Автор Тема: евтин интернет?  (Прочетена 14729 пъти)

VladSun

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 2166
    • Профил
евтин интернет?
« Отговор #45 -: Dec 06, 2006, 22:00 »
Цитат (gat3way @ Дек. 06 2006,21:30)
|sed {s/flowid/handle/}

халал да е...

тъй дье '<img'>
Активен

KISS Principle ( Keep-It-Short-and-Simple )
http://openfmi.net/projects/flattc/
Има 10 вида хора на този свят - разбиращи двоичния код и тези, които не го разбират :P

vesselinkolev

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 93
    • Профил
евтин интернет?
« Отговор #46 -: Dec 07, 2006, 08:25 »
Цитат (VladSun @ Дек. 06 2006,21:52)
Цитат (vesselinkolev @ Дек. 06 2006,19:09)
За т.нар. "шейпъри" (баси и българската дума, а) не искам да се нервирам излишно и да обяснявам какви идиотски схеми за контрол на скоростта могат да се измислят. В 1% само се използват u32 селектори. Всички са безумно влюбени във flowid и само това може да обясни защо една задача по селекция на пакети, която може да се направи в tc направо чрез u32 или u8 селектор, трябва да се прави първо през netfilter с iptables и чак тогава чрез tc.

И аз благодаря, г-н Колев за *обективната* оценка на положението с Интернет доставчиците в България.

По отношение на твърденията в цитираното по-горе - не съм много съгласен и ще обосновя различията си с Вашето мнение в качеството си на автор на статии за прилагане на споменатата от Вас схема. Дали ще отговорите или не - не това е важното за мен.

*Всички* големи български Интернет доставчици, които не се занимават с крайни клиенти и от които всички малки доставчици купуват канал правят разграничение м/у български трафик и международен такъв. Естествено разграничението е в цената. По веригата това разграничение отива и до крайния клиент.

В такъв случай, аз лично не виждам как би могло да се реализира контрол върху трафика с u32 селектор и за *двете* посоки на канала без това решение да стане в пъти по-неефективно от решението с flowid.

Да, объркал съм handle с flowid, има и правописни грешки, за които се извинявам, но не разполагам с време дори за редакция на написаното.

Също така, хайде без снобщини и разговори на вие. Това, че ти не знаеш как се разделя трафик по канали и пишеш статии достойни за снизходителна усмивкам не значи изобщо, че имаш понятие как това става.

И ще напиша как точно се разделя трафика и къде се прави от опит на аднминистратор с над 8 години стаж точно по проблема и дано най-накрая се разбере това, което пиша и се спрат какви ли не тъпотии с извличане на мрежи по country поле от RIPE DB и прочие, от които човек само може да се отчайва, че ги има!
Активен

vesselinkolev

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 93
    • Профил
евтин интернет?
« Отговор #47 -: Dec 07, 2006, 09:36 »
Как се класифицира трафика за да бъде след това подложен на селекция по скорост за клиент.

(Предварително се извинявам за грешките, които ще допусна при бърозото писане).


Понеже се навъдиха всякакви писачи по темата, които даже имат претенциите да препоръчват творенията си, искам да напиша как се решава задачата, известна сред ланаджиите-идиоти като разделяне на трафика на "peering" (да ви имам и понятията) и "международен" (въх!'<img'>. Точно идиотски са самоделните решения тип "ТНТМ"

Защо толкова малко хора си дават труда да седнат с лист и химикал и да поразсъждават така, както биха разсъждавали доставчиците, които събират трафика и го класифицират.

Какво значи локален канал (известен като "peering")? Повечето хора си представят едни безкрйно широки канали и по тях достъпват на висока скорост всичко българско. Това са пълни безмислици. Скоростта в самия български интернет е страшно неравномерно разпределена. Висока скорост има само там, където между доставчиците има напречна свързаност и то в рамките на населеното място. Пример е София, където всеки доставчик оперира през някоя от MAN средите и се свързва с другите формирайки виртуални LAN мрежи (VLAN). Дори и там скоростта на свързаност е обект на договорка и не е безгранична. Ако един клиент от Софийска мрежа реши да достъпи файлов съвър във Варна, нали никой не си прави заблуда, че това ще е с някаква висока скорост? Или пък торент сесия до клиент в Малко Търново ще е със скоростта, която ще има сесия с близкия съсед през два квартала? И после има обаждания от клиенти със съдържание "е нали е пиъринг това бе, защо нямам висока скорост". В момента положението е такова, че скоростта до мрежи в чужбина е по-висока от скоростта до повечето мрежи в провинцията.

