Покажи Публикации - otnesen
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: [1]
1  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Конспирацията -: Mar 14, 2009, 16:23
Хората не чистят боклуците по улицата.А не е ли странно?Защо не го правят?Каква ли е причината?
2  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Конспирацията -: Mar 14, 2009, 15:40
Да ,по принцип много от изброените неща,както и други неща са възможни.След кратък размисъл обаче,стигаме до заключението,че "да е възможно" и "да е така" са различни неща.
3  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Конспирацията -: Mar 14, 2009, 13:39
А зова за помощ по телевизията - "Помощ,спасете дете" в 21 век,където има невероятни и НЕВЕРОЯТНО СКЪПИ ТЕХНОЛОГИИ ,е всъщност долна инсинуация ,целяща да създаде в хората "инстинктивно доверие" в казаното от нея,чрез имитация на "мила състрадателност",злоупотребявайки с естествения природен инстинкт за опазване на децата.Никой ли не вижда големите червени букви "Смъртност на населението" и цифричките под тях?

А рекламата "Сашо,къде беше? - "Сбихме се с Тодор." - И кой победи?... и т.н." всъщност е опит за изменение на същия този инстинкт,който се проявява в обществото включително и във вида на "създаване на условия от страна на родителите за ползотворно развитие на поколението".

4  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Конспирацията -: Mar 14, 2009, 11:10
Живеем в един свят. В този свят ние наблюдаваме, анализираме и запомняме наблюдаваните обекти, явления и процеси, а също и излъчваме, предаваме тази информация на други хора.
Едно от наблюдаваните явления в околния свят е така наречената "Конспирация". Странно, но от много години се говори за това и все пак няма някакви категорични, недвусмислени резултати, които да са известни на "широката общественост". Ето един категоричен анализ:http://znanie.cogia.net/index.php?t=materials&f=0001

Ако веднъж сме доказали недвусмислено обективността на това явление, и то само с най явния и видим за абсолютно всички доказателствен материал, връщане назад няма, тоест "доказаното си е доказано" и не подлежи на съмнение. Следващата стъпка, която трябва да предприемем е да анализираме явлението с цел прецизирането, детайлизирането на неговия характер.Доколкото това явление е исторически факт, обстановката в която се намираме е пряк резултат не само от естествените социални процеси, но и от въздействието, което това явление е й е оказало.Сегашната обстановка,както виждате не е никак розова - кризи,тероризъм,корупция,престъпност,глупости по телевизията и другите медии.Смешно е да си мислим,че тези неща се случват от самосебе си. Веднъж вече установили и детайлизирали тези неща, пред нас изниква възмижността да вземем някакво решение, да направим избор. По отношение на този въпрос,пред нас има две основни групи от възможни решения , които можем да вземем:

1.Да не направим нищо, да се оставим на течението, да си гледаме живота, да не се занимаваме с глупости, да си траем, за да не ни се случи нещо лошо и в някои по редки случаи "да видим какво можем да спечелим лично за себе си от тази ситуация" (включително като помагаме на "лошите" срещу пари или под заплаха).

2.Да осмислим случващото се и да вземем реални и действителни мерки, да извършим необходимите действия по предотвратяването на предполагаемите, дори твърде вероятни негативни последици.
5  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Какво работите -: Mar 09, 2009, 11:54
Случва се да правя подобни технически грешки в кода.Резултатът обикновено не е бъг,а неработене на кода поради грешка.Един от пръстите ми е повреден в следствие на тръдова злополука преди години в Кораборемонтния завод във Варна и сега не мога да го използвам.Оттам нататък - така и не можах да възвърна скоростта и качеството на работа с клавиатурата,които имах преди това....Благодаря за забележката! :)
6  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Светът днес -: Mar 08, 2009, 23:54
Проблемът с наркотиците от моя гледна точка е съпоставимс проблема с алкохола и със сигурност има общ корен.Какво имам предвид?
Официалната позиция спрямо алкохола е,че ако се използва разумно и отговорно не вреди.Тоест разчита се на някакво чувство за отговорност,което по някакъв начин е активно в главния мозък.Но веднъж изложен на влиянието на алкохола,главният мозък интерпретира по различен начин,изкривява това чувство.Ако ви трябват доказателства - погледнете статистиката.Пораженията върху широк спектър от области в човешкият живот са огромни.Като се започне от увреждания на органи и се стигне до последствията от тежка катастрофа или жестоко решение,взето под влияние на алкохола.Това от едната страна на везната.От другата...чакайте да помисля.Ами май имаше нещо,че по 50 грама на ден било леко полезно за сърцето.Дръпнете чертата и пресметнете.Някой съмнява ли се в резултатите?Същото е и с наркотиците.
Дали нещо е разрешено или забранено за употреба е въпрос на "намерение" от страна на "шофьорите" на държавата.Например алкохолът е разрешен,но със някои ограничения.Например не може да се продава алкохол на лица под 18 години в дискотеките.Всички знаем обаче,че това се практикува масово.Държавните структури не си вършат работата,тоест излиза,че точно те са първоизточника на престъплението.Имам предвид,че ако нещо не е забранено,то е разрешено.А забраната е забрана само тогава,когато практически се реализира.Несвършената работа с последвали леки,тежки или трагични последствия е престъпление във всеки смисъл на понятието.Това с пълна сила се отнася и за непресичането на наркотърговията, рекета,корупцията,измамите и др. знайни и незнайни проблеми които обществото ни има.
7  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Какво работите -: Mar 08, 2009, 22:30
Имам 3 професии:
1. - Топлоизолации,на скеле и по алпийски способ,гипскартон,зидария с итонг.
2. - Корабен монтьор(корпусник) в корабостроенето и кораборемонта.Най близката категория до това беше "Производство",но аз бих го нарекъл "Тежка промишленост" или "Тежко машиностроене".
3. Уеб програмиране - PHP,JavaScript,HTML,CSS - Всичко свързано със уебсайтовете(без Actionscript)
Страници: [1]