Покажи Публикации - go_fire
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: 1 ... 586 587 [588] 589
8806  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Какво работите -: Feb 20, 2009, 13:11
Чувствам се много пренебрегнат и направо дискриминиран.  Значи за различните ИТ професии, които не са кой знае колко има четири графи. Реално са две, ама някой умник е сложил десетина, за да е по куул и да дава по-големи заплати на любимците си.  А пък за икономика, дето са стотици много различни, една от друга различни професии има една графа. А го работим сигурно 20% от населението, може и повече. Всички свързани по някакъв начин с компютри и телефония, нямат дори промил. Какво като форума е линуксарски, ние книжните плъхове, нямаме ли право да ползваме свободни ОС?
8807  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: linux, М$ Windowzz и дялове -: Feb 19, 2009, 10:57
Не му посочих експорера, защото смятам драйвера за по-универсално решение, вместо да се затваря в една програма, пък била тя и експлодер подобна. Да си кажа докато бях на боза или комбинация от ОС, даже самия експлодер рядко ползвах. Винаги първата ми работа беше да си взема TC или негова дистрибуция.


Иначе четивото, което си дал е много приятно. Трябва да се понапънем да попреведем такива неща за тези, които сега навлизат. Няма да повярваш, колко много ученици, при това още от 6-8 клас, започват да поглеждат насам. Много се радвам от което.
8808  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: linux, М$ Windowzz и дялове -: Feb 19, 2009, 09:49
http://www.google.com/search?hl=bg&client=opera&rls=bg&hs=Vt3&q=ext2fs+windows&btnG=%D0%A2%D1%8A%D1%80%D1%81%D0%B5%D0%BD%D0%B5&lr=

Първия резултат. Или си изтегли демото на Тотал Цомандрер, там го има вграден. Подържа екст2/3 и рейзър, може би скоро, и 4.
8809  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: ЧНД Честити нов Дебиан -: Feb 16, 2009, 19:41
Спокойно мъж, няма начин да не стане. Това да не е сузанка, ха-ха. Не сериозно дистрибуцията е така направена, че от където и да тръгнеш, може да идеш, където искаш. Даже може да се върнеш няколко версии назад, но последното не е баш ламерско занятие.


Живото ЦД засега е тестово и не е препоръчително, а нормалната инсталация е толкова лесна и бърза, че живеенето не е кой знае колко необходимо.   

Не яжте tyuio, той ползва Убунту, ползвал е и Дебиан и в никакъв случай не искаше да се присмива. Напротив, похвали "консерватора", че е доста близко до "новатора".


Zvezdichko, ако аз бях лидер, през моя мандат четворката нямаше да мине никога, за съжаление,  влезе преди доста месеци в Алиот, което значи, че прекалено скоро ще се настани в Сид, УжасТ!


 completer изобщо не си прав, прекалено малко я чакахме даже. Аз чак се учудих. Предните стабилизатори излизаха за не по-малко от 3 години. Сега съществено съкратиха процедурата, нямаше замразявания, форсажи на мах, бах и бетховен. Толкова бързи бяха, че аз доста бих се помотал, преди да обновя сървърите. Не съм сигурен дали това нещо наистина е стабилно и непробиваемо.
8810  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Коя дистрибуция харесвате и защо я ползвате. -: Feb 01, 2009, 14:10
почна се offtopic-a и баш аз го подхващам
------------------------------
shoshon
GNOME Commander е доста добър заместител, но всяка qt програма може да се ползва е Гном и обратно GTK в КДЕ.
------------------------------
nedpetko, как е възможно да не си чул? Че то стана по-дълго от латиноамеркикански сериал и почна още през 2001, когато лидер беше Перенс. Случваха се всякакви безумни тълкувания на манифеста, като това дистрибуцията да съдържа blob, но това вече мина всякакви граници:

http://doganov.org/non-debian-free/non-debian-free.html

Ега ти войната, ега ти чудото  >:(
8811  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Коя дистрибуция харесвате и защо я ползвате. -: Feb 01, 2009, 12:45
По повод на последната новина за една Убунту книжка, адаша Даракиев каза нещо от сорта:


-Направете си тема и си обсъждайте там.


Последните години доста се заяждаме едни други тук и сега ще направя неуспешен опит за положителна тема. Сиреч всеки, който си няма работа и кисне по форуми да си напише предпочитанията и от какво са продиктувани. Ако пък има голямо желание може да си пуснем тема Федора срещу Опен Сусе, срещу Убунту срещу Мандрива дето да се нафлеймим яко.


И така с личен пример. Харесвам Дебиан, защото:

Има най-голямото хранилище от софтуер. Почти не ми се налага да достъпвам нещо допълнително.

Има невероятно лесна и в същото време най-мощната пакетна система и почти нямам проблеми с програмите.

Ако искам да се оградя само със свободен софтуер, мога лесно (имам изключение- Опера). Вярно, че донякъде предадоха идеята последните години, но на ГНевСенсе му трябва още време, а Дебиан все още идеално върши работа.

Лесно я докарвам във вида, който ми е удобен. Програмите нямат допълнителни "фичърси", сиреч стандартни са.


