« Отговор #6 -: Dec 29, 2016, 00:44 »
Така, да повторя още веднъж, че съм новобранец досежно всичко в Линукс, поради което ми трябваше повече време да разбера как да приложа посочените ми начини за справяне с проблема, дори термините не знаех какво означават. Защото...Ползвам и само ползвам Линукс Минт от 3 години на един лаптоп и никога не ми се е налагало да правя нещо, освен каквото каже Update manager-a с неговите настройки по подразбиране. Ето защо, образно казано, така и не стигнах дотам "да се уча на Линукс". Просто не ми е било необходимо и съм доволен, че всичко, което ми е нужно, върви out-of-the-box. А като прочетох из форумите какви проблеми са имали други потребители с Intel HD graphics, моят въпрос, е меко казано, незначителен.
Стига за моето неведение, да пиша по същество, с оглед съветите, които дадохте - признавам си, че не ги ползвах, защото у мене е страхът на начинаещия/незнаещия, а и не знам как да върна старото положение. А и нямам достатъчно свободно време.
Инак инсталирах ядро 4.8.0-32 и проблемът не се появява така често. Освен това, мисля да пробвам Ubuntu, като използвам oibaf/graphics-drivers PPA repository и intel graphics update tool for linux. Или пък някоя друга дистрибуция.
Последен въпрос: проблемът с размазването на текста ще даде ли отражение другаде, т.е. мога ли да си продължавам и така?
Предварително благодаря!