Страници: [1] 2 3 ... 10
 1 
 -: Днес в 22:22 
Започната от remotexx - Последна публикация от 4096bits
И иранците ги праснали с ракета, по обект за обогатяване на ядрен материал..
Обекта за обогатяване на ядрен материал е ядрен реактор.
Тези втори Чернобил ли искат да създадат?!

 2 
 -: Днес в 22:19 
Започната от ray - Последна публикация от 4096bits
Така е.
ИИ е доста усложнена статистика.

 3 
 -: Днес в 20:52 
Започната от ray - Последна публикация от Nik123
Според каквото съм чел (не претендирам за пълнота на знанията), за ИИ, това е просто една програма, ако мога да се изразя така. Обикновен инструмент, не може да импровизира. Каквото има в дейтабейз, това е. Шаблонно, макар шаблоните да са огромно число. И да се увеличават прогресивно, пак са шаблони. Няма го човешкото "трябва решение сега и веднага", ако ще и сефте да е ситуацията. Та в тоя ред на мисли, каквото са му заложили там като шаблони (или, да речем, до каквото са го допуснали да се обучава), това ще прави. Онова в предния ми пост, за Скайнет, го написах с усмивка, пошегувах се. Едва ли американците (и които да са на тяхно място), ще оставят цял процес от избор на цел, че до атака на тая цел, без възможност да му въздействат. Най-малкото е достатъчно да сложат човек за зареждане с гориво на самолета и ИИ-то си остава зависимо, до каквито и върхове да е достигнало в обучението си. Да не говорим пък, че просто човекът може да му спре тока на чипа и отидЕ интелекта на кино.

 4 
 -: Днес в 19:50 
Започната от remotexx - Последна публикация от Acho
И иранците ги праснали с ракета, по обект за обогатяване на ядрен материал..

 5 
 -: Днес в 19:46 
Започната от ray - Последна публикация от 4096bits
Има някакви, опитват се с JS да тренират ИИ.  :D
Или библиотека правеха. Не помня вече, какво четох.
Това не е за тъй работа.

 6 
 -: Днес в 17:40 
Започната от ray - Последна публикация от Nik123
И да завърнем към ИИ-то - американците вече правят опити да го качват в бойни самолети:

https://it.dir.bg/tehnologii/v-sasht-se-sastoya-parviyat-vazdushen-boy-mezhdu-pilotiran-samolet-i-iztrebitel-s-ai-video

Предполагам, са се обезопасили с някое "червено копче" - да го изключат, ако си въобрази, че е по-висше от господарите  си и реши да си пробва оръжията по тях, ала Скайнет.

 7 
 -: Днес в 15:47 
Започната от ray - Последна публикация от Nik123
Докато беше жива баба ми, си гледаше там кокошки, зайци.. Но си трябва човек там постоянно, най-малкото вечер да затваря животинките - гората е наблизо. Нощем  има и лисици, понякога се появява и една животинка, която наричат "кокарджА", мисля, че научното й име беше "белка"- няма ли човек и някой ограден отвсякъде (вкл. и отгоре) кокошарник с циментов под (че и лисицата, и кокарджата копаят дупки)- ни заек ще остане, ни кокошка.

Сега ходя чат-пат почивните дни, къде на теферич, къде да поокося малко треволяка, че става иначе генгерлик. Като дойде сезона, и за производството на ракия- има дръвчета, асма.
СОТ-а с датчиците вътре го сложих, след като баба ми си отиде, че празна къща винаги е изкушение.
Тая сколопендра, дето го задейства, беше бая голяма, едни 15-ина см имаше. Отиде патрула на СОТ-а, огледали, нямало следи от проникване, а аз ходих, да рестартирам алармата, че те (сотаджиите) имат ключ за двора, но не и за къщата вътре- влизат, само ако видят разбито, такива са им правилата. Та, гледам аз- задействие в салона ми показва, светвам, влизам- и сколопендрата отсреща на стената.
После пръсках с отрова и след седмица намерих из ъглите на стаите на първия етаж още 2-3 умрели. Отделно, има отрова за мишки и плъхове и капани тук-таме, че и те активират СОТ-а.

П.П. Има и едни досадни животинки, слепи кучета. Ровят много под земята. Тях пък с едни капани ги хващам, че иначе половината двор става на подземни галерии.

П.П.П. спирам се, че съвсем отиде у ряката основната тема за ИИ  ;D

 [_]3

 8 
 -: Днес в 13:07 
Започната от ray - Последна публикация от Acho
Че и яйца можа да събираш после.

 9 
 -: Днес в 12:32 
Започната от ray - Последна публикация от 4096bits
Гледай сега, пускаш две кокошки да си живеят в двора, оставяш им вода и те ще се разправят с всяка стоножка без никакъв проблем. И без милост. :D

 10 
 -: Днес в 11:26 
Започната от ray - Последна публикация от Nik123
България, да, във Варна.
Селото е близко до Варна.
По двора съм ги срещал, в сенчести места покрай дуварите, както и в мазата.
Че и трудно се трепят- много  им е твърда хитиновата обвивка, като броня е.
На жената родителите имат една вила в покрайнините на Варна, пълно е с тях там. Имам една много ефикасна отрова срещу тях, но не й помня името в момента.

Страници: [1] 2 3 ... 10