Автор Тема: Започна се...  (Прочетена 196708 пъти)

lunarvalley

  • Гост
Re: Започна се...
« Отговор #1380 -: Mar 15, 2021, 12:20 »
Цитат
Разбира се, че могат да настъпят коренни промени при нови опитни данни.

могат естествено. Както могат да съществуват няколко хипотези по даден въпрос и хората да се опитват да определят коя е вярната или по-вероятната. Понякога, поне в биологията, се оказва че истината е смес от двете.

ма гогата обича да си пише все същите работи, и ето че направихме завой на 360 градуса и пак зачекнахме науката и разбиранията на go_fire за нея
Активен

stealth01

  • Гост
Re: Започна се...
« Отговор #1381 -: Mar 15, 2021, 12:42 »
От църквата са се пръкнали всички учени, медици, философи, физици, математици и т.н. и се е формирала науката. Ама като им е дошло времето - не преди това.
Също така, оказала е силно стимулиращо влияние върху изкуствата - музика, изобразително изкуство, ...
Същият ефект имат и наркотиците, гъбите, алкохола... Случаенос?? Не мисла!1!!

ма гогата обича да си пише все същите работи, и ето че направихме завой на 360 градуса и пак зачекнахме науката и разбиранията на go_fire за нея
Неведоми са пътищата go_fire-ви  ;D
Активен

go_fire

  • Global Moderator
  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 8792
  • Distribution: Дебиан Сид
  • Window Manager: ROX-Desktop / е17
  • кашик с гранатомет в танково поделение
    • Профил
    • WWW
Re: Започна се...
« Отговор #1382 -: Mar 15, 2021, 13:45 »
ма гогата обича да си пише все същите работи, и ето че направихме завой на 360 градуса и пак зачекнахме науката и разбиранията на go_fire за нея

Много ясно, че ще пиша едно и също. Аз съм същия човек със същите разбирания, които не са се променили от вчера до днес. Когато и ако се променят, ще започна да пиша друго.

Преди време гледах едно клипче на love fucking science младеж разбиващ на пух и прах „милионера“ Панаьотов.  Повода най-вероятно беше, защото друг youtuber беше направил подобно нещо, но критиката беше за това, че бил говорел за НЛО, духове и не помня още какво недоказано нещо.

Това е днешната наука. Ако нещо не се вписва в сегашното (от стотина години) установено състояние на нещата, то просто бива зачеркнато като несъществуващо. И после защо наричам модерната наука ново православие или нов католицизъм, както си изберете.

Само за информация, докато този lfs говореше, че нямало извънземни, отдолу вървяха кадри, които самите военно-въздушни сили на САЩ твърдят, че са неиндетифицирани, летящи обекти, които е невъзможно да са със земен произход. Освен тях се въртяха безбройни снимки на житни  „кръгове“, които човечеството може и да може да направи във Фотошоп, но няма как да ги направи на полето.

Имаме очевидци, имаме признания на институции (вкл. на НАСА), но извънземни няма.

На мен темата с извънземните изобщо не ми е интересна, както и всяка друга земна тема, но я ползвам за онагледяване, какво е „наука“ днес.

Много документални филми съм гледал, в които съвсем истински учени с титли се оплакват. Ако нещо не се вписва в официалната позиция, то не получава финансиране и стига до публикация.

Не е същото като да гориш вещици, но е същото по естество, това, което прави днешната наука.

=*=

Споменах лесно проверимия факт, че Земята е плоска и център на Вселената. Всички обективни изследвания и емпирични данни са сочили точно това.

Почнахте да извъртате, ама това са го знаели преди това и църквата го е задушила. Дори и по тази логика, защо в църкви от преди десетина века у нас се рисуват космически кораби, но за науката и до днес няма НЛО?

И кои са тези които са го знаели? Знаели са го дугоните (африканско племе) и са го знаели индианците в Перу. До тях църквата не е имала достъп. От античните учени, за всичките Земята е плоска и център на Вселената. Това сме знаели в Европа.

=*=

Не помня, кой математик беше, но още преди да речем двеста години бил доказал, че има безкрайно много измерения. И това не пречи все пак науката да работи само с четири. Това се отнася включително за струнната теория. Самата струнна теория е поредната недоказана теория върху други недоказани теории и все пак безалтернативна. Не казвам дали е вярна или не е вярна, а че не е доказана, а всеки опит да се изпробва друга теория бива спрян.

