Покажи Публикации - Deathmaster
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: [1] 2 3 ... 13
1  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Re: Много нисък звук (почти никакъв) от слушалките на Toshiba SATELLITE-C50-A-14X -: Sep 30, 2014, 12:10
Здравейте отново!

Та.. понеже не се отказвам лесно продължих с тестовете тези дни (сега чак ми остана време).

Оказа се следното:

1. Ако системата е бутнала в Windows и рестартирам лаптопа за буут в Линукс (пробвах и с Mint, не само с Убунту и ситуацията се случва еднакво с живите дискове и с инсталация) - няма звук от слушалките. Рестартирам ли след това в Windows - пак няма звук от слушалките.

2. Ако буутна в Линукс директно - звука е идеален.

3. Ако буутна в Windows директно - същата ситуация.

4. Единственият начин да имам звук в една от системите е да изключвам лаптопа, вместо да рестартирам. Не съм тествал все още какво ще стане при ребуут от Линукс отново директно в Линукс. Тези дни и това ще пробвам.

Това просто за информация го споделям, ако някой има подобен проблем. И ако има и мнения за ситуацията, ще се радвам да ги прочета. :)

ПС: На този етап мога да тествам само с живи дискове
2  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Re: Много нисък звук (почти никакъв) от слушалките на Toshiba SATELLITE-C50-A-14X -: Jun 02, 2014, 22:02
То в последствие стана нещо страшно....

Малко след последния пост тук рестартирах в Windows за малко и се оказа, че звукът от слушалките е изчезнал. Направих няколко рестарта (рестартирай, ще се оправи) и нищо не се оправи :D. Връщам в Убунту - никакъв звук (говоря дори и от спийкърите)! Пускам Live CD-to - кристален звук отвсякъде (дори и от слушалките)... Връщам в Windows - всичко работи идеално! Пускам инсталираното Убунту - старата история с хриптенето.

Реших тогава да пробвам пак Windows - пак нямаше нищо от слушалките. Преинсталирах Убунту (не знам защо - така ми хрумна) -кристален звук отвсякъде. След рестарт - изчезна. От Live CD-то също изчезна и едва след един рестарт в Убунту (пак хриптенето) се появи в Windows звука.

В този момент ми падна пердето и възстанових MBR и разкарах Убунту и досега след над 20 рестарта и 5 изключвания - нямам никакъв проблем. Дори от параноя разклатих леко лаптопа, да не би нещо да се е откачило в него и да дава фира от там - няма - всичко си е ОК.

Започвам да си мисля, че нещо 64 битовото Убунту направи на хардуерната конфигурация на картата и това (колкото и да е странно) влияеше на 32 битовия Windows 7.... Направо нямам обяснение, но сега ме е страх да пробвам пак с Убунту... :X

Дали последните ми опасения имат грам основание или нещо се филмирам?
3  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Re: Много нисък звук (почти никакъв) от слушалките на Toshiba SATELLITE-C50-A-14X -: Jun 01, 2014, 20:58
На максимум е и не е mute-нат.
4  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Re: Много нисък звук (почти никакъв) от слушалките на Toshiba SATELLITE-C50-A-14X -: Jun 01, 2014, 20:26
Благодаря за отговора!

Пробвах го - просто се усилва хриптенето и нищо не се получава като подобрение на силата на звука.
5  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Много нисък звук (почти никакъв) от слушалките на Toshiba SATELLITE-C50-A-14X -: Jun 01, 2014, 19:56
Здравейте!

Отдавна не съм писал в този форум, както и (за съжаление) отдавна не съм ползвал Линукс. Но от днес тази грешка беше поправена. Взех си преди време лаптоп Toshiba SATELLITE-C50-A-14X и днес сложих най-новото Убунту. Всичко работи чудесно out of the box, без звука от слушалките.

Бях установил това още от тестовете с live dvd-то, но при предпоследния тест, след като инсталирах pavucontrol, нещата някак си се оправиха от самосебе си и дори имах по-добър звук от този под windows.

За съжаление при инсталацията на самото Убунту (след като повторих същите стъпки) не се получи - чува се много нисък звук с хриптене (все едно е усилено на макс).