И тук идват самоделките и мега техническите схеми на разни "специалисти", съгласно които има само два канала и клиентите биват разпределяни по скорост в тях. И веднага се вижда, че по единия канал се задава дефицит на трафик, който може да препълни дори дадено направление, да внесе в него загуби на пакети и да направи услугата "к'ъв да е Интернет". Това е така, защото хората, които правят подобни схеми и идея си нямат от топология. И после творят, че дори и продават подобна услуга (мега наглост!'<img'>, пишат статии и дори не ги е срам да си напишат името като автори на подобни идиотии.

Много от тях се измъкват с оправдание "ами то сега едното по-скъпо от другото", "ами то да работи там нещо" и подобни. Ето заради такъв начин на разсъждения в българското интернет пространство е пълен мрак, дерибейство и безпростветност. И после били обидени защо не им признавали "труда" и не им давали парички за това. Типична постсоциалистическа наглост - да правя каквкто мога, а да ми плащат както искам и да ме признават за баш тарикат. Прочели нещо от тук и там, въоръжили се с неумение да решават елементарни транспортни задачи и после "ау, ами то така сега, какво да направим, то не съм аз виновен, ами Пешо". Също така има оправдания "ами той моя доставчик така иска и аз затова такава идиотска схема правя" и т.н. Ами при прости клиенти (все LAN корифеи, знаещи и можещи, опъващи жици по дървета), големите доставчици се изхитряват да дават за много пари малко услуги. Като клиентът не изисква нещо, то не се предлага.

Ценово оправдание "ами едиия канал е по-скъп от другия" издиша от всякъде, защото ако се следва схемата на разделяне на скоростите, едното разделяне (това с т.нар. "peering") води до създаване на дефицит на скорост и следователно излиза, че по-скъпия канал е по-качествен (като параметри и най-вече ниво на загуби на пакети), а по-евтиния е много по-лош, защото в него има дефицитни откъм скорост направления, които не са покрити с политики за скорост (примерно по едно направление могат да дойдат не повече от 720 Kbps, а на "шейпъра" (велика българска думичка използвана от култовите администратори), сложен клас за 10 Mbps).

Това със списъка с "български" мрежи винаги ме е просълзявало от умиление. Разбира се, аз не мога да очаквам, че всички хора са наясно защо това, че една мрежа е описана с поле "country: BG" в RIPE DB (от където се извлича списъка), не я прави достъпна на висока скорост или дори не я прави "българска". Това по този списък да правиш извод за свързаността до дадена мрежа е признак на стрхотен дефицит от познания. Също така този списък не отчита и ценовата схема на каналите, защото има български мрежи, които продават трафика от и към тях на цени по-големи от тези, които са за Интернет (известен сред широките LAN маси като "международен" канал - канал между народите) - warez-и и не знам си какви още източници на филмчета, музика и кадри с голи какички и батковци.


***


Протоколите, чрез които се маршрутизират пакетите не знаят нищо за принадлежността на една мрежа към дадена държава. За BGP4 (основен маршрутизиращ протокол в момента), няма географски признаци, които той да следва. В него са заложени съвсем различни параметри.

За да не си губя времето с описание на нечия простотия, обяснявам как се извършва разпределението по скорости.

Нека аз съм краен разпределител за домашни клиенти. Аз купувам трафик от доставчик и искам той да ми класифицира канала чрез три виртуални LAN-а така. Първи канал (първи виртуален LAN) - Интернет, втори канал (втори виртуален LAN) - локален канал със скорост до точките му на терминиране не по-малка от 80 Mbps, трети канал (трети виртуален LAN) - локален канал със скорост до точките му на терминиране не по-голяма от 10 Mbps. При себе си имам три маршрутизатора, които получават през BGP сесията селектирани маршрутите за трите канала. Тези маршрутизатори са т.нар. "първи вал" в моята автономна система. Вторият вал маршрутизатори са тези при клиентските мрежи и всеки маршрутизатор от втория вал има по една сесия с всеки машрутизатор от първия вал. На маршрутизаторите от втория вал има само контрол на трафика касаещ вътрешната мрежа (превентори на полюции на трафика, защита от потоци с голяма плътност на пакетите и т.н.). На всеки маршрутизатор от първия вал се прави контрол на трафика за всеки клиент по даден канал. И това (ако маршрутизатора е с OS Linux), става само със селектор, без да се прави изобщо маркиране с iptables.

