Покажи Публикации - jet
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: 1 [2] 3 4 ... 215
16  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: (безнадеждната) Руско-украинска война от 2022-2023 год. -: Jan 10, 2023, 23:23
Викаж Бойко, Царя, Доганя, Станиш и пр. бяха независими щото купуваха руски горива и изведнъж стахме зависими от американците?! Цялата държва е хваната за топките от Москва, включително сега.
БГ трябва да приеме Еврото, щото и сега сте на Евро (викате му валутен борд). В момента в който се отвърже БГ от Еврото/борда и ще стане обратно бананова република затънала в дългове с измислена валута и трицифрена инфлация.
Хайде погледни Полша (като русофил знам, че не ги долюбваш, ама погледни обективно) и кажи какво виждаш.
Стой та чакай като стане Майдана в Русия, пак ще са виновни американците. Аз още се чудя колко са зле руснаците та това не се случва - въпрос на време.
17  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Що е то ИИ/AI и има ли то почва у нас? -: Jan 10, 2023, 21:06
правиш:
wget   https://www.dnevnik.bg/sviat/2021/01/26/4167385_surbiia_shte_izpolzva_izkustven_intelekt_v_suda/
и отваряш сваления html с браузъра
18  Linux секция за напреднали / Хардуерни и софтуерни проблеми / Re: Въпрос за squirrelmail -: Jan 10, 2023, 21:03
Имаше и alphamail - на което стъпи Гугъл, ама май и него го зарязаха.
https://alphamail.sourceforge.net/
19  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: (безнадеждната) Руско-украинска война от 2022-2023 год. -: Jan 10, 2023, 20:58
Русские пак не са разбрали - украинците не искаха нито Америка, нито НАТО, а Европа! След нападението 2014 поискаха и двете.
А джуджето вместо да ги разоръжи, ги въоръжи. НАТО вместо да се свие, нарастна.
Тази държавица ако бе оставена на самотек/хаос, по-добре щеше да се справя.
А Ник не разбрахме точно какво иска - като не ще НАТО и ЕС. Каква е алтернативата? Или си мятаме клишета наляво и надясно.
20  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Що е то ИИ/AI и има ли то почва у нас? -: Jan 10, 2023, 02:33
На ИИ-то трябва да му се подадат много и качествени начални данни и да са тагнати от специалисти, после стой та гледай. Ще намери и връзки за които не си и сънувал. Ще намери и бая пробойни в законодателството, както и противоречия.
21  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Разно извънтемие -: Jan 08, 2023, 23:41
https://www.investor.bg/a/332-ikonomika-i-politika/349550-rumen-radev-nyama-kak-8-samoleta-f-16-da-struvat-po-malko-ot-3-mlrd-lv
Цитат
Президентът припомни защо през 2016 г. е наложил вето на решението на парламента за закупуването на първите осем F-16.
"Не заради самолета. Той ни предоставя прекрасни боеспособности. Наложих вето заради начина, по който беше сключен договор от българската страна. "

Цитат
България обяви, че планира да закупи още 8 изтребителя F-16 Block 70.
Ами Борисов го няма вече, защо още самолети?! Добре, че не вички са "специалисти" като теб.
22  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Разно извънтемие -: Jan 08, 2023, 19:48
Очевидно лети. С нещо да подкрепиш твърдението, че на теория не би трябвало да лети?
Цитат
The preferred aircraft was a single-engine, lightweight single-seater, embracing fly-by-wire technology, canards, and an aerodynamically unstable design.[16] The powerplant selected was the Volvo-Flygmotor RM12, a licence-built derivative of the General Electric F404−400; engine

Цитат
Being intentionally unstable and employing digital fly-by-wire flight controls to maintain stability removes many flight restrictions, improves manoeuvrability, and reduces drag.
Ако проследиш катастрофите с този самолет, ще разбереш за какво иде реч.
Дори президента ни се съгласи, че Ф16 е по-добрата оферта - не само ценово, но и като цена на опериране, обучение на техници по поддръжката, муниции и пр.
Грипен също няма никакъв опит в реални бойни условия, само учения и тестове - говориш за политически решения!
Разбира се че шведите ще го купят - та нали са потрошили камара бюджетни пари за развой - покупката е повече от задължителна.
23  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Разно извънтемие -: Jan 08, 2023, 15:57
... има техники с които всеки предмет около теб става смъртоносно оръжие. Сламка, нагънат лист хартия, пластмасова чашка. Всичко. Сгъваш го, за да има твърд ръб и удряш на определени места....

