Автор Тема: It boxing: platforms for enterprise development  (Прочетена 2169 пъти)

desiles

  • Участници
  • ***
  • Публикации: 3
    • Профил
.NET срещу Java в открит дебат и бой с надуваеми боксови ръкавици

IT Boxing шампионатът се организира за трети пореден път на 25 юни 2008 г. (сряда) от 18:00 часа в парк-хотел Москва в София, за да изправи една срещу друга .NET и Java платформите. Този път откритият дебат ще бъде на тема "Платформи за корпоративни приложения, уеб услуги и SOA". Три отбора с общо 11 състезатели, застъпници на различните технологии, ще защитават своите виждания за по-добрата платформа чрез презентации, демонстрации, дискусия и открит бой с надуваеми боксови ръкавици.

Повече информация за събитието можете да намерите на официалния сайт на IT Boxing шампионата: http://itboxing.devbg.org.

.NET отборът ще демонстрира средствата на .NET Framework 3.5 за разработка на SOA приложения: Windows Communication Foundation (WCF) и Windows Workflow Foundation (WWF), както и други продукти и технологии на Майкрософт. Основен лектор в .NET отбора е Влади Чалков, лекторът с най-висок лектор в Дните на Майкрософт за последните няколко години. Останалите лектори са специалисти от Telerik, Microsoft и kulov.net.

Java отборът ще се застъпи за Java EE платформата и други технологии от света на Java за разработка на приложения, ориентирани към услуги. Очаква се фокусът да бъде върху технологични решения, които решават проблемите на големите корпоративни клиенти. Лектори ще бъдат водещи Java специалисти от SAP и eBG.

Технологично неутралният отбор на реферите ще представи накратко принципите на SOA и Web услугите и ще демонстрира малко SOA решение, реализирано с Java и .NET. Лектори ще бъдат специалисти от SAP, VMWare и Национална академия по разработка на софтуер.

Защо да посетите събитието? Има някоко причини: ще научите новостите от SOA технологиите в Java и .NET платформите, ще се позабавлявате заедно с лекторите по време на открития дебат и ще можете да се насладите на директния сблъсък между участниците (вж. http://www.vbox7.com/play:7fb0b5b8).

Както винаги, входът е свободен и не се изисква предварителна регистрация, така че елате с вашите приятели. Ще има и награди от нашите спонсори.

Официален сайт на IT Boxing шампионата: http://itboxing.devbg.org.

Очакваме ви!
Активен