроиство  O0

Enjoy
8794  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Jabber - протоколът на бъдещето? -: Jan 18, 2009, 10:55
Е то, за да ползваш някаквъв чат трябва да има с кого. Чел съм, че Екигата има приличен звук и картинка. По-хубави от на скъпата. Както всичко гномско бил лесен. Всичко това обаче сам ще си го установиш, че едва ли има и десет човека наоколо, дето са я пробвали. То не, че пък джейбс повече го имат...

Интеграцията с нетмийтинг, не е никакъв плюс. М$ никога не са залагали на тази програма, а от ХваниПътя насам е и официално изключена и неподържана. Имам леки съмненения, че другарите ти ползващи боза биха ти казали:


-Абе я си сложи един нормален скайп, не ни мъчи с тез киги-миги и пиджини.


Като предимство иначе, Екига ползва SIP, което я прави съвместима с множество програми, особено в корпоративна среда. Но за лични разговори, ако навиеш някой да я ползва, ами честито.
8795  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Jabber - протоколът на бъдещето? -: Jan 16, 2009, 23:25
Ами пиджина върши чудна работа, но само за текстов чат. Иначе е най-удобен.

Аз ползвам http://psi-im.org/. Най-много ми харесва.  Qt e. Проблема е, че не може да го бутнеш в trаybar, кoето ме дразни.


http://www.gajim.org/ е много близък до пиджина, ама емотите (и картинките за състояния) му ме дразнят страшно, а поне в Дебиан не видях как да ги заменя с тези на пси. Иначе този май е най-функционален и винаги пръв внася нововъведенията в протокола (по-точно разширенията му).


http://kf.jabberstudio.org/ го няма в Дебиан и не съм го пробвал.


http://www.imendio.com/projects/gossip/ е вградения в Гном- горе долу става, ако си на тази среда и не ти се инсталира допълнително. Големия му проблем е общия за Гном- H(monkey)IG. Иначе се описва обикновено като красив и спретнат. Аз лично и един раговор не можах да проведа през него, защото ми иска парола за някакъв портфейл за пароли, който нито съм създавал, нито парола съм му давал. Не приема админската, а обикновения ми потребител няма парола.




От Ясен Праматаров знам, че има два клиента за боза- http://winjab.sf.net/ и http://exodus.jabberstudio.org/. Нито един от двата не съм пробвал, няма на какво. На нито един от всичките ми компютри, нямам такава "ОС". За тях май най-добър вариант е GTalk и/илиGMail. Първото няма как да пробвам. Опитвал съм второто, много е приятно, но определено има някакъв проблем и забавяния във връзката и следоватено "моменталността" на комуникацията. Може в моя телевизор да е проблема.



Ползвал се бил и в мрежа за микроблогване-Jaiku, ама аз това микроблогването не мога да схвана що за чудо е и не ползвам. Тази май е собственост на Гошо, така че едва ли е изненада.
8796  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Jabber - протоколът на бъдещето? -: Jan 16, 2009, 18:32
Извинявам се Зеридон. Този мъж ме беше раздразнил в друга тема и постъпих глупаво. Ще се постарая вече да не го правя и да спазвам що годе причичен тон.


С удоволствие бихме ползвали транспортер за скъпа, zibeltbg. Ама я познай, защо няма такъв. И все пак не смятам, че е чак такава загубата му. Мода като всяка друга, ще мине. Не съм и убеден, че е нужна интеграция с този клиент. Точно както нищо не би ме спряло да ги джиткам на ГНУ/Линукс, дори никога да не се беше раждал wine проекта.
8797  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Да помогнем на братята американци -: Jan 16, 2009, 00:37
Тази тема се нуждае от НЕЗАБАВНО заключване.


Моля те, ама и да те моля главата ти няма да уври. Спри да приказваш глупости. До сега имах много положително чувство към теб. Видял съм на много хора да помагаш. Но никак, никак не ми е поносимо богохулство, но дори него да приема някак си, плиткоумито ми докарва обриви.


