Linux за българи: Форуми

Хумор, сатира и забава => Живота, вселената и някакви други глупости => Темата е започната от: luda_glawa в Jul 03, 2012, 17:18



Титла: Дано да не е истина ...
Публикувано от: luda_glawa в Jul 03, 2012, 17:18
От коментари към статия в капитал
http://www.capital.bg/politika_i_iko...te_na_vitosha/ ($2)

Цитат
крум фильовски

Нека Ви кажа,какво всъщност се случи вчера (2 Юли) на Витоша,през моите очи и уши,
Вие си направете изводите сами...
към 6:00 вече доброволци нямаше/за записване/ и започнахме да чакаме,какво,и кой,и защо ? не е ясно,а и никой не знаеше...
се1,към 7:30 ни натовариха в рейс и ни казаха,че ще идем до центъра на Железница,и оттам ще ни вземе транспорт,който ще ни качи до Х-жа ''Академик''
ок,отидохме на площада на Железница и зачакахме транспорт...след 30/40 мн. чакане се разбра,и се даде команда,че транспорт НЯМА ,качвайте се ПЕША!..
ок ,няма яд.., пеша,пеша...тръгнахме,като аз лично бях само с лопата и раница,НО имаше пожарникарчета,които носеха: железна туба с бензин,моторна резачка,(с които по късно си проправяхме път до самия пожар,защото местността е абсолютно недостъпна)кирка,лопата,раица,каска,тежко облекло...,ботуши,и т.н...
та тръгнахме нагоре...след 3.5 часа не-човешката жега,не питайте как...стигнахме.
идеята ''по принцип'' беше, един екип имаше ,който гасяха отдолу на пожара и ляво дясно/ и един ,в случая нашия,който се състоеше общо от 41 човека,като не-професионалисти бяхме само 3-ма човека.Идеята на нашия екип беше да се качим горе, да се спуснем (предварително се знаеше,че там ''някъде'' минава рекичка, да я затапим,изйопаем и издълбаем толкова ,колкото помпите,които трябваше да ни доставят да могат да дърпат вода.
ок,тръгнахме от хижата (на клипа по долу ще видите първите метри...надолу не съм снимал...защото нито ми се снимаше нито нищо..,но е в пъти по сложно във всяко отношение...и така тръгнахме надолу,но се оказа,че за да стигнем до въпросната река трябва да се мине през самия пожар,защото имаше скат и просто нямаше как...беше невъзможно..така и направихме,се1,не ме питайте как,но се добрахме до въпросната рекичка,направи се всичко необходимо за да може помпите да бачкат,дълбочина,водозбор и т.н като искам да потчертая ,че дебита ,който естествено се вливаше в импровизираното езерце беше ПО ГОЛЯМ от този на помпите!...демек АКО (а не не ни ги...) бяха доставили щяха да се изхвърлят ХИЛЯДИ литри в минута!...а не както от хеликоптера 5 кубика ...СМЕХ! първо да обясня за хеликоптера ...5 кубика са крайно не-достатъчни,и НЕ СРАВНИМИ с това което ние МОЖЕХМЕ да причиним ...1-во хеликоптера не може да минава през огъня и пушека защото може да падне!..факт. цетробежни сили ,липса на кислород и т.н...НО НАС ТОВА НЕ НИ ИНТЕРЕСУВАШЕ!
ние бяхме на окло 100-тина метра НАД! пожара,с подготвени трасета за над 800 метра маркучи! ,вода за безпроблемна работа на помпите на МАХ!, както и дебит ,така и като атмосфери/налягане на маркучите (МАХ) ! бяха окастрени и дърветата за да може безпроблемо и БЕЗопасно хеликоптера да зависне да ни достави помпата + обурудването...
всичко от наша страна беше 6. и започнахме едно чакане...а пожара си върви...и се качва към нас! ние продължаваме да чакаме ,няма помпа няма нищо .Аз лично чух нашия началник ПОНЕ 3 пъти да говори по Тел с НЯКОГО и да вика ''пратете ми ПОМПАТА,кога ще ми изпратете хеликоптера да ни спусне помпата ! искам помпата СЕГА !ГОТОВИ СМЕ и т.н...
представете си говорим за цялата ''линия'' над пожара беше подготвена...за опъване на маркучи над ЦЕЛЯ ПОЖАР!!! трябваше само да опънем маркучите ,и пускаме...Е ДА МА НЕ!....чакаме ,чакаме,човека ПАК върти ,НИЩО,и чуйте сега,какво се случва! Обажда се някъв УМНИК !,и казва: ще ви изпратим помпата (и всичко останало) забележете С КОН!? да се смееш ли да плачеш ли? ''шефа'' откачи вие само вижте клипа и ми кажете този човек нормален ли е ? знае ли къде се намира? и за какво става въпрос?!??? или е просто ТЪП! СВЕЩЕНА ТЪПОТА! След дългооо и продължителнооо чакане НЯКОЙ !се обади и КАЗА :
ПРИБИРАЙТЕ СЕ ??????? ....
на пожарникарчетата им се насълзиха очите!...защото те! А И ВСИЧКИ КОИТО БЯХМЕ ТАМ ЗНАЕХМЕ ,че с ВОДА/МНОГО ВОДА..ще стане ...
питам единя от пожарникарите:''абе да не би да има некви технически али бали ...НЕЩО?! се1 какво,поради което да НЕ може да ги достави хеликоптера '' ОТГОВОР - НУЛА! -всичко е като по книга!
питам пак: ''ако бяха я доставили щехме ли да успеем ?
отговор ''не само ,че щяхме да го загасим !ЦЕЛИЯ!
а щяхме да го НАВОДНИМ!...огнището....
Е???
какво става бе хора?
знаете ли колко време чакакхме ??? знаете ли !!! по думите на 1 пож. тва упражнение би траело само 2 мин! да си разкачи смешната кофа закачат нещата и айде...и ВОДАТА тръгва! НА БОГАТО! и най важното ОТ ГОРЕ НА ДОЛУ ! И НАВСЯКЪДЕ!!!
какво да ви кажа ...
НЯКОЙ просто НЕ ПОЖЕЛА ! ДА СЕ ПРИКЛЮЧИ ТАМ И СЕГА!
някой просто желаеше пожара да върви нагоре....
http://youtu.be/jwP3gYML01g
това е клип веднага след хижата ...надолу е ужас...буквално през 3 метра, или прескачаш или се завираш под тях за да преминеш...КОНЕ???????!....
този ''човек'' е за прокурор! и за затвора!....
сега МОЖЕШЕ !,всички фактори бяха налице сега да сме щастливи,те не само ,че се подиграха и БУКВАЛНО! изгавриха с труда на всички,но РАЗБЕРЕТЕ!
ТЕ НЕ ПОЖЕЛАХА ДА ГО ЗАГАСЯТ!
МОЖЕХА.
и нямаше горе пожарникар на когото това да не беше ясно и да го знаеше.

