Покажи Публикации - 4096bits
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: 1 ... 409 410 [411] 412 413 414
6151  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: 23 Years Далавера Пишман Серсем пръдъкшънс -: Jan 20, 2013, 21:40
Че е инсценировка, ясно. Пича даже не мигна, когато му "засече" оръжието. Ама никаква изненада  ;D Друго ме притеснява. Как ще погледнат на това на запад. Същ ме притесниха точно заради това сцените на насилие на делегатите. Първичното им поведение. И тези ни управляват! ДПС ще е в парламента. Нататък? Целта ще е ясна след следващата стъпка на ДПС. Впрочем може и да е направена. Призива на Ахмет Доган, че трябвало да върнем демокрацията и колко е застрашена, много ми прилича на един друг призив в друга държава, нейде зад океана. Знаем как там бяха приети закони, които позволяват по подозрение, че си терорист да ти нахлуят в дома, да арестуват семейството ти и да те държат неопределено време за разпит и прочее. Сега там в училищата  се избиват деца. Чуват се приказки за ограничаване на оръжето в хората и типа такова, което имат право да притежават. Ще стане така, че няма да остане почти никакво в населението тааам. И когато се приемат наистина фашистките закони ( защото това сега е нищо ), хората няма да имат с какво да се противопоставят. Няма да имат нито законовите, нито физическите възможности да свалят правителство или който там ги тъпче.
Притеснявам се, че и тук ще се потъпчат още и без това неотстояваните от нас права. Тези които уж имаме.
6152  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Android == шибана шпиономания!!! -: Jan 19, 2013, 12:01
То да е само шпионирането! Нали тук имаше тема за това, колко работещи процеси има в един включен смартфон. Колко може да изкара батерията. Пледи месец си говорихме се едно приятелче и по въпроса за това, дали може да се измъкнеш и да не те знаят къде си по всяко време? Решихме, че не може. GPS устройствата са вече достатъчно малки, че да ги слагат навсякъде, дори да си махнеш батерията на телефона... ей Богу има достатъчно възможности даа се сложи един захнанващ елемент, дето не се вижда, освен ако не разглобиш телефона и това е достатъчно сигурно поне за седмица, да та знаят. Туй вече граничи малко с параноята, но... зя други работи е направено дори повече. А на RFID  и захранване не му трябва  ;D Няма спасение. Освен да си спомним за Български пощи.
6153  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Android == шибана шпиономания!!! -: Jan 18, 2013, 13:27
От това може да се направи един добър проект. Имаше един пич, дето в САЩ беше направил точно това. Разбира, че го следят и по съдебен път изисква данните на CD. И човека прави сайт и там много добре структурира всичко и го прави публично. Интересното беше, че той продъжи да събира информация за себе си и да я публикува непрестанно. Къде е обядвал, какво, промени в цените, как е стигнал до там. Всякакви работи.
6154  Нетехнически теми / Коментар / Re: Може някой да иска да коментира. -: Jan 09, 2013, 18:42
Трябва да почнат да го правят по-интелигентно, примерно вместо да държи отворена връзка, просто да чака да се логнеш в paypal, да ти вземе паролата и само да си плати лиценза.
Перфектно решение.  ::)
6155  Нетехнически теми / Коментар / Re: Ubuntu Phone -: Jan 05, 2013, 10:38
Ubuntu Phone е нищо, което има смисъл да се коментира към момента така или иначе. В смисъл нека в крайна сметка изкарат завършен продукт. Аз лично съм скептичен към идеята, но знае ли човек. Обаче като видях на сайта им как са се юрнали към тези тъпотии с "екосистемата" още преди да имат платформа, нещо се настроих на скептична вълна. То не може всички да правят едно и също и за всички да има място, без значение кога са дошли на масата.
Логично е, когато се почне такъв проект, да се проведат найсе-стотин срещи с производители. Вярвам, че онез от Каноникал са го направили. И вярвам, защото ги виждам, какво правят. За не особено много време Убунту стана един от най-използваните линукси. Всички се намръщиха на Unity, но тези, които си дадоха малко повече време с тази среда казват, че всъщност е много удобна и са доволни. ( аз не го направих )  ;D Тея хора вървят упорито напред, стъпка по стъпка и постигат своето. Любопитен съм наистина, какво ще се получи от новото им начинание. А и то беше съвсем логична стъпка.
6156  Нетехнически теми / Коментар / Re: Ubuntu Phone -: Jan 04, 2013, 07:22
Е, хайде пък вие! За едни бутони се хванахте.  ;D То това е като лявото и дясното движение на автомобилите в различните държави. Преди да свикнеш, рискуваш да се натресеш челно в някого, но се свиква и с това. На мен вече не ми прави впечатление. Даже не се и замислям. Главата ми сама решава накъде да върти волана, в зависимост от това, къде се намирам. Те така ще е и с бутончетата на прозорците.
