Автор Тема: Debian Install  (Прочетена 4145 пъти)

v_badev

• Напреднали
  • Публикации: 1355
    • Профил
Debian Install
« Отговор #15 -: Nov 30, 2005, 21:28 »
Аха, разбирам, Windows не може да прочете bzip2 архива може би? Ако съдя по последният ти пост явно все пак си успял да го отвориш и да я прегледаш.

А сега по-подробно по "проблема":
1. X-a работи с такава резолюция каквато си си избрал по време на инсталация.
2. Това не е Windows че да има нужда от нов драйвер на видеокартата за да ти работи на по-висока разделителна способност.
3. Ако беше погледнал в пословичната вече книга за Debian или беше използвал Google щеше да знаеш кой е лесният начин за инсталиране на несвободните драйвери на NVidia.
4. От същите източници или с използване на търсачката на форума можеше да научиш че начина за конфигуриране на пакети в Debian (включително на X-сървъра) е dpkg-reconfigure "име_на_пакет". В твоят случай точните команди ги пише в началото на конфигурационният файл на X-a. Предполагам си прочел внимателно няколкото реда коментари най-отгоре.
5. Когато някой ти поиска да напишеш каква грешка си получил, обикновенно иска да му я цитираш, а не да я преразказваш по памет.
6. Мога ли и аз да те попитам нещо?
Как е възможно да ползваш Linux от повече от година повече от година и още да не си се научил как да си настроиш графичната среда. Още повече че на точно същият въпрос си го задавал във този форум преди 9 месеца и си получил  много добри отговори ':huh:'
Активен

alabal

• Напреднали
  • Публикации: 2173
  • cat /earth/europe/bg/sofia | grep Nacamura
    • Профил
Debian Install
« Отговор #16 -: Nov 30, 2005, 22:23 »
Айде пак изтъркахме клавиатурата  за няма нищо.
Ако смятам правилно, това е третия или четвъртия директен RTFM който съм заявил за повече от две години и половина. Мисля, че причините са очевидни, но хайде да го напиша, за да няма пак разделяне на нови потребители и други.
Първо, всеки съвет който беше даден по-горе, като че ли беше игнориран - тогава защо се пита.
Второ, в търсачката теми за xorg, Дебиан, nvidia - много и от дълги предълги и от подробни по-подробни.
Трето, поне една грешка да беше дадена - някой лог, някой конфигурационен файл, ей така за разнообразие.
Четвърто - това не е нито първата (нито последната) ти тема, братко, Morpheus, не си ли взе поука от предишни теми или от четене на други подобни как трябва да се попита и кога хората получават читави отговори?
И най-накрая:
Цитат
Ако ми дадеш линк към fuckin manual-а ще го прочета. Относно книгата за дебиан, няма я в уин формат.

Айде пак аз виновен. Добре, ама успокоението, че аз съм съм драснал клечката даже и на първичния взрив няма да ти подкара X-са, братко.
Активен

It makes you awful glad that you were born a man.

Morpheus

• Напреднали
  • Публикации: 72
    • Профил
Debian Install
« Отговор #17 -: Dec 01, 2005, 15:52 »
Благодаря ви и се извинявам за неудобството, което създадох.

Отностно това, че ползвам линукс от повече от половин година - не е вярно, защото точно тогава се отказах. Борбата ми с дебиан онези дни тотално ме отчая, та сега преди няколко дена, един приятел ме окуражи пак да пробвам и аз пак изтеглих дебиан... спомням си, че бях писал подобни теми, но не успях да ги намеря - търсих в профила си, търсих във самата секция, само сърч не използвах...

Отново - моля извинете ме, ако съм ви ядосал.
Активен

kolche

• Напреднали
  • Публикации: 18
    • Профил
Debian Install
« Отговор #18 -: Feb 17, 2006, 17:55 »
Цитат (Abbadon @ Ноември 30 2005,10:19)
Ако го оставиш да се поопитва то ще си види че неможе да се конектне и ще спре да се опитава и ще започне да се инсталира от дисковете!

А за да се уточним Debian по default се опитва да се конектне към security.debian.org!

Ако нямаш нет си коригирай /etc/apt/sources.list!

успех

а какво точно трябва да се коригира в sources.list и как трябва да изглежда листа след тва?
Активен

Подобни теми
Заглавие Започната от Отговора Прегледи Последна публикация
Debian 3.0 Install
Настройка на програми
millennium 1 4213 Последна публикация Aug 23, 2003, 17:13
от videff
Debian install i386
Настройка на програми
The_Havoc 3 4501 Последна публикация Mar 01, 2010, 06:41
от aaaaaa
Debian Install
Настройка на програми
xfall 19 7438 Последна публикация Oct 11, 2010, 00:33
от xfall
teamviewer 12 install на Debian 9 64 bit.
Настройка на програми
Astor 47 17194 Последна публикация Oct 13, 2017, 12:33
от deant01
I occur a problem While I was trying to Install Debian 7 on my machine
Десктопи
slim 18 20044 Последна публикация May 10, 2018, 11:28
от lunarvalley