Linux за българи: Форуми

Linux секция за напреднали => Хардуерни и софтуерни проблеми => Темата е започната от: supportpc в Jul 25, 2019, 10:18Титла: Здравейте някой ако знае някой сайт където се публикуват експлойди.
Публикувано от: supportpc в Jul 25, 2019, 10:18
Здравейте някой ако знае някой сайт където се публикуват експлойди


Титла: Re: Здравейте някой ако знае някой сайт където се публикуват експлойди.
Публикувано от: go_fire в Jul 25, 2019, 10:24
Те местата дето се публикуват не са много читави. И предполагам почти всички са се преместили вече в Тор или по-надълбоко от него. Работата е в това, че е незаконно, което пък пречи на един съвестен администратор да си върши пълноценно работата. Имам усещането, че те си ги предават от ръка на ръка на приятелска основа. Това е тема по която не се говори, защото създава проблеми.

Разбира се има пощенски списъци, където на високо професионално ниво се обсъждат такива неща. Например този на ядрото има стотици писма всекидневно. Но там проблема е, едно, че е невъзможно да ги следиш, освен ако само това ти е работа и пак е трудно, второ, че там професионализма наистина е висок и трудно се разбира, какво точно пише.


Титла: Re: Здравейте някой ако знае някой сайт където се публикуват експлойди.
Публикувано от: supportpc в Jul 25, 2019, 10:41
Този сайт е отворен за всички https://www.exploit-db.com/ дали има нещо по добро


Титла: Re: Здравейте някой ако знае някой сайт където се публикуват експлойди.
Публикувано от: 4096bits в Jul 25, 2019, 11:08
Нали ти минава през ума, че да стартираш нещо такова на собствената си машина, за да го провериш, как работи, може да я компрометира. Не знаеш кое, от кого и с каква цел е правено. Ползвай виртуалки.