Може да се направи и по-сложна схема на селекция, но тази е достатъчно илюстративна. Може и да се разпредели натоварването по по-уместен начин, но горното стига да опише идеята.

Няма да описвам BGP community схемата при доставчка. Това е обект на различна дискусия и ако някой много иска, ще му бъде обеснено с примери.


***


И нека сега да не започваме по стар български обичай с оправдания от рода "ама то така скъпо, ама то много сложно и т.н.". Никой не е абониран да бъде доставчик и на никой не е гарантирано конституционно правото да бъде доставчик. Това, че е много модерно да доставяш свързаност към Интернет, а предишната или сегашна дейност да ти е месопреработване и продажба на коли втора употреба, изобщо не значи, че ти трябва да оцелееш като доставчик на свързаност. В момента всеки иска да е интернет доставчик, да купува евтинко каналите и да ги разпределя без особени схеми и усилия и да печели повечко. Доставчиците у нас са твърде много и 80% от тях са пълна скръб и трябва да фалират. Не може човек със съзнание на земеделец и скотовъд, да се занимава с мрежи. Хора с манталитет "аз съм админ, тука един леймъри дето не са чували ко туй слак ги мачкам и рулирам", да отварят по една сергия на женския пазар и да почват да се занимават с единственото нещо, което могат. Ето затова не ни взимат не сериозно в чужбина. Защото съм бил в три комисии за одит на телекомуникационни структури у нас и ме е срам от колегите ми от чужина, защото те са в шок от това, което виждат тук. И после този одит отива при инвеститора и той казва "за какво да инвестирам в България, като пазара им е кирлив, а "спациалистите" прости". И от догодина като почнат да идват у нас телекоми, те изобщо няма да се занимават да закупуват даден LAN. Ще пускат своя среда, ще предлагат своя услуга и ще мачкат с качество. На "мегаспециалистите" ще им остане само да си пият ракията и да псуват що сме в Европа и що по-кадърни от тях идват и им взимат клиентите.
Активен

gat3way

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 6050
  • Relentless troll
    • Профил
    • WWW
евтин интернет?
« Отговор #48 -: Dec 07, 2006, 09:47 »
Ами предполагам знаеш кой е създал и кой подържа базата с адресни ranges на ip.ludost.net, предполагам че ще е най-коректно да отидеш да им се навикаш и обвиниш в некомпетентност, така де, таргетирай си недоволството по-прецизно. Иначе как очакваш тук да има засегнати хора, те нито са виновни, нито пък си постигаш ефекта така '<img'>
Активен

"Knowledge is power" - France is Bacon

vesselinkolev

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 93
    • Профил
евтин интернет?
« Отговор #49 -: Dec 07, 2006, 09:57 »
Цитат (gat3way @ Дек. 07 2006,10:47)
Ами предполагам знаеш кой е създал и кой подържа базата с адресни ranges на ip.ludost.net, предполагам че ще е най-коректно да отидеш да им се навикаш и обвиниш в некомпетентност, така де, таргетирай си недоволството по-прецизно. Иначе как очакваш тук да има засегнати хора, те нито са виновни, нито пък си постигаш ефекта така '<img'>

Както винаги пишеш глупости и се опитваш да участваш някъде на принципа "и аз да кажа". Приятно ми е, че те дразня и че не ти създавам душевен комфорт, но за жалост това положение ще продължи.

Ти поне нямаш косица, която да ти пречи да гледаш по-добре в монитора, виж моля те къде на ip.ludost.net пише за какво се използва и къде е написано, че този списък се използва за класифициране на трафика по скорости. Обясни ми в този случай мега кретенската си идея да пиша на Боян Кроснов и да му се карам за това, че е направил този списък, само защото някакъв подобен на теб набеден специалист, е ползвал този списък както си знае? Както винаги се обаждаш неподготвен и не знаеш, че този списък бе напревен с цел направата на access-list-и по време, когато напречните връзки бяха по-скоро изключение и въпрос на политически натиск.
Активен

wlado

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 56
    • Профил
евтин интернет?
« Отговор #50 -: Dec 07, 2006, 10:17 »
цялата тая работа обяснена по-горе и то много културно не ми е ясна но смятам, че така обяснено си е много добре.И вече искренно се надявам че всички ще фалират и на тяхно място ще дойдат някви спецове
Активен

- Какво означава съкращението MSIE?
- Майката си е**ло!

gat3way

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 6050
  • Relentless troll
    • Профил
    • WWW
евтин интернет?
« Отговор #51 -: Dec 07, 2006, 10:24 »
Тц, разсейваш скуката и създаваш предимно приятни емоции да ти кажа. Твоето мнение по въпроса дали имам коса и как съм бил правил правила за трафик контрол например ми даде една свежа доза положителни емоции.

