Покажи теми - Warstomp
Виж публикациите на потр. | * Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: [1] 2 3
1  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Debian Wheezy и принтер (solved) -: May 16, 2013, 17:15
Има ли и други с проблеми при печатане от wheezy или съм сам.
Открива си принтера, статуса е ок, пускам страница и заминава, все едно го принтира само че няма нищо.
Принтера е HP LJ 4515n по мрежата.
2  Преводи / Преводи на програми / Къде да съобщя за грешка в превода на Debian? -: Jan 28, 2011, 09:39
Не знам как да съобщя за грешка в превода на Debian, без да влизам в някакви mail групи.
Ако някой от форума може да уведоми когото трябва, нека го направи.

Грешката е правописна в инсталатора.
При ръчно създаване на дял върху твърдия диск в частта, където се избира файлова система на двете първи позиции пише "Журнална файлова система ext4".
Всъщност първaтa трябва да е ext3 и тя работи като такава, но е грешно изписано.

Става въпрос за Squeeze.
3  Предложения и въпроси относно Linux-BG / Предложения за подобрения на сайта / Малък проблем с галерията на сайта -: Aug 25, 2010, 15:53
Когато се кликне на снимка за по-голям размер в галерията, датата и часа са грешни на "Публикувана на:".
Имам чувството че това е timestamp-а на сървъра.
4  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Помощ за репортване на бъг в debian -: Jul 12, 2008, 22:13
Днес реших да изпробвам системата за бъг репорт на Дебиан, за да видя дали ще се реши един много досаден за мен проблем. сложих си reportbug и прочетох как се ползва, но винаги се стига до това да се напише кой е пакета. Как да разбера кой е той. Ето моята ситуация:
Когато си свалям клипове от фотоапарата се свалят и едни *.thm файлове с тях. Те са просто картинка на клипа. И Konqueror и Gwenview забива на тях и изкача съобщение на KDE Crash Handler:
Примерен код
The application Konqueror/Gwenview crashed and caused the signal 6 (SIGBRT). An application terminates with a SIGBRT signal when it detects an internal inconsistency caused by a bug in the program.


Стартирвах ги и със strace, но нищо подходящо не видях. Как да разбера сега кой е пакета за бъг репорт? Предполагам е някой на KDE, но съм дотук...

Debian stable
KDE 3.5.5



5  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Видеонаблюдение под линукс -: May 02, 2008, 16:07
Налага ми се да направя един малък обект под видеонаблюдение, тоест ще ми трябва само една камера, PC платка за нея и софтуер. Има ли готови решения за това, които работят под линукс и някой сблъсквал ли се е вече с това? Ще ползвам PC около 500-800Mhz, което ще записва видеопотока, тоест няма да се гледа в реално време.



6  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Gwenview и видео файлове -: May 01, 2008, 10:17
Защо не мога да използвам функционалността на gwenview да пуска видеофайлове? С Дебиан etch съм. Търсил съм доста за този проблем и все не успявам да намеря решение. Предполагам нямам някой пакет, но кой?
7  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Въпрос за vim -: Apr 21, 2008, 10:18
Защо в insert mode на vim, не мога да ползвам стрелките за местене на курсора? Като ги натискам ми се появяват символите ABCD.
8  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Live cd с повече wi-fi drivers -: Mar 07, 2008, 15:14
Здравейте,
Дайте ми съвет за Live CD, което да има повече драйвери за wifi карти. Тестваме постоянно на различни лаптопи и е мъка да се търси всеки път. Нямам други критерии. Ще се ползва само за тест дали се свързва към wifi мрежата. Така като се замисля knoppix, може би или mandriva one? Вие знаете ли някоя друга?
Благодаря.
9  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Помощ за wi-fi Връзка -: Oct 16, 2007, 13:53
Имах PCI карта Linksys WMP54G и Access Point Linksys WAP54G. Всичко работеше както трябва, докато не си смених AP-то с рутер Buffalo WHR-HP-G54. Връзката под windows литна веднага, но в линукса не запали. Аз съм със Gentoo, KDE 3.5.7. PCI картата е със bcm4306 чип, но това не би трябвало да е проблема, защото тя си работеше преди да сложа рутера. Криптирам със WPA-PSK(TKIP). Настрйвал съм всичко по тази тема:
http://forums.gentoo.org/viewtopic-t-547687.html



10  Нетехнически теми / Предложения за български проект / Складов софтуер на php и mysql -: Dec 12, 2006, 14:32
Какво ли не опитвах, мъчих се ,бях упорит, не се отказвах, инсталирах всичко нужно, за да успея да пусна някоя от следните програми: biona, warehouseopen и integrator2. Ами какво да кажа, не съм глупав, но не успях да докарам до работещо състояние нито една от тях. Мисълта ми е има ли нужда да се направи един PHP+MySQL проект, който да върши същите неща. Предимствата са ясни: освен че всеки може да си сложи нужните неща без толкова проблеми (има го на почти всяка дистрибуция), дори за windows има специални пакети, работят върху всичко без изисквания за операционна система, само с помощта на браузър, а и може да имате достъп от всяка точка, където има интернет. Нещо подобно на това:
http://www.microinvest.net/warehouseproweb.php
Само че напълно безплатно. В последствие ще се разширява и ще се добави, счетоводство, платежни нареждания и т.н.
Какво мислите, да започвам ли или да направя нещо за себе си само, което ще ми върши работа?



