Linux за българи: Форуми

Linux секция за начинаещи => Настройка на програми => Темата е започната от: edy1 в Dec 02, 2003, 13:26



Титла: проблеми с openoffice
Публикувано от: edy1 в Dec 02, 2003, 13:26
Имам 2 проблема с openoffice.Първия проблем  е че  когато отварям excel файлове от windows дела на харддиска ги отваря само за четене и дори да ги отворя като копие после не мога да ги запиша въобще ако не съм root а ако съм ги записва само във fat32 дела на диска но не и в ntfs?

OS SUSE 8.2

2-рия проблем е че с него(openoffice) не чета кирилицата във файлове писани на MS-word  и MS-excel. Бяха ме посъветвали да инсталирам windos-ките шрифтове и аз го направих. В началото кирилицата излезе но като рестартирах няколко пъти пак изчезна. Опитах отново да инсталирам шрифтовете но това не помогна!


Титла: проблеми с openoffice
Публикувано от: alabal в Dec 02, 2003, 23:35
По първия: Логично е да не можеш да записваш на ntfs тази файлова система е само read only. Не би трябвало да имаш проблеми със записа на файлове върху fat32, просто трябва да провериш (и да промениш) правата за запис - дай и на юзъра си да записва такива файлове.

По втория. Влез в OpenOffice Tools->Options и там трябва да намериш fonts и да зададеш някой шрифт за default във Western Fonts от виндовските шрифтове. Ако това не свърши работа, кажи нещо повече за проблема.


Титла: проблеми с openoffice
Публикувано от: edy1 в Dec 03, 2003, 01:05
blagodarja za pomo6ta 6te opitam tezi ne6ta ako uspeja da si pusna linux-a za6toto tova sega mi e po-golemia problem(pisal sum i za nego vav tozi forum)