Покажи Публикации - n00b
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: 1 ... 80 81 [82] 83 84
1216  Хумор, сатира и забава / Хумор / Добри Божилов Кмет на София -: Oct 26, 2007, 14:47
Добри - ПРЕЗИДЕНТ!

След като пребори Клопките сега се е захванал с други по-мащабни дела.
1217  Програмиране / Общ форум / въпрос свързан с паскал -: Oct 25, 2007, 02:16
Помогни си сам да ти помогне и ...Линукс обществото.

Примерен код
program Project1;

{$APPTYPE CONSOLE}

uses
  SysUtils;

Const m=3;
Var A:array[1..m,1..m] of Integer;
   pom, Cmax,I,J,x,y:Integer;
   C:array[1..m,1..m] of Integer;

Begin
Writeln('Avtor..');
Writeln('Fak.nom..,gr..,spec..');
Writeln('Uslovie na zadachata..');

{Vavejdane na elementite na masivaA}

for I:=1 to m do
for J:=1 to m do
 Repeat
  Write('Vavejdate chislo mejdu 0;1000-A[',I,',',J,']=');
  Readln(A[I,J]);
 until((A[I,J]>=0) and (A[I,J]<1000));

{Izvejdane na elementite na masiva A}

writeln;
writeln('Vavedenite stoinosti na masiva A:');
for I:=1 to m do
begin
for J:=1 to m do
 write(A[I,J]:11);
writeln;
end;

{noviq masiv C}

for I:=1 to m do
for J:=1 to m do
 begin
   C[I,J]:=0;
   pom:=A[I,J];
   repeat
     C[I,J]:=C[I,J]+(pom mod 10);
     pom:=pom div 10;
   until (pom=0);
 end;

{Izvejdane na elementite na masiva C}

writeln('Vavedenite stoinosti na masiva C:');
for I:=1 to m do
begin
for J:=1 to m do
 write(C[I,J]:11);
writeln;
end;

{tyrsene an maksimalen element na masiv C i negovite indexi}

Cmax:=C[1,1];
x:=1; y:=1;
for I:=1 to m do
for J:=1 to m do
  if (C[I,J]>Cmax) then
  begin
    Cmax:=C[I,J];
    x:=I;
    y:=J;
  end;
writeln('maximalniq element na masiva C e C[',x,',',y,']=',Cmax:11, '.');
end.


Програмата работи успешно на Delphi. Ако промениш първите няколко реда ще тръгне и на ТурбоПаскал.

Внимавай с апострофите! Отне ми 3 минути да ти ги оправя навсякъде.

Масива C не беше дефиниран! Не беше дефинирана и променливата pom!

И на финала имаше една логическа грешка при извеждането на максималната стойност. В твоя пример използваш i & j което е груба грешка защото винаги излизат със стойност равна на M. Трябвало е да разпечаташ X & Y.

Само съм променил M да е равно на 3 щото съм мързелив да въвеждам 11^2 стойности.

Заслужих ли си бирата?
1218  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Учителската стачка -: Oct 24, 2007, 12:38
http://itsobg.blog.bg/viewpost.php?id=124518

Ето тук някой е направил сметките вместо нас.
1219  Нетехнически теми / Идеи и мнения / Помогнете ми за избор на лаптоп -: Oct 23, 2007, 18:55
От лаптопи с Turion както и от такива с SIS чипсет бягай като от чума.

Патил съм си с такива - да работят но въпроса е как работят.
1220  Програмиране / Общ форум / въпрос свързан с паскал -: Oct 23, 2007, 03:58
"Като знам какъв инженер съм, ме е страх да ида на доктор!"

Аре леко оффтопик - пич ако така небрежно го раздаваш далеч няма да стигнеш във Висшето си образование. После ще четем във форуми как има свободни работни места за инжинери и как някой се оплаква че не му се работи като Келнер защото имал висше.
1221  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Учителската стачка -: Oct 21, 2007, 03:49
Цитат (VladSun @ Окт. 21 2007,03:59)
Аналогията ти не е добра - футболистите ни в А група наистина са най-добрите, които са могли да купят ... Това, че толкова си могат е друг въпрос. Докато в образованието *НЕ* са най-добрите, даже не са и просто "добри" кадри - ако бяха такива, щяха да работят някъде другаде за повече пари '<img'>

Тук вече сбърка. Когато от Леффски играха първия мач със Тампере нашите се качили на автобуса и тъкмо са щяли да тръгват. Тогава излязъл от съблекалните капитана на Тампере и се метнал на колелото си и заминал. Шефовете на отбора направо паднали - тук автопарка не е за подценяване.

Това им отворило очите и затова в сега и в обзоримото бъдеще в Левски-Спартак увеличаване на заплатите няма да има.

В Образованието бъркаш - има още много талантливи и кадърни хора които до сега биха се махнали ако не беше ако не беше обстановката - семейства, деца, град и т.н. Отделно има много сантиментални чувства към тази професия. Аз и досега поздравявам учителите ми когато и където ги срешна а вече съм над 30 години.

