Автор Тема: [РЕШЕНО]Няколко IP адреса на една лан карта (Vivacom(btc))  (Прочетена 12546 пъти)

Lanex

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 58
  • Distribution: Ubuntu 14.04
  • Window Manager: Gnome
    • Профил
Благодаря на всички. Смених си ИП-то с едно от петте, но не мога да си добавя другите 4, в мрежовия мениджър добавих още едно, но xchat ме пуска с първото макар че съм указал второто. Също не знам дали ми трябват дъщерните интерфейси eth0:X и как да ги направя да не изчезват.

13:28: Също така ми спря безжичния нет, в my.contact.bg  не ми дава да отворя Wi-Fi настройки

14:40: Направих 4 нови връзки за другите 4 ИП-та  за да ползвам друго ИП трябва да сменям връзката, не ми харесва така, няма ли начин да ги използвам всичките заедно и различните програми да си биндват различни ИП-та? Безжичен нет все още нямам :)

15:52: wi-fi се оправи, не знам как просто тръгна, но в сайта още не мога да вляза в настройките.
« Последна редакция: Jan 27, 2010, 16:53 от Lanex »
Активен

Lanex

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 58
  • Distribution: Ubuntu 14.04
  • Window Manager: Gnome
    • Профил
Оправих се. Искало само да рестартирам, но за това трябваше да почета още малко. Направих 4 дъщерни устроиства и сега си работи добре (само network-manager не работи, ама предполагам няма да ми трябва).
Ще опиша начина по който го направих за да може да е по лесно за някой със същия 'проблем' след мен.

Режим на работа на модема: Изключен NAT

Lan настройки на модема:
ИП адрес: второто ИП
Маска: 255.255.255.248

DHCP настройки на модема:
При мен е активен с ИП-та третото и седмото

/etc/network/interfaces
Код:
# The primary network interface
auto eth0
iface eth0 inet static
address IP3
gateway IP2
netmask 255.255.255.248
network IP1
broadcast IP8

# Child interfaces
auto eth0:1
iface eth0:1 inet static
address IP4
gateway IP2
netmask 255.255.255.248
network IP1
broadcast IP8

auto eth0:2
iface eth0:2 inet static
address IP5
gateway IP2
netmask 255.255.255.248
network IP1
broadcast IP8

auto eth0:3
iface eth0:3 inet static
address IP6
gateway IP2
netmask 255.255.255.248
network IP1
broadcast IP8

auto eth0:4
iface eth0:4 inet static
address IP7
gateway IP2
netmask 255.255.255.248
network IP1
broadcast IP8

IP1 до IP8 са ИП-тата в Net Biz настройки > Reverse DNS.

Допълнение: Ако използвате wireless на друго устройство (лаптоп, телефон, нетбук) трябва да го настроите, т.е. да въведете ИП, НМ и т.н. понеже рутера ви вече не изпраща автоматично тези неща. Вероятно трябва да освободите едно от петте ИП-та специално за устройството (поне аз така направих защото иначе не ме връзваше)
« Последна редакция: Jan 28, 2010, 12:53 от Lanex »
Активен

toncho_b4

  • Участници
  • ***
  • Публикации: 11
  • Distribution: Предпочитам Слакуеър и СуСе
  • Window Manager: КДЕ
    • Профил
Здравейте, колеги,
От това което прочетох дотук се убеждавам за пореден път, че БТК или Виваком(всъщност последните са италианска фирма в оригинал) имат някакви завъртяни проблеми с мрежата си и колкото по-големи плакати с реклами размахват навсякъде, дори по телевизията, толкова по-сериозни са им проблемите. Може ли някой въобще да ми поясни защо трябва да се изпишат хиляди редове в конзолата, да се мислят с часове разните му там настройки, за да може човек просто да си пусне интернета, който въпросната фирма предлага? Било то и корпоративни клиенти да си пуснат интернет от тях, за мен си е само прецакване.Живея и работя в Пловдив и видите ли в офиса на фирмата където работя сме си пуснали интернет от същите.Значи за мен проблемите с техния интернет бяха известни и се точиха около 8 месеца, а преди аз да започна в тази фирма във въпросния офис нета е бил прекаран от поне 3-4 месеца по-рано. Оправданието на шефовете е, че тъй и тъй сме ползвали два телефонни номера и един факсов , затова и нета да бъдел от тях. И ето че след около 6 - тата смяна на небезизвестния им АДСЛ модем, прекаран след телефонната ни централа на която има 3 ISDN линии от доставчика, в последствие рутер плюс модем пак от същите и още незнам си какво проблема се решава, а оправданието от доставчика е същото както и когато аз ползвах безжичния им модем за лаптоп МФ330: Те просто така си работят устройствата; т.е. не работят когато си си платил а когато те си поискат....
Еми не 5 IP та на един модем или рутер или мрежова карта да си сложиш ами каквото ще да е от тях, това няма да им реши проблемите с мрежата за далекосъобщителни услуги...Това е което исках да споделя, да ми простят модераторите и администраторите на форума и сайта, че не съм се изказал точно по темата в случая, но мисля че е важно да се знаят подобни неща.
Признавам беше ми интересно да прочета за безапелационната борба на колегите да решат проблемите на една толкова голяма компания, почти монополист в областта на далекосъобщителните услуги в България...
Активен

Ами слаб потребител и консуматор на линукс, понеже не винаги имам желанието и търпението да чатя с компютъра с десетки минути докато си пусна филм или телевизията през тв тунера ми...Не разбирам хората, които помнят атрибутите на всяка команда в конзолата...