Автор Тема: Бъг в Ubuntu Netbook Remix (UNR) РЕШЕН  (Прочетена 2610 пъти)

mordo

  • Новаци
  • *
  • Публикации: 2
    • Профил
   Здравейте.
   Отскоро съм с Линукс и съм доста начинаещ. Притежавам нетбук Acer Aspire One A110 8Gb. След като го купих инсталирах Win XP, но топчето работеше много бавно и с дълги замисляния. Оказа се, че съм човек с късмет - SSD-то е от бавните на Intel. Поради това инсталирах Ubuntu Netbook Remix. В продължение на три-четири дена преинсталирвах UNR поради съществуващи бъгове и незнанието ми за тях (например - при настройка от Power Management за хибернацция на системата, когато затворя дисплея, след това се появява черен екран с червени линии; преминаване от нормалния UNR десктоп към класическия Ubuntu десктоп - изчезват иконите от десктопа и пр.). При последното преинсталиране избрах български език. Системата се инсталира и след рестарта съобщава, че е налице "Непълна езикова поддръжка", поради което поиска да свали необходимите й пакети. При инсталацията им, обаче, изписа съобщение за непреодолима пречка и че това е бъг, като ме помоли да изпратя, написаното по-долу съобщение като бъг. Аз, обаче, не направих това, тъй като не знам как се процедира. Проблемът от непълното инсталиране на езиковия български пакет е, че файловете, озаглавени на български (кирилица) се изобразяват като маймунки. От Language Support деинсталирах и отново инсталирах българския език, но не ми съобщи за непълна езикова поддръжка и нещата не се оправиха.

   След това дълго лирично отклонение (дано не съм станал досаден) ви моля да ме насочите към решаване на следните проблеми:

   1.Как да инсталирам пълният езиков български пакет, за да могат да се изобразяват имената на кирилските файлове коректно?
   2.Как да разбера какъв е бил този бъг при инсталирането на българския езиков пакет, къде и как да го докладвам?


   Благодаря предварително! :)

   След като никой не се притече на помощ, реших проблема чрез преинсталиране на операционната система.  ;)
« Последна редакция: Jun 10, 2009, 19:56 от mordo »
Активен