Педагог не се става ей-тъй като с магическа пръчка. От това което ги учат във университетите сравнено с реалността нямат нищо общо. И в тази професия е важен опита и желанието за работа с деца.

Сега - всяко стадо си има и своята мърша, но недей твърди че не са най-добрите. Просто ножа опря до кокала вече и кадрите в образованието наистина няма какво повече да губят.

Бих казал че си един заблуден от писанията в медиите и си жертва на правителствените манипулации.
1222  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Учителската стачка -: Oct 21, 2007, 01:00
Цитат (sverdlov @ Окт. 20 2007,23:18)
Всеки който има дете в училище, да дава по 10 лв на месец в училището за заплати - дори най-прошлявия циганин може да си го позволи.

Не съм от голямото добрутро, но тук в провинцията нещата са плачевни. Циганите даже нямат пари да ги изпращат на училище - химикалки, тетрадки, ЗАКУСКИ и т.н.

Имам преподавател и лекар в семейството и двамата с над 30 години стаж отделно така че проблемите в тези двете гилдии са ми до болка известни.

Сега - стачката беше подготвена от самите учители. Синдикатите се включиха по-късно на гребена на вълната. Самия повод е неизпълнени предизборни обещания. Преди изцепката с министрите и седенката щяха да се съгласят и на по-малко. Но след изцепката вече въпроса е на живот или смърт! А СерГей беше обещал 2005 5% за образование и около 2008-2009 даже 5.8% (отворете Гугъл и потърсете, той за разлика от нас помни).

Много от вас сега си казват - е кво толкоз е станало. Еми отворете очи - то вече става! Може ли медицинска сестра с 220 лв? Ми аре един език и в Европата. Варна се ОГОЛИ от страна на медицински кадри - такива Н.Я.М.А. Да, Медицинския е пълен, но хората не са глупави вече ами си учат и английски и след дипломиране шапка на тояга и на най-близкия airport.

Същото ще стане и с учителите. В момента който се усетим и птичката вече ще е безвъзвратно отлетяла.

В момента имам оферта да се ключа образователна фирма като съдружник. Със специализирани курсове - CAD/CAM, Linux, HTML, PHP, Word, Excel, OpenOffice и т.н. В момента има ГЛАД за кадри защото новите освен за mp3 и irc за друго не ги търси. Ми те едно писмо не могат да оформят с Word за бога! (ОпенОфиса не го включвам защото той е друга категория. "ами не аз мога само на Word да работя" смях в залата). Но иначе знаят - заплатата поне 500 лв. за начална.

Следващия проблем са ни университетите - ми те просто бълват безработни на кило. Всеки даже се стреми да увеличи бройката на "учащите се" за повече субсидии. Първоначално много от тях даже не знаят какво ще учат и като какви ще завършат. В момента в който го научат вече са установили че не е това което се очаквали. В университета в който завърших винаги в първи курс първите две три седмици има по 2-3 отказали се. Дошли записали и се завърнали кой от където дошъл. Има и такива дето се отказват и втори-трети курс по същата причина.

Цитат (mironcho @ Окт. 19 2007,20:06)
Освен ниската заплата и нулевия интерес на правителството ни към образованието, има други жалки неща - голяма част от "старите" преподаватели, тези дето преподават още отпреди 89 -та. Голяма част от тези хора са злобни и не искат да приемат факта че в "модерния" свят за да успяваш и да зпазваш позиции, трябва непрекъснато да се развиваш/учиш. Признавам че за озлоблението им има вина и немотията.


В момента за съжаление цялата страна (изключая Софето) се държи точно на тези кадри. Имам познати като жена ти, дипломираха се, учиха две-три години и установиха че мизерията е пълна. Всъшност за какво "развиване" говориш след като образованието (и Държавата) е оставена на самотек. След като в министерството е пълно със Наши хора? След като целия Инспекторат е също заразен с Наши хора? Ами Директорите спускани отгоре? (същото е и със Здравеопазване - пази боже да не се разболееш). Да моите познати напуснаха, но тези от преди 89 останаха и все още държат фронта. Докога? Сега също както в RPG-тата ще говорим за "старата наука" или "старите знания"?

Отделно при дългогодишно преподаване получаваш някоя нервна болест най-често невроза (има и по-тежки вариянти). Това за 4-те часа дневно и 3-те месеца отпуска са глупости. Дори и при 4 часа си зает около 8 - проверяване на контролни, подготовка за следващите уроци, бумащина от МОН и т.н. 3-те месеца отпуска са илюзорни, не повече от месец са реални. През останалото време на училище - ремонти, поправяне на учебни помагала и създаването на нови. Често това се прави с лични средства защото от МОН не достигат... Ами рязането на дърва и транспортирането на въглищата просто не си струва да ги споменавам... все пак целия училищен персонал се включва в тези масови мероприятия. Имам личен спомен как един петък през ноември директора дойде и каза "Знам че е студено, но утре идват дървата и въглищата. Всички утре на бригада да ги приберем." И се събрахме всички и помагахме - ако бяха само учителите сигурно до неделя късно вечерта щяха да свършат. А бях само пети клас.

