Покажи Публикации - kokoex
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: 1 [2] 3 4
16  Сигурност / Системна Сигурност / Re: E-mail сървър - натоварване -: Apr 18, 2013, 11:07
Не. Не е нужно да ги трия :) Сървъра си ги реже още на входа. Обаче бълва в логовете като за световно. Онзи ден докладва за над 1 МИЛИОН съобщения за един ден. И просто такъв лог ако трябва да търсиш нещо конкретно в него става вече трудно :)
За SMTP протокола е ясно. Имах предивд не е ли добре интернет доставчиците да вземат мерки и ако забележат повишена активност като изходящ SMTP трафик например от потребителите си да ги поограничат малко?
17  Сигурност / Системна Сигурност / E-mail сървър - натоварване -: Apr 18, 2013, 10:23
Колеги, имам такъв въпрос. Наблюдава ли се при Вас в последните няколко седмици увеличен mail трафик?
При мен нарастна многократно, става въпрос за десетки пъти, ако не е и над сто пъти. Не е въпроса в натоварването на сървъра. Сървъра си ги реже, но просто ми е любопитно на каква пак дивотия в интернет пространството сме свидетели и имали някакви изгледи това да се промени към по-добро?
18  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: За кой ще гласувам? -: Apr 10, 2013, 08:48
Аз гласувам само по изключение и тогава върху цялата бюлетина изписвам културно мнението си за така наречените "избранници". Не че има някакъв ефект, но така поне съм сигурен, че гласът ми се взема "под внинамние" ;)
19  Хумор, сатира и забава / Кошче / Re: Продавам CISCO 2801 -: Dec 21, 2012, 14:25
Mitaka, залужаваш уважение и към тях добавям моите поздравления за благородната постъпка!
20  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Почивай в мир Кала -: Dec 19, 2012, 12:38
Въпреки, че вече съм на години, но с Калоянчев все едно си замина детството ми :(
Угасна една голяма УСМИВКА от сцената и екрана  :(
21  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Комунисти, фуражки и политика -: Nov 01, 2012, 15:37
Аз за сегашният Бургаски кмет не говоря с лоши чувства. Аз от него нищо лошо не съм видял - напротив - помагал ми е навремето. Но изразявам мнението си, че тая "мода" да прескачаш от партия на партия - лично мое мнение - не я приемам за нещо сериозно. А все пак след като си решил да се занимаваш с политика би следвало да си сериозен и стабилен - все пак искаш хората да ти вярват и да ти гласуват доверие.
В България говорим за демокрация, а какво е демократичното на всичките ни "партии" - всички са произлезли от "партията" майка. То ест нямаме избор. Какъвто и цвят да изберем пак се връщаме в лоното на "майката". Как пък за толкоз години не се намери един лидер който да не е бил партиен/номенклатурен кадър!? Ей това не мога да се начудя!
Все още я чакам тази демокрация и все повече разбирам, че и това са само някакви илюзии. А бих искал тук, в България наистина да има демокрация и наистина да ни управлява лице едновременно и Българин и Човек /надавям се разбирате какво имам предвид/. Ама дали ...
22  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Комунисти, фуражки и политика -: Nov 01, 2012, 15:11
Тези сега и онези преди не са едни и същи. Онези познавах добре. Живеех в семейството на партиен секретар, който беше изключен от партията на 9,10,89. Ако не беше въпрос само на една вечер, можех да мина за репресиран, ама те ти.

Старата БКП и новата БСП си приличат само по това, че в тях са хора дето не трябва да са в тях, а извън тях са хора, дето трябва да са в тях. И това е проблема на старицата, откак дядото замина на оня свят да дири прошка.

Като се говори за социална политика у нас, се има предвид циганите. Според мен циганите вече имат прекалено много социални придобивки и не бих им отпуснал още. А явно това не е само мое мнение, след като на последните два избора народа гласува за десният Боко Тиквата. Имаме по-важни проблеми от благосъстоянието на едно от малцинствата.
Точно това имам предвид. Че в партиите 90 процента /ако не и повече/ влизат с кариеристични цели. Която и партия да вземеш - в нея не повече от 10 процента са влезли по идейни причини.
Пример: някой в началото беше споменал Бургаският кмет. А знае ли през колко пратии е минал?
23  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Комунисти, фуражки и политика -: Nov 01, 2012, 14:52

п.п.п. Това, че си родолюбец влиза в пряк конфликт с интернационалистичните идеи на партията ти, следователно или трябва да я напуснеш, или да се откажеш от родолюбието.

