LMR200 е много хубав и много скъп кабел, добра цена си намерил мен ако питаш

5 метра USB кабел можеш да си намериш и по принцип, то по спецификация USB 2.0 стандарта търпи до 5 метра кабел между две устройства, на мен софтуерните ми радиа са навързани в активен USB хъб с 5м USB кабел до машината. Оттам нататък има няколко варианта - има по-дълги екранирани кабели, някъде до 7-8 метра можеш да имаш късмет и да сработят. Другият вариант е кретенията с USB сигнала върху UTP кабел, има и такива неща, но предимно за USB 1.0, нещо което работи за по-високи скорости, каквито ще ти трябват, струва много пари и не си струва. И третият вариант е качествен USB extender, такива с много добре екранирани кабели и inline усилватели в двата края, те пак струват доста пари, но 10-15 метра спокойно може да се докарат с нещо такова, та при мен това ще стигне до покрива. Аз мисля този вариант, защото дългите коаксиални кабели носещи RF неща са ужасно капризна история, колкото по-високи са честотите, толкова по-капризна. Айде на 2.4ghz може и да се докарат нещата, но на 5.8ghz вече става абсурдно грозно.
Обаче това което много ме притеснява в цялата работа е дали след 7-8 метра напрежението по кабела ще е адекватно, за да захрани wifi донгъла на покрива. А по-лошото е че няма как да го предположа преди да накупя всичко това и да го тествам. Ако се окаже неадекватно и се наложи горе да сложа и powered usb хъб и да опъвам втори кабел за да го захранвам, става малко грубо