Рових се в нета, пробвах да добавя в /etc/modprobe.d/alsa-base.conf

options snd-hda-intel model=basic  както и options snd-hda-intel model=auto

Дори пробвах и това: http://www.benbristow.co.uk/2013/08/fix-low-sound-with-intel-hda-on-ubuntu/ (следвайки съветите и от коментарите, че след определена версия това е част от alsa-tools-gui ). Гледах и в alsamixer - нямам нищо mute-нато и всичко е усилено на макс (поне така мисля).
Ефектът е нулев.
Моля за помощ и благодаря предварително! :)
6  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Firefox+ubuntu 10.04= очите Х -: Jun 11, 2010, 18:35
Под Xp на 1024x768 е идеална картината, на описаната максимална е пак много дребно и вади очите. Така, че под Windows явно работи и на други резолюции (дори 800x600 е добре както си беше и на старият комп). За звука - и това съм пробвал ефект почти никакъв. Въобще за тая звукова карта всичко де що намерих из нета на всякакъв език почти съм го пробвал разлика няма. Същото и за дисплея. :)
7  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Firefox+ubuntu 10.04= очите Х -: Jun 11, 2010, 10:53
Мониторът ми е ASUS VB171. Звукът както казах донякъде се търпеше, но понеже съм в стая с телевизор, телевизорът на звук 30 заглушава слушалките на максимално усилен звук. Отделно, че при ниво на звука над 100% почва да пращи. Но както казах това може да се изтърпи. Само да вметна за монитора - на старият комп (Nvidia GeForce 4 MX440) бях с него и проблеми никакви на каквато и да е резолюция. Дори 800x600 се виждаше ясно. Дистрото тогава беше Kubuntu 8.04.2.
8  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Firefox+ubuntu 10.04= очите Х -: Jun 10, 2010, 12:26
Същият проблем го имам и аз на NVIDIA GeForce 9600 GT и то на резолюция 1024x768.  При по - малките резолюции от тази става дори още по - зле. Само при най - голямата за Убунту се вижда ясно, но шрифтовете са прекалено дребни (положението е същото и при другите бунтута, но и при Мандрива и Оупън Сусе). Просто не се търпи. И в двата случая оставах без очи. Това и също така отвратително по - ниският звук в сравнение с XP (вградена Realtek HD Audio работи идеално под Линукс, но звукът както казах е доста по - тих и независимо от всички гайдове по този повод в нета нищо не можа да помогне). Та поради тези две причини в момента на настолният компютър линукс ми е само на виртуална машина, което е меко казано тъжно. Ако някой има идея случайно как се решава поне този проблем с размазания екран ще е стимул да пробвам пак да си сложа някое линукс дистро, че вече определено започва да ми липсва. Странното е че на лаптопа се държи повече от идеално. Ще следя тази тема с интерес и дано да има развитие. :)
С уважение Deathmaster. :)
9  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Юруш на прозорците -: Oct 23, 2009, 19:37
И аз го чакам :P 8-ми декември де :D А колкото до седмицата да видим дали ще я сложат в тази студентска програма за взимане на windows. Може и да го пробвам, че като цяло доста добри мнения чувам за него. Но по ми е интересно новото Убунту какво ще предложи в интерес на истината. :)
10  Хумор, сатира и забава / Хумор / Re: Майкрософт - Полша цензурират американски негър -: Sep 09, 2009, 00:22
Интересното е, че според мен, са сменили само главата на снимката - тялото, ръката и т.н. са същите  >:D

Абсолютно съм съгласен. Даже ръката му е черна. Поне аз така я виждам, но всичко останало си е 1 към 1
11  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Упражнения за очите -: Aug 10, 2009, 20:46
Още един глас в полза на почивката и също така е хубаво да има вскакви растения около монитора. Аз имам една декоративна палма и една зайча сянка от години и ми е много добре с тях. Това за кактуса е 100% вярно :) Но както казах най - добре е каквото и да правите на верния компютър да има и редовна почивка. :)
12  Хардуер за Линукс / Десктопи / Re: Нещо като анкетка !!! - вие с каква машина сте и с каква дистрибуция на нея? -: Jul 03, 2009, 15:21
Засега (скоро ще има смяна) съм с AMD Duron 1.6 ghz, 256 mb DDR RAM, Nvidia GeForce 4 MX 440 64mb agp 8x, 80gb HITACHI, 40 gb MAXTOR, външна C-Media звукова карта ( на дъното има друга пак C-Media, но имах преди много време конфликти с нея под Линукс, а и новата е по - добра), DVD - RW DL NEC, CD-RW LG, дъното е ASSROCK K7S8X и на тези параметри имам сложен Kubuntu 8.04.2, KDE 3.5.10 и смея да кажа, че върши почти перфектна работа. Лошото е, че машинката е малко старичка вече (5 годинки за основните и компоненти) и ще купувам нова в скоро време. :)
13  Игри за Linux / Общ форум / Half - Life 2 Flashlight problem -: May 31, 2009, 15:04
Здравейте!
Ето каква е ситуацията - Half - life 2 retail 32 bit version, Ubuntu 8.04.2, Nvidia Geforce 4 MX 440, официални драйвъри от сайта на НВИДИА 96.43.11, wine 1.1.22 останалите параметри не мисля да ги споменавам, понеже играта върви, и то по - бързо отколкото на легалния ми XP. Та проблема идва от осветяването на обектите. Първо са прекалено светли, когато са осветени от дневната светлина в играта. На тъмни места ( примерно някой тунел ) си е чиста тъмница, а фенера не работи изобщо. Тук - таме може да се мерне светлинка от него, но не е както на XP. Направил съм всичко, което може да се настрои, според сайта на wine. Пробвах да подкарам с dxlevel от 70 до 90 и едно и също е положението. Сложих този код в system.reg
[HKEY_CURRENT_USER\Software\Wine\Direct3D]
"OffscreenRenderingMode"="fbo"
Положението не се оправи. Пробвах с -opengl дори и с -direct3d пак едно и също. Та въпроса ми е дали тези чалъми не са от видеокартата ?
Благодаря ви предварително. :)
14  Нетехнически теми / Идеи и мнения / Re: Програма-каталог за CD/DVD дискове -: Mar 10, 2009, 15:05
Аз ползвам една програма за Windows, но тя работи идеално с wine. Казва се Visual CD безплатна е и ми върши много полезна работа. Ползвам версия 3.1, но гледам излязла 4.0. Нямам информация дали по - новата версия ще работи също толкова добре, но може да я пробваш. :) Ето линк: http://visual-cd.en.softonic.com/
15  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Какво работите -: Feb 06, 2009, 22:11
Един от 4-мата гласували за Студент съм. Уча маркетинг в Русенски университет Ангел Кънчев.
Страници: [1] 2 3 ... 13