Последното не го казвам аз, а хора с титли и имена, които седят зад думите си и които са потърпевши от тази „мека диктатура“.

А то колко са действителните измерения, не е съществен въпрос за мен. Аз говоря само и единствено за неизмерими неща. Говоря за непреходна вселена. Но тези неща ви е твърде рано за тях. Докато седите на разбирането, че сте в n-измерна вселена на видимото, няма как да ви говоря за тези неща. За вас те не съществуват.

Засега единствено се опитвам да ви „заразя“ с „вируса“, че не всичко може да се види, чуе, помирише, вкуси, пипне. Може, но не с тези сетива. И дори да обвиним канцерогенни гъби за това, самото съществуване на музика, поезия, изобразително изкуство, показва, че нещата не свършват там, където е пълния тумбак.
Активен

В $por4e2 e истината  ;)

***

Aко даваха стипендия за най-глупави, щях да съм човека с най-много Mини Kупъри

***

Reborn since 1998 || 15.09.2007 totally М$ free && conscience clear

lunarvalley

  • Гост
Re: Започна се...
« Отговор #1383 -: Mar 15, 2021, 13:53 »
значи, по-горе ти се обясни нещо, за теориите в науката. Но ти едно си знаеш, и даваш за пример некъф дето си го гледал в тубата като илюстрация на ситуацията в цялата наука. За тебе, нещата седят така. За учените, за щастие -- не.

тея смешници дето 'i fucking love science' са особена порода, за която може друг път да си поприказваме  :D
Активен

go_fire

  • Global Moderator
  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 8792
  • Distribution: Дебиан Сид
  • Window Manager: ROX-Desktop / е17
  • кашик с гранатомет в танково поделение
    • Профил
    • WWW
Re: Започна се...
« Отговор #1384 -: Mar 15, 2021, 14:21 »
Ползвах го за онагледяване, защото точно сектата ilfs са крайното крило приемащо, че няма нищо друго, от това, което ни казват учените.

Но иначе факта продължава да си седи. Според модерната наука е вероятно (там не знам колко си милиона планети) да има живот, но той или е измрял, или недоразвит, или разстоянията са прекалено големи, за да имаме срещи. Сякаш дори на Земята разстоянията са били някога пречка за нещо.

А извънземно присъствие можеш да срещнеш едва ли не на всяка крачка от най-дълбока древност до днес.

Проф. Лъчезар Филипов преди пет-шест години беше уволнен от БАН, защото говори за извънземни. Казах и в предното мнение, това, като всеки друг материален въпрос слабо ме интересува.

Но точно от Лъчо Извънземното съм научил най-много за съвременната физика. Не съм чул от него нищо, което го е нямало в учебника за девети и десети клас, но не го разбирах. От негови интервюта дори тъпак като мен научи много по най-достъпен начин.

Този човек е блестящ учен. Защото точно дѐдо Айни разправя, че ако не можеш да обясниш по разбираем начин на неук човек, то ти самия не разбираш достатъчно материята, която представяш. Проф. Лъчо го може и „ми“ го представи без почти нито една формула. А щом е успял на човек почти скаран с математиката, той е велик.
Активен

В $por4e2 e истината  ;)

***

Aко даваха стипендия за най-глупави, щях да съм човека с най-много Mини Kупъри

***

Reborn since 1998 || 15.09.2007 totally М$ free && conscience clear

go_fire

  • Global Moderator
  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 8792
  • Distribution: Дебиан Сид
  • Window Manager: ROX-Desktop / е17
  • кашик с гранатомет в танково поделение
    • Профил
    • WWW
Re: Започна се...
« Отговор #1385 -: Mar 15, 2021, 16:06 »
Аз се отпуснах в несъществени въпроси. Е или не е религия съвременната наука, няма значение. Нито ще я променя, нито ще променя нечие мнение. Ще мине и замине.

Стелт обаче постави един съществен въпрос, който подминах в залитането си.

Как отделяме вяра от самозаблуда?

Отговора е прост и много сложен. Прост, защото е една дума — чрез истината. Сложен, защото никой от нас не се е родил съвършен. Истината я има вътре в нас, но тя е забулена.

Всеки от нас гради свой свят. Сега изненада. Еднакво погрешен (от космическа гледна точка) е света сътворен от Далай Лама и от най-големия изверг.

За да го обясня, трябва да вляза в теми, за които не сте готови (Лунар и Стелт). Но все пак ще нахвърлям няколко идеи, които не е непременно да водят до размишления. Те са само като хвърлени зрънца. Не очаквам да поникнат, но не го решавам аз.

