Автор Тема: Продължение на „Отпочна се“...  (Прочетена 27762 пъти)

remotexx

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 3243
    • Профил
Re: Продължение на „Отпочна се“...
« Отговор #30 -: Jul 29, 2020, 08:38 »
Добре де ,а преди (да излезе) Библията от какво сме били създадени, щото тя много нова книжка има-няма 20 века , а че то музеите има неща., Както казваше Чудомир, още отпреди 2 века преди Христа вкл. и "те тва тука са сребърниците на Юда, и те са два века преди Христа" цитатът е по памет. Да забравим за момент че Коранът има по различно виждане за нещата и да забравим и махабхарата и рамаяна, най стария епос /аз мислех че са на по 10-15 хил.г. ама тук някой спомена 1 мил. - не споря/

Да разгледаме само Библията
1. Всички които са умрели преди повече от 2020 г. А от по новите всички които не са християни НЯМА да отидат нито в Рая нито в ада - така ли е? А ако не е така тогава па и с библия и без очевидно е все тая
2. Да приемем че Библията казва истината - да ама тая истина е (известна важи) само след публикуването, ами хората които са живели преди това... или и те са се криели по пещерите и са чакали да дойде девети и да станат кръстоносци.
3. Ами ако /както казваше Дъглас Адамс/ случайно ни изпадне едно издание от бъдещето, ревизирано и се окаже че текущата версия е била в грешка. Ами хората дето в момента сляпи следват текущото издание ще се окаже че са живели в грях/грешка...

П.П. то вече има по няколко издания тва книжле и те вече си противоречат и не тук не говоря за английската кралица и там тяхната верица ..протестантска ами за сериозни вътрешни противоречия напр. Едни версия махат стария завет други друго., Не знам дали знаете на 'да познаеш някой' в библейския старозаветен смисъл има по други значение... И после обик. им се раждат деца

Как да не заобича човек Корана, макар че и там имат различни тълкувания , но само тълкувания, но тонпа щото Библията няма

Както казваше мистър Алзате от Last man standing
В бункера имам и Библията и Корана, щото не се знае как ще се извъртят нещата
« Последна редакция: Jul 29, 2020, 08:59 от remotexx »
Активен

ray

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 1452
    • Профил
Re: Продължение на „Отпочна се“...
« Отговор #31 -: Jul 29, 2020, 09:19 »
Не искам и няма да те убеждавам в каквото и да е, просто ще изкажа някакво свое мнение.

Първо, същността на християнството не е в името/наименованието му, а в това какво проповядва.
Християнството е в това което вършиш. Както един кръстоносец казва във филма "Небесно царство":
"Това дали си християнин (добър или лош човек) зависи от това което вършиш всеки ден, това което Бог иска от всеки човек се намира тук и тук (сочи сърцето и главата). Виждал съм да се пролива толкова кръв в името на Христос с думите че това е Божията воля".
Тук определено преразказвам (със сигурност има неточности), опитах се да съхраня същността.

И друго, много преди Христос има достатъчно предсказания за идването на Месията/Спасителят (особено от 4-мата големи еврейски пророци).
BTW: повечето от тях или са убити или са прокудени и преследвани от светските власти.

"Моето царство не е от този свят", тоест тук може само да се търси някакъв вид "отражение" на първообраза и понеже е човешко творение никога не е съвършенно/истинно  8)
"Както на Небето, така и на Земята"  :o
Всеки един има "свободата" по кой път да върви и съответно какви последствия ще има от това (то няма как хем да имаш свобода, хем да няма последствия) !
Нещо като някои сегашни "бизнесмени", взеха/откраднаха едни бизнеси и ги провалиха, изядоха, после казват искаме "помощ" щото само ние "можем", иначе всичко се проваля  >:D

Само за справка, колко църкви/секти/др. има в момента, и всички те се обявяват за "християнски" - коя е истинската, отговора е 'никоя от тях' !
И вече от доста време има достатъчно "алтернативни" библии - тази на Мартин Лутер и др., та чак до "Книгата на Мормон" и най-накрая "Сатанински библии" (доколкото помня са повече от една).

