Покажи Публикации - rado84
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: [1] 2 3 ... 5
1  Сигурност / Системна Сигурност / Re: Големи хакерски атаки. -: Dec 20, 2023, 23:50
А пък като го видя туй акенце CCleaner, винаги ми е ставало лошо. То е по-кофти и от вирус. Само мизерии прави по системата, и след време тотално осира нещата.
Съгласен съм за CCleaner, но по-голямото лайненце беше и си остава ФлексТайп на една българска фирма, ако си спомням правилно, май се казваше ДатаМакс. По-голямо леке от тоя ФлексТайп няма и никога не е имало! Замества системни файлове, а като го деинсталираш, познай какво се случваше с Бозата и какво следваше след това...  :)  Тия бяха и явно все още са най-големите олигофрени на планетата, защото четох, че продължавали да разработват лекето и то при положение, че всякакви кирилици отдавна са вградени в Бозите. Единственото логично обяснение е, че обичат да съсипват Бозата на потребителя. Докато все още бях бозаджийска овца, се дразнех и ползвах кир'лицата на Инжинера, но сега ми е забавно. Даже открих и по-забавни начини от този да си правя шегички с бозаджиите.
2  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: GRUB 2 -: May 27, 2020, 17:51
По моята логика - ти нямаш nvme за което става дума. Ако си се заблудил нещо, това си е за теб. Прочети цялата тема.
Не се прави на разсеян! Говорех за бисера ти, че sda задължително било хард диск.

Хе-хе той човека ни отсвири още като го накарах(ме) да свърши малко работа (и да даде грешката която му дава и която подозирам че не съществува, и да потърси другите Линукс УЕФИ менюта в това на Уидоус буут мениджъра) ...та мисля вариантите са два:
1) намерил ги е в Уин буут мениджъра и ни е отсвирил (ми така де за к'во сме му вече)
2) не ги е нмерил и пак ни е отсвирил - ми така де за к'во са ми вече и тия нищо не можаха да напраят
 8) :D ;D
Зат'ва вече в абсолютно никой форум не си правя труда да отговарям в теми, свързани с дюъл буут. Но на горния бисер трябваше да му отговоря.
3  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: GRUB 2 -: May 26, 2020, 19:56
(тоест нямаш /dev/sda {обикновено това е хард диск})
Не заблуждавай хората! Това дали едно устройство ще бъде листнато като sda зависи единствено от това дали е закачено към първия SATA слот на дъното, независимо да ли е ССД или хард диск. Вторият слот е sdb и т.н.
По твоята логика, понеже имам 2 ССД-та и едно ХДД, като едното ССД е закачено на първия САТА слот, значи системата не би трябвало да го детектва изобщо, понеже "не е хард диск". 

Код:
[rado@arch]: ~>$ sudo blkid
[sudo] password for rado:
/dev/sda1: LABEL="Windows 7" BLOCK_SIZE="512" UUID="14562BB8562B9A0E" TYPE="ntfs" PARTUUID="d535e586-01"
/dev/sda2: LABEL="390GB" BLOCK_SIZE="512" UUID="547F53D87B122FBA" TYPE="ntfs" PARTUUID="d535e586-02"
/dev/sdb1: UUID="27edf17c-dd78-45d4-a426-9ab60da144bf" BLOCK_SIZE="4096" TYPE="ext4" PARTUUID="bfb8c7a5-01"
/dev/sdc1: LABEL="1000GB" BLOCK_SIZE="512" UUID="092138B830C24D80" TYPE="ntfs" PARTUUID="cd3e63b9-01"
/dev/sdd1: LABEL_FATBOOT="multiboot" LABEL="multiboot" UUID="075C-78A9" BLOCK_SIZE="512" TYPE="vfat" PARTUUID="c03c7b4a-01"
4  Хумор, сатира и забава / Кошче / Re: Фереджета в ... Конгреса ! -: May 14, 2019, 03:11
   [1 тон булшит]
Въпроси?
Докато не стоплиш, че не всички араби са терористи, няма какво да ти кажем. Това, където го показват по продажните ни телевизии и други медии са пълни глупости и медийна дезинформация, целяща да поддържа етническото напрежение между белите и мюсюлманите. Ако вярваш на всичко, което се пише по медиите, това не говори добре за менталното ти здраве.  ::)
5  Хумор, сатира и забава / Хумор / Re: Хакнати микротици -: May 14, 2019, 02:37
Ах, темата била за микротици. А аз прочетох "хакнати наркотици" и влязох да видя, пък то било за рутери...
6  Предложения и въпроси относно Linux-BG / Предложения за подобрения на сайта / Re: Регистрацията за форума важи ли и за сайта? -: Mar 29, 2019, 12:04
И кои са последните ми буйства? Искам вашите сигурни доказателства, че съм бил аз!
7  Хумор, сатира и забава / Кошче / Re: Търсите по-добър Линукс форум? -: Mar 29, 2019, 02:36
   Наистина ли не схващате за какво иде реч ?
   Мога да се обзаложа ,че радо84(т.е. аватарите му тук) умишлено омазва
форума ни,за да ни подтикне към регистрация в "камината".
   Не е изключено да са приятели със собственика на горепосочения сайт
(възможно е и на радо84 да му се плаща за тази му "дейност")...
Понеже радо84 не беше много активен по форумите 2018 г. и чак сега вижда тази тема и цитирания пост, трябва да изясним някои неща.