Пътя към Бога е пътя на самоотрицанието. Сиреч, за да достигнеш до Бог, трябва да разрушиш себе си. Но, как така?

Тук ще спомена нещо, което съм казвал и преди, което изглежда много парадоксално. Христос ни учи на егоизъм. Неговото послание е, че трябва да станем хора, индивидуалности. Да се отделим от животинския свят. Христос ни учи на точно обратното на това, което казах.

Не можеш да разградиш това, което не е съградено. От нас се иска първо да станем хора и едва тогава да станем богове, като заместваме човешкото с божието. Тук е тънкото разковниче. Непрестанно обяснявам, че бялата и черната школа работят с еднакъв инструментариум. Разликата е единствено, по кой път ще вървиш. Накрая всички ще стигнем на едно и също място.

За да не остане недоразбрано. Нещата които описвам не са за ден, два, живот, два. Това са процеси, които протичат в нас милиони години. Милиони може да не са достатъчни. Не се очаква от никой днес (ако не е особено напреднал) да се откаже от себе си и да се слее с Бог.

Затова самозаблуди и изкуствени светове ще има още много дълго. Всеки от нас ще преминава хилядократно през едни и същи неща докато научи съответните уроци.

Не съм се изразил правилно, ако някъде назад в мненията съм казал — повярваш и веднага ставаш съвършен, знаеш всичко. Това е едва първата от неизброими крачки. Падаш, ставаш, продължаваш. Засега важното е да се върви, да не се застоява. Както е казал народа — за лудо работи, за лудо не стой.

=*=

Преди седмица или две казах на Стелт, че боксьора, който отива и набива жените е изградил свой свят и е в мир с него, защото знае, че това е заблуда. Той не разбра особено, какво му казах. Защото това дори не е задължително да е на съзнателно ниво.

Казвал съм го стотици пъти, скучен съм и на себе си.

В момента ние всички имаме само една задача. Да ставаме по-добри. Да ставаме по-добри в това, което смятаме за добро. Ако то е да станем най-добрите снайперисти, убийци, нека е така. Никой не трябва да се стреми да остава посредствен. А света има кой да го оправи. Ще се оправи от самосебе си. Даже божия намеса не е необходима. Защото това е физичен закон.

Някой ден сигурно ще трябва да поговоря за физичните закони, които не непременно ги има в учебника или поне не са в явен вид. Но за това, самия аз трябва да порасна още малко. А това малко може да продължи прекалено дълго. Защото и аз не съм съвършен.
« Последна редакция: Mar 15, 2021, 16:09 от go_fire »
Активен

В $por4e2 e истината  ;)

***

Aко даваха стипендия за най-глупави, щях да съм човека с най-много Mини Kупъри

***

Reborn since 1998 || 15.09.2007 totally М$ free && conscience clear

stealth01

  • Гост
Re: Започна се...
« Отговор #1386 -: Mar 15, 2021, 16:20 »
Почнахте да извъртате, ама това са го знаели преди това и църквата го е задушила. Дори и по тази логика, защо в църкви от преди десетина века у нас се рисуват космически кораби, но за науката и до днес няма НЛО?
Спомням си 90-те, когато навсякъде беше пълно с НЛО-та. После се появиха лесно преносимите камери и вместо да имаме вече сериозно количество събрани факти и доказателства, все още имаме само странни, зле обяснени явления...

... Това се отнася включително за струнната теория. Самата струнна теория е поредната недоказана теория върху други недоказани теории и все пак безалтернативна. Не казвам дали е вярна или не е вярна, а че не е доказана, а всеки опит да се изпробва друга теория бива спрян.
Повечето знание, които ползваме в момента е теория. Не е доказано, но пък работи - има разписани формули, по които смятаме и сметките излизат. Докато можем да метнем обект в края на Слънчевата система и да уцелим достатъчно точно, явно нямаме фундаментална грешка. Има го проблемът, че докато имаме работеща теория, не търсим активно пробив в друга посока. Да, така е. Но хайде да не говорим глупости, че друга теория би била спряна.

А то колко са действителните измерения, не е съществен въпрос за мен. Аз говоря само и единствено за неизмерими неща. Говоря за непреходна вселена. Но тези неща ви е твърде рано за тях. Докато седите на разбирането, че сте в n-измерна вселена на видимото, няма как да ви говоря за тези неща. За вас те не съществуват.
Неизмеримите неща няма как да се измерят. Много философски прозвуча това...

