Linux за българи: Форуми

Хардуер за Линукс => Сървъри => Темата е започната от: skoti в Jan 20, 2010, 20:46



Титла: Споделяне на интернет връзка чрез wi-fi
Публикувано от: skoti в Jan 20, 2010, 20:46
Здравейте,ще ви помоля за помощ искам да свържа две ПЦ-та чрез wi-fi.За целта си купих рутер които подържа 3G сигнал Fonera 2.0n.Интернета ми е мобилен на водафон Huawel model:E220 HSDPA USB MODEM.Използвам ОС убунту 9.04.Интересувам се понеже съм с мобилен интернет,ще може ли да си споделям връзката.Благодаря предварително.


Титла: Re: Споделяне на интернет връзка чрез wi-fi
Публикувано от: Acho в Jan 20, 2010, 20:55
Skoti, така си го задал въпроса, че е трудно да ти се отговори еднозначно. Т.е. не си подал много информация за топологията на мрежата, която искаш да си направиш (иначе си дал точните модели на устройствата). Но щом има РУТЕР, трябва да може да се свържат повече от една машини към нета ти.


Титла: Re: Споделяне на интернет връзка чрез wi-fi
Публикувано от: skoti в Jan 20, 2010, 21:12
Итересувам се с тези устроиства които написах,дали ще мога да направя мрежа и как точно да я направя.първият проблем е че трябва да регидтрирам рутера въпроса е,че не знам точно как да го направя.


Титла: Re: Споделяне на интернет връзка чрез wi-fi
Публикувано от: mystical в Jan 21, 2010, 09:19
В интернет пише, че е възможно...
(http://blog.fon.com/en/archive/f2n%20gui.png)
На тази снимка се вежда, че когато няма 3G устройство имаш хикс. Включи устройството, ако трябва го рестартирай след това и като го разпознане, 3G трябва да е активно. Виж какви опции ще ти даде...

За мен мобилния интернет е нож с две остриета, бърка много в джоба  ;D