Покажи Публикации - gustav
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: [1] 2
1  Трудова борса / Търсене / Търси се Perl/PHP програмист -: Oct 04, 2013, 11:38
Здравейте,

Търси се програмист програмист на Perl и/или PHP. За повече подробности http://www.jobs.bg/f1971471.
2  Хумор, сатира и забава / Хумор / Циклят си спътниците... -: Mar 10, 2010, 12:22
Ето отговор на системен администратор, който е бил помолен да сложи в един сайт връзка към друг сайт:

Zdravejte,

Pishete veche treto pismo - javno imate mnogo vreme za gubene :)

Linkovete sa prenasocheni, no sled parvoto Vi pismo az pone ne
reagirah vednaga, zashto neshto ne e nared vav Flash-a na
http://wop.cointech.net/
Ne znam kolko cikala napred-nazad trjabva da napravi spatnika, za da mozhe
da se mine na sashtinskija sait.

<изрязвам излишното надолу>

Този отговор е получен след 2 седмици чакане от първия e-mail. НЕ знам дали е весело или трагично, но все пак го публикувам тук. Коресподенцията е между администратор в държавно учебно заведение (ФзФ на СУ) и ст. ас. д-р М. Замфиров, който е подписал първите две писма само с име, а третото с всички префикси (чак след това се получава и отговора).
Въпрос към публиката: Колко цикъла трябва да направи спътника, за да натиснете линка за избор на език под картинката (flash-a)?

Друг отговор на друг системен администратор е:

Уважаеми д-р Замфиров,
приемете моите извинения за забавянето и благодаря за информацията! Сега е
вече наред.
От трите Ваши писма си припомнихме, че упоритостта се възнаграждава.


Да поздравим възнаградения д-р Замфиров за упоритостта. Само не разбрах колко са му платили?! О!да  май има линк от един сайт към друг.
3  Нетехнически теми / Идеи и мнения / Re: Кой е най-лекия графичен линукс -: May 27, 2009, 15:02
Mandriva Linux с LXDE  [_]3

BTW на 13-ти ще има (надявам се) инстал фест на Мандрива, ще пусна новина, ако се намерят спонсори за мероприятието.
4  Linux секция за напреднали / Хардуерни и софтуерни проблеми / Re: Конвертиране към .avi формат -: May 01, 2009, 14:28
mencoder ще го конвертира към каквото трябва. това, че не знаеш точния формат не е голям проблем след като mplayer го отваря. трябва да провериш точните параметри, които да зададеш към изхода само. Друг вариант е с avidemux, където да нацъкаш с мишката каквото трябва.
5  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Принтери и скенери за Линукс, офис пакет за линукс.Нова съм. Помогнете!! -: Feb 06, 2009, 15:16
Здравейте! Реших да си инсталирам Линукс, но ме тревожат няколко въпроса, на които в нашия град никой не може да ми отговори.Или поне не от кръга ,в който се движа.

Това със средите в които се движиш е ясно, че там ако разбираха - щяха да съветват (за добро или лошо) :)
Но аз искам да попитам за кой град говориш, може би вече си има LUG (Linux User Group)  и да има и кой да ти покаже и съветва на място.
6  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / просвирване на DVD от файлове -: Jan 29, 2009, 19:23
Здравейте!

Казуса е много як и не съм се сблъсквал досега с такова нещо:

човек иска да си просвири свалено ДВД, но е на .vob файлове и там съответните директории и т.н.. Има ли някой идея как може да го просвири като обикновено ДВД без да прави гимнастиката с правене на iso файл и монтирането му с loopback device (печенето на дискове и замърсяването на околната среда не се приема ;)). Не че няма да мога да го обясня как става, но не е това целта в живота.
Цъкането на файл по файл или слагането им в плей листата също не помага, защото така се губи възможността за избор от меню

Надявам се някой да има някакви предложения, евентуално с коя програма и как може да се случи!

Поздрави
7  съобщения и събития / Предстоящи събития / Re: Коледа В Офиса -: Dec 16, 2008, 12:20
Такааа... съжалявам за голямото забавяне на формата за попълване и заявки. Вече е готова.
Който от желаещите иска да се включи да ми изпрати ел. поща на office @ cointech.net или ICQ:48898985 jabber:gustav@tux.bg данните си, а именно:
Име, телефон, град, организация или фирма (ако представлява такава) и ако има сертификати и др. подобни, опция са skype, jabber, ICQ, MSN, Yahoo IM. Тези данни ще са показани в сайта за връзка с Вас!!! E-mail адреса няма да е публикуван (заради спам ботовете), но данните от формата ще се получават на координатор за съответния град. Координатори могат да бъдат с приоритет представители на LUG, ако има такъв. Ако е един единствен представител за някой град естествено, че той ще получава всички заявки за града.

Ако има въпроси пишете :)

BTW на страницата на http://www.cointech.net има и линкове за медиите, които са написали по някой и друг ред, ако се сещате за други, моля драснете по един ред с линк, за да ги добавя.
8  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: RQ:Книжка/странички -: Dec 02, 2008, 23:47
Ето и тук малко инфо:
http://www.perfectos.biz/wiki/index.php/Ръководство_за_инсталиране_на_Mandriva_Linux

писано е за 2007.0 а вече има 2009.0 но разликата в инсталацията от DVD е минимална. По-точно има един екран, който улеснява избора на група от пакети за десктоп и възможност за избор на КДЕ, ГНОМ или друг графичен десктоп. Mandriva One пък е живо CD, което може да се ползва без инсталация на компютъра, но има и такава възможност. One се предлага във варианти с ГНОМ и КДЕ, така че по-лесно човек да провери кое му е най-приятно да ползва и да избере :)
Инсталации на място ще има в края на месеца, ако желаете някой да дойде и да инсталира дистрибуцията на място.