PS: колебаех се дали да го споменавам, но мисля че мога да го кажа: За 99,999 % от хората истинския Христос (не толкова Християнството) се виждат едва след "Портата на смъртта". Тогава обаче вече нямаш свобода, а живееш с резултатите от мислите, чувствата и действията през живота си (и добре че я има прошката/опрощението и любовта) та все пак да бъде поносимо в личен план  :o
« Последна редакция: Jul 29, 2020, 10:06 от ray »
Активен

go_fire

  • Global Moderator
  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 8792
  • Distribution: Дебиан Сид
  • Window Manager: ROX-Desktop / е17
  • кашик с гранатомет в танково поделение
    • Профил
    • WWW
Re: Продължение на „Отпочна се“...
« Отговор #32 -: Jul 29, 2020, 11:07 »
Не съм много съгласен с казаното от @Naka и @go_fire.

Ами то и аз не съм съвсем съгласен с казаното от мен. Това е защото преразказвам неща дадени от безкрайно по-напреднали от мен. Няма начин да не е грешно. А те поначало са предадени грешно, защото човешките езици са недостатъчни да се предадат такива идеи. Човешките езици са конкретни в това да изразим, с какво ще си напълним хладилника, но не и да предадем, какво е ангелски или божествен свят.

Разказвал съм ви, че е имало период в живота ми, когато бях пълен атеист. Виждах само човешки постъпки и никъде не виждах Бог. По някое време (след като преминах и през уфологията) взех да се връщам назад. Почти съм стигнал до момента да не виждам човешки постъпки, а божия промисъл зад всяко най-малко или голямо нещо. И се опитвам да разчитам знаците. Засега не особено успешно, ако успея е след като нещото се е случило.

Но съм убеден, че всеки, който пожелае може да види божието присъствие във всяко най-малко нещо, което се случва. В същото време никой (почти) не е виждал самия Бог. Значи хем е явен и пред нас, хем се крие и го няма. Едновременно всички сме част от него, но имайки собствена воля, сме и извън него.

=*=

В Цариград има една джамия, която християните познаваме като църквата „св. София“. Но ние всъщност не знаем нищо за нея. Тя е построена през шести век от Юстиниян. Същия този, който създава Първа Юстинияна, която не е подчинена нито на Рим, нито на Цариград. Съществува до осемнадесети век и никой поп не би я споменал.

Това не е било създадено нито като православен, нито като католически храм и определено не е кръстен на майка на тризначки от „Бай Брадър“.

Ще кажа още нещо за нея. Тази църква е най-голямото здание в света за около хиляда години. С малко го бие св. Петър в Рим. Специално е направен, за да успее да я мине. Кой е св. Петър? Според католиците това е „крайъгълния камък около който Христос създава своята църква“. Само дето не е вярно. Христос не е основавал никакви църкви. Обратното: той е убит от поповете.

Значи католиците правят най-голямата сграда в света, за да почетат най-голямата идея, която са имали. Точно същото е направил и Юстиниян. Въпреки, че той сам по себе си е бил особено голямо чудовище, то най-великата идея, която е знаел, не е била оправянето на демографията и подпомагане на многодетни майки. По онова време всяка майка е била многодетна и е имала около двадесет деца. Колко от тях са оцелявали, е друг въпрос.

Всъщност това за някаква си измислена св. София и нейните дъщери е доста късна приказка съчинена от поповете.

Така стигаме до еретичната мисъл. Настоящата джамия, която познаваме като св. София не е кръстена на човек. Да не кръстиш църква на човек е мисъл, за която поповете са те слагали на четири коня и са те разкъсвали.

На какво е кръстена?

Името казва, кръстена е на Божията мъдрост. А какво са разбирали под Божия мъдрост?

Това е женското начало, женската енергия. Тази мисъл за църквата е по-еретична и от идеята да се кръщават църкви на идеи, а не на хора. Женското начало е просто заличено в църквата.

