Покажи Публикации - fredeo
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: [1]
1  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Всичко за Xfce -: Sep 22, 2022, 08:24
Ами към панела може да се добави Application Launcher и в него си добавяш програми, дето не искаш да ги ровиш от менюто, за да ги стартираш, а да са ти на панела като бутони. И добавям например Годзилата, след това добавям терминал някакъв, но второто не се добавя като бутон ( иконка ) до  браузъра, а присъства в нещо като меню, появяващо се, като цъкнеш на някаква стрелкичка до първото приложение, което е добавено.
Ако правилно те разбрах, трябва да добавя Appl Launcher за всяко приложение, което искам да стартирам директно от панела?
2  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: certbot & letsencrypt / всеки два месеца мъки -: Mar 28, 2020, 14:39
Използвам symbolic link-а в директорията на certbot - /etc/certbot/live/<domain>. След подновяване само рестартирам сървиса. Подновяването и рестартирането са cron задачи. Какъв е проблема всъщност?
3  Програмиране / Общ форум / Re: Търсене и съвпадения -: Mar 14, 2020, 17:35
Не става ясно каква е тази база данни, но дано не е SQLite.
Ако e MySQL едва ли
Php е нещото дето я бави. Разгледай заявките които правиш дали не връщат много записи въртяни в цикъл.
4  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Всичко за Xfce -: Feb 28, 2020, 16:49
Имаш предвид, защо, когато добавяш нова програма в съществуващ стартер в Панела, тя не се разполага хоризонтално, а се появява меню за избор ли ?
Ако правилно съм те разбрал, това се прави за спестяване на място и мисля, че го има и в Windows. Комбинират се няколко приложения, но стартерът е само един. За да се виждат като в горният ми панел, трябва да направиш отделни стартери за всяко приложение.
5  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Всичко за Xfce -: Feb 27, 2020, 12:10
Ами към панела може да се добави Application Launcher и в него си добавяш програми, дето не искаш да ги ровиш от
менюто
, за да ги стартираш, а да са ти на панела като бутони. И добавям например Годзилата, след това добавям терминал някакъв, но второто не се добавя като бутон ( иконка ) до браузъра, а присъства в нещо като меню, появяващо се, като цъкнеш на някаква стрелкичка до първото приложение, което е добавено.
Ако правилно те разбрах, трябва да добавя Appl Launcher за всяко приложение, което искам да стартирам директно от панела?
6  Linux секция за напреднали / Хардуерни и софтуерни проблеми / Re: centos 8 -: Feb 19, 2020, 13:35
Пробвах първо чист CentOS 8, а след това го замених с CenOS Stream:

Инсталаторът е удобен. Има настройка на клавиатурната подредба и не ми натрапва по подразбиране swap дяла както в Debian, Ubuntu ...
Не съм имал проблеми с grub, въпреки трите налични системи на диска.
Единственият проблем е количеството наличен софтуер.
Ползвам xfs.
Страници: [1]