Засега единствено се опитвам да ви „заразя“ с „вируса“, че не всичко може да се види, чуе, помирише, вкуси, пипне. Може, но не с тези сетива. И дори да обвиним канцерогенни гъби за това, самото съществуване на музика, поезия, изобразително изкуство, показва, че нещата не свършват там, където е пълния тумбак.
Добре, съгласен съм. Много неща обаче вече може да мерим, за които принципно нямаме сетива - радиация, инфра- и ултра-звук и светлина, магнитно поле. Вероятно има и такива, за които все още нямаме нужните инструменти. Тоест, заразени сме вече с този „вирус“.

А извънземно присъствие можеш да срещнеш едва ли не на всяка крачка от най-дълбока древност до днес.
Не.
Прочете ли по-горе за вярата и самозаблудата? Ако търсиш извънземни в тоалетната си, вероятно ще намериш милиарди доказателства за това. Това, ако искаш да вярваш, да живееш в самозаблуда и да не виждаш останалият свят около себе си.

Но точно от Лъчо Извънземното съм научил най-много за съвременната физика. Не съм чул от него нищо, което го е нямало в учебника за девети и десети клас, но не го разбирах. От негови интервюта дори тъпак като мен научи много по най-достъпен начин.
От мненията ти до момента виждаме, че нищо не си научил. Паткаш някакви абсолютни глупости и остро се разминаваш с всичко в света около теб.

Внимание - нов отговор бе публикуван докато ти пишеше.
Ех... аз наистина не бях готов да това.
Имаш странни търсения, които няма да те направят по-добър човек. Не защото търсиш нещо ново и неизмеримо, а защото отричаш и се отдалечаваш от реалният свят. Поне на думи :)
Активен

go_fire

  • Global Moderator
  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 8792
  • Distribution: Дебиан Сид
  • Window Manager: ROX-Desktop / е17
  • кашик с гранатомет в танково поделение
    • Профил
    • WWW
Re: Започна се...
« Отговор #1387 -: Mar 15, 2021, 16:45 »
Дали се увеличават или намаляват срещите, не съм готов да споря. Факт е, че съм виждал видеоклипоте след Фукошима. Удобно е да се нарекат фалшификат като всичко, което не ни отърва. А за да е забавно и без да обяснявам, но за мен това на кадрите даже не са НЛО, макар да не са от земен произход. За да подскажа, това на кадрите няма физически произход (според мен). Но пък, ако не съм прав, това може да значи единствено, че това са стотици НЛО.

=*=

Сигурно има много истина в думите ти, че се отричам от реалността. Може да си има много земно и психиатрично обяснение. Срещнал съм се със свят, в който не мога да се впиша. Претърпял съм много крушения и разочарование. В резултат на това страдам от шизофрения. Не съм точно сигурен, че уцелих диагнозата. Позабравил съм ги.

Не изключвам изобщо това да е така. Най-вероятно е истина. Обаче до преди малко обяснявах, нещо изнамерено от далеч по-умни от мен. Всеки гради сам своята реалност. Реалността за един не е реалност за другия. Допирните им точки се наричат обществен ред.

Въпреки убедеността, с която говоря, не съм особено духовен човек. Направо съм си земен. И аз си мисля да пия сега едно кафе, да запаля цигара. Извън сънищата не съм имал никакви духовни изживявания. Даже трева не съм пушил. А сънищата едва ли могат да се определят точно като духовен живот. Те са илюзия породена от съзнанието ни.

И само за секунда ще прескоча до Индия, където наричат физическия свят — Майа, илюзия. Синапено зрънце. Сиреч за тоя, който засега само се готви да потегли, но отлага  дори да започне да „стяга багажа“, това е от първите неща. Трябва да приеме в сърцето си, че физическия свят е илюзия, нещо преходно, а непреходното, вечното и реалното те първа има да го намира.

Това са едни такива изначални въпроси.

Само да не излезе, че прокламирам да оставим света и да се заселим в пещера. Нищо такова не казвам. Ние сме земни и трябва да обръщаме внимание на земното. Много сме далеч от това да го изоставим. Тук имаме да научим още безкрайно много уроци.