Хайде със здраве, аз няма да упорствам да те отърва от неразумност, надявам се и ти да ме лишиш от просташка форма на материализъм.
8798  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Jabber - протоколът на бъдещето? -: Jan 16, 2009, 00:18
Нямам какво да допълня към Порчето или Красьо. Имам няколко познати и приятели със Скайп или ИСКю, но те вече са убучени, че там не могат да ме намерят никога, нищо, че имам регистрации.


Помолих админите на форума преди време да добавят редче за Жабер. То не е в моментна комуникация и не получава иконка, което си е дискриминация, но поне вече го има. Призовавам да си попълвате това редче. Иначе има доста голяма вероятност, когато имате нужда от помощ, не аз ами някой наистина знаещ да не се свърже с вас.


От сметката изключвам "краставици с копър и айран", защото той е повелител на вселената и помощ не му е нужна.
8799  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Да помогнем на братята американци -: Jan 16, 2009, 00:04
Райски с теб момче определено няма да се разбера. Прави, каквото искаш, казвай каквото искаш, но не намесвай +Господ или както го наричаш в бъртвежите си.


Гол си дошъл и съвършено гол ще си отидеш. Аз също. Сто процента от всички хора живяли някога, живеещи или ще живеещи, пак. Никой, никога, по никакъв начин не е дал право на собственост, нито на теб, нито на мен. Това, че аз или ти, или друг "има нещо материално или не", съвсем не идва от +Бог. Собствеността е противоестествена и ще го установиш, точно в минутата на смъртта си, независимо дали вярваш в отвъден живот. Така, че много те моля СПРИ!


От извесно време взех да следя изявите на този ТараторЯ. От дека се яви брей?! Някакво мангалче, избягало отвъд голямата вода, ще ни дава акъл. Подозрително (и презрително) много прилича на един друг герой- Чертичката(|) дето се подвизаваше тук. От извесно време онова копеленц взе се изнесе към Дир, където е мястото на такива напълно деградирали личности. Мисля, че е време да кажем и на този персонаж- прав ти път към дира друже.


Не стига, че тъп, ами упорит. В хиляда поста, само в тази тема му се обяснява, че е тотално заблуден, а той продължава по конфуциански да казва, а-а-а това не е бяло, черно е.


Съжалявам, изпуснах си нервите, ама този индивид вече трети ден ми ги пили. Тази тема отдавна трябва да е в коша и да е окончателно и безвъзвратно заключена.
8800  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Хранилища в Synaptic (PCLinuxOS) -: Dec 25, 2008, 11:15
Четвъртия отговор на Гошо за "PCLinuxOS source.list" е:

http://www.kaldata.com/forums/index.php?s=4048737bce0aed1835bd80cf3ca71b3d&showtopic=62051&pid=797286&st=15&#entry797286

Весела коледа!
8801  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Здравеите!!!новак съм!!! -: Dec 20, 2008, 21:44
Извинявай противоречителю или както ти се превежда прякора, къде говорих против Убунту? Просто показах на човека, няколко места, които наистина смятам, че ще му помогнат. А иначе, че не ми е първа симпатия това дистро, е така. И е така за доста голяма част от дебианците (аз предпочитам да се наричам дебил), всеки по своя си, различна от другия причина. Но това изобщо не е темата на форума в случая. Човека дири помощ и ние се опитваме да го насочим, и подпомогнем.


Весело изкареване на празниците!
8802  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Здравеите!!!новак съм!!! -: Dec 20, 2008, 20:25
Първо искам да благодаря на Микис, че спомена вестника като полезно четиво, малко взе да ни пада доста самочуствието, за нещо полезно и такива неща повдигат духа. За правопис няма да говоря, думал съм, думал, но ефект нулев...

Искам само а допълня Микис за полезните места. Понеже младежа явно се е ориентирал, поне на първо време да е убунтар, искам да спомена трите най-добри места за целта в РБългария:

http://skss.learnfree.eu/ - това е дневника на братята Стефанови. Смятам, че всичко там е най-доброто за начинаещия и особено що се отнася до Убунту. Те издават и своя версия на същото дистро, която много пристрастно мога да заявя, че е най-добрата от всички извращения на тема Убунту.

http://www.ubuntuforums-bg.org/index.php - това е чудно място за убунтовците. Там много активно се разписва и почти гениялния (почти само заради много невръстната му още възраст) Владимир Колев. Посети и неговия дневник, извънредно полезен, особено Викито дето е концентрирано неговото знание.

http://www.ubuntu-bg.info/ и от чист престиж да ги споменем, и тях. Местенцето определено страда от липса на човешки ресурс, но това го прави не по-малко полезно.