Този въпрос е коментиран и от Христос. Той казва, че нарочно е говорил за Бог-Отец, което ние автоматично си превеждаме като Бог-Баща. Но не имал това предвид. Казвал е Отец, за да подчертае, че има и мъжко, и женско начало (енергия), която все произтича от Бог и не може без нито едното.

И казва в прав текст, че Бог е Любов. Това са две думи с едно и също значение. Където няма любов, няма Бог. И обратното.

Ето как, 4096 ти си стигнал до двете най-големи земни идеи за мъдростта и любовта. Стигнал си сам, без да си се докосвал до свещените писания. Ти си примера, че можеш да стигнеш много далеч само като следваш сърцето. Невероятен си!

Коя е следващата идея? Как след като сме станали съвършени човеци благодарение на вярата, любовта и мъдростта да прескочим и идем на следващото ниво?

По принцип атлантите (и египтяните) са лаконични по въпроса. Трябва да се превъзмогне всяко нещо. Но как се превъзмогва вяра, любов и мъдрост, след като си ги постигнал?

Може би най-известната сентенция на Христос е – аз съм пътя, истината и живота. Това е следващата велика идея, идеята за истината. Но ние знаем ли какво е истина? Не знаем. Ние казваме, че има много истини или, че истината има много лица.

Съвременния човек стига и по-далеч. Казваме, че няма черно и бяло. Това на практика означава, че за нас има единствено нюанси на сиво. И филми кръщаваме така. Оксфорд обяви за дума на 2008-ма думата пост-истина. Какво е това? Ами нищо различно от евфемизъм за лъжа. Ние живеем в лъжа.

Но, за да можем да стигнем до момента да живеем в истината и да вървим по пътя на истинския живот, то първо трябва да овладеем трите, мощни, „земни“ идеи. Едва, когато сме в истинската вяра, истинската мъдрост и истинската любов, ще можем да започнем да вървим по пътя на истината.

Имаме известен напредък. Христос ни казва, че ни трябва вяра колкото синапено семе и ще можем да преместваме планини. Не сме сигурни, защо точно синапено семе е употребил в примера си. По принцип синапа е много полезно растение, но това, което знаем със сигурност е, че синапа, има най-малката семка.

Вече можем да местим планини, макар едва ли точно това да е имал предвид. Сиреч донякъде човечеството вече успява да върви по пътя на вярата. Остават другите два.

Хм, не е много за две хиляди години, но не е и толкова малко.

=*=

Ремо, има една американска секта, която се казва „Свидетели на Яхова“. Има я и у нас. Те пък изключват напълно новия завет. Това е точно обратното на протестантите, които в голяма част от деноминациите си, не признават вехтия завет. А вехтия завет е наистина вехт, писан е от еврейски мистици, още когато са били в Египет. На най-известния се знае и името.

Та тези „свидетелите“ съм имал контакти с тях. Може да е късмет, но те са най-милите и светли същества, които съм срещал. Чел съм техни брошурки и ми е харесвало, какво пише вътре. Не мога да ги одобря, но ги харесвам.

Останал учуден, като разбрах, че и Дънов ги е харесвал и тачил. А той пък е учил в протестантски университет пак в САЩ. Някой си Дюк, бил в Бостън. Размятат се тук едни снимки, още съществува.

Значи не е невъзможно да имаш мирно съжителство с хора, които имат различни идеи от твоите. По същия начин е възможно, постижимо да има добросъседство между християни и мохамедани. Нещо повече, това го наблюдаваме в смесените райони у нас.

Христос говори и за тези различия. Някой ден (обещава ни скоро, ама какво ли е скоро за едно божество), различията между християни, мохамедани, будисти, хиндоисти, шинтоисти, даости и всички останали, щели да се изчистят и да се обединят в една обща религия на Любовта. Нямам причини да не му вярвам.
Активен

В $por4e2 e истината  ;)

***

Aко даваха стипендия за най-глупави, щях да съм човека с най-много Mини Kупъри

***

Reborn since 1998 || 15.09.2007 totally М$ free && conscience clear

Naka

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 3401
    • Профил
Re: Продължение на „Отпочна се“...
« Отговор #33 -: Jul 29, 2020, 12:46 »
Той казва, че нарочно е говорил за Бог-Отец, което ние автоматично си превеждаме като Бог-Баща. Но не имал това предвид. Казвал е Отец, за да подчертае, че има и мъжко, и женско начало (енергия), която все произтича от Бог и не може без нито едното.
Понеже го спомена, то не мога да се стърпя да го изкоментирам.