И да кажа,че,(СПОРЕД МЕН)!
пожара е 100 ПРЕДНАМЕРЕН,НЕ-СЛУЧАЕН,и УМИШЛЕН!
и ще обясня ЗАЩО!
Затото това е местност АБСОЛЮТНО НЕ-ПРОХОДИМА НЕ-ДОСЪПНА! И ПРЕСЕЧЕНА! ...
кой?,какво? ''БИ''? правил там??? И ЗАЩО!?...
ако не е с ЦЕЛ...

Бих помолил, който сметне този текст за истина, да го покаже на колкото се може повече хора.


Титла: Re: Дано да не е истина ...
Публикувано от: Златко в Jul 03, 2012, 18:45
Когато се намеси политиката, така става. Тъжно, но фаК.  :-[


Титла: Re: Дано да не е истина ...
Публикувано от: bop_bop_mara в Jul 03, 2012, 19:00
За съжаление, и аз разбрах от познати, които вчера са прекарали целия ден, вместо на работа, като доброволци, че организацията е ужасяващо слаба, никой дори не се е сетил да осигури храна и вода за пиене, камо ли да състави смислена схема за гасенето и оползотворяването на възможностите на хеликоптерите.

Мисля, че добронамереността и жертвоготовността на хората изненада някои хора и те не успяха да реагират навреме и да я използват бързо и ефективно. Но се надявам да не е било нарочно (понеже друго, освен да се надявам, не остава).


Титла: Re: Дано да не е истина ...
Публикувано от: luda_glawa в Jul 03, 2012, 21:15
За съжаление, и аз разбрах от познати, които вчера са прекарали целия ден, вместо на работа, като доброволци, че организацията е ужасяващо слаба, никой дори не се е сетил да осигури храна и вода за пиене, камо ли да състави смислена схема за гасенето и оползотворяването на възможностите на хеликоптерите.

Мисля, че добронамереността и жертвоготовността на хората изненада някои хора и те не успяха да реагират навреме и да я използват бързо и ефективно. Но се надявам да не е било нарочно (понеже друго, освен да се надявам, не остава).

Ако са тръгнали без храна и вода ... добре, че не са пострадали.

Когато се намеси политиката, така става. Тъжно, но фаК.  :-[

Има как да бъдат бити в тяхната игра.


Титла: Re: Дано да не е истина ...
Публикувано от: Acho в Jul 03, 2012, 21:31
Що ли не се учудвам ? Типично по нашенски.


Титла: Re: Дано да не е истина ...
Публикувано от: neter в Jul 03, 2012, 22:03
Що ли не се учудвам ? Типично по нашенски.
Ох, пак "любимият" израз... Но няма да се уморя да повтарям, че този израз е празен откъм съдържание. Че този израз не е резултат от реалността в България, а една от основните причини за тази реалност. С него нито се гради, нито се констатира неутрално. С него се руши. Предадем ли го и на следващото поколение българи, от България няма да остане нищо, защото не се бори за добро този, който приема лошото за даденост и единствена реалност... Или това всъщност искате всички, които го повтаряте до изнемогване? Силно се надявам, че не. А за какви велики дела ще стигне сумарната енергия, текущо изразходвана за повтаряне на този израз...
Та така и с пожара. Преди малко чух анонс на новините, в който казаха, че сме отказали международна помощ за гасенето. И наистина не ни е нужна. Но не просто отхвърлена, за да се забави още гасенето на пожара (ще запазя за себе си сигурността, че пожарът и развитието му са умишлени; не искам да го налагам на никого). Не ни е нужна, защото можем да се справим и с много по-големи неща. Стига само да спрем да седим в пасивност да ни падне от небето, докато в транс се самонавиваме за неизбежност.

П.П.: Всеки, който мисли, че е "типично по нашенски", нека се замисли, ако е нашенска работа, щеше ли тогава целият свят да се ръководи от същите тези лични интереси и пари? Да, в подробностите примерите в различните страни са различни, но в основата и целите си не се различават с нищо. И корупцията не е българско изобретение :)


Титла: Re: Дано да не е истина ...
Публикувано от: backinblack в Jul 03, 2012, 22:40
Да ти имам оптимизма!


Титла: Re: Дано да не е истина ...
Публикувано от: Mitaka в Jul 03, 2012, 22:47
Да си кажем истината:
Този пожар е умишлен.
Властта НЯМА сметка той да бъде потушен - плана явно е всичко да изгори, за да може "оголеното" място да бъде застроено.

Ето една новина, която прочетох ток-що:
http://dnes.dir.bg/news/pozhar-vitosha-bistrishko-branishte-11484013?nt=10

Хората пращат самолети да гасят пожара.... БЪЛГАРИЯ ги отказва....
Без НИКАКВО извинение: Кой е тоя ПЕДЕРАС, дето решава от името на БЪЛГАРИЯ да откаже самолетите? И дали същият този ПЕДЕРАС няма личен интерес пожара да си гори?

И... не е ли малко странно:
Приемат закон, който разрешава изсичане на горите и застрояване.
Започват протести, и управляващите уж се съобразяват с хората - закона е спрян.
Да, но ден след това - пожар на Витоша. Никаква организация при гасенето, отказ от всякаква чужда помощ.
И категорично изказване на някакъв си министър - че пожара не е умишлен... ама как разбра без разследване - не е важно... просто бойко така е казал.
И ето, сега след като всичко изгори - просто ще излязат с номера - ами вижте сега, то там мястото е опустошено, по-добре да постртоим нещо да има за ХОРАТА.
Винаги с тоя номер минават.

В неделя бб и компания бяха в Каруница, от където съм, да "откриват" ЖП линията и ЖП гарата, и г-н педерисов, опс борисов, рязал ленти и дрънкал глупости.
Как се открива нещо, което е построено от немците по времето на ВСВ, и ремонтирано около година, преди изобщо бб да дойде на власт? С какви очи?

Имаше коментар в един сайт - пловдив24, влязох там и под статията за откриването на въпросния обект (който всъщност, никога не е бил закриван вече сигурно 60 и повече години), та, зададох въпроса:

Цитирам по памет:

"Какво открива, след като нищо не е направил - ЖП линията и гарата са строени от немците по времето на ВСВ, а ремонта на същите тези неща беше направен от "предишните", година преди бб да дойде на власт?"

И познайте:
След 10 минути коментара ми беше изтрит, и аз получих бан на сайта :)


Титла: Re: Дано да не е истина ...
Публикувано от: go_fire в Jul 03, 2012, 22:51
Neter готин, що се косиш??? По статистически данни до 30 години няма да ни има. И точно в тоя форум, тия дни ми казаха, че това никак не е лошо, даже е добре. Тъй че пии си питието, яж си мезето и не го мисли. То Б-я няма да я има и от това света само ще спечели.  [_]3


Титла: Re: Дано да не е истина ...
Публикувано от: backinblack в Jul 03, 2012, 22:52
Абе трески за дялане има много, ама няма за сега по-добра алтернатива и това е най-лошото.


