Покажи Публикации - snipeman
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: 1 2 3 [4]
46  Нетехнически теми / Идеи и мнения / Съвет за избор на дистрибуция -: Feb 27, 2013, 10:23
Здравейте. Имам едно старо РС - 2.0 GHz/512 MB RAM/Radeon 9250, което родителите ми ползват за интернет, музика, да оправят документи и рядко за да гледат филми. До скоро ползвах XP, но никак не съм доволен от уязвимостите на Windows-a. Родителите ми си нямат много понятие какво правят и постоянно го "омазват" с нежелателен софтуер! Преди време на един лаптоп бях качвал Mandriva, която изкара завидно дълъг период в техните ръце. Към момента пробвам Fedora 18, Lubuntu и Xubuntu. Целта ми е лека ОС, без графични глезотии, която да може да оперира свободно с Windows-ките офис формати. 
47  Linux секция за напреднали / Хардуерни и софтуерни проблеми / Проблеми с Kubuntu 12.10 -: Feb 27, 2013, 10:11
Здравейте. От известно време ползвам Kubuntu 12.10, но и до момента не мога да отстраня някои от проблемите, които имам с него. Първият и най-незначителен (според мен) е проблем с youtube. Клиповете вървят нормално, но се появяват жълто-червени "снежинки". Това е само при youtube?! пробвах с vbox7 и още 10-ина други live-stream сайта и нямам никакви проблеми с тях?! Използвах браузъри - Chrome, Chromium, Firefox, Opera и вградения в Kubuntu-то.
Другите ми два проблема са свързани с работата на самата система. Първият се появява при включването на телевизор през VGA порта (ползвам лаптоп HP550). По време или след изключването на VGA порта в 2 от 3 случая и дисплея на лаптопа се изключва и единствения начин да "светне" отново е рестарт от копчето?! Странното е, че не го прави веднага след като забраня VGA-то, а след 1-2 мин.
Третият ми и най-дразнещ проблем е с "лаг" на системата! Лаг е най-точното обяснение - системата реагира страшно мудно за 20-30 сек. Примерно започвам да пиша, да кажем тук. Пиша на клавиатурата, но системата не реагира и след 30 сек. просто показва какво съм написал!? При инсталацията, Kubuntu-то ми изведе съобщение за открита вътрешна грешка. И преди съм виждал подобни съобщения на Ubuntu базираните ОС, но винаги проблемите са изчезвали след ъпдейт на софтуера?!
48  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Добавяне на принтер към Linux Mint -: Nov 30, 2011, 11:44
Здравейте. Лаптопът ми е с Linux MInt (последният рилийз), но не мога да използвам принтера/скенера си. Устройството е Lexmark X1170. Системата не отчита, че е свързан принтер/скенер, как мога да го добавя и как да го настроя?

п.п. Никога не ми се е налагало да ползвам принтер/скенер на Linux и си нямам грам идея какво да правя!
49  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Debian 6.0.3 няма звук! -: Nov 27, 2011, 09:22
Здравейте. Инсталирах Debian 6.0.3 на лаптоп TOSHIBA Satellite l30-10t, но нямам звук! Незнайно защо не разпознава звуковата ми карта и в менюто ми изкарва - "HDA ATI SB (Alsa mixer)", вместо "Realtec...(нещо си)"?! Не съм запознат много с Debian-а, има ли графично меню за настройка на хардуера (както е примерно Mandriva-та) или трябва да го настройвам през терминал?
50  Хардуер за Линукс / Лаптопи / Re: TOSHIBA Satellite L30-10T -: Nov 22, 2011, 18:20
Цитат - "...Mandriva-та се държи добре до първия ъпдейт, от там нататък почва да се прецаква..." Ами не го ъпдейтвай. То на стария лаптоп - туй му е кусура, че не е ъпдейтнат до момента. Щом си работи добре, остави си го така и си работи с кеф. Защо си усложняваш живота ?
Може би трябва да се уточня - не става дума само за ъпдейт на ядрото! При ъпдейт на някое приложение или при опит за инсталация на ново ефекта е същия! Изкарва ми съобщения, че трябва да подмени или да добави пакети, давам му ОК, и ми изкарва грешка. За това не мога да го оставя така. Имам нужда от някои приложения, които при това положение не мога да инсталирам!