   Има такова нешо,но си е "висш пилотаж" в източните бойни изкуства.
Съществуват смъртоносни акупунктурни точки,един силен удар и ...
спира сърцето (заради блокирането на основни енергийни канали).
   Много малко хора знаят къде точно са тези точки,това се предава от
учител на ученик,нещо като "лига на посветените" ...
Познавах един руснак, който ги знаеше тези неща. И щеше да ни учи някои от нас на тях, но го убиха мафиоти. Но стига ти и да знаеш къде да удариш, за да причиниш силна болка. Сгъне ли са на две на пода, пиши го паднал в боя.
Ами спукали са го от бой даже и с извадена чекийка.

Цитат
and replace it with a cheaper alternative fleet of aircraft leased from another government
Познай каква е алтернативата.
Проблема на Грипена е, че това желязо теоритично не би трябвало да може да лети, ама компютъра го постига (с променлив резултат).
24  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Разно извънтемие -: Jan 08, 2023, 02:34
Вие просто сте неспасяеми, а чекийките и те ли са ви и те супер оръжие за убиване.
Сигурно и в Кремъл така разсъждават (жертва на собствената пропаганда) и затова войната не върви, блядките мрат като мухи. Ако питате Конашенко - всичко е по план и фашистите свършиха обезоръжени.
Тоя Бахмут вагнеровците не могат да го вземат от половин година - борба на прасе с тиква.
Дори и не можете да си помислите вие на кой свят живеете.
Ники - великата Манлихера не е руска. А калашника го е измислил Калашников, колкото аз съм измислил 32 битовите процесори.
https://en.wikipedia.org/wiki/StG_44

Война се печели с технологии, а не с липсата на такива и с пушечно месо.
25  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Разно извънтемие -: Jan 07, 2023, 19:15
Ами поне си казват, че са се провалили тестовете, вместо да лъжат, че имат такива оръжия. Сега Путин ще патрулира световните океани с една гемия дето имала Циркон на борда - да се смееш ли, да плачеш ли.
А явно не си чул още, ама по фронтовете се воюва вече с Т-62 (има снимки с цели влакови композиции), щото другите свършиха. Скоро ще се върнат и Винтовките.
26  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Разно извънтемие -: Jan 07, 2023, 18:24
С какво точно ще я води тази пълномащабна война - с АК-72, Т-62 или в великите Циркон-и/Кинжали дето не могат да литнат, а като литнат целят някоя сграда (с фашисти).
Нямат комуникации, нямат дори концепция как се води война, а най-лошото е, че нямат и кинти, съюзниците им са даже още по-зле.
27  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Настройка на права -: Jan 05, 2023, 22:43
правиш /home на отделен дял и го монтираш с опция noexec
правиш също:
chmod o-rwx /home
28  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: (безнадеждната) Руско-украинска война от 2022-2023 год. -: Jan 05, 2023, 15:36
Какви точно "факти" бе пич - икономика по-малка от Италия дори по-малка от Тексас - смешник.
Украйна е нападната от един шизофреник и трябва да се защити. Не му стига титанът дето го има, ами иска и този на комшиите. Сега си закара някъде на още по- на майната си титановите бомбардировачи от базата Енгелс, че много фира дават и хоп, бомбардировките спряха. Само не знам къде ще си скрие войниците (като онези дето дадоха фира онзи ден).
29  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: (безнадеждната) Руско-украинска война от 2022-2023 год. -: Jan 05, 2023, 05:52
Вашия соц. нали видяхме до къде го докарахте от глад и мор 30-те, до разпад 90-те. Електрификация и електронизация до тежко машиностроене - добре, че си вярвате на глупостите.
Като свършат кинтите назаем и пляс - бяло знаме. Сега СССР/ОНД ще остане и без население от умнотия.
Ще ти се всичко да се обяснява с руската газ, и сега ви баламосват политиците с тази теория. А руснаците от какво бягат тогава (или и за това не си чул)?!
30  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: (безнадеждната) Руско-украинска война от 2022-2023 год. -: Jan 04, 2023, 23:11
ЗибелтБг: В кочината Русия дори русофилите не искат да живеят въпреки, че си пишат и бришат по форумите  (ти си едно изключение предполагам). Една феодална държава изостанала във всяко едно отношение - дори военно.
Страници: 1 [2] 3 4 ... 215