Титла: Re: Дано да не е истина ...
Публикувано от: Mitaka в Jul 03, 2012, 23:00
Абе трески за дялане има много, ама няма за сега по-добра алтернатива и това е най-лошото.

Честно казано, точно на ТИЯ всеки друг е по-добра алтернатива!
Те ДПС като бяха на власт не са си позволявали да правят такива поразии!!!

Все пак говорим за един от най-знаковите български мафиоти. Който в момента си има държава.


Титла: Re: Дано да не е истина ...
Публикувано от: bop_bop_mara в Jul 03, 2012, 23:10
Ами всъщност не е толкова зле, че не са губили времето на хората със самолетите. Те дори и хеликоптерите не успяват да се снишат достатъчно - или изливат вода върху вече изгасеното или изливат вода, която от топлината се изпарява. Лошото е, че се говорят пълни глупости от вида на това, че мястото е мегагиганепроходимо - доброволците с обикновени offroad машини успяват да се качват догоре, да пренасят помпи, храна, вода и каквото трябва, но военните с джипове-чудовища ги оставят долу и тръгват пешачката или пък си викат булдозер да им копае проход.

Най-ужасяващото в цялата ситуация е, че "мозъците" на операцията съвсем спокойно си пропиляват ценното време и живата сила стои и ги чака да вземат решение за действие. На такъв дълъг ден (светло е минимум от 6 сутринта до 9 вечерта) да се стои с часове без да се действа и да се пускат кепенците като стане ракиено време...

Пък за конспиративните теории - ясно, че пожарът не е случаен, но догадката, че властта го прави нарочно не е единствена. Спокойно може да бъде дело на опозиция - съвсем случайно съвпада с дните, в които се откриват нови магистрали, които могат доста да повлияят на изборните резултати. Не е трудно да предвидиш, че в една толкова недостъпна местност един такъв пожар ще иска много силно координирани усилия и синхрон между няколко служби (на практика, непостижим) за изгасяването си. Малко парички тук, малко парички на някой с повече влияние да бави допълнително нещата и готово.

Ама догадки можем да правим страшно много и да си къдрим конспирациите, но ползата е никаква. Надали причината ще се разбере, но дано хората да успеят да изгасят огъня бързо. А след това, дано има някоя организация (международна, по възможност), която да разследва дали действията на органите са били адекватни и, ако успее да открие достатъчно доказателства, че не са - да има здрави наказания/съдилища/затвори.


Титла: Re: Дано да не е истина ...
Публикувано от: gat3way в Jul 03, 2012, 23:11
По време на ДПС имаше доста пожари, чак руснаците идваха да гасят.

Иначе въобще няма да се учудя ако е запален нарочно, само че не защото някой иска да строи. Там няма как да се строи защото без значение дали е изгоряло или не е, това е природен парк, освен което дотам туристи могат да стигнат само с хеликоптер.


Титла: Re: Дано да не е истина ...
Публикувано от: Златко в Jul 03, 2012, 23:13
Между другото, преди 2 години минах точно от там и ми направи адски лошо впечатление изтърбушената и наядена от дървояди гора. Още тогава си помислих "няма ли кой да изсече и залеси наново тая трагична местност?". Сега разбирам, че там искали да правят писта.

(http://photo-zona.net/images/user63113/album19360/preview/1323543311_xkev5385_IMG_4848.JPG)


Титла: Re: Дано да не е истина ...
Публикувано от: bop_bop_mara в Jul 03, 2012, 23:26
Между другото, преди 2 години минах точно от там и ми направи адски лошо впечатление изтърбушената и наядена от дървояди гора. Още тогава си помислих "няма ли кой да изсече и залеси наново тая трагична местност?". Сега разбирам, че там искали да правят писта.
Не, там е резерват и това е непозволено, както и всякаква друга човешка дейност (те затова и сега губят време в мислене и получаване на разрешения за всяко едно нещо). Дърветата са редки и изчезващи видове - по никакъв начин не могат да бъдат изсечени, а всяка друга намеса (напр. залесяване с друг вид) може да доведе до превземането на гората и, отново, до изчезване на вида.


Титла: Re: Дано да не е истина ...
Публикувано от: Mitaka в Jul 03, 2012, 23:28
По време на ДПС имаше доста пожари, чак руснаците идваха да гасят.

Иначе въобще няма да се учудя ако е запален нарочно, само че не защото някой иска да строи. Там няма как да се строи защото без значение дали е изгоряло или не е, това е природен парк, освен което дотам туристи могат да стигнат само с хеликоптер.

Да, по царско време - когато симеончо искаше да сече, пак не му даваха... и после - горите му изгоряха, и защо са ни игорели дървета :)


Титла: Re: Дано да не е истина ...
Публикувано от: backinblack в Jul 03, 2012, 23:50
Абе трески за дялане има много, ама няма за сега по-добра алтернатива и това е най-лошото.

Честно казано, точно на ТИЯ всеки друг е по-добра алтернатива!
Те ДПС като бяха на власт не са си позволявали да правят такива поразии!!!

Все пак говорим за един от най-знаковите български мафиоти. Който в момента си има държава.

Пропускаш факта, че когато бяха предишните, банките даваха кредити, народа харчеше на поразия и за всякакъв тип работници се стреляше, а сега реалността е съвсем различна.
И на толкоз приходи в хазната, пак направиха по-малко от него. Абе защо всички искате тези каши да се оправят за 1 ден или месец?
Точно пък предишните правителства с корупцията по митниците, за да си пълнят партиините каси, съсипаха производството в Б-я.


