Това вече е нещо друго - ето защо никога не качвайте файлове с чист текст неархивирани: така де нямат нито контролна сума а и не се знае през колко конвертирания ще минат по пътя

Ако беше качил направо архив щеше да работи при тебе още от раз.
Обяснениеот е много просто първия тесктов файл който качи за сваляне наистина беше cp1252 кодирана в UTF-8 което (сега си го обяснявам) е станало най-вероятно при Copy/Paste или при качване
За съжаление препратката вече не работи (има някакво филмче вече там)
А в действителност при тебе файла е бил ISO 8859-15 което някак си при прехвърлянето е станало UTF-8
Значи файла с който работих аз е следния - отваряш този с kwrite и избираш Tools.Encoding.Unicode.UTF-8 може да се оплаче но ще го конвертира т.е. аз работих с такъв файл и затова ми се получаваше..
и после онези двете комнади ще си работят правилно (без значение дали на една стъпка или на две го правиш)
Малка редакция: Сигурен ли си че това е оригиналния файл от Уиндоуса (а не междинна версия след няколко опита за спасяване) защото този е съвсем различен повече прилича на ДОСовска кодова таблица (МИК или 866)?
Втора редакция: Значи установих какъв е проблема, но пак питам сигурен ли си, че това е оригиналния файл питам защото...
Една единствена буква не се е конвертирала правилно и това е 'н' в cp1251 или 'í' в cp1252
та последно пробвай тези команди - надявам се имаш инсталиран sed
ВНИМАНИЕ този път презаписват оригиналния файл (надявам се пазиш копие)
След първите 3 команди вече имаш файла който беше качил и върху който работих аз затова пак да попитам това ли е оригиналния?
Има един случай в който няма да сработи ако има дума дето завършва на 'н' точно преди нов ред ама не съм експерт на sed
GeSHi (Bash):
sed -i 's/\xc3\xc3/\xc3\xad\xc3/g' 'Praha Chez Republik Prace.txt'
sed -i 's/\xc3\xc3/\xc3\xad\xc3/g' 'Praha Chez Republik Prace.txt'
sed -ri 's/\xc3([\x20-\x7f])/\xc3\xad\1/g' 'Praha Chez Republik Prace.txt'
iconv --verbose -f UTF-8 -t WINDOWS-1252//TRANSLIT//IGNORE --output=out1.txt 'Praha Chez Republik Prace.txt'
iconv --verbose -f WINDOWS-1251 -t UTF-8 --output=Praha\ Chez\ Republik\ Prace_out.txt out1.txt