Само на едно място е загатното...Но на основно място.
Цитат
И сътвори Бог човека по Свой образ, по Божий образ го сътвори; мъж и жена ги сътвори.
В образа и подобието се включва мъжко и женско начало.
А Христос само казва, че "тази тайна е велика".

При ведите това обаче е в основата на учението: Радха-Кришна.
Активен

Perl - the only language that looks the same before and after encryption.

Naka

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 3401
    • Профил
Re: Продължение на „Отпочна се“...
« Отговор #34 -: Jul 29, 2020, 13:28 »
В библията е написано, че сме създадени по божие подобие. Предполагам, че за повечето хора това означава, че Бог прилича външно на нас. Човешка форма и понеже е мъдър и мъдростта се свързва с възрастта, тази персона се представя обикновено като белобрад дядка с благ поглед.
Което за мен е чиста глупост и наивитет и дори бих могъл да кажа, че е направо ерес. Не можеш да поставяш ограничения на Бог. Да му придаваш форма.

Представянето (и рисуването по иконите) на бог отец, като белобрад старец е неправилно и според самата църква. Учението на църквата е, че бог е вечен и неизменен.
Ако Бога е старец, това значи че някога е бил млад, което противоречи на 'неизменен'. Ако Бога е старец това значи, че някога ще умре (което си е материално понятие) и съвсем противоречи на концепцията за вечен.

При ведите има учение за Бог отец. Кришна обитава най-висшето място в духовния свят - Krishna Loka.  Винаги го рисуват като 16 годишен юноша. Той има форма и  е вечно млад. В духовният свят има вечна природа. Какво е това и къде даже и не трябва да се опитваме да си представим, защото ще влезем в много изкривени фантазии.

Спред мен по образ и подобие трябва да се разбират и двете неща и външно и духовно подобие....Но повече съм съгласен на духовното подобие и подобие на качествата на Бога. С втората част на поста ти съм напълно съгласен.


Цитат на: 4096bits
Ако Бог е навсякъде, той не би могъл да има форма.
Христос е имал земна форма и тяло. Бог отец има духовна форма, за която можем само да предполагаме, но
третото лице на св. Троица - св. Дух присъства навсякъде. Има една молитва към св. Дух която казва: "който си навсякъде и всичко изпълваш".

Сега тук има малко двусмислие със термина дух. На бг може да означва и както духовност така и като дух-същество. На английски често се превежда като Holy Ghost. Не сте ли го чували по филмите: Father, Son and Holy Ghost.


----
Друго изкривяване на представите е рисуването по иконите на духовният свят с разни пухкави облачета. По филмите също 'оня свят' често го представят като някакво безформено, меланхолично пълно с облачета 'небе'.

Само че няма такова нещо. Ведите говорят за вечна природа пълна с живот.
А в новият завет пише "каквото око не е виждало, ухо не е чувало и човеку на ум не е идвало"

« Последна редакция: Jul 29, 2020, 14:05 от Naka »
Активен

Perl - the only language that looks the same before and after encryption.

Naka

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 3401
    • Профил
Re: Продължение на „Отпочна се“...
« Отговор #35 -: Jul 29, 2020, 13:59 »
Да разгледаме само Библията
1. Всички които са умрели преди повече от 2020 г. А от по новите всички които не са християни НЯМА да отидат нито в Рая нито в ада - така ли е? А ако не е така тогава па и с библия и без очевидно е все тая
2. Да приемем че Библията казва истината - да ама тая истина е (известна важи) само след публикуването, ами хората които са живели преди това... или и те са се криели по пещерите и са чакали да дойде девети и да станат кръстоносци.