Титла: Re: Дано да не е истина ...
Публикувано от: neter в Jul 04, 2012, 00:03
То Б-я няма да я има и от това света само ще спечели.
Е, и какво е спечелил светът от изчезването или претопяването на който и да е народ в историята, което да покаже, че може да спечели нещо сега с изчезването на българския? В света открай време царуват личните интереси и гоненето на власт - инстинкти, присъщи на всички животни от еволюционната ни верига. Това не се е променило дори с физическата ни еволюция, камо ли от изчезването или претопяването на групи от индивиди от един и същи вид. Къде е менталната еволюция? Сменили сме инструментите, които използваме. Е, и? Това не е ментална еволюция. Живеем по същите правила, по които са живели и прадедите ни, и животните, от които произхождаме. Само дето резултатът от прилагането им е станал по-глобален, та се отразява на повече индивиди наведнъж. И друг път съм питал същия въпрос, но така и не съм получил отговор - поради каква причина наричаме текущия си еволюционен етап "хомо сапиенс", след като терминът предполага ментална еволюция, а такава в човека се забелязва рядко, и сякаш като някаква не контролирана случайност?
Всъщност, виждам една полза за света от претопяването на някой народ, но не откъм развитието на човека (дори противоречи на него), а откъм икономическата полза за властта. Поради стечението на събитията, България е останала встрани от текущия модел за прилагане на власт - пазарната икономика. И въпреки, че с все по-големи крачки вървим към синхрон с този модел, все още сме доста назад от него, а моделът не търпи какъвто и да било асинхрон. Как би могла да се прилага безпроблемно тази власт, когато в България все още се намират много хора, които дишат без съзнанието за финансова "благодарност" (става дума за зависимост) към някого за това? Светът няма да спечели от претопяването на българите. Само икономическият свят ще отбележи разширяване, което и без това изисква. Никой няма да стане по-щастлив от това. Българите ще потънат в същия мираж, в който са потънали народите с по-развити пазарни икономики, който мираж ще задоволява първичните им прищевки от животинските инстинкти, а менталната еволюция... е, тя ще остане с надеждата да се прояви в някой друг еволюционен етап. Ако има такъв :)


Титла: Re: Дано да не е истина ...
Публикувано от: Mitaka в Jul 04, 2012, 00:12
Абе трески за дялане има много, ама няма за сега по-добра алтернатива и това е най-лошото.

Честно казано, точно на ТИЯ всеки друг е по-добра алтернатива!
Те ДПС като бяха на власт не са си позволявали да правят такива поразии!!!

Все пак говорим за един от най-знаковите български мафиоти. Който в момента си има държава.

Пропускаш факта, че когато бяха предишните, банките даваха кредити, народа харчеше на поразия и за всякакъв тип работници се стреляше, а сега реалността е съвсем различна.
И на толкоз приходи в хазната, пак направиха по-малко от него. Абе защо всички искате тези каши да се оправят за 1 ден или месец?
Точно пък предишните правителства с корупцията по митниците, за да си пълнят партиините каси, съсипаха производството в Б-я.

Какво е направил ТОЙ?
За 3 години - не повече от 80км магистрали. И САМО това.
Съсипаха Пловдив: целят център е заграден с някакви непрозрачни плексигласи, щото видиш ли - хората гледали безплатно.
Оградиха античния театър  пак с непрозрачни РЕКЛАМНИ материали - пак да не го гледали безплатно.
Толкова години НИКОЙ не посмя да го направи!
А целият проект на ЖП линията Пловдив - Свиленград, за който сега се тръби толкова много беше започнат преди поне 10 години. Време, когато бб все още е "застраховал". Но сега - той открива... и то открива нещо, което си го има откакто се помня!!! Инещото НИКОГА не е било затваряно!

бб има "малка" транспортна фирмичка с около 300 камиона.
Не знам колко му плащат на ден, но същите тези камиони участват в изграждането на "магистралите".... та, той за това и друго не прави, и не се интересува от друго.
Магистрали... писти... бира...

И колко случайно само се споминаха и Мишо Бирата, и жена му... ама те болни били хората бе....


Титла: Re: Дано да не е истина ...
Публикувано от: backinblack в Jul 04, 2012, 00:21
Прави това което се финансира от вън. Минава ли ти през ум, че ако го нямаше това строителство за което влизат пари от вън, тези всички хора които работят по него, за колкото и мижави заплати да е, ще са на борсата и ще упражняват преса на цената на труда на другите?


Титла: Re: Дано да не е истина ...
Публикувано от: backinblack в Jul 04, 2012, 00:24
Нетер, помисли върху това как трите основни религии проповядват едни и същи добродетели, но по различен начин и може и да откриеш менталността, но доста далече от нас.

А също и защо християнството е просъществувало точно 100г в Япония и тогавашния император го е забранил и са били избити.


Титла: Re: Дано да не е истина ...
Публикувано от: Mitaka в Jul 04, 2012, 00:51
Прави това което се финансира от вън. Минава ли ти през ум, че ако го нямаше това строителство за което влизат пари от вън, тези всички хора които работят по него, за колкото и мижави заплати да е, ще са на борсата и ще упражняват преса на цената на труда на другите?

Баща ми работеше във фирма, която правеше пътища и магистали.
Името на фирмата не е от значение.

Та, като дойде въросното правителство на власт - веднага проектите започнаха да се дават на "наши хора", т.е. фирмата е регистрирана вчера, няма дори техника, но печели огромен проект. После въпросната фирма наема втора, която върши работата за около 60-70% от сумата по договора. И ето ти - лесна и бърза печалба. За 1 ден "работа". После тези фирми изчезват.
Или другото, което правят - регистрира фирма, печели проект, наема техника прави нещото колкото да го има, и после фирмата изчезва.

Тук една подобна фирма направи една улица и надлез - надлеза вече пропадна, новоасфалтираната улица повече прилича на бомбардирана - цялата е в дупки.
И това - по-малко от година след асфалтирането.
Надлеза пък вече е изкъртен на доста места, има кръпки - некадърно направени.
Трагедия.
Иначе да, работа може и да има. Но я имаше и ПРЕДИ да се започне с тези недоразумения! Дори заплатите бяха по-високи, а уж имаше по-малко работа...

Та, фирмата в която работеше баща ми вече я няма.
Просто не е на наш човек. Огромна база с машини и т.н. сега седи празна.
Имаха обект до Ст. Загора - бутнаха им цялата база там - била незаконна.
А постройката - от Тошово време, хората си я бяха купили и ремонтирали.
Ама катои искаш да затриеш някой, и имаш властта да го направиш... е лесно.


Титла: Re: Дано да не е истина ...
Публикувано от: backinblack в Jul 04, 2012, 00:57
Оооо, не Митак! Не ми се спори с теб.


Титла: Re: Дано да не е истина ...
Публикувано от: Mitaka в Jul 04, 2012, 01:01
Оооо, не Митак! Не ми се спори с теб.

Не споря.
Това са факти. А с факти не се спори :)


Титла: Re: Дано да не е истина ...
Публикувано от: backinblack в Jul 04, 2012, 01:22
Оооо, не Митак! Не ми се спори с теб.

Не споря.
Това са факти. А с факти не се спори :)

Ей за това не ми се спори!
Цитат
Иначе да, работа може и да има. Но я имаше и ПРЕДИ да се започне с тези недоразумения! Дори заплатите бяха по-високи, а уж имаше по-малко работа...

В предния пост ти казах, че по времето на предишните, не беше гръмнала ипотечната криза която завлече целия свят. За това и беше по-добре, а не защото бяха по-добри държавници!
Нашите банки раздаваха тъпи кредити, харчеше се на поразия и имаше много работа. Фирмите от какъвто бранш се сетиш, търсеха работници, наддаваха се за работници и заплатите за това бяха по-големи.
Ама пък точно предишните правителства с корупцията по митниците която пълнеше партиините каси, унищожиха производството.