Активен

В $por4e2 e истината  ;)

***

Aко даваха стипендия за най-глупави, щях да съм човека с най-много Mини Kупъри

***

Reborn since 1998 || 15.09.2007 totally М$ free && conscience clear

lunarvalley

  • Гост
Re: Започна се...
« Отговор #1388 -: Mar 15, 2021, 17:08 »
Цитат
За да го обясня, трябва да вляза в теми, за които не сте готови (Лунар и Стелт).
благодаря, все пак, че повдигна булото на познанието за такива като мен [_]3 :)
Активен

go_fire

  • Global Moderator
  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 8792
  • Distribution: Дебиан Сид
  • Window Manager: ROX-Desktop / е17
  • кашик с гранатомет в танково поделение
    • Профил
    • WWW
Re: Започна се...
« Отговор #1389 -: Mar 15, 2021, 17:27 »
Цитат
За да го обясня, трябва да вляза в теми, за които не сте готови (Лунар и Стелт).
благодаря, все пак, че повдигна булото на познанието за такива като мен [_]3 :)

Моля! Но дори това не съм направил. Хвърлих във въздуха няколко откъслечни идеи. Материята е огромна, безрайна. Нарочно не казвам повече. Едно не съм гуру и не е много това, което знам. Второ наистина не сте готови за това.

За да влезете в тези неща, първо трябва да приемете идеята, че и отвъд хоризонта има свят. Не ми е известно това в този или друг живот ще стане. Този свят в момента има голяма нужда от материалисти, за да бъде поддържан. Сиреч може би е доста лоша идея да подхвърлям откъслечни нещица.

Иначе нищо от това, което съм казал или премълчал не е от някаква тайна, масосонска книга. Нищо такова. Всичко е общодостъпна информация в Интернет. Кой, какво ще търси и какво ще намери, не е моя работа.

Но и такива неща съм подхвърлял. Например старчето Тимен Тимнев дава много интересни интервюта. Най-вече те са за един, скандален окултен портал. Забъркан е в много „дворцови“ (сиреч спайбукски) интриги. В предпоследното си интервю говори за Теорията на относителността. Много интересен преглед прави. Само да кажа, че той не я отрича. Обяснява я. Обяснява я по много ексцентричен начин. Всичките му идеи са ексцентрични.

Например той твърди, че минало… не съществува.

=*=

Малко сусам, нищо повече.
Активен

В $por4e2 e истината  ;)

***

Aко даваха стипендия за най-глупави, щях да съм човека с най-много Mини Kупъри

***

Reborn since 1998 || 15.09.2007 totally М$ free && conscience clear

stealth01

  • Гост
Re: Започна се...
« Отговор #1390 -: Mar 15, 2021, 17:48 »
За да влезете в тези неща, първо трябва да приемете идеята, че и отвъд хоризонта има свят. Не ми е известно това в този или друг живот ще стане...
Има де, има. Проблемът е, че това, което градиш вътре в себе си е само твое. Цял един свят, който сам си си изфантазирал. Това не е познание в смисълът, който влагаме. Не можеш да го обясниш на друг. Или ако успееш да предадеш нещо, то това ще е, как сам другият да започне да гради собствен свят в себе си. Напълно отделно и несвързано. Различно. Несъвместимо.
Може ли това да бъде полезно по някакъв начин? Може би да. Може би не. За всеки ще индивидуално и уникално. Като ефектите от стимулантите. Аз лично не виждам смисъл в задълбаването по подобни плоскости. Бяха споменати демони преди известно време (в тази тема или някоя от подобните). Човек, каквито демони може да си създаде сам, никой не би могъл да ги надскочи.
Активен

lunarvalley

  • Гост
Re: Започна се...
« Отговор #1391 -: Mar 15, 2021, 17:49 »
Гога, за мене нещата са много прости: ти с научна работа не си се занимавал. Научни статии нямаш. Не си минал през докторантура. За сметка на това с лека ръка, като последна инстанция, се изказваш за науката. Е, такова нещо аз няма как да приема. Бъди щастлив.
« Последна редакция: Mar 15, 2021, 17:55 от lunarvalley »
Активен

go_fire

  • Global Moderator
  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 8792
  • Distribution: Дебиан Сид
  • Window Manager: ROX-Desktop / е17
  • кашик с гранатомет в танково поделение
    • Профил
    • WWW
Re: Започна се...
« Отговор #1392 -: Mar 15, 2021, 18:06 »
За да влезете в тези неща, първо трябва да приемете идеята, че и отвъд хоризонта има свят. Не ми е известно това в този или друг живот ще стане...
Има де, има. Проблемът е, че това, което градиш вътре в себе си е само твое. Цял един свят, който сам си си изфантазирал. Това не е познание в смисълът, който влагаме. Не можеш да го обясниш на друг. Или ако успееш да предадеш нещо, то това ще е, как сам другият да започне да гради собствен свят в себе си. Напълно отделно и несвързано. Различно. Несъвместимо.
Може ли това да бъде полезно по някакъв начин? Може би да. Може би не. За всеки ще индивидуално и уникално. Като ефектите от стимулантите. Аз лично не виждам смисъл в задълбаването по подобни плоскости. Бяха споменати демони преди известно време (в тази тема или някоя от подобните). Човек, каквито демони може да си създаде сам, никой не би могъл да ги надскочи.