1. На радо84 никога за нищо не му се е плащало, още по-малко пък от Камината. Камината е сайт/форум на тесногръди фанатици, където един модератор държи в подчинение и страх целия форум. Админът също му робува и позволява всякакви своеволия на този модератор, защото, видиш ли - много бил разбирал от линукс. Радо84 беше баннат от Камината преди време, заради една маймуна с никнейм Nibelung, на която ѝ е позволено да обижда когото си иска необезпокоявана, но когато другият ѝ отвърне, моментално бива баннат. В Камината има двойни и тройни стандарти и правила, които се прилагат в зависимост от това дали си някой на админа. Като например по-голямата маймуна Tsurugi - същата модераторска маймуна, за която вече споменах, че държи админа на форума в робство, заедно с всичките му потребители, които нямат абсолютно никакви права, освен да се подмазват и да четкат егото на Маймунуги. Кажат ли една дума, която не се харесва на въпросния индивид - обиди, заплахи с бан и какво ли още не. Някога Камината беше много оживен форум, а сега е замрял, като са останали само устатите наглеци като Маймунуги. Админът твърди, че било така заради Фашистбук, само че някога пак имаше Фашистбук и въпреки това много се посещаваше и пишеше в Камината. Един потребител на Камината ми каза, че вече нямал желание да влиза там. Причина за това могат да са само двете споменати дотук маймуни и двойните стандарти.

2. Във въпросната Камина е била пусната тема, която ме изкарва спамер - бил съм се регистрирал в тукашния форум с никнейм apple ihone. Така поне пишеше в темата в Камината. Първо, Макинтрош ненавиждам повече и от Майкрошит и не бих се кръстил така, камо ли пък да си го купя. Второ, регистрация имам тук от 2009 г. и нямам нужда от други акаунти. Всеки потребител може да види във форума от кога ми е регистрацията. Трето, имейлите ми са само два джимейлски: stalliondrift и quadrodrift; допреди 4-5 години ползвах и мейл.бг, обаче техните спам филтри са само по документи и си изтрих пощата там. Всички останали, които се представят за мен и са с други потр. имена и мейл домейни, са самозванци. И четвърто, но най-важно - всеки, който се представя за мен, но не пише от адрес 188 . 126 . 4 . *** (последните 3 цифри админите и модераторите могат да ги видят какви са), е фалшив профил, самозванец или както искате го наречете.

Много е вероятно този епъл айкашон да е същият самозванец, който беше качил мои снимки и лични данни без моето съгласие в един сайт, а за капак беше качил и снимки на голи деца заедно с моите, като беше добавил невярна информация, изкарваща ме педофил. Подадох сигнал в ГДБОП и снимките бяха свалени, обаче съм сигурен, че този самозванец тепърва ще се запознае отблизо с БОП-аджиите. Предвид начина, по който Маймунуги се обръща към мен, изобщо няма да се учудя, ако именно той е качил тези снимки.