Все пропускаш важни неща от контекта и ме караш да се повтарям!


Титла: Re: Дано да не е истина ...
Публикувано от: gat3way в Jul 04, 2012, 01:34
Тия предните са абсолютни тъпаци и само говорят и нищо не правят. Всяка година се събират на Бузлуджа. Значи как може да не им мине през акъла да се качат на чинията и да отлетят на червената планета, където всичко е червено. Сега Сергей примерно може да управлява само мотори и трамваи, но Доган със сигурност знае как се управляват летащи чинии.


Титла: Re: Дано да не е истина ...
Публикувано от: arda_kj в Jul 04, 2012, 01:47
Всеки, който се интересува малко или много от това какво става около него, чете и се информира, ама не само от казионните медии, знае кой е разбойко (умишлено съм го написал с малка буква). Митака ги е описал нещата много добре.

В този контекст мнението на Neter много ми хареса, право в десетката. Не знам как на някой може да му хрумне мисълта даже през главата, че едва ли не щяло да е добре ако България/българите изчезнат. Аз стигнах до следния извод -  знаете ли кой според мен е най-големия ни порок като нация и народ в момента? Не е корупцията, не е и завистта. Най-големия порок не е и т. нар. "нашенска действителност" резултат от "нашенския манталитет". Най-големия порок ни е неверието в себе си и породеното от него БЕЗДЕЙСТВИЕ и ПАСИВНОСТ. Ние наблюдаваме плахо отстрани и не правим нищо, за да спрем и да изхвърлим такива като бб. Не се организираме и не действаме заедно, за да предизвикаме каквато и да било промяна.

Въпроса е кога ще се обединим за общи действия и отпор? Кога най-после хората, които искат промяната (такива като нас) ще се организират и ще се борят до КРАЙ, без униване от неуспеха и без да се отказват?





Титла: Re: Дано да не е истина ...
Публикувано от: gat3way в Jul 04, 2012, 01:52
Когато ви дойде акъла в главата и спрете да си ги избирате, тогава. Аз какво съм виновен че премиерите ги избират на база дали могат да гледат като Чък Норис, дали са гейове с мотор или пък склерозирали дъртофелници които не могат да говорят български.


Титла: Re: Дано да не е истина ...
Публикувано от: MiCRo в Jul 04, 2012, 09:25
Цитат на: Mitaka
Властта НЯМА сметка той да бъде потушен - плана явно е всичко да изгори, за да може "оголеното" място да бъде застроено.
Пълни глупости. Аман от неподготвени хора, дето говорят глупости и разпространяват FUD. Това е резерват. Най-стария ни. И папата няма и няма да има право да строи там!

Цитат на: Mitaka
Баща ми работеше във фирма, която правеше пътища и магистали.
Името на фирмата не е от значение.

Цитат на: Mitaka
Та, като дойде въросното правителство на власт - веднага проектите започнаха да се дават на "наши хора", т.е. фирмата е регистрирана вчера, няма дори техника, но печели огромен проект. После въпросната фирма наема втора, която върши работата за около 60-70% от сумата по договора. И ето ти - лесна и бърза печалба. За 1 ден "работа". После тези фирми изчезват.
Или другото, което правят - регистрира фирма, печели проект, наема техника прави нещото колкото да го има, и после фирмата изчезва.

Аха - ясно що симпатизираш на тройната ламя, която безочливо крадеше пари и се хилеше по телевизията на всякакви протести и т.н
Ще ти кажа нещо - винаги нещата се строят от неслучайни фирми, всички обществени поръчки са нагласени. Трябва да си пълен идиот за да вярваш, че някога в тази държава е било честно. Точно това е проблема на милата ни родина. И Чък Норис да я управлява гнилоча е по директорските места на разни агенции и министерства. Те са си там и който и да ги управлява си въртят далаверите. Знам го от първа ръка, повярвай ми.

А ако има някой виновен за съсипването на тоя резерват са зелените терористи. Да, същите тия дето скачат и викат по кръстовищата и т.н
2001-ва година заради смерч изпопадат тия дървета в резервата "Бистришко бранище". Разумното нещо е да се изчистят падналите дърветата и да се продадат, дори не е санитарна сеч а санитарно почистване, защото практикат показва, че се появяват дървояди и други гадове, дето след падналите дървета таковат мамата и на здравите. Зелените терористи скачат тогава и казват "Не, това е уникален процес...естествен...трябва само да гледаме, да не се махат падналите дървета". Правителството им се връзва на акъла и ги оставя. Щяло да се провежда мониторинг, който да следи какво се случва. Е случи се това, което се случва винаги  - корояди, дървояди им разказаха играта и ако има някой, който има далавера да палне тия дървета в резервата, то това са баш тия екотерористи, дето са се изложили за да си покрият излагацията. Защото от смерча са заминали 10% от дърветата, заради вредители и непочистването са заминали още 40% от тях! И като си помисля, че и аз съм ходил с тия по протести (преди предимно справедливи, други напоследък съмнителни) дори съм гласувал веднъж за тях на избори направо ....
10 дена след изборите тия екотерористи излезнаха и казаха, че те подкрепяли гейбраковете - т.е пълните им семейни права и аз вече съжалих, че съм дал гласът си за тях. Аз си мислех, че давам глас за партия, която да пази природата в България, а не за гейбракове.
Та така....хубаво е да мислим за кой да гласуваме. Ама като няма избор? Комунягите извадиха от нафталина пак Жоржи, пробутват ни  Куневица/Пръмова...която не знам що си мислят, че някой ще им повярва, че е независима. Просто тия екс-ДС хорица са мегаподли създания и ще ни спретват театър до гроб. Най-лошото, което може да се случи на България е да гласува пак за БСП/ДПС или партенката й Кунева...е тогава вече ще призная, че хората явно си заслужават тия комунистически изроди.
Ето едно становище дали е трябвало да се изчистят дърветата: http://www.gorabg-magazine.info/old/smur4a_10_06.html
Прибавете към това, че никой не може да строи, че вече е забранена продажбата на изгоряла дървесина и ще разберете...че нито управляващите, нито Цеко-Меко и инвеститори за ски имат далавера от това. Кой остава? Екотерористите? Някой рандъм луд ?


Титла: Re: Дано да не е истина ...
Публикувано от: Златко в Jul 04, 2012, 09:38
Не, там е резерват и това е непозволено, както и всякаква друга човешка дейност

А бе резерват, нали виждаш снимката, всичко е потрошено като след Тунгуския метеорит.
Аз пък смятам, че да има писти на една ръка разстояние за един почти 2 милионен град е също толкова важното колкото и наличието на резервати. Сега, тънкият момент е как това ще се осъществи, щото всички знам, че сме много добри при идеите и много зле при осъществяването им. Т.е. важното е кой ще контролира цялата тая работа.