11  BSD секция / Системни настройки / Port forwarding на freebsd -: Dec 07, 2006, 19:26
Здравейте,
Имам един слаб компютър на който е инсталирано FreeBSD и се ползва за рутер. Едната му лан карта е с реално ip и през нея влиза интернета. Другата карта е gateway-я за вътрешната мрежа.
Проблема е следния: за да мога да направя игра на warcraft3 и други играчи да могат да влезат в нея, трябва да имам реален ip адрес и да се свързват свободно на порт 6112. Когато проверявам от кой адрес се свързвам ми показва реалния(дорук добре), но предполагам трябва някак да си пренасоча порта към моя компютър от който играя.
Ето какво пише на сайта им:
================================================
Warcraft III requires TCP ports 6112-6119 to be open in order to communicate with the Battle.net servers properly. If players have any firewalls, security software, or routers on the network, the ports may need to be forwarded to resolve any network security-related issues.
================================================

Ето какво имам в момента в /etc/rc.rc
Примерен код
/sbin/ipfw -f flush
/sbin/ipfw add 100 deny tcp from any to any 137,138,139
/sbin/ipfw add 101 deny udp from any to any 137,138,139
/sbin/ipfw add 200 divert 8668 all from any to any via rl0
/sbin/ipfw add 30000 allow ip from any to any

Нещо в този файл ли трябва да добавя. Ако Ви трябва и друга информация питайте. Благодаря.
12  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / devel(libaudio) -: Apr 26, 2005, 14:53
devel(libaudio) is needed by libqt3-devel-3.3.3-26mdk

добре де слагам го тоя пакет:
libaudiofile0-devel-0.2.6-2mdk

и пак не става. С Mandrake 10.1 съм
Всички други нужни работи си ги изтеглих и ги сложих с rpm пакети от същия сайт. Защо продължава да ми го иска?
13  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Принтера ми се бави много... -: Jul 03, 2004, 18:24
Не знам дали темата е за тук или за софтуер,но към въпроса.Когато дам на принтера да печчата нещо минават около 4-5 минути преди да започне да се печата.Също така когато отварям файл за OOWriter със двоен клик върху документа чакам приблизително пак толкова,докато ако отворя Writer-a и избера open се зарежда веднага.Та исках да попитам да инсталирам ли линукса на ново или една компилация на новото KDE ще ми реши проблема.Преди бях с Mandrake 9.2 ,а сега съм го update до 10.0 върху стария.Преди нямах такива проблеми обаче си инсталира принтера докато се записваше Mandrake-а още.А когато слагах 10.0 го включих след това.Има ли значение?Принтера е Epson C62.

П.С.Когато печатам с други програми като kwrite например няма проблеми?Какво да правя?
14  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Прецака ми се харда -: Jun 10, 2004, 20:06
за няколко дена спираха тока по 2-3 пъти и ми се прецакаха 2 харда от 12.
Зарежда после започва да се държи все по-бавно,рестартирам,искачат все повече грешки за fs и тем подобни,започва да липсва root директория,спира да зарежда и накрая дори на bios-a му е трудно да намери харда.Занесох ги да ги видят дали може да се направи нещо ама не съм опимист.Възможно ли е че използвам линукс да ми увеличава шансовете за такива неща?Имам 2 XP-та и засега нямат проблеми.
15  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Kiosk Admin Tool -: Jun 05, 2004, 09:55
Здравейте.
Днес видях че има голямо развитие на проекта Kiosk.Дори доколкото разбрах ще бъде включен официално в KDE 3.3.За мое съжаление не можах да намеря документация за него и да го пусна.За тези които не знаят този проект е създаден за администратори които искат да ограничат достъпа до определени ресурси и действия на група потребители в KDE.Това е идеалното решение за интернет клубове и организации където работят много хора с един user.На мен лично ми трябва за 1-вото.Досега използвах познанията на Георги Чорбаджийски (http://georgi.unixsol.org/iclub/),но в новото KDE,като че ли вече не работят.Това ме накара да потърся нещо друго.Kiosk проекта просто е перфектен за такива нужди и аз моля който е по-способен от мен,да го тества и да напише някакво ръководство как трябва да го пусна в действие(за KDE 3.1 и KDE 3.2.x).След това ще е хубаво да се обяви и на главната страница.Благодаря.

Kiosk Admin Tool
Страници: [1] 2 3