Покажи Публикации - go_fire
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 588
61  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Още извънтемие -: Mar 11, 2024, 21:27
Аз съм волнонаемник работещ на черно, когато го повикат. Разликата ми от проститутка или дилър е, че нямам сводник. И по-зле за мен. Но точно утре съм викнат. Та ще видя и ще ти кажа.
62  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Още извънтемие -: Mar 11, 2024, 21:13
Около анти-Христо много близо има един човечец, който познавам по друга линия, много преди да влезе в политиката. Същия се изживява като експерт по ИКТ (не е Божанов), ама е въздух под налягане. Но пък в същата партия има един Иво Божков, за който бих се оженил, ако бях жена. От много години го харесвам. И божановия е там, както казах. Бившия председател на зелените също безкрайно уважавам. Така, че и там има стойностни пичове.
63  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Още извънтемие -: Mar 11, 2024, 21:01
И не само с него, и с пилия мазно турско кафе в нечий скут. "Дай, България" трябва да ги прекръстят на "Дай, ДПС".

Аз за анти-Христо, както му казват монархическите мекерета от Гневник, нищо не съм казал.
64  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Още извънтемие -: Mar 11, 2024, 20:54
Разликата е в това, че като се омаца достатъчно, сам ще си тръгне. Той е Панайот Волов, раз-Бойко е Захари Стоянов. Ще кеси до де друг мафиот не го убие.
65  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Още извънтемие -: Mar 11, 2024, 20:44
Напротив. Много ясно, че са американски подлоги, иначе не биха били в политиката. По-добре ли е Костя, който на думи е нацист, а на дела продажник?

Обаче да работиш за американските интереси още не е нещо лошо. Освен това, казах Петков, а не Василев. Тоя няма как да защитя, макар да му съчувствам (това дето неграмотниците му викат empathy).
66  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Още извънтемие -: Mar 11, 2024, 20:30
Спеца не псува, ама може ли аз на майка и полови органи??? Всичките боклуци в парламента триста негри да ги тряскат.

п.п. С изключение на депутатите Петков, Петров и онзи с охлювите, че му забравих името.
67  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Уралския диалект на неизвестно кой език :P -: Mar 11, 2024, 20:25
https://en.wikipedia.org/wiki/Ukraine

RTFM

Jet чета на умнофон и вероятно нещо пропускам. Но в раздела за език не пише произхода му, а къде, какъв език се използва. Има и една особено безумна карта, оцветена в синьо, според която едва ли не в Украйна се говори украински. Няма такава комедия. Само комедианта е по-жалък.

Днес се бил изказал за римския папа. Точно аз няма да съм защитник на религиозен водач, най-малко йезуит, което значи сатанист. Но това неговото е толкова грозно, че нямам думи.
68  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Още извънтемие -: Mar 11, 2024, 17:26
То май няма никви колежки.

ми те да не са луди да кесят в тоя виртуален психодиспансер

Ами тук си говорим за ГНУ/Линукс и политика, точно две теми, които никоя жена не би обсъждала.

забрави и конспирациите! :D


Това е неразделна, необходима и най-важна част от политиката. Не е отделна тема.
69  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Нийл Деграс Тайсън -: Mar 11, 2024, 17:16
На телефон съм, но ще опитам да преместя мненията в тази тема.

Ето отговора:

Цитат
Здрасти, човекът си има докторска степен по някоя от дисциплините - точно коя беше не помня - физика, астрофизика или нещо такова. Като цяло съм му фен, защото популяризира науката и е доста умен и говори добреи логично. Изгледал съм му почти всички прояви. Има някои изцепки които за мен са тъпи, като например - "щом можем да пратим сонда на Марс, ние учените твърдим, че разбираме гравитацията" - това е също, като тъпотията на Фейнман по повод квантовата физика - "млъквайте и смятайте" - все едно праисторически човек да каже "знам, че като падне мълния пали огън и мога да си изпека свинския бут, значи разбирам мълниите". За мен е повече учен-философ, какъвто трябва да бъде един учен - не само да смята а да се опитва и да разбира. В момента такива са дефицит и има една камара народ, дето бълват хартии. Ако ти е интересно в тоя форум съм писал доста…

Изтрити лични данни.