Това е основен проблем на богословите. Как са се спасвали преди като е нямало кой да им каже?
И още по-лошо как са се спасявали преди, като не са били кръстени?

Обикновенно тълкованието е, че Господ ще ги съди по-вътрешния божи закон. Християнството учи, че както има външен божи закон - т.е. предадено учение на хората, така има и вътрешен божи закон. Всяка душа (понеже е образ и подобие на бога) вътрешно много добре знае какво е добро и зло.

Исината според мене е, че винаги, през всички епохи е имало религия. Дали ще дадена от самият Бог дошъл на земята или от някой пророк - пак е учение.
Но даже и да няма религия, Господ (присъствайки навякъде) пак ще намери начин да научи душата.

« Последна редакция: Jul 29, 2020, 14:07 от Naka »
Активен

Perl - the only language that looks the same before and after encryption.

go_fire

  • Global Moderator
  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 8792
  • Distribution: Дебиан Сид
  • Window Manager: ROX-Desktop / е17
  • кашик с гранатомет в танково поделение
    • Профил
    • WWW
Re: Продължение на „Отпочна се“...
« Отговор #36 -: Jul 29, 2020, 14:33 »
Той казва, че нарочно е говорил за Бог-Отец, което ние автоматично си превеждаме като Бог-Баща. Но не имал това предвид. Казвал е Отец, за да подчертае, че има и мъжко, и женско начало (енергия), която все произтича от Бог и не може без нито едното.
Понеже го спомена, то не мога да се стърпя да го изкоментирам.

Само на едно място е загатното...Но на основно място.
Цитат
И сътвори Бог човека по Свой образ, по Божий образ го сътвори; мъж и жена ги сътвори.
В образа и подобието се включва мъжко и женско начало.
А Христос само казва, че "тази тайна е велика".

При ведите това обаче е в основата на учението: Радха-Кришна.


Последно време цитирам повече писмата, отколкото евангелието и тук пак тях имах предвид. Макар определено да не ми допада, какво Христос казва за себе си и ако това е истина, коренно да променя представите ми, то в тези писма има много неща, които заслужават отбелязване. В крайна сметка те май не са писани за мен, а за хора, които не вярват в Него и с това си обяснявам странностите.
Активен

В $por4e2 e истината  ;)

***

Aко даваха стипендия за най-глупави, щях да съм човека с най-много Mини Kупъри

***

Reborn since 1998 || 15.09.2007 totally М$ free && conscience clear

Naka

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 3401
    • Профил
Re: Продължение на „Отпочна се“...
« Отговор #37 -: Jul 29, 2020, 15:10 »
Какви са тези писма? Чувал съм само за едно писмо до царя на Едеса и не съм го чел.
« Последна редакция: Jul 29, 2020, 15:40 от Naka »
Активен

Perl - the only language that looks the same before and after encryption.

Acho

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 5293
  • Distribution: Slackware, MikroTik - сървърно
  • Window Manager: console only
    • Профил
    • WWW
Re: Продължение на „Отпочна се“...
« Отговор #38 -: Jul 29, 2020, 16:15 »
Еми пишат хората, няма лабаво.
Активен

CPU - Intel Quad-Core Q8400, 2.66 GHz; Fan - Intel Box; MB - Intel G41M-T2; RAM - DDR2-800, Kingston HyperX, 2X2048 MB; VC - onboard, Intel G41 Express Chipset; HDD - Toshiba, 500 GB, SATAII; SB - Realtek HD Audio; DVD-RW - TSSTcorp DVD-RW; LAN - Realtek PCI-E GBE Controller; PSU - Fortron 350 Watt.

spec1a

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 3871
    • Профил
Re: Продължение на „Отпочна се“...
« Отговор #39 -: Jul 29, 2020, 16:56 »
...
 има една американска секта, която се казва „Свидетели на Яхова“. Има я и у нас. Те пък изключват напълно новия завет. Това е точно обратното на протестантите, които в голяма част от деноминациите си, не признават вехтия завет. А вехтия завет е наистина вехт, писан е от еврейски мистици, още когато са били в Египет. На най-известния се знае и името.

