Покажи Публикации - silicon
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: [1]
1  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Fedora Core 3 проблем -: Feb 17, 2005, 19:10
Имаш ли дискове по-големи от 137 GB?
2  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Pinnacle PCTV+ Linux problem -: Jan 27, 2005, 10:55
Здравей,

И аз имам същата TV Tuner карта и разбира се същия проблем - много хубава картина и пращене вместо звук. Прегледал съм всички настройки на kmix и Volume Control - звук си има, но не еговора от съответния TV канал, а някакво пращене. И според мен е от невъзможността да избереш PAL-BG. Ти как се оправи с проблема?
3  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Fedora Core 3 не се стартира -: Nov 28, 2004, 20:44
Здрасти,

проблемът ми е следния - инсталирах си Fedora Core 3 като втора ОС (първата ми е Windows XP Pro). След финалният reboot обаче отново се зарежда Windows, като GRUB-a изобщо не се появява и съответно не мога да си избера ОС, която да се зареди. Прочетох, че трябва да се редактира file-a /boot/grub/grub.conf като пред реда hiddenmenu се сложи знак за коментар. Направих го това, но нямаше ефект. Отново се зарежда Windows без да ме пита нищо. При инсталацията указах на grub да не се зарежда в MBR-a, а на дяла, на който съм сложил Fedora-та. Структурата на диска ми е следната: един физически дял (NTFS с WinXP) и един логически, съдържащ три други дяла - NTFS, Linux Ext3 и Linux Swap. Преди да сложа Fedora-та бях с RedHat 9. И при него GRUB-а беше на дяла с Linux, а не в MBR-a, но такива проблеми нямах. Какво съм сгрешил или пропуснал?

Благодаря предварително на всеки, който ми отговори!
4  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Проблем с lsmod, insmod, rmmod и modprob командите -: Sep 01, 2004, 15:16
Здравейте отново,

Опитвам се да си подкарам мрежовата карта (RealTek 8139C) и  искам да заредя следния модул: 8139too.o. За целта използвам следната команда:

modprobe 8139too.o irq=11

В резултат обаче се появява следното съобщение:

modprobe: QM_MODULES: Function Not Implemented

Какво означава това съобщение и какво трябва да направя, за да не се появява отново, а да се зареди модулът с тази стойност на irq-то?

Използвам  Red Hat Linux 9.0 с кърнъл 2.6.7
5  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Проблем с lsmod, insmod, rmmod и modprob командите -: Aug 26, 2004, 16:59
Здравейте,

Имам проблем с подкарването на мрежовата си карта под Linux.   Прочетох доста от материалите публикувани тук и установих, че не ми работят командите lsmod, insmod, rmmod и modprob. Появява се следното съобщение:

                  bash: command not found.

Отворих си файла /proc/modules и видях, че в него не пише нищо. Как мога да си пусна тези команди, за да разбера какво пречи на мрежовата ми карта да тръгне?

Използвам Red Hat Linux 9.0 с kernel 2.6.7. Мрежовата ми карта е RealTek RTL8139C.

Предварително благодаря на всеки отзовал се.
Страници: [1]