Покажи Публикации - gogov1111
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: 1 ... 8 9 [10] 11 12 13
136  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Инсталиране на линукс на флашка и стартиране от нея. -: Nov 19, 2013, 08:37
Backinblack, аз съм инсталирал линукс на флашката. Проблема е, че не мога да направя флашката стартова, за да мога да стартирам линукса от друг компютър. Колкото до това, че флашката не издържа дълго, това е така, но не това ми е проблема.
137  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Инсталиране на линукс на флашка и стартиране от нея. -: Nov 19, 2013, 08:19
Може да се стори малко глупаво, но пък е интересно възможно ли е.
Възможно ли е да инсталира линукс на флашка и след това да се инсталира grub на нея. Целта ми е да мога да го конфигурирам както ми е удобно, както и да извършвам желаните от мен промени след това. Разбира се да мога да стартирам линукса на всеки друг компютър от флашката.
138  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: slackware 14.0 - проблем с lilo и дуги -: Nov 04, 2013, 15:47
Ползвам xfce4. Не съм инсталирал LightDM. Ще направя инсталацията. Влизам в графична среда от терминала и незная как да постъпя, за да влизам чрез графично меню. Някакъв файл се редактираше, за да мога да превключвам клавиатурана на bg и us, но не зная кой е. Не мога да се оправя как се извършва update и upgrade на дистибуцията. Когато написах, че не работи на български имах предвид българизиране на минютата. Сега те са на английски, а моите домашни са зле с тази език. Имам инсталирано Libreoffice-|10n-bg. Мисля, че стана ясно, че сега навлизам в Slackware, та че не ми се сърдете.
139  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / slackware 14.0 - проблем с lilo и дуги -: Nov 03, 2013, 11:02
Реших да инсталирам slackware 14.0, но винаги когато съм се пробвал да инсталирам по предни версии, lilo не се е инсталирвало и не съм бил във възможност да стартирам и бозата.
Въпросите ми са два:
1. Slackware 14.0 работи ли на български език, т.е. българизирана ли е тази версия?
2. Тъй като не съм запознат с lilo, а и никога не съм харесвал този boot loader, какви са възможностите ми, ако при инсталацията lilo не се зареди правилно да премина на grub2?
Предварително благодаря за помоща.
140  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Двупанелен файлов броузер -: Aug 28, 2013, 14:44
N002, muCommander не може да се инсталира. Дебианския файл е повреден.
Благодаря на всички, които участваха и се извинявам ако съм предизвикал излишни емоции. Въпроса се разреши чрез няколко настройки на wine и инсталиране на бозаджийския Total Comander.
141  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Двупанелен файлов броузер -: Aug 26, 2013, 23:19
Acho, mc е същия познат ни от времето на MS DOS двупанелен браузер, но няма качествата на виндовския Total Сommander и не ми върши работа. Имам на компютъра си няколко дяла с инсталиране на тях Win XP, Win 7, Ubuntu-studio и един DATE. Mc опознава само linux дяла.
Sisosiso, С nautilus и чук F3 ползваме еднопанелен браузер.
Stan25, c Dolphin и Split бутон имаме отново само една малка част от възможностите на  Total Сommander за виндоус.
Може би аз не много точно формулирах проблема. Нека бъде:
-Има ли двупанелен файлов браузер за убунту, който да има функциите и качествата на  Total Сommander 8.01 за виндоус.
142  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Двупанелен файлов броузер -: Aug 26, 2013, 19:16
Съществува ли двупанелен файлов браузер за Ubuntu, който да показва по подразбиране, всички дялове на твърдия диск, т.е. да има функциите на Виндоуския Total Сommander.  Пробвал съм до сега Gnome-comander, Krusader и Total Сommander 8.01 стартиран под WINE. Използвам Ubuntu-studio 13.04 32 bit. Предварително благодаря.
143  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Re: pc camera Hpilips -: Aug 25, 2013, 18:53
ZXZ, настройките на видеото в Скайпа са такива, каквито се виждат на предложения от теб линк. Libv4l-0 го имам инсталирано.
Тази команда LD_PRELOAD=/usr/lib/libv4l/v4l1compat.so skype ми стартира Скайпа, но проблема си остава.
144  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Re: pc camera Hpilips -: Aug 25, 2013, 14:56
Cybercop, след инсталацията на предложената от теб програма и след стартирането й се оказа, че макар и лошо, камерата работи. Със Skaype обаче отказва да се включи. Не съм имал до сега такъв случай. Каквато и Webcamera да съм използвал до сега, на каквато и линук дистрибуция, винаги е работила.
145  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / pc camera Hpilips -: Aug 25, 2013, 13:37
Ползвам Ubuntu-studio desktop 32 bit. За да изполвам видеото на Skype използвам видеокамера - pc camera SIC 4700. Проблема е, че камерата не иска да работи. Ubuntu-то не ми генерира драйвер за камерата. Помагайте.
146  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Проблем с Xubuntu 13.04 32 bit -: Jul 06, 2013, 16:11
След инсталацията на Xubuntu-то менюто на екрана се мести в ляво-дясно и нагоре-надолу в зависимост къде се намира стрелката на мишката. Ако поставя стрелката трайно в дясно, менюто се измества в ляво и на екрана остава черен цвят. Същото е и ако поставя стрелкана на мишката долу в екрана. Менюто се измества наполовина нагоре и остава така. Като поставя стрелката в обратната посока, менюто възстановява своето положение. Незная как дори по-точно да обясня проблема. Ако някои се е сблъскал с този проблем да помогне.
147  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Забраниха на Microsoft да продава Word -: Jun 20, 2013, 17:10
Go_fire, ми много хубаво. Нека се съдят! Ние си имаме Linux и Libreoffice, що трябва да ни интересува какво става с Б.Г. и изобщо с бозаджиите?
148  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Конвергиране от pdf във word, doc -: Jun 20, 2013, 14:37
Naka, май ще се откажа, защото става въпрос за pdf от сканиран техт и то като картинка. Дай Боже скоро за линукс да се появи някаква свястна програма.
149  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Конвергиране от pdf във word, doc -: Jun 20, 2013, 13:59
Stan 25, това, което пишеш е така. Мен ме интересува как мога от pdf файл, чрез cuneiform, да извлека текста и да го ползвам като word или какъвто и да е формат текст . Така поне разказва чичо google в интернет.
150  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Конвергиране от pdf във word, doc -: Jun 20, 2013, 12:42
Intel, познавам добре ABBY FineReader, но нямам инсталирана бозата, а и само за това не си струва да я инсталирам, щото много я мразя тая боза. Пък и нямам доста над 3 хиляди щатски долара, за да я активирам. Въпреки това се помъчех да я инсталирам под wine, започва някаква инсталация и след това замира. И така докато спра инсталацията. Има версия на ABBY FineReader под Linux, казва се abbyyocr, но и нейното активиране струва доста парички. Затова се мъча да се справя, с това, с което разполага Linux. Мисля, че cuneiform ще свърши работа само, че не зная как работи. Имам я инсталирана на компютъра си. Ще се мъча, щом никой във форума не може да ми помогне. Ще попитам и в други форуми, въпреки, че тук, вече повече от 10 години винаги съм получавал помощ.
Страници: 1 ... 8 9 [10] 11 12 13