Zxz, адаш, заради хора като теб (мечтатели) продължава да се върти света. Много харесвам тоя тип.
Свободни процесори няма, защото няма евтин начин да си ги направиш у дома. И свободна енергия няма, защото тя не е жива. Но има безплатна, която точно тия дни бърборих, че не ѝ е дошло времето.
Ти в твоите приказки говориш за безжично пренасяне на ток. Панели разположени в околоземна орбита е стара идея. Има хляб в нея, защото атмосферата не пречи и са много по-производителни. Съответно до земята не може да се пусне жица, затова безжично. Чудничко. Наистина с хубава идея си се заел. Подкрепа от Джет няма да видиш, защото това е нещо, с което се занимават руснаците, а той (защо ли?
) има лошо мнение за способностите им. Ама ти продължавай. И все пак не забравяй, какво ти каза и Наката, че е доста опасно за живота.
Аз искам да се върна на професорите. Пробив може да се постигне само, ако намерите евтин начин да ги произвеждате. Иначе не. И в момента (като и в началото на проекта ти) има свободно достъпни схеми на професори, почти всички RISK. Даже не съм сигурен дали има CISK. Онзи Спарк и той беше рисков. Сега последно за взели да отварят MIPS, който е пак така. Ама всички тези десетки разработки имат различна цел от тази да имаш евтин, надежден професор, който те прави независим от NSA. В общия случай те са с цел да си се ползват вътре в индустрията. Коопериране между компаниите и научните институти. Нещо, което винаги е било.
А общостите споменати от теб, не са точно общности. Общности са, но изградени върху парите. Инвестирано е много в създаването им и целта на участниците е да печелят. При такива перспективи не можем да очакваме някакви високо етични стандарти. А то и няма такива.
От друга страна, размишления като моите са пораженчески. Не ме слушай и продължавай да мечтаеш.