Автор Тема: Обработка ни видео под Линукс  (Прочетена 3939 пъти)

Mitaka

• Гост
Re: Обработка ни видео под Линукс
« Отговор #15 -: Jun 09, 2012, 22:50 »
Както казва инж. Тошев, преди ни набеждаваха, че нямало иновации, сега, че са прекалено много. Само една поправка Вкиста копира КДЕ, а не обратното.

Иновация е нещо ново, което е използваемо и работи :)

Лично за мен - КДЕ 4.х и новите гномове и унити-та са недоразумения... както казах - КДЕ 3.х си беше прекрасно, нямаше нужда да го омазват... а по мои спомени - КДЕ 4.х излезе СЛЕД глиста?
Не е иновация непрекъснатото бълване на изцяло нови системи - пример: OSS, ALSA, PULSE. Алса-та си беше супер, проблеми с нея не съм имал. Ама пуснаха пулса, и какво? Ако слушам музика и в същия момент получа нов мейл например - няма notification, или изцяло ми спираше звука. За проблемите на Скайп няма да говорим... и не, не е виновен скайпа - с АЛСА си работеше прекрасно.

То за някои хора и Винбоз 8 е иновация... но истината е, че не става за нищо и ще си вкарат автогол, което до някъде е добре за пазара.

Та, иновациите са хубаво нещо. Не е хубаво обаче, че много често се случва след поредния ъпдейт нещо просто да спре... преди време доста дълго убеждавах един познат да му инсталирам Линуск вместо Уин. И какво стана? Звъни ми един ден - "тука има някакви ъпдейти, да му ги пусна ли?" казах му да ги пусне, системата поиска рестарт и... черен екран. Оправих го лесно - проблем с Х някакъв... но човека ми каза - "махни ми тая боза от компютъра". Това имам предвид - понякога пускат нетествани неща и... се получават гафове.
Активен

go_fire

• Global Moderator
  • Напреднали
  • Публикации: 8929
  • Distribution: Дебиан Сид
  • Window Manager: ROX-Desktop / е17
  • кашик с гранатомет в танково поделение
    • Профил
« Отговор #16 -: Jun 09, 2012, 23:15 »
Мен могат да нарекат последният любител на пулс и четворката. Що виртуално мастило с hate съм изписал, не е истина. Даже прозрях едва ли не конспирация на РХ да съсипят всичко, до което се докоснат.

Вкиста изпревари с няколко месеца четворката, но те произвеждаха недоразумението Лонгхорн, преди да сменят изведнъж страната на монетата и да направят копие на… КДЕ, което към онзи момент вече се разработваше от шест години с добавка Берил, който беше на две и половина. Прекалено добре помня събитията и ругая кански, че тия лигочи „нашите“ го сториха.

Като излезе КДЕ4, проклинах съдбата, но не се отрекох от по-добрата ОС.  Днес КДЕ изкупи някой от греховете си. И избора продължава да съществува. Поради тая причина, никой, никога не може да бъде наша конкуренция, защото сме свободни и можем да правим, каквото си искаме, а на тях им остава само да ни дишат праха, защото са нещастници.

И не само тия, ами и ония, всички дето не струват пукната кинта.
Активен

В $por4e2 e истината  ;)

Aко даваха стипендия за най-глупави, щях да съм човека с най-много Mини Kупъри

Reborn since 1998 || 15.09.2007 totally М$ free && conscience clear

bvbfan

• Напреднали
  • Публикации: 1056
  • Distribution: KaOS
  • Window Manager: Plasma 5
    • Профил
« Отговор #17 -: Jun 10, 2012, 08:21 »
Догодина КДЕ 5  ;D
Активен

kierenski

• Напреднали
  • Публикации: 92
    • Профил
« Отговор #18 -: Jun 10, 2012, 10:04 »
За обработа на ВИДЕО под линукс за момента е най-добре kdenlive със възможност за доста ефекти и транзакции
Активен

go_fire

• Global Moderator
  • Напреднали
  • Публикации: 8929
  • Distribution: Дебиан Сид
  • Window Manager: ROX-Desktop / е17
  • кашик с гранатомет в танково поделение
    • Профил
« Отговор #19 -: Jun 10, 2012, 11:56 »
KDEnlive не е нищо друго освен бъгава, графична, бонбонена обвивка на mencoder. Поради каква точно причина трябва да го изберем вместо него?
Активен

В $por4e2 e истината  ;)

Aко даваха стипендия за най-глупави, щях да съм човека с най-много Mини Kупъри

Reborn since 1998 || 15.09.2007 totally М$ free && conscience clear

Mitaka

• Гост
« Отговор #20 -: Jun 10, 2012, 13:01 »
KDEnlive не е нищо друго освен бъгава, графична, бонбонена обвивка на mencoder. Поради каква точно причина трябва да го изберем вместо него?

Защото не всеки се оправя от команден ред :)
Наследство от виндофс...
Активен

tolostoi

• Напреднали
  • Публикации: 1337
  • Distribution: Ubuntu
  • Window Manager: Unity
  • левел: авераж :)
    • Профил
« Отговор #21 -: Jun 10, 2012, 22:54 »
??? Много смел го раздаваш, хайде смеси 3 различни клипа, като трябва да има ефекти м-у различните клипове, да речем обикновен, fade но звука от втория клип примерно да се чува и по времето на първия, а и доакто му се чува звука искам да се сменят 2-3 снимки. Изобщо замисляйте се преди да почвате с "отче наш"
Не съм ползвал KDEnlive, но с openshot, горното са 5-6 минути занимавка.
Активен

... в Столичен инспекторат една година след миграцията, продължават да работят под Linux. Което, май прави "експеримента" успешен
by entusiast