Та тези „свидетелите“ съм имал контакти с тях. Може да е късмет, но те са най-милите и светли същества, които съм срещал. Чел съм техни брошурки и ми е харесвало, какво пише вътре. Не мога да ги одобря, но ги харесвам.
...

   Тия „свидетели“ са гнусна секта.Имало е случаи,в които
баламосват възрастни хора и после им вземат апартаментите.
   Преди години имаше във Варна скандали,свързани с тях.
Някои ядоха и бой...
   Да не говорим,че не разрешават кръвопреливане,което е малоумно.



   ЪЪЪ,кашик, защо след като атлантите са били толкова веУики,са изчезнали като цивилизация ?
   Въпросът е резонен,нали.
« Последна редакция: Jul 29, 2020, 17:09 от spec1a »
Активен

jet

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 3473
  • Distribution: debian
  • Window Manager: kde
    • Профил
Re: Продължение на „Отпочна се“...
« Отговор #40 -: Jul 29, 2020, 18:15 »
По същата причина поради която и савецката империя - намерили са си майстора.  Tелата им са били доста различни от нашите и са си били за онова време добре.

А по въпроса за боговете - всички свидетели описват почти еднакви създания с ореоли (каски), с глави като орли или държат инструменти, разни зъбни колела и чоек като не разбира нещо си го описва с познати термини (както индианците описват влаковете, колите, самолетите и т.н.) - ангели, богове, дяволи и т.н.
Най вероятно са някакви пришълци от космоса дето се вясват на няколко хиляди години да видят фермата как се развива и тогава плъпват "новини" на религиозния фронт. Такова събитие е станало преди 2020 години. При Розуел е по-скорошно, но явно не е планирано и си е инцидент. Имало е и предишни такива, но назад във времето са слабо документирани.
На времето гледах филм по Дискавъри и разглждаха теориите и артефакти намерени за Анунаките и много неща си идват на местата. Ако има и още някои такива объркването е разбираемо.
Явно тези същества са доста по-напред от нас и затова ги обожествяваме (те пък сигурно си имат техни "богове", сътветно ние сме богове за някои туземци и малки организми да речем на Марс (ако изобщо ги забележим, и ще ги изненадаме като им цъфнем там) като във всяка уважаваще се йерархична система). Религиите по Земята се надпреварват да си мерят боговете - кой е по-голяма работа.
Активен

..⢀⣴⠾⠻⢶⣦⠀
  ⣾⠁⢠⠒⠀⣿⡁
  ⢿⡄⠘⠷⠚⠋
  ⠈⠳⣄⠀⠀⠀⠀  Debian, the universal operating system.

go_fire

  • Global Moderator
  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 8792
  • Distribution: Дебиан Сид
  • Window Manager: ROX-Desktop / е17
  • кашик с гранатомет в танково поделение
    • Профил
    • WWW
Re: Продължение на „Отпочна се“...
« Отговор #41 -: Jul 29, 2020, 19:33 »
По същата причина поради която и савецката империя - намерили са си майстора.  Tелата им са били доста различни от нашите и са си били за онова време добре.

А по въпроса за боговете - всички свидетели описват почти еднакви създания с ореоли (каски), с глави като орли или държат инструменти, разни зъбни колела и чоек като не разбира нещо си го описва с познати термини (както индианците описват влаковете, колите, самолетите и т.н.) - ангели, богове, дяволи и т.н.
Най вероятно са някакви пришълци от космоса дето се вясват на няколко хиляди години да видят фермата как се развива и тогава плъпват "новини" на религиозния фронт. Такова събитие е станало преди 2020 години. При Розуел е по-скорошно, но явно не е планирано и си е инцидент. Имало е и предишни такива, но назад във времето са слабо документирани.
На времето гледах филм по Дискавъри и разглждаха теориите и артефакти намерени за Анунаките и много неща си идват на местата. Ако има и още някои такива объркването е разбираемо.
Явно тези същества са доста по-напред от нас и затова ги обожествяваме (те пък сигурно си имат техни "богове", сътветно ние сме богове за някои туземци и малки организми да речем на Марс (ако изобщо ги забележим, и ще ги изненадаме като им цъфнем там) като във всяка уважаваще се йерархична система). Религиите по Земята се надпреварват да си мерят боговете - кой е по-голяма работа.