Следващ мит - частни уроци. Хаха. Такива се дават най-често от пенсионирани учители по дисциплини като Математика имащи БОГАТ педагогически опит. Или такива на които пенсионирането е скоро. Аз лично нямам случай на частни уроци от средното ми образование. Сега ако ще говорим за рушветите там историята е друга - да има такива елементи решаващи бързо да направят финанси на база на чуждото нещастие. Аз по-скоро говоря за уроци помагащи за кандидатстудентските изпити - бариерата (особенно в СУ) е зверски висока, а кандидатите много.

Ако някой не е съгласен - нека коментира. Аз лично СЪМ съгласен с техните изисквания защото от над 25 години гледам как стоят нещата отвътре.
1223  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Warning! Внимание! БТК adsl - некоректност -: Oct 15, 2007, 22:22
Ами може ли да запишеш и pril7_Warning.odt като Word защото в момента нямам OO тук?

В момента съм изправен пред същата дилема, но аз съм ударен от скоростите. Одисеята ми е подобна, но ще я опиша някой друг ден. Днес определено не ми е деня.
1224  Игри за Linux / Общ форум / Quake 3 -: Oct 08, 2007, 17:01
Ами - звука си тръгва лесно.

Пишете под root това

#!/bin/bash
echo "et.x86 0 0 direct" > /proc/asound/card0/pcm0p/oss
echo "et.x86 0 0 disable" > /proc/asound/card0/pcm0c/oss

и ГАЗ!

Става въпрос за EnemyTerritory. Преправете си файла за Q3A - проблема е генерален и причината е ALSA. Игрите са правени когато OSS доминираше и затова си искат OSS. Но с 2.4 и 2.6 нещата се промениха и OSS умря, заедно с тях и звука под Quake engine.
1225  Нетехнически теми / Идеи и мнения / Свободен ли е redhat el ? -: Oct 04, 2007, 11:42
Пич, не се занимавай с глупости. CentOS си е пълно копие на RHEL но без RHN.

Знам няколко места където се използва заедно с RHEL и самите администратори (които пият бира) също не намират разлика между тях.
1226  Трудова борса / Търсене / Linux gateway ( multi isp ) -: Oct 04, 2007, 04:28
Имаш писмо.
1227  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / как се стартира ubuntu 7.04 server edition -: Sep 25, 2007, 23:44
Privet!

оопс - кирилица.

Мисля че Ubuntu Server Edition НЯМА графична среда. Ще трябва сега да го изтриеш и да си качиш Ubuntu/Kbuntu/Xbuntu.
1228  Предложения и въпроси относно Linux-BG / Предложения за подобрения на сайта / Библиотека -: Sep 22, 2007, 13:23
Нож с две остриета - помага в бой, но можеш да се нараниш сам.

Та - как стои въпроса с правата. Да - знам за свободни книги издадени като PDF, TXT или CHM. Но какво ще направим ако някой качи книга без съответните права?
1229  Нетехнически теми / Идеи и мнения / Търся линукс лайв дистрибуция която -: Sep 19, 2007, 02:45
Интернет разговори - колко обобщено само звучи.

Според мен дори и ИРЦ става за интернет разговори, или ти целиш видео разговори?

Би ли ни пояснил щото е малко късно и ме мързи да вадя кристалната топка отново за да видя основната ти идея?
1230  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / проблем с rdesktop -: Sep 12, 2007, 11:11
Цитат (pav4o @ Сеп. 12 2007,11:39)
здравейте

ползвам rdesktop за да се "връзвам" на един сървър 2003. От вчера /при положение, че не са правени никакви промени/, при опит за свързване ми връща съобщение

disconnect: No valid license available.

Моля, ако някой знае решението на проблема да помогне

п.п. Предполагам, че не е проблема в сървъра, тъй като при връзка от вин машини няма проблеми
ОС е F 7

Ами явно не си много запознат с лицензиите на В2К3.

По принцип има 2 типа терминални услуги - едната е в Административен режим (само 2 връзки и само от администратори), другата е Програмен режим (application mode). За втория тип се изискват лицензии, иначе работи в демо режим 90 дена.

Из интернет-а има много места на които е описано как може да бъде "изправено" това от страна на сървъра. Любопитното е че Matthew Chapman беше публикувал един код в rdesktop който прецакваше лицензирането като всеки път се използваше една случайно генерирана променлива, но после разума надделя и този код беше премахнат.

Да - проблема го има само и единственно под rdesktop защото той не може да използва лицензиите с които терминалния сървър работи.
Страници: 1 ... 80 81 [82] 83 84