Linux за българи: Форуми

Linux секция за начинаещи => Настройка на програми => Темата е започната от: Nortalion в Dec 29, 2004, 22:41Титла: Старт и Изход на Дебиан
Публикувано от: Nortalion в Dec 29, 2004, 22:41
Имам следния проблем. След като на лилото му кажа че искам линуХ, тои почва да сартира и по едно време ми изкарва някъв екран да си избера мрежовите настроики или нещо такова (тук е момента да си кажа че не разбирам мн). Там има някакво default с което се пускам, ама после не мога да се вържа към нет ползвам vpn... A в тва default маи са настроени нещата не като при мене и пппое.конф ми казва че няма връзка... Ко да сторя? И другото като кажа логаут само ме логаутва, без да спира машината. Четох разни хелпове и стигнах до извода че менюто което ми показва е непълно... Ко да правя???


Титла: Старт и Изход на Дебиан
Публикувано от: Bogo в Dec 29, 2004, 22:53
init 0 или shutdown -r now
чети man shutdown


Титла: Старт и Изход на Дебиан
Публикувано от: Pinball_Master в Dec 29, 2004, 23:36
ам'че ко да сториш - като начало чети започни с таз книжка - от нея можеш много да научиш. Некъв екран изкарва м$ - Дебиан доста подробно ти пише какво иска или прави - не може по подразбиране (default) да ти се настрои мрежата, още по-малко pptp. За целта е нужно да пипнеш тук-там. Къде ли - оставям на теб удоволствието да потърсиш - има прекрасна търсачка този сайт. И много ясно, че като му кажеш логаут той ще те логаутне, иначе може и да му кажеш reboot или shutdown (не shitdown - правописа И ТУК е важен!;).
Между другото и тоз форум има някакви правила - прочети ги - има защо.
Успех и повечко четене )))