Пък и щом искаш да ти обясня, ще ти обясня бе '<img'> Това беше първото нещо за което се сетих като прочетох ейтва:

Цитат

...тъпотии с извличане на мрежи по country поле от RIPE DB и прочие, от които човек само може да се отчайва, че ги има!


Ама честно казано нямам нищо против да се опитваш да ме класифицираш. Даже сега съвсем нарочно те провокирам. Липсват ми емоции, липсва ми безплатна психоанализа и как беше там... консултация от истински специалист. Последното всъщност не ми липсва толкова, и не само на мене доколкото разбирам '<img'>
Активен

"Knowledge is power" - France is Bacon

vesselinkolev

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 93
    • Профил
евтин интернет?
« Отговор #52 -: Dec 07, 2006, 10:46 »
Цитат (gat3way @ Дек. 07 2006,11:24)
Тц, разсейваш скуката и създаваш предимно приятни емоции да ти кажа. Твоето мнение по въпроса дали имам коса и как съм бил правил правила за трафик контрол например ми даде една свежа доза положителни емоции.

Пък и щом искаш да ти обясня, ще ти обясня бе '<img'> Това беше първото нещо за което се сетих като прочетох ейтва:

Цитат

...тъпотии с извличане на мрежи по country поле от RIPE DB и прочие, от които човек само може да се отчайва, че ги има!


Ама честно казано нямам нищо против да се опитваш да ме класифицираш. Даже сега съвсем нарочно те провокирам. Липсват ми емоции, липсва ми безплатна психоанализа и как беше там... консултация от истински специалист. Последното всъщност не ми липсва толкова, и не само на мене доколкото разбирам '<img'>

Говори ми глупости, говори ми. Ела и напиши в блога ми пак някой анонимен коментар. Типичен IRC герой си. Понеже нямаш друга среда на изява, много те кефят анонимните изяви тип "селски тарикат от градски тип". Безинтересна циклофрения, а?
Активен

vesselinkolev

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 93
    • Профил
евтин интернет?
« Отговор #53 -: Dec 07, 2006, 11:16 »
Да отминем тирадите на разни IRC герои и смешници, на които падението им е така присъщо и да продължим малко по темата.


В условията на локална свързаност в България има един голям проблем. Този проблем е топологията на взамната свързаност. Причината е, че у нас локалната свързаност не мина през фазата "Internet Exchange" - IX. Какво е това? Както знаете в местата, в които преминава и се разпределя много трафик, са организирани т.нар. локални среди за обмен на трафика. Това са именно IX. Основата им е високоскоростна среда за обмен на данни, връзката до която всеки участник в IX изгражда за своя сметка. Разбира се, има условия, на които един участник в IX трябва да отговаря (няма да ги изброявам, но най-важното е участника да има автономна система и да използва BGP4 за да рекламира маршрутите). В IX топологията на свързване е пак точка в точка, но има много по-добър контрол над скоростта от доставчик до доставчик и разбира се, по-малко настройки, чрез които тя да се поддръжка. Има и по-малък брой BGP сесии, които се реализират чрез свързване на участниците в рефлекторна BGP схема, което намалява натоварването на маршрутизаторите (т.нар. пълен "mesh" е по-малък). От гледна точка на BGP сесиите топологията е звезда (не е нужно всеки доставчик да пуска BGP сесия до всички други), а пуска само една или две сесии до BGP сървъри в рефлекторната топология. Топологията, по която обаче двата доставчика обменят свързаност е точка в точка. Хубавото е, че така се оптимизира топологията за връзка до недиректно свързаните в IX доставчици и е ясен нейния статус и лесно може да се договори резервиран капацитет (технологично лесно е той да се направи). IX води и до по-голяма симетризация на каналите и най-вече прави транзита задължителен. Това задължение се декларира от доставчика му при кандидатстването му за членство в IX. Няма балкански нрави като "абе аз да точа само, а от мен никой да не точи" и т.н. селски тарикатлъци.