Виждам, че някой е чел книгите на Morning Star. Което само по себе си е постижение. Аз ги четох на български (предполагам ти в оригинал) и бяха ужасни. Хорус ми каза, че много са се старали с превода и са поизчистили ръбовете. На английски са още по-нечетими и отвратителни.

Но пък разказа в тези книги си заслужава всяко мъчение. Ала преди няколко мнения казах, че Ню Ейч не е моето.
Активен

В $por4e2 e истината  ;)

***

Aко даваха стипендия за най-глупави, щях да съм човека с най-много Mини Kупъри

***

Reborn since 1998 || 15.09.2007 totally М$ free && conscience clear

go_fire

  • Global Moderator
  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 8792
  • Distribution: Дебиан Сид
  • Window Manager: ROX-Desktop / е17
  • кашик с гранатомет в танково поделение
    • Профил
    • WWW
Re: Продължение на „Отпочна се“...
« Отговор #42 -: Jul 29, 2020, 20:02 »
   Тия „свидетели“ са гнусна секта.Имало е случаи,в които
баламосват възрастни хора и после им вземат апартаментите.
   Преди години имаше във Варна скандали,свързани с тях.
Някои ядоха и бой...
   Да не говорим,че не разрешават кръвопреливане,което е малоумно.

Казах, че може би съм им имал късмет. Аз не съм попадал на подобни случки, но не съм бил техен член. Това с кръвопреливането не е лишено от смисъл. С кръвопреливане и трансплантации се прехвърля карма, което може в определени ситуации да е по-лошо от смъртта.

От друга страна Христос в писмата си пише, че щом нещо е дадено на човечеството, то е за да се избави от по-тежки последици. В случая Христос говори за презавартивите, но тук случая не е по-различен. Няма случайности, всичко е изчислено.

За самите писма, ще напиша малко по-късно, трябва да обърна внимание на семейството.

   ЪЪЪ,кашик, защо след като атлантите са били толкова веУики,са изчезнали като цивилизация ?
   Въпросът е резонен,нали.

Няма нищо вечно. Вечен е само Всевишния. Отначало Джет, като започна да говори за разни форми (което може би е истина), то мислех, че намеква за нещата на Щайнер. Той описва подобни неща. И дори бях възхитен. Щайнер не е за всеки.

Има и друго обяснение дадено от древните мистици. В най-общи линии те са се счупили под собствената си тежест. Колкото си по-напред, толкова по-долу можеш да паднеш. Ние сме безкрайно по-назад и все пак можем да унищожим цялата слънчева система без самото Слънце. Но където има крайно зло, има и също толкова крайно добро. И винаги нещо оцелява.

Наследници на атлантите има и днес. Живеят в Африка и се наричат племето Догони. От тях ни е повечето информация за учението на атлантите. То е много близко до египетското учение, а го виждаме и доразвито в кабала.

По въпроса имаме писано и на български от брат Михаил Омраам. Той е един от продължителите на Дънов. Понеже Дънов ни казва, че няма време да ни преразказва старото учение, ще предаде само новото, то трябва сами да се запознаем с него. Омраам това прави. Възвръща Кабала, Таро и още няколко. Макар да е чудно, как в осем хиляди беседи и двадесет години няма време за старото учение, то така си се оказва.

Един интересен момент от учението на Атлантите от втората раса, доразвито в четвъртата е описанието на Бог. Те го наричат Орела. Когато Дет спомена глави на орли за момент се впечатлих.

Интересна е самата птица орел. Повечето животни са паднали хора. Има изключения като чучулигите и пеперудите, които са ангелски създания. Вълците и делфините са паднали атланти. Но най-интересен е орела. Той е паднало божество. Гордостта го е сломила и е преминала в жестокост. Днес орела чака мига да се върне в божествения свят.