Благодаря ти, за насочващите заръки, но партията дали ще я напускам или ще се отказвам от родолюбието си го решавам аз. Явно съм още много зелен и изглежда не съм се интересувал, но са ми известни само социалните идеи на партията за България - как да се прокарва повече социална политика, за народа, а не да се пази интереса само на някой фирми.
Gangov, ивнини ме. Не знам каква е възрастта ти. На мен също ми допадат социалните идеи. НО ако си млад - внимавай само да не те опиянат някои "социалисти" /навремето бяха "комунисти"/ дето са най-вече кариеристи. Заради такива като тях намразих всяко нещо дето в името му има "партия".
Идеите са нещо хубаво, но понякога тези дето ги "реализират" изпортват нещата кофти.
Така че желая ти успех! И дано си от тези дето наистина ще реформират "партията"!
24  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Комунисти, фуражки и политика -: Nov 01, 2012, 10:41
Държавата е доста богата. Повече от 20 години ни крадът и още има какво да се краде. А това че нямало алтернатива е лъжа. Алтернатива ВИНАГИ има и тази алтернатива сме НИЕ. Ако само си седим и в полупияно състояние псуваме правителството, няма да се оправим. Трябва да действаме. Да се вдигаме на протести, да показваме на необразованите и немислещите какво в действителност става по етажите на властта. Защото тея дето сме ги сложили там, не са сложени за да ни управляват, а са сложени да ни служат. Защото министър значи служител, не управник. И когато почнем да мислим за тях като за наши служители, и че ние, а не те, сме шефовете, едва тогава ще СЕ ОПТРАВИМ. Иначе има да си чакаме до Видов ден и пак няма да стане
Аз съм съгласен с Вас, че алтернативата сме НИЕ! Но задайте си въпроса - каква алтернатива сме ние!?
Хайде честно и самостоятелно си задайте въпроса - колко пъти последната седмица минах на червено (и като водач и като пешеходец)? Колко пъти последната седмица си казах - виж го тоя боклук, аз съм по-велик от всички? Колко пъти си изхвърлих боклука, билетчето, опаковката в кошчето/казана? Колко пъти се изплюх на улицата? Колко пъти напсувах? ...
Отговорете си честно и сами за себе си решете - аз алтернатива ли съм?

И когато на поне 50 процента от обществото тези неща започнат да им правят впечатление - едва тогава ще се появи ОБЩЕСТВО и това общество ще бъде наистина АЛТЕРНАТИВА!
А сега на тоя етап си заслужаваме това което сме :(
25  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Помогнете ми моля ви се. -: Sep 07, 2012, 21:06
Comnet обикновенно са на PPPoE, я провери на какво си все пак. А на какъв тарифен план си и колко очакваш да ти са скоростите?
26  Нетехнически теми / Идеи и мнения / Re: БТК и wayback -: Aug 25, 2012, 11:15
Отваря се. Не съм през БТК обаче. Има си архиви. Аз това което погледнах имаше от 2001, но той от тогава и съществува сайта де. Така че мисля че си работи нормално.

Между другото и аз за пръв път научих за този сайт. Така че благодарностти!
27  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Криптиране на дял -: Aug 21, 2012, 09:46
runtime, аз съм направил нещо подобно. Не е точно това което искаш ти, но ще споделя моята реализация, а ти ще си прецениш дали ще ти върши работа. Просто данните са ми на дялове различни от / (root) дяла и при стартиране машината си тръгва, но съответно тези дялове не се mount-ват автоматично. При първото си закачане през SSH си ги mount-ваш и готово. Аз използвам едно просто bash скриптче за целта за да не изписвам всичките тези параметри на последователността на командите за декриптиране и моунтване. Паролата разбира се си я задаваш при монтирането. Смятам че е глупаво ако данните са ти толкова важни да си държиш паролата където и да е по машините.
28  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: 158 Ltd. -: Aug 20, 2012, 09:59
MacPro, толкова си прав, че чак ме боли от това! Цяло едно поколение /младо/ се затрива чрез насаждането на фалшиви и порочни идеали, че просто вече не виждам накъде :(

Е как на къде бе пич - към планета Пайнер :D :D :D :D :D.

Абе за...те майтапа, положението наистина е много тревожно :(

29  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: 158 Ltd. -: Aug 20, 2012, 09:38
MacPro, толкова си прав, че чак ме боли от това! Цяло едно поколение /младо/ се затрива чрез насаждането на фалшиви и порочни идеали, че просто вече не виждам накъде :(
30  Нетехнически теми / Идеи и мнения / Re: Дайте съвет за избор на mail сървер. -: Feb 25, 2012, 14:35
Погледни в логовете - там пише ако това е проблема.
При мен през няколко часа ntpd-то сверява системната дата и понякога ако времето се промени повече от няколко секунди dovecot-а пише в лога нещо от сорта че времето е избягало и тогава се налага само reload на dovecot-а. Не знам обаче това дали вече не е отстранено в по-новите версии. Погледни си лог файловете - там най-вероятно си пише причината.
И още нещо - в Linux в 99.9999 процента от случаите рестартирането на ЦЯЛАТА машина е НЕНУЖНО!
Страници: 1 [2] 3 4