Не знам дали е точно тука мястото на тази тема, но не съм сигурен каде да я постна, затова я оставям тука.
Ето проблема. Както си работих на компютъра по едно време реших да си пусна клипче, но като го стартирах не тръгна... изобщо VLC-то не ми се зареди(забравих да погледна в процесите да видя дали изобщо се е появило там, но мисля, че не е). Реших да стартирам само VLC и то взе, че тръгна само дето имаше нов скин и нищо не можех да правя с енго беше като замръзнало... Същият ден единственото, което сам правил е, че инсталирах ъпдейтите. Рестартирах, но не ми се зареди ГНОМЕ... вместо това се озовах под ниво 1(Ctrl+Alt+F1) и ми пишеше:
Цитат |
Starting up... Loading, please wait... usplash: Setting mode 1280x1024 failed usplash: Setting mode 1152x864 failed usplash: Using mode 1024x768 kinit: name_to_dev_t(/dev/disk/by-uuid/47480b27-63d6-4fe2-a4fd-ece0750e58db) = sda5(8,5) kinit: trying to resume from /dev/disk/by-uuid/47480b27-63d6-4fe2-a4fd-ece0750e58db kinit: No resume image, doing normal boot... |
Първо мислех, че от това е проблема, но след акто четох из нета, че други хора, на които им се показва същото съобщение след 1-2мин ГНОМЕ им се стартира, а и при тях работят комади като:
, а при мене не работят помислих, че може и да не е от това, но все пак го оправих. Ето как:(swap ми е sda5)
Цитат |
swapoff /dev/sda5 mkswap /dev/sda5 update-initramfs -u |
Рестартирах и съобщението изчезна, но остана проблема, че не се зарежда ГНОМЕ. След един рестарт забелязах, че ми изписва на един ред:
Цитат |
Starting GNOME Display Manager [fail] |
Опитах:
но ми изписва:
Цитат |
gdm: symbol lookup error: /usr/lib/libgtk-x11-2.0.sa.0: undefined symbol:g_signal_accumulator_true_handled |
Пробвах и
Цитат |
sudo /etc/init.d/gdm start |
но на екрана се изписва:
Цитат |
*Starting GNOME Display Manager... [fail] |
Опитах и това:
Цитат |
sudo dpkg-reconfigure gdm |
и отговора е:
Цитат |
invoke-rc.d: initscript gdm, action "reload" failed |
Когато рестартирам компютъра виждам на две места, че пише [fail], но не мога да прочета на кое е, защото минават много бързо.
Някой може ли да ми каже каде има лог файл, в който мога да видя, на кое ми пише [fail] или някой ако има представа, защото не иска да ми се стартира Gnome Display Manager-a. Забравих да спомена, че го преинсталирах gdm-то,но никаква промяна нямаше.