Не бях чувал за тези.
Такова време за зареждане на системата е възможно, когато не са ти необходими една камара драйвери за устройства, просто защото нямаш такива. Като например за принтер и USB да речем, Или пък видео. Имаш точно определена машинария, не правиш ненужни проверки и я пускаш върху някакъв hypervisor като firecracker например.
Това по принцип е по-добър вариант отколкото контейнер.
При контейнера се използва възможността на ядрото за namespasing. Но това означава обаче, че ако се компрометира ядрото, всички контейнери може да бъдат засегнати.
Но такива леки виртуални машини разполагат с пълна изолация, защото разполагат със собствено ядро и при проблем е засегнато само то, а на теб просто ти остава да рестартираш виртуалката. Точно за милисекунди.
И това може да е автоматично.
https://www.youtube.com/watch?v=pTQ_jVYhAocЩе ги погледна и двете, че ми стана интересно.
Ох, едното било Nix.
Това не ми е интересно. Нов начин за управление на пакети и инсталации. Чрез конфигурационен файл, ако помня добре. Удобно за автоматично инсталиране на системи и софтуер на една камара компютри, ако от това имаш нужда. Иначе си е обикновен линукс.