3. Това в първия пост е друг потребител на Камината. Един от малкото нормални редовни потребители, останали в онзи форум. Въпрос на време е Маймунуги да изгони и него...
8  Предложения и въпроси относно Linux-BG / Предложения за подобрения на сайта / Регистрацията за форума важи ли и за сайта? -: Mar 28, 2019, 23:44
Или трябва отделна? Питам, защото 2 пъти се опитах да се логна в сайта, за да коментирам статия, но ми дава грешен юзър или парола. А като се опитам да се регистрирам със същите данни, които са и за форума, ми изписва "вече има такъв потребител".
9  Хумор, сатира и забава / Хумор / Re: Смях -: Mar 28, 2019, 18:05




10  Игри за Linux / Общ форум / Re: Google Stadia -: Mar 28, 2019, 17:27
*шегичка: Така и не можах да си намеря видеокарта дето да подкара Diablo 2 single player на повече от 25 кадъра в секунда :)
Тая игра е ограничена до 25 кадъра, затова така.
11  Игри за Linux / Общ форум / Re: Google Stadia -: Mar 28, 2019, 16:01
За тези, които не знаят. Основното нещо като ресурс, който ти трябва за геймване се определя от монитора (херци, резолюция, брой). @rado84 e скалъпил нещо бюджетно за да му вървят игрите на монитор 1080п 60херца, но реално няма ресурс за повече. Апропо, моята сглобка за 2к също няма. Просто е една идея по-добра (и ще ми върши работа повече време), от неговата (предполагам е тази от подписа му). Та и за 2к не можеш да направиш машина, която всеки си представя, като се каже геймърска :)
Моята може и много повече от 60 да изкара, но на всички игри включвам VSync, защото тиърингът ме дразни, а и някои от тях (например American Truck Simulator) вървят много по-добре, когато тази синхронизация е включена. Иначе без синхронизацията игрите (World of Tanks) стигат до 240 кадъра. Само че на мен не ми трябват толкова, а и очите ми някак да усетят разликата, така че си пускам верт. синхр., та да махна "разкъсването" на картината, когато движа камерата. За разлика от готварските печки на АМД, енвидията поне не се спича от VSync и може да се играе нормално.

Edit: да, същата от подписа ми. Сложил съм я там, за да не се налага да пиша едно и също, когато се наложи.
12  Игри за Linux / Общ форум / Re: Google Stadia -: Mar 27, 2019, 11:54
За сериозно геймене горе-долу толкова е за РС - два бона. За лаптоп - х2. Минимум.
Какво разбираш под "сериозно геймене"? Щото аз за 1200 лв. си сглобих част по част (за да избегна мизериите на Майкрософт със заключен хардуер) компютър, който подкарва всичко на високи и най-високи настройки с 60 кадъра и с високи настройки играя игри, които не би трябвало изобщо да тръгват. Единствено Мафия 3 не върви добре, но аз и без това не съм фен на серията, така че ми е все едно за нея.
13  Игри за Linux / Общ форум / Re: Игрите от з а м у н д @ -: Mar 26, 2019, 09:46
.....
14  Игри за Linux / Общ форум / Re: Google Stadia -: Mar 26, 2019, 09:39
Интересното е какъв трафик ще яде туй чудо. Нетфликс стриймват с 4-5 mbps за 1080p с 24 кадъра, Амазон са по-добре с качеството, но и ползват почти 10 mbps. Гугълци имат желание да подават видеото с 60 кадъра. 4K. Изглежда много добре написано, но на практика... Хайде, тук сме добре с И-нета, ама по на запад от нас има доста нецивилизовани места.
Да не говорим за безумната практика всичко ще ви продадем като услуга... Анатема бе!
Това е едно на ръка. На мен ми е по-интересно как ще ги подкарат в браузъра. Повечето игри са много зависими от Директ Хикс, а аз съм играл игри в браузъра и нек'ъв ужас и безумие, дори и под "линдолс", както е модерно да му викат напоследък - лагва по интернетски, кадрите са като морските вълни по време на буря, звукът е на принципа "иде ми, дойде ми"...
И като ги знам от Гугъл какви са гадове, 100% ще ограничат услугат да върви само на мухлясалия им браузър.
15  Игри за Linux / Общ форум / Re: Игрите от з а м у н д @ -: Feb 24, 2019, 22:03
Някой свалял ли е от там игри за линукс (гледам има цяла секция за пакетирани игри за линукс) и знаете ли дали може да се разчита на техните пакетажници?
Гледам има стари игри от детството ми и като ме налегне носталгията, се зачудвам. Аз съм малко параноичен и винаги съм ги избягвал, но ми е интересно вашето мнение. Ако е позитивно може и да се престраша :)
Свалях. И, неизненадващо, нито една не тръгна, въпреки, че правих всичко както е описано в торента. Единствено тези, които са нейтив за Линукс - те тръгват безпроблемно.
Страници: [1] 2 3 ... 5