У нас нещата се развиха по доста различен сценарий. Първо се създаде т.нар. SIX - Sofia Internet Exchange. Доколкото в дъното й стояха BOL.BG (Димитър Ганчев много обича да ръководи и управлява), тази организация нито имаше ясна представа какво е IX, нито реализира технически среда за IX. Разбира се, разпадна се с гръм и трясък, поради това, че не само BOL.BG не знаеха какво е IX, а и останалите дето се бяха събрали да участват не знаеха и понеже не знаеха, го разглеждаха като заплаха за бизнеса им със обмен на съдържание в нарушение на лиценза за разпространение. Трябва да си го кажем ясно, че ставаше дума за извиване на ръцете на едни доставчици от страна на други с цел продажба на достъп до "free" сървъри. Вследствие на това се започнаха едни тънки сметки кой с кого да се свърже, кой какви мрежи да филтрира (ip.ludost.net помогна на някои хора да филтрират достъпа до "free" съдържание само за български мрежи, а не за разпределение на скоростта, както някои мега специалисти смятат). След това дойде модата на MAN средата за свързване. В нея логиката е, че всеки доставчик предоставя вируален LAN, в които се свързва с други доставчици. Тази схема отново може да се използва за извиване на ръце и тя се използваше като такава. Искахе се гаранции за това, че единия нямало да точини много, пък щял да дава да се точело от него еди колко си пъти повече и не знам си какви абсурдни схеми. За Евронет и ДатаБГ ме е гнус да говоря даже. Такова извиване на ръце, такива мутренски похвати в Интернет и селяния не съм очаквал да видя.

MAN средата за свързаност омрежва много топологията. На практика у нас силно асиметризира връзките (доста време ми отне да анализирам защо, но не мисля, че искам да описвам и това) и не може да даде точна и ясна представа за скоростта между транзитно свързани автономни системи. Много е сложно да се направи подобна оценка. Няма и ясни правила при обмена на трафик, често има асиметрии в маршрутизацията. На практика локален високоскоростен канал за повечето доставчици се формира чрез BGP community обмен на префикси и формирания накрая "mesh" се различава доста от списъка на ip.ludost.net, който е абсолтен, а не топологичен и затова не може да е меродаван източник за конкретната ситуация. Т.е. има делене по BGP community маркер на високо и нискоскоростни направления. Няма единен канал за локална свързаност, няма гарантирани скорости, няма дори минимално прогнозируеми. Именно защото е така, когато се налага висока скорост между два града в България за някакви фирмени цели, се гради канал с гарантирана скорост и въобще не се разчита на тесните канали на доставчиците. Дори в някои случай е по-добре да се изгради сателитен линк. Макар RTT там да е голям и BDP параметъра да е неблагоприятен за връзките, тази свързаност е по-качествена от тази, която уж идвала от "peering" високоскоростните трасета.

Бях голям ентусиаст в София да се изгради IX и мислех да пусна проект за това за финансиране от ЕС (не от мое име, а от името на доста авторитетна организация). След като видях обаче с какъв манталитет на тарикатлък ще се сблъскам у нас, започнах да се поотказвам. Поотказа ме и Делян Делчев, с който след доста обширен спор, стигнахме до мнението, че така само ще позволим на МВР по-лесно да подслушва трафика у нас. За жалост Делян се оказа за пореден път лош пророк. Близо година, след като спорехме с него, МВР използва подслушване и принуда за да се бори с потребителите. И доколкото аз съм много против Интернет да е поле на изява на падари и цензури, оттеглих целия проект за IX.



Активен

VladSun

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 2166
    • Профил
евтин интернет?
« Отговор #54 -: Dec 07, 2006, 14:39 »
@ Веселин Колев
Много добре описано, много хубаво, веднъж даже го обсъждахме с Вас - съгласен съм.
Но няма как да отида при моите клиенти (ланаджиите) и да им кажа - сега ще съберете един тон пари, ще направим това и това и по този начин ще станете свестен Интернет доставчик. Е, потребителите едва ли ще го усетят много, ама ще сте свестни. А и между другото ще трябва да си уредим няколко технически аспекта с доставчика (Евронет в случая) - налагало ми се е няколко пъти да говоря с тях по проблеми зависещи от тях - много е трудно.
Те, клиентите-ланаджии, не могат да прескочат в случая, нито "ама то така скъпо, ама то много сложно и т.н.", нито "it works for me".
Докато ситуацията е такава, моята работа ще е да им предоставям решение, което е достатъчно евтино и работи достатъчно надеждно. И ще предлагам моите решения на хората, които могат и искат да ги ползват.

