Покажи теми - Kakpane
Виж публикациите на потр. | * Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: [1]
1  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Linux Mint 16 Petra KDE не иска да зареди -: Apr 23, 2014, 10:27
Здравейте !
 
Линукса ми вървеше перфектно и си зареждаше без никакви проблеми, но вчера реших да рестартирам и на картинката къде зарежда логото на Линукса ми забива и не иска да продължи.
 
Грешките, които ми дава са : " Starting MDM Display Manager - Fail " и спира всякакво зареждане на "Stopping CPU interrupts balancing daemon"
 
Моля помагайте, не искам да преинсталирам, защото имам адски много настройки направени и ще ми отнеме много време за да направя всичко на ново.
 
Благодаря.
2  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Linux Mint,Chromium - authentication error ?! -: Apr 18, 2014, 13:11
Здравейте, опитвам се да вляза в сайта cisco.netacad.net при логването всичко е както трябва, но когато понеча да си пусна лекциите за да чета и получавам следната грешка.



Това се случи след като смених Kubuntu с Mint KDE.

Имате ли идеи от какво може да се получава така ?
3  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Алтернатива на SimpleTV за Linux -: Mar 02, 2014, 16:00
Здравейте !
Трябва ми скенер на udp адреси , за да разбера на кой адрес има работещи канали.Това го има при Simple TV при Windows , но Simple TV за Linux няма , а след като пробвах да го инсталирам с Wine не се получава.
Има ли алтернатива или може би има скрипт за nmap, който върши същото ?
4  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Използване на nmap за сканиране -: Feb 16, 2014, 16:42
Здравейте !
Имам нужда да сканирам един прокси сървър, но единственото, което знам е, че се използвам програмата nmap , търсих в нет-а , но не намерих никъде където е обясненя как точно се случват нещата.
Има ли някой който е запознат с тази програмка ?
5  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Cisco Packet Tracer 6.0.1 не иска да тръгне на Kubuntu 13.10 -: Dec 18, 2013, 20:14
Здравейте !

2 дена се опитвам да подкарам пакет трейсъра, инсталирам го както си го инсталирам под убунту и си работи без проблеми там, но тук на кубунтуто вижте какво става :



Инсталирал съм ia32-libs тъй като четох че обикновено там са проблемите поради, които не стартира, използвах  ia32-libs-multiarch всичко мина добре, но програмата отново не стартира.

Установих, че същото се получава и при Redshift програмата.
И двете са ми много необходими ...

Благодаря !
6  Хардуер за Линукс / Сървъри / Пускане на сървър на Убунту 13.10 -: Dec 15, 2013, 16:30
Здравейте !

Имам един стар компютър, който искам да направя на малко домашно сървърче.
Като се има в предвид, че съм супер начинаещ в Линукс и съм използвал само Убунту 13.10 е логично и да избера този Линукс за да стартирам сървъра.

Имам нужда от мини ръководство за това какви стъпки трябва да се следват при пускането на сървъра, съвети за по-добрата му работа и т.н.

П.П. Напълно начинаещ съм в Линукс и за първи път ще пускам сървър и съответно приемам всякакви съвети, забележки и напътствия.

Благодаря!
7  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Оразмеряване на прозорци -: Dec 12, 2013, 04:48
Здравейте !

Когато съм на графична среда Ubuntu след като стартирам прозорец папка или пък браузъра, то неговата най-горна лента при уголемено състояние се слива с най-горната лента къде са индикатор аплетите на убунтуто.
До тук добре, но аз си ползвам графична среда ГНОМ 3 без юнити и при уголемяване на прозореца то най-горната му лента остават под тази на линукса с аплетите.

Ето и снимка :



Забележете там къде е надписа "Изображения", искам да се качи горе където са очичките.

Не знам дали обяснявам правилно(едва ли) , но се надява да има някой, който ме е разбрал и да ми помогне :)

Благодаря.
8  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Indicator Applet -: Dec 11, 2013, 16:38
Здравейте !

Рових се доста в гугъл , инсталирах индикатор аплет на гном 3 интерфейс.

Навсякъде пише че програми се добавят и премахват чрез комбинацията alt+right click на лентата с апликации , но при мен не се получава.

Каква може да е причината дали съм направил всичко правилно ?
9  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Проблеми с които се сблъсках след първата ми инсталация на Linux Ubuntu ! -: Dec 06, 2013, 02:02
Здравейте !

Радвам се, че открих този форум и се надявам да науча доста неща, защото имам доста желание, а и виждам, че тук има много хора, които са много навътре с Linux OS.

Първо искам да кажа, че съм напълно начинаещ(все още дори не съм научил как да инсталирам програми) с Линукс и приемам абсолютно всякъкви съвети, критики и т.н.

Инсталирах Linux Ubuntu 12.04 на машина Asus x51rl 2gb ram , Intel Pentium 1.73ghz x2, 64bit OS.Инсталирах го през Windouws 8.1 Pro който е 1-та ми ОС.

Първото странно нещо нещо което забелязох е "ntfs error prefix not set" грешка при буутването на линукса , което става всъщност доста бавно (около 3 минути).

След стартирането забелязох изключително бавното инсталиране на програмите през Ubuntu Software Center и докато там 1 програма се инсталира, отварянето на Скайп например ми отнема около 3-4 минути.Също така и стартирането на останалите програми без да има друг процес през това време е доста бавно чакам около 30-40 секунди докато отваря Home Folder или подобно.

Друг проблем е, че немога да открия драйвър за Видео картата си Radeon X1100 и след това да го инсталирам.

За в момента не се сещам, но със сигурност ще имам доста въпроси в тази тема, която се надявам да не ви е отегчила ( абсолютно осъзнавам че въпросите ми са като на малоумен ).

Има програми, които са ми много важни като Wiresark и Packet Tracer без които немога на компютъра си надявам се да успея да ги инсталирам.

Е това е засега ..

Благодаря предварително на тези, които са успяли да дочетат темата ми :)

По-здрави :)
Страници: [1]