Автор Тема: Total reload  (Прочетена 2209 пъти)

sunhater

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 329
    • Профил
Total reload
« -: Jan 05, 2005, 15:32 »
Здравейте,

Искам да попитам има ли начин в РНР да кажа да се зареди страницата с всичките й там картинки без да ги смуче от Internet cache на browser-а.
Активен

  • Гост
Total reload
« Отговор #1 -: Jan 05, 2005, 16:07 »
HTML
<META HTTP-EQUIV="Pragma" CONTENT="no-cache">
Ако правилно съм разбрал това ти трябва. Ако добре си спомняям това казва на браузера да не кешшира. Вариант е също да използваш в линка параметър с часа. И това ще доведе то цялостно презареждане т.к. страницата ще е "друга" за браузера.
Активен

rpetrov

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 571
    • Профил
    • WWW
Total reload
« Отговор #2 -: Jan 05, 2005, 16:11 »
Не е нужно да е php.


HTML страницата трябва да съдържа следните два meta-тага:
<META HTTP-EQUIV="CACHE-CONTROL" CONTENT="NO-CACHE">
<META HTTP-EQUIV="PRAGMA" CONTENT="NO-CACHE">


Другия начин е със следния таг:
<META HTTP-EQUIV="EXPIRES" CONTENT="Mon, 22 Jul 2002 01:01:01 GMT">
Заб:. дата и часа са GMT и RFC1123 формат.
Активен

rpetrov

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 571
    • Профил
    • WWW
Total reload
« Отговор #3 -: Jan 05, 2005, 16:19 »
И така става също:
<META Http-Equiv="Expires" Content="0">

Май недодялания Internet Explorer, не може да без expire.
Активен

sunhater

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 329
    • Профил
Total reload
« Отговор #4 -: Jan 05, 2005, 16:31 »
Тези не действат. Първо пробвах първо да ги вградя като HTML код в <HEAD>:
Примерен код
<META HTTP-EQUIV="CACHE-CONTROL" CONTENT="NO-CACHE">
<META HTTP-EQUIV="PRAGMA" CONTENT="NO-CACHE">

След като не стана пробвах с функция header():
Примерен код
header("Cache-Control: no-cache");
header("Pragma: no-cache");

И пак точи картинките от кеша.
Малко разяснения... Правя админ страница за фото албум, и след като изтрия някоя снимка, която не е последната, thumbinal-а на следващата снимка се преименува както изтрития thumbinal. И после след преглед на thumbs показва изтрития thumbinal.

Добавено: Потърсих на php.net примери на header() и нито един от тях не ми помогна... Явно забраната за кеширане важи само за генерирания HTML текст, но не и за картинките в него.
Активен

rpetrov

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 571
    • Профил
    • WWW
Total reload
« Отговор #5 -: Jan 05, 2005, 18:33 »
Цитат

Потърсих на php.net примери на header() и нито един от тях не ми помогна...

'<img'>
А вярно ли е, че нито един от описаните трикове в http://www.php.net/header
не работи за картинките ?
Активен

sunhater

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 329
    • Профил
Total reload
« Отговор #6 -: Jan 05, 2005, 18:36 »
That's right!
Активен

Hapkoc

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 2117
    • Профил
Total reload
« Отговор #7 -: Jan 06, 2005, 10:41 »
Как зареждаш самите картинки, в смисъл в база ли ги пазиш някаква, като файлове ли са? Всъщност това, което е важно е в html-а какви са src-тата на img таговете.

Т.е. ако имаш някакъв php скрипт, който ти плюе картинката и е нещо от рода на <img src="image.php?id=10">, тогава трябва да сложиш header() да се вика от image.php, а не от страницата, в която ти се зареждат картинките. '<img'>

Понеже не ми стана ясно какво точно си направил го пиша това, извинявам се ако случая е точно такъв '<img'>

Поздрави
Активен

Йордан

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 1451
  • Distribution: Ubuntu / Gentoo
  • Window Manager: Gnome
  • не е важно колко ти е голяма пишката, а какво можеш с нея
    • Профил
    • WWW
Total reload
« Отговор #8 -: Jan 06, 2005, 11:15 »
sunhater предполагам че и галерията ще я пуснеш под GPL. Та може да пуснеш суровия сорс код, за да ти помогнем '<img'> Или поне части от него за да стане ясно за кво иде реч
Активен

Всеки пост - отговор на въпрос !!!

Йордан Георгиев
http://ygeorgiev.net/

sunhater

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 329
    • Профил
Total reload
« Отговор #9 -: Jan 06, 2005, 14:04 »
Цитат (Hapkoc @ Ян. 06 2005,11:41)
Т.е. ако имаш някакъв php скрипт, който ти плюе картинката и е нещо от рода на <img src="image.php?id=10">, тогава трябва да сложиш header() да се вика от image.php, а не от страницата, в която ти се зареждат картинките. '<img'>

Да, така ще стане... как не сетих (а го знам). Картинките ги зареждам по традиционния начин - директен URL към картинката. Иначе проблема го реших като копирам картинките, които ще се визуализират във временна директория с уникални имена всеки път.

Гига: Галерията която правя е за личен сайт на музикант и ще ми трябва време да я направя на инсталируем пакет. Но може да стане някой ден. Сайта е http://www.boyanhristov.com.
Активен

Hapkoc

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 2117
    • Профил
Total reload
« Отговор #10 -: Jan 06, 2005, 15:23 »
Решението с копиране във временна директория не ми се струва много удачно '<img'>). Кога ще се трият временните файлове?
Активен

sunhater

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 329
    • Профил
Total reload
« Отговор #11 -: Jan 06, 2005, 17:19 »
ами преди да се копират новите се трият старите
Активен

Подобни теми
Заглавие Започната от Отговора Прегледи Последна публикация
Total anihilation
Общ форум
kennedy 0 1473 Последна публикация Mar 13, 2004, 12:27
от kennedy
Заместител на total commander под linux.
Настройка на програми
catalog 2 1516 Последна публикация Jul 12, 2007, 22:56
от catalog
Plugin за total upload/download с Deluge 1.1.9
Настройка на програми
encho1982 3 1228 Последна публикация Nov 25, 2010, 08:29
от bvbfan