ПП: " ... Също така, хайде без снобщини и разговори на вие. ..."
Г-н Колев, разговорите с Вас винаги ще бъдат на Вие - това отразява от една страна моето уважение към Вас в качеството си на добре образовано техническо лице и дистанцираността ми към *човека* Веселин Колев от друга. Не влагам нищо подигравателно или снобско тук.
Активен

KISS Principle ( Keep-It-Short-and-Simple )
http://openfmi.net/projects/flattc/
Има 10 вида хора на този свят - разбиращи двоичния код и тези, които не го разбират :P

gat3way

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 6050
  • Relentless troll
    • Профил
    • WWW
евтин интернет?
« Отговор #55 -: Dec 07, 2006, 14:41 »
Най-нагледен пример за параноя редуваща се с грандомания. Злоупотреба със стимуланти, бифазни разстройства или просто генетична обремененост, знае ли човек...
Активен

"Knowledge is power" - France is Bacon

vesselinkolev

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 93
    • Профил
евтин интернет?
« Отговор #56 -: Dec 07, 2006, 15:08 »
Цитат на: gat3way,Дек. 07 2006,15:41
@VladSun: Стига филмови сцени и лични драми. Дистанциран от човека, тра-ла-ла и глупости, колко хубаво звучи, все едно гледам треторазряден латиносериал. Сигурно си очаквал да бъдеш оригинален и да засегнеш, но дори не ме разсмя. Я вземи се стегни и почти да разсъждаваш малко по-трезво. Да обясняваш на отношението си към някого, за което той не дава и пет пари е повече присъщо на жените...

И още нещо, като препоръчваш такива самоделки, не се чуди, че състоянието на нещата е такова. Едно нещо се прави винаги по правилния начин. За това обаче е нужно да се търсят начини. За да се направи по неправилния начин винаги може да се намерят причини и основания. Именно затова всичко е на този хал. И ще продължава да си бъде и после пак ще има чуденки "ама защо така бееее... ама защо не е добре ...". Ами то реалността е функция на тези, които я градят.


@gat3way: Дарлинг, защо не си толкова хубава, колкото и проста?



Активен

gat3way

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 6050
  • Relentless troll
    • Профил
    • WWW
евтин интернет?
« Отговор #57 -: Dec 07, 2006, 15:11 »
Защото не съм еврейка. Базик.
Активен

"Knowledge is power" - France is Bacon

vesselinkolev

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 93
    • Профил
евтин интернет?
« Отговор #58 -: Dec 07, 2006, 15:19 »
Понеже виждам, че се няма никакви технически аргументи и само разни травестити се напъват да кажат нещо (не визирам VladSun), е време да си кажем "всичко хубаво". Да пиша повече няма смисъл. Нито gat3way ще се излекува, нито ще се разхубави, нито ще поумнее. И след пет месеца да вляза пак, пак ще си е същия непризнат психолог-форумен лъв, за който най-големия дразнител е това някой да знае нещо, което той не знае. Нормалните хора се радват, като виждат знаещи хора около себе си, защото така те си вършат по-добре работата. Ненормалниците само се дразнаят от това, но те и без това никаква работа не вършат.

Останете си със здраве и дано ежедневната олигофрения тук не ви дразни. Аз лично си ценя времето и не може да го губя обяснявайки на някого нещо, което той не иска да разбере.
Активен

VladSun

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 2166
    • Профил
евтин интернет?
« Отговор #59 -: Dec 07, 2006, 15:45 »
Цитат (wlado @ Дек. 07 2006,10:17)
цялата тая работа обяснена по-горе и то много културно не ми е ясна но смятам, че така обяснено си е много добре.И вече искренно се надявам че всички ще фалират и на тяхно място ще дойдат някви спецове

А, пък аз се надявам спецовете да не са от E-ON ... е станаха по-известни като E-OFF
Активен

KISS Principle ( Keep-It-Short-and-Simple )
http://openfmi.net/projects/flattc/
Има 10 вида хора на този свят - разбиращи двоичния код и тези, които не го разбират :P