Титла: Re: Дано да не е истина ...
Публикувано от: luda_glawa в Jul 04, 2012, 10:28
Не, там е резерват и това е непозволено, както и всякаква друга човешка дейност

А бе резерват, нали виждаш снимката, всичко е потрошено като след Тунгуския метеорит.
Аз пък смятам, че да има писти на една ръка разстояние за един почти 2 милионен град е също толкова важното колкото и наличието на резервати. Сега, тънкият момент е как това ще се осъществи, щото всички знам, че сме много добри при идеите и много зле при осъществяването им. Т.е. важното е кой ще контролира цялата тая работа.

Какви писти? Какви пет лева? Аз мисля, че по-важно е пътеките да са в добро състояние, информационните табели, хижите, канализацията до хижите, пътищата там, отколкото това да има писти. Разберете, че на нас ни трябва целогодишен туризъм. Ден година храни не е вариант. Хотели на Витоша също не ни трябват. Леглова база има достатъчно! И, за да не кажеш, че говоря празни приказки ще кажа, че съм имал щастието да видя какво е по другите страни, които развиват сериозен планински туризъм. Целогодишен. И то не веднъж. Та база за сравнение имам, солидна при това.


Титла: Re: Дано да не е истина ...
Публикувано от: bop_bop_mara в Jul 04, 2012, 10:41
Не, там е резерват и това е непозволено, както и всякаква друга човешка дейност

А бе резерват, нали виждаш снимката, всичко е потрошено като след Тунгуския метеорит.
Потрошено е след природно бедствие. Понеже е резерват, разчистването на изпотрошеното също се счита за човешка намеса в природата.


Титла: Re: Дано да не е истина ...
Публикувано от: Златко в Jul 04, 2012, 10:53
Хотели на Витоша също не ни трябват.

Именно, и аз това казвам. Вместо да даваш сума ти пари за хотел и бензин, качваш се на лифта и си горе на пистата за половин час, караш и се прибираш да си спиш у вас, БЕЗ ПАРИ. София има уникалния шанс да разполага с планина под носа си, глупаво е да не се използва (разходки, ски, планински колела и т.н.). В този смисъл Витоша не е толкова за чуждестранен туризъм, колкото за собствена "консумация", за тези около 2 млн. души, които се подвизават в София.  [_]3


Титла: Re: Дано да не е истина ...
Публикувано от: bot в Jul 04, 2012, 11:21
Хотели на Витоша също не ни трябват.

Именно, и аз това казвам. Вместо да даваш сума ти пари за хотел и бензин, качваш се на лифта и си горе на пистата за половин час, караш и се прибираш да си спиш у вас, БЕЗ ПАРИ. София има уникалния шанс да разполага с планина под носа си, глупаво е да не се използва (разходки, ски, планински колела и т.н.). В този смисъл Витоша не е толкова за чуждестранен туризъм, колкото за собствена "консумация", за тези около 2 млн. души, които се подвизават в София.  [_]3

 Най-голямото богатство на България е природата, но Софиянци виждат уникални шансове да я съсипят. Ако имаха нужният ресурс (финанси) щяха да си направят и море - така де, защо да се харчат и да си губят време в пътуване. Другото голямо богатство ни е историята, ама за Някой по-голям приоритет има строенето на магистрали. Трагично е чe богатствата на България се съсипват от българи, а не от чужди интереси.


Титла: Re: Дано да не е истина ...
Публикувано от: gat3way в Jul 04, 2012, 11:55
Инфраструктурата _трябва_ да е абсолютен приоритет на България ако искаме да имаме конкурентна икономика и да се инвестира в производство, а не само във ваканционни имоти и хотели.

Сега съвсем отделен е въпроса, че това се прави на популистки принцип. При положение че основните транзитни потоци са север-юг и че най-големите ни търговски партньори в района са Турция и Румъния, ние ходим да защитаваме пред ЕС приоритетно проекти като Тракия (коридор 8 дето след някой век може и да свързва Бургас с Вльора през Македония както е планирано). Или пък ще наринем над милиард евро за няколко километра тунел на Струма, която ще ни свързва с една фалирала държава, която има все по-малко значение за икономиката ни. От друга страна, ефектът върху електоратът е огромен ("ще ходим на море по магистрала", дори по вестниците заглавията са от този сорт).


Титла: Re: Дано да не е истина ...
Публикувано от: Mitaka в Jul 04, 2012, 12:01
Оооо, не Митак! Не ми се спори с теб.

Не споря.
Това са факти. А с факти не се спори :)

Ей за това не ми се спори!
Цитат
Иначе да, работа може и да има. Но я имаше и ПРЕДИ да се започне с тези недоразумения! Дори заплатите бяха по-високи, а уж имаше по-малко работа...

В предния пост ти казах, че по времето на предишните, не беше гръмнала ипотечната криза която завлече целия свят. За това и беше по-добре, а не защото бяха по-добри държавници!
Нашите банки раздаваха тъпи кредити, харчеше се на поразия и имаше много работа. Фирмите от какъвто бранш се сетиш, търсеха работници, наддаваха се за работници и заплатите за това бяха по-големи.
Ама пък точно предишните правителства с корупцията по митниците която пълнеше партиините каси, унищожиха производството.

Все пропускаш важни неща от контекта и ме караш да се повтарям!

Първо, не подкрепям нито една политическа сила, и не защитавам или симпатизирам на никого.
Къде е тая криза и кой я измисли? Май само бойко я преекспонира :) За всичко се оправдават с кризата.
Говорил съм с гърци, които знаеш ли какво казват? "Какви са тия глупости дето ви ги говорят за Гърция? Много сме си добре даже, не ни мислете!!!".
После Италия щеше да заръва, после Испания. Накрая Англия. Но какво стана всъщност? Коя от тия държави е по-зле от нас? Взимат ли по 1000 евро пенсии например? Взимат!
Къде е кризата, освен при българския работоател - да се оправдае защо намаля заплатите...


Иначе, за времето преди бойко:

Бяха ли по-големи заплатите? Бяха.
Имаше ли повече работа? Имаше.
А за банките и кредитите - банките са частни институции, и ако искат ще ти отпуснат кредита безвъзмездно.... тяхна си работа. Решили да да дадат пари - дали са.


Титла: Re: Дано да не е истина ...
Публикувано от: backinblack в Jul 04, 2012, 12:13
Цитат
Бяха ли по-големи заплатите? Бяха.
Имаше ли повече работа? Имаше.
А за банките и кредитите - банките са частни институции, и ако искат ще ти отпуснат кредита безвъзмездно.... тяхна си работа. Решили да да дадат пари - дали са.

Пич на колко години си, та разсъждаваш като пенсионер, ама военен пенсионер!? Все съм си мислил, че си по-млад от мен!