За това има писано в кабала. Преминавайки в духовния свят (което става в самота) гордостта може да те склони да сгрешиш и да се отклониш от пътя. Очевидно този ефект се получава и при преминаване в божествения свят. Говоря за гордостта като за живо същество, защото според същите атланти, то (и всеки порок) е демон, който е прилепя към нас.
Активен

В $por4e2 e истината  ;)

***

Aко даваха стипендия за най-глупави, щях да съм човека с най-много Mини Kупъри

***

Reborn since 1998 || 15.09.2007 totally М$ free && conscience clear

remotexx

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 3243
    • Профил
Re: Продължение на „Отпочна се“...
« Отговор #43 -: Jul 29, 2020, 21:24 »
PS: колебаех се дали да го споменавам, но мисля че мога да го кажа: За 99,999 % от хората истинския Христос (не толкова Християнството) се виждат едва след "Портата на смъртта". Тогава обаче вече нямаш свобода, а живееш с резултатите от мислите, чувствата и действията през живота си (и добре че я има прошката/опрощението и любовта) та все пак да бъде поносимо в личен план  :o
И аз не искам и няма да те убеждавам в каквото и да е, просто ще изкажа някакво свое мнение.
Брей и мюсюлманите ли виждат истинския Христос /е верно едва/ едва след "Портата на смъртта", но го виждат. Ако  е така - то тогава нема спасение /и да ти го резнат и да не ти го резнат се тая/, ако не е така то тогава по-добре да не ставаш христянин (само мъка и изкупление те чака - как па никой нема екстра добра карма да изразходва ами се от лоша почват т.е. ако допуснем че има и такива дето идват с добра тогава те пък имат да правят лошотия до шия т.е. докъдето им стигне кармата ама никъде не съм чул нещо от сорта 'а бе той го пребил аму ми е простено щото имал индулгенции и добра карма да изразходва').

П.П. И защо всички говорят само са "добиря самарянин опа християнин" при положение че май лошият и злият са мнозинство ..или те като идат у събота/неделя на църква и се изповядат и вече са света вода не напита (до следващия път)


Гога и Фейсбук и Туитър, Инстаграм и т.п. са ни "дадени" отдавна - ти кога ще влвзеш да се попречистиш (и да се избавиш то по-тежки последици) или ти имаш карма в излишък и сега само харчиш? ..или ти и презервативи не ползваш?!?
"От друга страна Христос в писмата си пише, че щом нещо е дадено на човечеството, то е за да се избави от по-тежки последици. В случая Христос говори за презавартивите, но тук случая не е по-различен. Няма случайности, всичко е изчислено."
« Последна редакция: Jul 29, 2020, 22:18 от remotexx »
Активен

jet

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 3473
  • Distribution: debian
  • Window Manager: kde
    • Профил
Re: Продължение на „Отпочна се“...
« Отговор #44 -: Jul 29, 2020, 23:19 »
Презервативите са ценни, защото с тях много идиоти не са се родили.
А както бог ни е правил по свой образ и подобие - същото важи и за дявола. май са 50-50 ама гаднярите са по-вокални и се набиват на очи.
На атлантите и телата са били други (защото и Земята е била друга тогава) - все пак са предишна генерация 2G

Щайнер кефи защото някои неща които казва съм ги проверил и са верни. Следователно му вярвам и за неща, които няма как да проверя, защото съм само 4G
Сега ако те изтъпанят пред някакъв плазмен двигател или машина за телепортиране - как би я описал. С някакви примитивни картинки които няма да имат никакъв смисъл, защото си нямаш хал хабер как това чудо работи. Все едно да покажеш блок схема на микропроцесор на някой от Факултето и да го накараш да я начертае той както я разбира..

А е пълно със скални рисунки от времето на персите, асирийците и вавилонците на една Гугъл ръка разстояние - те определено описват извънземни същества и технологии.
Активен

..⢀⣴⠾⠻⢶⣦⠀
  ⣾⠁⢠⠒⠀⣿⡁
  ⢿⡄⠘⠷⠚⠋
  ⠈⠳⣄⠀⠀⠀⠀  Debian, the universal operating system.