6157  Нетехнически теми / Коментар / Re: Ubuntu Phone -: Jan 02, 2013, 22:22
Аз съм любопитен, дали ще можем да използваме ресурсите на телефона, дори на ниско ниво така, както можем да правим с комповете.
6158  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Непропорционално насилие / сблъсък на цивилизации -: Dec 30, 2012, 16:08
Eдни хора трябва да си продават оръжията, които произвеждат, други или същите пак, трябва да контролират ресурсите на страната, да завземат ключови инфраструктури като електричество, водата, транспорта и комуникациите. Това няма как да стане в условия на тоталитарен режим, понеже всичко там се котролира от шепа хора, които няма да дадат богатствата току-така. Изхода е да се предизвика хаос, тоест управлението да падне и години да не е "известно" накъде ще тръгнат нещата. Тогава се появяват едни спасители, които ще вдигнат страната на крака, подкрепени от западни корпорации разбира се. Строителни компании и от сорта. Точно както стана в Ирак.
Ресурсите се изчерпват и в момента е най-важното това, кой ще държи контрола върху все по-намаляващите природни богатства. Това са пари, това е власт. Ако сте опитвали такава власт, не можете да се откажете.  ;D
6159  Хардуер за Линукс / Лаптопи / Re: Lenovo или Samsung? -: Dec 22, 2012, 18:24
На едно гаранционно Леново му се повреди клавиатурата - няколко клавиша спряха да работят. Човекът, който го ползва реши, че ще се възползва от гаранцията и се обади на посочените телефони. Оказа се, че сервизът е в Полша. Те изпратиха куриер и Леновото замина. Това се случи в средата на юли. През следващата седмица се обадиха и обясниха, че ако искаме да го ремонтират, ще получим компютърчето през септември. Има и друг вариант - да го заменят с нов модел и издиктуваха параметрите му по телефона. За този модел информация на сайта на Леново не намерихме. На въпроса "Кога ще го получим?", отговорът беше - "Не знаем - предаваме случая на друг отдел за обслужване на клиенти". Доколкото знам, компютърът още не е пристигнал. Едно от хубавите неща е, че обещаха 2-годишна гаранция на новото компютърче.
Между другото, бутоните на тъчпада му бяха толкова отвратителни, че не ставаха за ползване.
Що за глупости? И ( извинявам се за грубия език ) По закон, ако не ти ремонтират продукта до месец, са длъжни да го подменят. От тук нататък всичко е ясно.
Иначе залагам на Леновото, въпреки, че лъскавите дисплеи са много неудобни. Самсунг, от кога правят лапита не зная, ама имаше фирми, които правеха свещи и когато започнаха да правят и GSM-и, телефоните им не се задържаха много на пазара  ;D
6160  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Какво е това -: Dec 22, 2012, 18:12
Просто тема ли е?
6161  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Какво е това -: Dec 22, 2012, 11:45
Преди не много време попаднах на това
 http://www.youtube.com/watch?v=qqxp9q5j-RA
Всячески се опитах да разбера какво е, как мога и аз да го ползвам на моята машина и изобщо как е направено. Пича дето го е сътворил не споделя много. Някакви предположения? Искам го по дяволите. Изглежда много добре.
6162  Сигурност / Системна Сигурност / Re: Full Disk Encryption в линукс. -: Dec 04, 2012, 08:06
Някой може ли да го обясни малко по-така, като за неразбирачи. Доколкото разбрах, се исползва вече зареден ключ, стига да се знае къде се намира в RAM-та или някъде в SWAP ?
6163  Хардуер за Линукс / Сървъри / Re: Сървър за съхранение на информация -: Oct 27, 2012, 19:34
Разбрах, че ще се съхранява цялата информация на фирмата в този масив - сървър. На RAID 1 ?! Това доколко е сигурно? Ако нещо ще е за съхранение, не трябва ли да има огледало. Дано не бъркам само какво беше RAID 1!  ::)
6164  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: 158 Ltd. -: Aug 17, 2012, 20:57
Като споменахте за хеликоптери, онези от НАП да са чували за Гугъл уърлд?! Или просто трева да се похарчат едни пари.
6165  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Проблем с Java на BackTrack 5 R3 -: Aug 17, 2012, 20:05
В Backtrack Джава липсва в Лисицата. Нарочно. Както и нарочно трябва ръчно да си пуснеш мрежовите връзки. Пак зарад сигурност.
Страници: 1 ... 409 410 [411] 412 413 414