Хайде и един бонус, премия един вид- дневника:

http://my.opera.com/deyanov/blog/

Списва го пак едно младо момче, но явно доста упорито. То наскоро, преди няколко месеца, го премести на http://nerazlichen.com/.


И разбира се ако английския ти е силен, фулциркъла е твоето място.


Успех в това загадъчно и възлюбопитно място наречено ГНУ/Линукс ОС!
8803  Предложения и въпроси относно Linux-BG / Предложения за подобрения на този форум / Малко въпросче относно профилите -: Dec 13, 2008, 12:40
Първо, защо входа в профила не те връща обратно на мястото, където си влязъл, а те праща на първата странца на форума? Възможно е да е ограничение на иначе доста приличния SMF, незнам. Ако е възможно е добре да се оправи.


Второто- в профилите е възможно добавянето на известно количество информация. Какво ми направи лошо впечатление? Възможно е да се запише номера за моментна комуникация на няколко мрежи, от които "най-доброто" е полуотворените оскар. Слава на +Господа няма Скайп, но защо няма Jabber? Може да сме еденици тези, който го ползваме, но в родината има два добри сървъра.  Чисто от уважение към свободните технологии е добре да има такова редче, ако ще да сме само пет човека с него.

Привети!
8804  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Премахване на софтуер от трета страна? -: Dec 11, 2008, 20:08
arda_kj и martolk

Първо поздрави, че сте избрали най-доброто дистро ;-)

После, това дето го описва колегата е много хубаво, ама и аз като tolostoi нямам нерви да се занимавам с такива гимнастики. В много редките случай, когато няма нещо в хранилищата, а много искам да го използвам, много по-елегантното checkinstall. Преди доста време инж. Тони Тошев го описа тук:

http://mylinuxtoni.site88.net/index.php?option=com_content&task=view&id=122&Itemid=26

Трябва да призная, че не действа всеки път (панацея пълна няма), един два пъти се счупи та си използвах обикновения make install.

Относно Опера тя си има свое хранилище, което просто трябва да се добави в /etc/apt/sources.list

#deb http://deb.opera.com/opera/ stable non-free
#deb http://deb.opera.com/opera/ testing non-free
#deb http://deb.opera.com/opera/ unstable non-free

Едно от трите пишеш, според генерацията (да не забравиш да махнеш диеза отпред). После нормалното:

apt-get update
apt-get install opera

Скайп ползвам в извънредно крайни случай, но доколкото си спомням имаше готов deb, с включени библиотеките в него. Знам, че това е най-неправилния начин в Юникс света, но на кофти програма, с кофти методи.

Привети!
8805  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Анти linux-bg.org -: May 14, 2008, 21:26
Съвсем очевидно това е поредната проява на най-лошото проявление на бългаския ИТ фен, а именно- Цецо Кукото от Шумен. С какво този красив град е заслужил такива откровенни дебили, като него и Галин Атанасов, не знам. Те срамят вековната история на града и културното му наследсво. И аз съвсем не съм от там и не ги познавам тези двамцата.

Олигофрен такъв, ще ти кажа, че съм имал кореспонденция и с Славей Караджов, и с Мирчо Мирев, и Мирослав Йорданов. Това са чудесни хора и винаги отзивчиви. И да мен също са ми оценявали мненията понякога с -1, но е имало защо. Даже съм бил филтриран, но и това е било логично.

"Линукс за българи" е едно много добро за мащабите ни място и ако една трета правеха поне една трета от това, което те правят, че даже и младия, буен Звездичко в списъка, то в родината свободните технологии, щяха да са много високо ниво на популяризация и развитие. Вместо това получаваме Цецо кукумицина.

Горко нам.



Страници: 1 ... 585 586 [587] 588