Linux за българи: Форуми

Хумор, сатира и забава => Живота, вселената и някакви други глупости => Темата е започната от: plamen_f в Oct 27, 2011, 09:00



Титла: ДЪЛГ
Публикувано от: plamen_f в Oct 27, 2011, 09:00
Здравейте,

Понеже се развълнувах тука от радостната вест, че на гърците им останали 100 000 000 000 евро по-малко да връщат ( кажи речи 2 пъти по-вече в лева), та се ентусиазирах и аз.
Имам заем (дълг) към гръцка банка. Да взема и аз да искам там "малко" опрощение пък от тях.
Обаче въпроса ми е: ХАРДУЕРНО или СОФТУЕРНО да им поискам това опрощение?

Ако някой се е справял с такива битки - моля Ви да сподели опита си.

Ха наздраве (опаа ЯСУ, ОП!)


Титла: Re: ДЪЛГ
Публикувано от: ntrance в Oct 27, 2011, 09:33
Не искам да бъдя груб и не го приемай така  ( АНАЛНО )  опрощение  ще имаш. няма да е нито ХАРДУЕРНО или СОФТУЕРНО.


С тия банки по 15 17 процента  лихви  си е  пладнешки обир. Вземаш 20  за 5 години  връщаш 35 . Недай си боже закъснеш , тук лихва там наказтелна тук   таксичка на онова гише такса   и ако трябва да даваш 300 лева със закъснението станаха 400.

За това ти казвам  не го приемай  че те обиждам нещо. Но влезнеш ли в банка ....... все си ....... . Тя взема не  опрощава.


Титла: Re: ДЪЛГ
Публикувано от: cybercop в Oct 27, 2011, 10:18
Гърците няма да върнат нито едно евро, но въпреки това дългът им ще бъде изплатен. Не се грижи за това, умни глави са го мислили.


Титла: Re: ДЪЛГ
Публикувано от: nov_chovek в Oct 27, 2011, 10:37
Пиши им на хартия до централата, ама в София, не в Гърция. В Гърция са само акционери и ще е доста тромаво ако опрощават  въобще. Най-вероятно борда на директорите ще се посмее малко. Не храни надежди :)

Иначе ако тръгнат да те съдят за неизплатени дългове, банките почват по заповедното производство- по-бързо и по-евтино за тях. Най-важното тук е като получиш заповедта за изпълнение да възразиш. "Възразявам, че дължа" е достатъчно  - без обосновки :)

 [_]3


Титла: Re: ДЪЛГ
Публикувано от: plamen_f в Oct 27, 2011, 13:09
Сега, не се сърдя на никого от Вас и виждам, че повечето го приемате на сериозно проблема (не че е невинен де). Исках да поразсъдаваме как така " прасета може, а кучета и котки неможе" (инвертирано е)?
http://vbox7.com/play:beede293 ($2)


Че в банката са андрешковци - това е ясно. Миналата година ходих да ги питам - до кога ще държат висока лихвата - нали било временно, щот заема си беше на да кажем 5 % по-ниска в началото по договор. Интересен беше отговора им:

Ама защо питате - вие сте перфектна фирма и по досието ви се вижда, че нямате проблеми, погасявате редовно, нямате просрочия.... - за какво да ви сваляме лихвата???

В разговора се оказа, че преговаряли само с потребители които били пропуснали вече някоя вноска - да им помогнели......

Та така де, понеже сме коректни, но пък потенциално неплащащи лихвата тук е както се каза по-горе между 15 и 20%, а понеже в Гърция са некоректни но понециално платежоспособни (фалирали) там лихвата е леееко по-ниска.

е епа Ясу !


Титла: Re: ДЪЛГ
Публикувано от: tyuio в Oct 29, 2011, 09:49
Самата идея да се тегли кредит е ужасяваща - за бога братя не го правете!