Поздрави
Росен
9  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: ThunderBird - настройка на подпис -: Dec 02, 2008, 17:07
Благодаря за отговорите!

Ще ги прегледам и пробвам всичко :)

Поздрави  [_]3
Росен
10  съобщения и събития / Предстоящи събития / Re: Коледа В Офиса -: Dec 02, 2008, 16:49
Ако се проведе в подходящо (за мен) време мога да помогна с нещо.
Успех на инициативата.

Идеята е да е в удобно време :) само сподели тук или на поща кое време е удобно.
Записванията за инициативата на желаещи ще е след 10-ти и ще трябва да ги синхронизираме някак си. Това, което не ми се иска да се публикуват адресите в Интернет по форуми и т.н. В предишните инициативи се пускаше заявка от страницата на cointech.net може и сега да го направим така, като писмата ще се отправят директно към някой отговорен за съответен район и да се разпределят задачите справедливо :)
Само ще пипна формата да стане адекватна за заявки и бързо и лесно да се разпределя пощата.

Благодаря за подкрепата!
11  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / ThunderBird - настройка на подпис -: Nov 25, 2008, 17:49
Алоха!

тъпо, но е факт че не мога да сложа подписа като обикновен текст. Едни колеги ползват подписите за обикновените текстове като "Поздрави и успешен де" и алабала, вместо да го пишат на ръка всеки път. Подписа винаги се слага с някакви различни шрифтове и тагове, когато е в HTML формат, а това е нежелан ефект в случая.
Това нещо така и не го оправиха май от както го ползвам. Някой има ли идея дали може да се оправи това нещо и как?
12  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / 2-ри юни и сирените -: Jun 03, 2007, 11:33
Срам ме е да призная, но в района на руски паметник и при отворен прозорец не чух сирени! Уличния шум и за секунда не затихна, отвсякъде в кооперацията кипеше ожиевн труд на "майстори" от различни вероизповедания и народности. На улицата от подобни етноси къртеха за водопровод, а отсреща на строежа дънеше българска "фолк" музика. Това е братя българи - станахме малцинство! Вече нямаме права, а българската история е грешна, нашите братя от турските региони, дето сричат българския език ще ни я напишат:

http://video.google.com/videoplay?docid=3586314619293278564

Това клипче го изгледах на 24-ти май със смесени чувства. Ако някой знае къде да намеря другите части ще съм му много признателен!
13  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Microsoft признава провала на windows vista -: May 16, 2007, 15:18
една кратка история:

Накупихме си една сбирщина народ лаптопи, купих си download версия  на  Mandriva Linux 2007 PowerPack т.е. абонамент за silver member  за период от един месец, че излиза най-тънкана /както би казал някой/. Не че не мога да си го направя сам, RPM-ите са свободно достъпни и така, но аз съм мързелив админ. И точно защото съм мързелив насложих PowerPack - защото има флаш-маш и пр. комерс дето хората искат. По същата причина е и Линукс, защото не ми се обикаля цяла София (и не само) за да оправям други ОС-и. Никой не възрази затова. Някои бяха виждали Линукс само на картинка, от ония дето пратиха от Франция за Mandriva Party-то.

Цитат
* ако продължава със сегашната си "лицензионна" политика по отношение на хардуера, не е далеч времето, в което по-лесно ще можеш да подкараш своя wifi, usb, видеокарта и т.н. под линукс, отколкото под уиндоус. Ако не по-лесно, то поне еднакво лесно, но *наистина* безплатно.


Подкарах на лаптопа си wifi-то далеч по-лесно отколкото някога съм подкарвал такова под Windows. За Bluetooth бях чувал само в магазините, а с какво се яде - не. Но тръгна и работи, даже хората, които го ползват ми показваха как да си връзвам телефона.

И една забележка: свободен не значи безплатен. Моля не бъркайте понятията, на много места забелязах, че някои хора бъркат!
Това, че е безплатно е следствие на свободата. Както казах - аз си купих нещо свободно, защото ме мързи да си го направя. Но никой не ме спря дори и на думи  във .txt file да го качвам където си искам.

А дали ме мързи или времето е пари?!
14  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Microsoft признава провала на windows vista -: May 14, 2007, 17:12
Абре, момци!

Ако МС престанат да правят Виндовс и фалират, каквито обнадеждаващи коментари видях с кой ще се заяждаме по форумите? Със СКО ли? :-)

А ще можете ли да ме просветлите за кои събития на 1-ви май точно се говореше  в началото на темата?
15  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Usb Мишка на mandriva 2007 -: Jan 24, 2007, 17:02
Имаш ли взможност да тестваш същите мишки на друг компютър с Мандрива 2007. За съжаление нямам посочения модел мишка и не мога да кажа какъв е проблема. Въпросните мишки оптични ли са? Ако да - на каква повърхност се движат? Поняго прескачането си е от самата мишка, а не от софтуера.

Поздрави
Страници: [1] 2