 [_]3

п.п. За втори път несъзнателно обърках името на адаша и му се извинявам. Всичко казано от фантома, важи и за мен, просто забравих да спомена. Досега не съм пробвал с други ядра, но си го имам като опция за някой ден с повечко време.
8812  Сигурност / Системна Сигурност / Re: Hah0r challenge....again :) -: Jan 27, 2009, 22:28
Какво стана хахори? Защо този път никой не се включва? Много ми е интересно да ги чета тези състезания, ама съм си пълен ламер и не мога да участвам.
8813  Нетехнически теми / Коментар / Re: Отворения код не е сред приоритетите на ГЕРБ за IT сектора -: Jan 26, 2009, 01:40
Порче, ти да не очкаваше да им е приоритет?
8814  Хумор, сатира и забава / Кошче / Re: Xampp prashtane na email -: Jan 26, 2009, 01:38
Алекси май твоя въпрос е за веб туриста, а не тук. Отговора е дълъг и аз не го знам целия, а тия дето го знаят, на така зададен въпрос, може и да не отговорят.
8815  Нетехнически теми / Пътят към wiki.linux-bg.org минава оттук / Re: Малко ръководство за ползване на man и info ръководствата в Линукс -: Jan 25, 2009, 11:03
Е, де. Не сме толкова забутани, даже представителните ни власти обичат да се изразяват, че сме вратата към Европа  ;D

Вярно, че спрямо Пловдив, всичко е забутана провинция, най-вече Софето. Все пак да не го избиваме на местен патриотизъм. Запознаването , което си публикувал е добро и да кажа в безплатна медия не съм срещал друго. А точно от такива неща има голяма нужда.

Аз в момента пиша няколко статии, за "любимото" издание на Нинов и те до една са насочени към напълно начинаещите. Така де нека погледнем нашия форум. Всеки ден се появяват десетина теми, в които се пита за елементарни според нас неща, но затрудняващи неимоверно новите. А това значи, че имаме и наплив на такива. Трябва да отговорим на нуждите им.

Продължавай с усилията да отърваваш влашорска губерния от мътното средновековие!

Всички ще продължаваме, защото каузата не ни е безразлична. [_]3
8816  Програмиране / Общ форум / Re: C and PROCFS -: Jan 25, 2009, 02:55
Напълно извън темата.
----------------------------------------------------


Най-после доживях и Таратора да помогне на някой. Последните три дни следя темата с голям интерес, въпреки че не вдявам нищо от приказките ви с Гейта. Така много, много повече ми харесваш. А и в темата на Тую за man/info си конструктивен, което направо не е за вярване.

Продължавай в същия дух и ще ти стана голям фен! А като се прибереш ще те чакат бири  [_]3
8817  Сигурност / Системна Сигурност / Re: Hah0r challenge....again :) -: Jan 25, 2009, 02:44
Чудесно, само една чуденка имам, защо тази тема не е в Баш майстора при другите  ???
8818  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Почистване на диска - има ли такова чудо при Ubuntu 8.10 ? -: Jan 25, 2009, 02:42
Ех Стояне, изпревари ме, тъкмо щях да го пратя в СКСС, само акто видях заглавието. [_]3
8819  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Инсталиране на Линукс -: Jan 18, 2009, 22:17
Малко пояснение за БИОС. Влиза се непосредствено след рестарт. Обикновено с дел. На разни нови платки или маркови може да е някой еф 1,2,8. Изписва го, но много бързо. И трябва да помпаш, за да оцелиш момента, че колкото по-нов ти е компа, толкова е по-кратък.

След това в общия случай ще видиш синьо текстово меню. Търсиш нещо, което се казва нещо подобно на на адвансед биос фючърс. Там трябва да има подменю боот секюенс, фърст буут дивайс или нещо такова. Ентер върху него ти отваря меню за избор. След това натискаш ф10. Не пипай друго!

Вече трябва да можеш да стартираш от ЦД. Това разбира се е в общия случай на ами биос и подобни. Точните копчета за предвижване и действия, трябва да ги пише на най-долния ред. Има биоси, които са графични и даже с мишка. Аз имах такъв на стар лаптоп от '99. Във всички случай няма да е трудно.  Само трябва да внимаваш какво точно пише и какво иска и какво правиш, че като нищо може да прецакаш нещо.

Другия вариант е да си направиш дискета със смарт буут лоадер. Почти винаги биос е настроен да стартира първо от дискета, естествено, ако имаш такова устроиство  O0

Enjoy
8820  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Jabber - протоколът на бъдещето? -: Jan 18, 2009, 10:55
Е то, за да ползваш някаквъв чат трябва да има с кого. Чел съм, че Екигата има приличен звук и картинка. По-хубави от на скъпата. Както всичко гномско бил лесен. Всичко това обаче сам ще си го установиш, че едва ли има и десет човека наоколо, дето са я пробвали. То не, че пък джейбс повече го имат...

Интеграцията с нетмийтинг, не е никакъв плюс. М$ никога не са залагали на тази програма, а от ХваниПътя насам е и официално изключена и неподържана. Имам леки съмненения, че другарите ти ползващи боза биха ти казали:


-Абе я си сложи един нормален скайп, не ни мъчи с тез киги-миги и пиджини.


Като предимство иначе, Екига ползва SIP, което я прави съвместима с множество програми, особено в корпоративна среда. Но за лични разговори, ако навиеш някой да я ползва, ами честито.
Страници: 1 ... 586 587 [588] 589