« Отговор #5 -: Nov 03, 2013, 08:50 »
Не съм bb, но ми се струва, че мога да отговоря. Ако не съм прав, той ще поправя. Бранша е много беден, но много разпространен и дава работа на много семейства. Ако „св.“ Светлин Наков изпълни мечтата си, то ще сме цъфнали, вързали, носили и даже презрели. Но сега за сега сме малки, мизерни и бедни. Точно този отвратителен бранш дава храна на много семейства. И ако го няма, ще е още по-безнадеждно у нас, отколкото е в момента, ако е възможно да има по-лошо.
Та идеята му е да ползва един от опънато сосовите модели. По-точно има предвид, всеки помага, с каквото може. Едни за идеята, но други намерили начин да припечелят. За по-сериозните разработчици, ще се дири спонсорство. Сиреч един малък Гитхъб.
Самият bb има великолепни огранизаторски качества, което е определящо за успеха на един проект. Но също така е определящо да има общност. И точно това търси в тази тема.
Преди време на подобен принцип искаше да прави счетоводна програма, като разклонение на Магазията. Удари на камък, защото наоколо няма много дотнетаджии.
Аз говорих със счетоводители дето имат много опит с МИ и също имам съмнения. Те например ми казаха, че между Склада и Делтата има експорт, но по-добре да не се ползва и да се вкарват на ръка фактурите. Ако двете са една програма, хаоса ще е пълен. По принцип има разделение в средите по този въпрос дали складовите и счетоводни програми да са едно или модули. Горе-долу съм виждал като единствен аргумент за първото — цена на притежание.
Както и да е, само можем да гадаем, както казах, дотнетаджии сред опънато сосовите хора почти няма, а у нас хич, та работата пропадна. Понеже тук не е обвързано все още с конкретна технология, има място за маневриране. Пожелавам най-искрено да има много повече успех от предното начинание. Какви са ми опасенията, споделих в предното си мнение.