51  Хардуер за Линукс / Лаптопи / Re: TOSHIBA Satellite L30-10T -: Nov 22, 2011, 16:40
Ubuntu-тата съм ги пробвал от 9.04 до последното (когато още машината беше с 1,5 GB RAM) и проблема с интернета си го има с всички. Предполагам става дума за несъвместимост между Wi-Fi картата и ядрото? За това мислех да пробвам друга дистрибуция. Mandriva-та се държи добре до първия ъпдейт, от там нататък почва да се прецаква - не отчита качените по-рано кодеци за Flash, MP3, mpeg/avi и т.н. При опит за ъпдейт или инсталиране на приложения или не намира източниците, или ако ги намери ми дава грешка при подмяната на пакети! Мисля си за Debian. Преди време го бях инсталирал на едно старичко РС (AMD Athlon 2000+, 512 MB RAM) и се държеше доста прилично. Не знам, обаче как ще се сработи с Wi-Fi-я на TOSHIBA-та, понеже на "живия" диск няма драйвъри за Wi-fi-то!
52  Хардуер за Линукс / Лаптопи / TOSHIBA Satellite L30-10T -: Nov 20, 2011, 09:31
Здравейте. Искам да ползвам въпросния лаптоп с Linux дистрибуция, но имам проблеми с избора. На другия си лаптоп ползвам Ubuntu, от което съм много доволен, но за TOSHIBA-та идва тежичко (тя е с 512МВ рам), затова реших да пробвах с xbuntu. Проблемът ми, обаче с него (както и с по-стари версии на Ubuntu - 9.04) е с интернета през Wi-Fi. Затова реших да кача Mandriva Free 2010. При нея се получи друг проблем - при обновяванията започна да ми показва грешки и в последствие голяма част от приложенията спряха да работят нормално. Кажете някоя дистрибуция, която няма да товари машината (INTEL CORE DUO T2080 1. 73GHZ, RAM 512МB DDR II)!?
53  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Проблем с Xubuntu -: Sep 29, 2011, 19:32
При Opera и Firefox, само с тях съм пробвал. Интересното е, че понякога нямам проблем в началото, да речем 3-4 мин. и след това - край?! Забелязах, че и Skype-ът на моменти губи връзката, но много рядко - 3-4 пъти за по няколко секунди. Абсолютно същото се сучва при нова инсталация, но винаги след деактивиране на ipv6 се оправя! Провах да променя стойностите на MTU - като задавах произволни стойности между 250 и 1500, но не усетих по-сериозна разлика.
54  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Проблем с Xubuntu -: Sep 29, 2011, 18:37
Благодарение на помощта ви разреших този проблем. Сега, обаче имам нов. От известно време ползвам Ubuntu и винаги деактивирам ipv6, за да ми работи Wi-Fi-я нормално. Така направих и с Xubuntu-то. Вчера ми се наложи да рестартирам "от копчето" и сега Wi-Fi-ят ми е под всякаква критика. Примерно Google ми го зарежда за секунда, търсенето отнема около минута, а резултатите въобще не ги отваря. Същото е и с Facebook и ABV - началните страници ги зарежда за секунда, но не и подстраниците им. Проверих статуса на ipv6 - disaled, но реално системата се държи все едно е активно! Моля ви за помощ.
55  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Проблем с Xubuntu -: Sep 28, 2011, 16:39
Получава се следното: пиша командата и лентата (title bar-a) се появява; сейфам сесията, но след рестарт на системата всичко си е по старо му - лентата изчезва отново!?
56  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Включване на микрофон в Rythmbox на Ubuntu 11.04!? -: Sep 25, 2011, 16:35
Здравейте. Искам да ползвам системата за "караоке" (по-скоро за пиянско пеене :D ), но не знам има ли Rythmbox-а подобна опция? Мога ли и как да го настроя? Aко пък има друга програма, с която би било по-лесно споделете. :)
57  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Проблем с Xubuntu -: Sep 21, 2011, 18:47
Здравейте. Проблемът ми е, че незнайно (за мен) защо и как ми "изчезва" лентата с бутоните за минимализиране, възстановяване и затваряне на прозорците (най-горната лента на всеки прозорец). Как мога да го възстановя?
58  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Re: Проблем с Mandriva 2010 -: Nov 28, 2009, 16:41
Аз имам проблем с wireless-a на Mandriva Free. Първо пробвах One версията и при нея всичко си работеше отлично, но когато качих Free-то се появи проблема. Незнайно защо не ми отчита wireless картата. Когато вляза в настройките на хардуера и задам да я конфигурирам ръчно ми иска windows-кия драйвър, но не иска да го качи (ndiswapper interface нещо си). Как да го оправя?

п.п. Става дума за лаптоп HP 550 с ланкарта Broadcom 802.11b/g WLAN
Страници: 1 2 3 [4]