Титла: Re: Дано да не е истина ...
Публикувано от: b2l в Jul 04, 2012, 12:15
Не смятате ли, че малко преовеличавате? Софиянци имат една Витоша и сега реват че се била запалила... Аз съм от балкана - при нас всяка пролет и всяка есен стават пожари, но бтв-то още не съм ги виждал да са дошли нито някоя друга медия.
"Кой бил виновен за пожара?" - аре сега голяма дилема.
Пожар, пожар! Стига толкова спекулации!


Титла: Re: Дано да не е истина ...
Публикувано от: Златко в Jul 04, 2012, 12:17
Най-голямото богатство на България е природата, но Софиянци виждат уникални шансове да я съсипят.

Предлагам да не ставаме по-големи католици от папата. :) София и районът наоколо вече са съсипани и няма как да е другояче като това е местообитание на 2 млн. човека. Кое е по-добре:да ходим на 100-200-300 км (изисква наличие на кола, ГСМ, разходи за хотел и пр.) или  да си караме ски в София (де факто), където нито едно от изброените не е необходимо условие (до лифта се стига и с градския транспорт, така че не е нужно да имаш и поддържаш кола дори)? Да, ще "съсипем" Витоша, но за сметка на това другите планини ще бъдат оставени на мира и следователно ще се запазят. Искаш девствена природа, отиваш в Стара планина, Родопите, Средна гора, Странджа, Пирин... Не виждам смисъл да газим вода и да ходим жадни.  :-[


Титла: Re: Дано да не е истина ...
Публикувано от: Mitaka в Jul 04, 2012, 12:18
Цитат
Бяха ли по-големи заплатите? Бяха.
Имаше ли повече работа? Имаше.
А за банките и кредитите - банките са частни институции, и ако искат ще ти отпуснат кредита безвъзмездно.... тяхна си работа. Решили да да дадат пари - дали са.

Пич на колко години си, та разсъждаваш като пенсионер, ама военен пенсионер!? Все съм си мислил, че си по-млад от мен!

Няма какво да разсъждаваш - ФАКТИТЕ са си ФАКТИ!!
Или ти предпочиташ да няма работа, и да взимаш по-ниска заплата? Ако е така.... приемам забележката.
Сега, вярно, е като работодател ще се оправдаеш с кризата и ще орежеш заплатите - така правят всички :)


Титла: Re: Дано да не е истина ...
Публикувано от: backinblack в Jul 04, 2012, 12:18
Всеки, който се интересува малко или много от това какво става около него, чете и се информира, ама не само от казионните медии, знае кой е разбойко (умишлено съм го написал с малка буква). Митака ги е описал нещата много добре.

В този контекст мнението на Neter много ми хареса, право в десетката. Не знам как на някой може да му хрумне мисълта даже през главата, че едва ли не щяло да е добре ако България/българите изчезнат. Аз стигнах до следния извод -  знаете ли кой според мен е най-големия ни порок като нация и народ в момента? Не е корупцията, не е и завистта. Най-големия порок не е и т. нар. "нашенска действителност" резултат от "нашенския манталитет". Най-големия порок ни е неверието в себе си и породеното от него БЕЗДЕЙСТВИЕ и ПАСИВНОСТ. Ние наблюдаваме плахо отстрани и не правим нищо, за да спрем и да изхвърлим такива като бб. Не се организираме и не действаме заедно, за да предизвикаме каквато и да било промяна.

Въпроса е кога ще се обединим за общи действия и отпор? Кога най-после хората, които искат промяната (такива като нас) ще се организират и ще се борят до КРАЙ, без униване от неуспеха и без да се отказват?

Ама то това всеки го знае, но за да се организира нещо, някой трябва да подеме инициатива, а когато някой подеме някаква инициатива, особено ако е в полза роду, всички започват да го смятат за луд или да умуват къде му е далаверата, че толкоз се е нафишкал и точно тогава, когато има най-много нужда от подкрепа, другите се оглеждат, ослушват и чакат да видят накъде ще духне вятъра.

Точно това е в основата на всички български проблеми!


Титла: Re: Дано да не е истина ...
Публикувано от: backinblack в Jul 04, 2012, 12:23
Цитат
Бяха ли по-големи заплатите? Бяха.
Имаше ли повече работа? Имаше.
А за банките и кредитите - банките са частни институции, и ако искат ще ти отпуснат кредита безвъзмездно.... тяхна си работа. Решили да да дадат пари - дали са.

Пич на колко години си, та разсъждаваш като пенсионер, ама военен пенсионер!? Все съм си мислил, че си по-млад от мен!

Няма какво да разсъждаваш - ФАКТИТЕ са си ФАКТИ!!
Или ти предпочиташ да няма работа, и да взимаш по-ниска заплата? Ако е така.... приемам забележката.
Сега, вярно, е като работодател ще се оправдаеш с кризата и ще орежеш заплатите - така правят всички :)

Фактите са неоспорими, но всеки факт е следствие на нещо си. Заплатите няма да се вдигнат, докато няма търсене. Докато предлагането е по-ниско от търсенето! Приеми факта, че труда е стока като всяка друга и за него важат същите пазарни закони.
Свръх предлагане - ниска цена!
А за да няма натискащи се да ползват този "евтин" български труд, причината е някъде другаде, а не в работодателите.


Титла: Re: Дано да не е истина ...
Публикувано от: laskov в Jul 04, 2012, 12:37
Пожар, пожар! Стига толкова спекулации!
Послушаха те - минаха на заплащане на труда. :)


Титла: Re: Дано да не е истина ...
Публикувано от: MiCRo в Jul 04, 2012, 12:42
Къде е тая криза и кой я измисли? Май само бойко я преекспонира :) За всичко се оправдават с кризата.
Говорил съм с гърци, които знаеш ли какво казват? "Какви са тия глупости дето ви ги говорят за Гърция? Много сме си добре даже, не ни мислете!!!".
После Италия щеше да заръва, после Испания. Накрая Англия. Но какво стана всъщност? Коя от тия държави е по-зле от нас? Взимат ли по 1000 евро пенсии например? Взимат!

http://en.wikipedia.org/wiki/2007%E2%80%932012_global_financial_crisis
http://en.wikipedia.org/wiki/Greek_government-debt_crisis
Сигурно Бойко е написал и тия статии...
Леле майко....а аз съм тръгнал да пиша в тема....с наивни участници из нея....