За демони пред вас двамата не бих говорил. Всъщност е почти забранена тема за далеч по-напреднали от повечето най-напреднали днес. Самия Дънов е избягвал темата. Христос я е избягвал. Не съм аз човека да я изяснява. Това е опасно познание.

Но за твое (и мое) щастие не можеш да създадеш дори малък демон. Но пък можеш да го повикаш и то несъзнателно. Което вече е зле.

Относно вътрешния свят, който всъщност е заобикалящия ни. Вярваш или не, също си изградил такъв. Всеки е. Казах ли, че днешния човек от последите две хиляди години, трябва да гради индивидуалност? Това, което виждаш е създадено от… мозъка ти. Това чак и официалната наука го твърди.

Оказва се, че видимия свят също е абстракция.

Последно. Няма нищо несвързано във Вселената. И квантов физик да питаш, пак ще ти го каже. Всяко нещо е свързано с другото. Твоя „вътрешен“ свят може по нищо да не прилича на моя, но те са свързани. Навремето Оптимазед беше озаглавил ел. дневника си — мислите стават неща. Всяко нещо преди да стане застинала светлина (материя) преди това е било идея.

Хайде, че много взе да става. Днес пографоманствах повече от „обичайното“.
Активен

В $por4e2 e истината  ;)

***

Aко даваха стипендия за най-глупави, щях да съм човека с най-много Mини Kупъри

***

Reborn since 1998 || 15.09.2007 totally М$ free && conscience clear

go_fire

  • Global Moderator
  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 8792
  • Distribution: Дебиан Сид
  • Window Manager: ROX-Desktop / е17
  • кашик с гранатомет в танково поделение
    • Профил
    • WWW
Re: Започна се...
« Отговор #1393 -: Mar 15, 2021, 18:12 »
Гога, за мене нещата са много прости: ти с научна работа не си се занимавал. Научни статии нямаш. Не си минал през докторантура. За сметка на това с лека ръка, като последна инстанция, се изказваш за науката. Е, такова нещо аз няма как да приема. Бъди щастлив.

Не го правя аз, а самите учени с докторантурите. Аз съм никой. А дали ще посмееш да потърсиш тези мнения, си е твоя работа. Не е трудно и са лесно откриваеми.

Забележи, че за мен не е проблем да не го направиш и приветствам да не ми вярваш. Не съм Тоя, който заслужава доверие. Аз съм форумен трол с много свободно време. Не е моето мнение, което да следваш.

Следвай себе си! Говоря го толкова отдавна, че ми се повдига на мен самия. Не следвай мен.
Активен

В $por4e2 e истината  ;)

***

Aко даваха стипендия за най-глупави, щях да съм човека с най-много Mини Kупъри

***

Reborn since 1998 || 15.09.2007 totally М$ free && conscience clear

stealth01

  • Гост
Re: Започна се...
« Отговор #1394 -: Mar 15, 2021, 19:37 »
Относно вътрешния свят, който всъщност е заобикалящия ни. Вярваш или не, също си изградил такъв. Всеки е. Казах ли, че днешния човек от последите две хиляди години, трябва да гради индивидуалност? Това, което виждаш е създадено от… мозъка ти. Това чак и официалната наука го твърди.

Оказва се, че видимия свят също е абстракция.
Мдам. Само, че има една подробност. Въпросната абстракция, която изграждаме не са самостоятелните самовнушения, за които говориш ти. Нещата, които възприемаме около себе си, са същите, които усещат и другите около нас. Например, наименоваме цветове - бял, черен, зелен и т.н. и за всеки друг те ще имат същият смисъл, усещане и измерване. Този начин на комуникация ни прави и това, което сме в момента. Дава ни предимството да действаме не като индивидуалности, а като общост. Да успяваме да надскочим пределите и капацитетът на индивидуалният мозък, да обработваме информация с много по-голям обхват и да предаваме знанията си на поколенията след нас.
Активен