Автор Тема: Предложете звуков плеар с възможност за IR дистанционно  (Прочетена 1084 пъти)

jivkojj

• Напреднали
  • Публикации: 139
    • Профил
Здравейте,

имам следната идея - разполагам с малък едноплатков ПЦ базиран на Геод процесор. Скоростта е му е идеална за възпроизвеждане на аудио. Искам да направя плеар за музика със следните възможности:
- екран - не искам да е нормален монитор, нещо по-семлпо - например малък течнокристален дисплей, който може да изобразява няколко реда в който да се изписват имената на директориите или песните.
- да поддържа IR дистанционно
- да могат да се генерират плей-листи с дистанционното (да се прибавят директории в  списък)
Системата буутва от CF карта, а музиката ще се получав през NFS от медия-танк. Аз имам подобно устройство (въпросния медия-танк - Popcorn Hour), но с него винаги трябва да пускам ТВ-то за да си избера какво да пусна и освен това не мога да генерирам плей-лист.
Въпроса ми е дали сте срещали софт, който да може подобно нещо и естествено да не е много тежък за да върви нормално на Геод-а.
Активен

v_badev

• Напреднали
  • Публикации: 1355
    • Профил
Това за което се сещам е Music Player Daemon (MPD). Той си има клиент поддържащ lirc (за дистанционното), както и клиент за показване на статуса на LCD, лично не съм го ползвал, но изглежда обещаващо. Повече инфо за клиентите.

П.П.
Думата клиент не ми се струва много правилна в случая но не се сещам как по друг начин да го преведа.
Активен

jivkojj

• Напреднали
  • Публикации: 139
    • Профил
Супер! Благодаря ти v_badev. Ще погледна тея дни как могат да се напаснат плеара който препоръча с хардуера ми. Изглежда на това, което аз търся. Още веднъж мерси!
Активен