Титла: Re: Дано да не е истина ...
Публикувано от: backinblack в Jul 04, 2012, 12:48
Къде е тая криза и кой я измисли? Май само бойко я преекспонира :) За всичко се оправдават с кризата.
Говорил съм с гърци, които знаеш ли какво казват? "Какви са тия глупости дето ви ги говорят за Гърция? Много сме си добре даже, не ни мислете!!!".
После Италия щеше да заръва, после Испания. Накрая Англия. Но какво стана всъщност? Коя от тия държави е по-зле от нас? Взимат ли по 1000 евро пенсии например? Взимат!

http://en.wikipedia.org/wiki/2007%E2%80%932012_global_financial_crisis
http://en.wikipedia.org/wiki/Greek_government-debt_crisis
Сигурно Бойко е написал и тия статии...
Леле майко....а аз съм тръгнал да пиша в тема....с наивни участници из нея....

Ами що да не взимат да има кой да им ги дава!? Ти няма ли да взимаш? Аз пък, хич няма да откажа :D .

Ама евала му на Бойко как им го каза в прав текст като предложиха, да се създадял фонд за подпомагане на закъсалите от кризата като Гърция и др., че щом българския пенсионер може да живее със 100 евро пенсия, значи и другите могат и ние не можем да подпомагаме стандарта на тези които живеят по-добре от нас :D


Титла: Re: Дано да не е истина ...
Публикувано от: ЗибелтБг в Jul 04, 2012, 13:17
    От много хора съм чувал, че Бистришко бранище е развъдник на корояди-опустошили огромни територии, това е изродскска идея от пълни изроди-да се оставят дърветата неоползотворени, аз зимата съм попадал в тоя капан, и се измъкнах благодарение на "Линукския" ми челник-ненаправен от пазарната икономика...Дано Бистришко бранище ИЗГОРИ НАПЪЛНО!!!


Титла: Re: Дано да не е истина ...
Публикувано от: bot в Jul 04, 2012, 14:20
Инфраструктурата _трябва_ да е абсолютен приоритет на България ако искаме да имаме конкурентна икономика и да се инвестира в производство, а не само във ваканционни имоти и хотели.
Ако това е в отговор на моят пост - нямам нищо против строежа на пътища и магистрали, стига това да не е за сметка на културното ни наследство - визирах случката на автомагистрала "Струма", където се даде зор на археолозите да завършат разкопките и древното селище да бъде погребано наново под новия път. Според мен трябваше да се инвестират  (било то и от държавата) малко повече пари и пътят да се проектира така, че да минава над разкопките - примерно да се вдигне на подпори - така всички щяха да бъдат доволни - археолози, фирми от приятелски кръгове и др. Преди години в Гърция станах свидетел на една подобна случка - работих в курортно градче, когато се спука водопровод под една улица. Когато разкопаха улицата откриха някакво древно селище отдолу. Градът за дни се напълни с археолози от цял свят, местните обаче започнаха да негодуват че туристическият бизнес ще загине ако разкопките продължават. Тогава разкопаха всички улици наоколо, изляха бетонни плочи и ги асвалтираха наново, а разкопките продължиха под земята.


Титла: Re: Дано да не е истина ...
Публикувано от: runtime в Jul 04, 2012, 14:37
Малко снимки от възникването на пожара: http://www.vesti.bg/?tid=20&oid=12300&galid=80142


Титла: Re: Дано да не е истина ...
Публикувано от: Mitaka в Jul 04, 2012, 17:31
Малко снимки от възникването на пожара: http://www.vesti.bg/?tid=20&oid=12300&galid=80142

Много интересно - как се е подпалило точно по този начин, след като не е умишлено? Не е имало нито бури, за да се оправдаят с гръмотевица, нито е падал самолет там, за да запали той пожара.


Титла: Re: Дано да не е истина ...
Публикувано от: Mitaka в Jul 04, 2012, 17:32
Цитат
Бяха ли по-големи заплатите? Бяха.
Имаше ли повече работа? Имаше.
А за банките и кредитите - банките са частни институции, и ако искат ще ти отпуснат кредита безвъзмездно.... тяхна си работа. Решили да да дадат пари - дали са.

Пич на колко години си, та разсъждаваш като пенсионер, ама военен пенсионер!? Все съм си мислил, че си по-млад от мен!

Няма какво да разсъждаваш - ФАКТИТЕ са си ФАКТИ!!
Или ти предпочиташ да няма работа, и да взимаш по-ниска заплата? Ако е така.... приемам забележката.
Сега, вярно, е като работодател ще се оправдаеш с кризата и ще орежеш заплатите - така правят всички :)

Фактите са неоспорими, но всеки факт е следствие на нещо си. Заплатите няма да се вдигнат, докато няма търсене. Докато предлагането е по-ниско от търсенето! Приеми факта, че труда е стока като всяка друга и за него важат същите пазарни закони.
Свръх предлагане - ниска цена!
А за да няма натискащи се да ползват този "евтин" български труд, причината е някъде другаде, а не в работодателите.

Тук си абсолютно прав!


Титла: Re: Дано да не е истина ...
Публикувано от: edmon в Jul 05, 2012, 13:34
. Заплатите няма да се вдигнат, докато няма търсене. Докато предлагането е по-ниско от търсенето! Приеми факта, че труда е стока като всяка друга и за него важат същите пазарни закони.
Свръх предлагане - ниска цена!

Тук си абсолютно прав!

Тезата за търсенето и предлагането са за технически специалности с един семестър икономика!:)))
Търсенето и предлагането не винаги са в онази красива зависимост, защото влияяъ факторите държава и корупция!
Не е възможно да се увеличи предлагането, защото тези които предлагат в момента подтискат увеличаване на предлагането!!!!Казава се монопол!  В БГ има много монополи , лицензи и тн.!
Например до скоро подземната кабелна мрежа изградена от държавата чрез държавната фирма БТК на държавната земя бе използвана еднолично от частната фирма БТК-виваком! Дълго време мобилният оператор в БГ бе един ! Електорразпределителнтите дружества са само 3?????
Сигурен съм, че всеки от вас може да се сети поне за още един монопол!
Така че в БГ търсенето и предлагането не в онази зависимост в която ни се иска!


Титла: Re: Дано да не е истина ...
Публикувано от: runtime в Jul 05, 2012, 15:15
В тоя ред на мисли е добре всеки един да изчете това:
http://www.dnevnik.bg/analizi/2012/06/18/1848514_dobro_utro_nie_sme_decata_na_prehoda/

И да се присъедини към борбата, а тя не е лесна. 

 [_]3 http://www.youtube.com/watch?v=NiTXGswyAls&feature=related  [_]3


Титла: Re: Дано да не е истина ...
Публикувано от: nyakoy в Jul 05, 2012, 16:25
В тоя ред на мисли е добре всеки един да изчете това:
http://www.dnevnik.bg/analizi/2012/06/18/1848514_dobro_utro_nie_sme_decata_na_prehoda/

На мен текста от горната връзка ми прилича на поредното "Срам ни е от Вас" с всичките му последващи действия.

Не знам за децата на прехода, но нашето поколение първо плати за краха на комунизма, а сега плаща за краха на капитализма. Плащахме и ще плащаме.