  :D


https://forum.starrydreams.com/viewtopic.php?f=13&t=8697&start=120


... а иначе дали е учен в класическия смисъл с някакви постижения и разработки - по-скоро не е. Но за мен е повече учен от 90 процента от "учените".
70  Програмиране / Общ форум / Re: GitHub vs GitLab -: Mar 11, 2024, 16:34
И в двете се поддържат частни хранилища, и в двете се плаща, и двете услуги са пълен ташак.
71  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Уралския диалект на неизвестно кой език :P -: Mar 10, 2024, 23:24
От цялото нещо забравих най-важния въпрос. Мусаката! Да, името е турско. Но нещото нищо не е, в смисъл не е изконно. Прави се от картофи. Картофи в Европа няма. Другия компонент е кайма, а на турците им е забранено свинско. Третото е кисело мляко, няма по-българско нещо. Мусаката не е турска. А гърците да лапат лапад. Не може да слагат тиквички и да твърдят, че било гръцко. Гръцки могат само да се фръцкат, което значи да се франкофонват. И френски целувки да раздават византийци недни.
72  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Уралския диалект на неизвестно кой език :P -: Mar 10, 2024, 23:17
Мусаката какво е, да не е гръцка (да, знам, че има и гръцка мусака като ястие, но и тя не е тяхна). Картофите са дошли тука след Колумб (т.е. вече като сме били под робството).
Хората, живеещи днес в Киев, имат малко общо (да не кажа никакво) с хората, живели там по времето на княз Владимир. И хайде наистина да гледаме малко реално. Нито преди 11 века е имало украинци, нито пък ние сме дали език и писменост на някакви несъществуващи тогава украинци. Прекалява се вече с такива простотии, даже в музея на Владислав Варненчик във Варна след 2014 год, сложиха върху камък и украинския тризъбец нашите подмазвачи, наред с полските и унгарските символи- сякаш е имало и украинци в кръстоносната войска през 1443-1444 год.

Мисля дванадесета година за пръв и последен път ходих във Византия. Точно тогава в Солун правеха булевард и слагаха паметник на Санде Скопски. То вярно Солоники му е сестра. Ама аз бях върло изненадан да сложат паметник на окупатор. Тогава го сравнявах ние да сложим паметник на Баязид. Но не се сещах, че не паметник, а цял парк имаме на Владислав.

И да, тогава не сме им дали религия (култура по цивилному), защото не са били мизерна, смотана покрайнина на Русия, но мястото е същото и хората са същите. Големия въпрос е само тогава ли са били по-тъпи или сега. Аз мисля, че е сега. Деградацията е видна отвсякъде. Мислех, че няма по-големи идиоти от нас, но се намериха.
73  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Уралския диалект на неизвестно кой език :P -: Mar 10, 2024, 22:56
Да се извиня, че се разпалих, но като чуя тая измишльотина на историчарите за претопяване и ме хваща бяс. Като казах историчарите и се присетих, как със сериозен глас ни обясняват, че сърбите били преселници от тринадесети век. За това нито има доказателства, нито се обяснява от Марс ли се преселиха. За сметка на това има един „неизвестен“ император на Рим, дето му викат Коци и е родом от… Белград.
74  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Уралския диалект на неизвестно кой език :P -: Mar 10, 2024, 22:46
Твърдя, че никакви украинци не е имало в 1051 год. (и доста след това) в Киев. Твърдя също така, че няма никакъв "уралски диалект" и вече се обосновах достатъчно.
А ти какво твърдиш, че ние сме турци ли? Да, след 5 века имаме доста техни гени, взаимствали сме обичаи, ако щеш, и манджи, и думи в езика, но ние сме имали държава и държавни традиции, преди те да дойдат тук, а ти за каква Украйна пишеш, през 11 век??
Или може би, Украйна е още по-по-древна от Велика Македония???

Турците за захвърлили мечовете, като са дошли тук руснаците през 1878.


Хората живеещи днес в Киев да живели там и преди единадесет века (преди да ги кръстим руснаци). Че днес тези хора са родоотстъпници и фашисти, не ги прави различни хора, а прави руснаците недалновидни.

Ние нямаме турски гени, манджи, обичаи или каквото и да е. Така наречените турцизми също не е доказано, че са турцизми.
75  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Уралския диалект на неизвестно кой език :P -: Mar 10, 2024, 22:35
Тръгни от руския фолклор, като си започнал да изследваш украинския,  откъде се е взел съвременният украински  ;D Само не казвай, че нашия език първо сме го дали с книгите на несъществуващите в Ранното средновековие украинци, пък от тях са го взели руснаците, моля.


Той може да не го каже, но аз ще го кажа. България не е между Дунав и Родопите, не само.
Страници: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 588