Покажи Публикации - gromeo
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: [1] 2 3 ... 15
1  Нетехнически теми / Идеи и мнения / Търся Mandrake 10.0 -: Jun 24, 2004, 23:17
Тук се включвам аз и прекратявам пладнешкия обир с офертата за 6 лева трите диска на Мандрейк.



2  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / debian -: Jun 25, 2004, 10:44
Това, което трябва да направиш, е да си свалиш и инсталираш сорса са ядрото:
apt-get install kernel-source-2.4.26
apt-get install nvidia-kernel-source
apt-get install nvidia-glx
След това си сваляш драйвера на nvidia, логваш се от конзола като руут и стартираш драйвера. Ако случайно по някое време те попита дали да сваля от нета, казваш не, ако те попита дали да прекъснеш инсталацията заради различни версии на компилатора, казваш че не искаш да прекъсваш. И се предполага след това да редактираш и XF86Config-4, като махнеш оттам редовете Load "GLCore" i Load "dri" а добавиш в същото място Load "glx". След това вместо "nv" на мястото на драйвера пишеш "nvidia". Надявам се да съм ти бил полезен.
3  Предложения и въпроси относно Linux-BG / Предложения за подобрения на сайта / Мнение -: Jun 25, 2004, 01:37
Доволни сме. Радвам се лично аз - така форумът стана по-професионално направен. А и агента ще може да не се притеснява, че някой ще му се сърди и да бъде безпристрастен, което ще му прави чест.
4  Linux секция за напреднали / Хардуерни и софтуерни проблеми / Търся Mandrake 10.0 -: Jun 24, 2004, 23:17
Тук се включвам аз и прекратявам пладнешкия обир с офертата за 6 лева трите диска на Мандрейк.



5  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Избор на оптимален хардуер за Линукс -: Jun 24, 2004, 16:38
Със гореспоменатите сайтове много ще си помогнеш. Иначе - за видеокарта ще те посъветвам да си вземеш NVIDIA - техните драйвъри се инсталират най-лесно. За харддиск - не се сещам за нещо, неподдържано от Линукс, но ако се придържаш към най-разпространените компоненти и не си взимаш нещо супер_мега екзотично, хардуера ти ще върви под Линукс идеално. За монитор ти препоръчвам Samsung - не защото е по-добър за Линукс, просто колкото инсталации съм правил досега с такива монитори, съм оставал най-доволен. В смисъл, не си взимай KTC, примерно - правят проблеми с Линукс или по-точно - не са достатъчно добри. За саундкарта - най-добре SoundBlaster, недей да взимаш дъно с вградена такава или поне си всеми допълнителна и ползвай нея - по-добре ще ти бъде. Мултимедийните клавиатури в Мандрейк се настройват ръчно, в СуСе е по-лесно с тях. Като цяло не ти препоръчвам, освен ако не си сигурен, че ще можеш да си я настроиш. Това от мен, надявам се да съм бил полезен.
Успех!
6  Предложения и въпроси относно Linux-BG / Предложения за подобрения на сайта / Мнение -: Jun 24, 2004, 16:16
Съгласен съм с това мнение. Но нека все пак да чуем някаква аргументация? Няма логика - това е все едно в един документ да се пише на всеки втори ред - авторът е еди-кой си... И тъй като пише "Този ФОРУМ се администрира от ----------" - защо го пише във всяка СЕКЦИЯ? Не е ли по-добре, щом така сте решили, да пише "Тази секция.............................." а примерно някъде да пише и "Този форум се администрира от....... " а не на всеки ред? Това ми беше идеята на мене.
Gigavolt, обоснови се, моля те. Нещо ми звучиш емоционално - нелогично.
7  Преводи / Преводи на документация / Revolution OS -: Jun 24, 2004, 14:22
Ако някой може наистина да ме убеди, че този филм МОЖЕ да се сваля и гледа легално, сигурно ще го покажа на всичките си приятели!!! Ама много искам да го гледам, и ако го пуснат по кината - със сигурност отивам. Моля ако някой наистина има информация, че този филм може да се сваля от нета легално, да каже! Много ще съм му благодарен. Засега единственото, което съм намерил, са дивиди-та по 25 долара.....
------------------------------------------------
РЕДАКЦИЯ:
------------------------------------------------
Току - що получих лично съобщение след този постинг, с текста "Абе ти тъп ли си" и когато попитах човека защо ме нарича тъп, той каза, че Линукс дистрибуциите били под GPL.... Та въпроса ми е - този филм също ли се резпространява безплатно, защото на сайта им няма такива работи - и ако се питам такива въпроси, не мисля че това ме прави тъп... За справка - няма тъпи уебдизайнери и системни администратори, чиито публикации се публикуват повече от половин година в най-популярното списание за психология в България... Преди някой да ме нарече тъп, нека поне малко да стигне до моето ниво. Това че не мога да се сравнявам по знания за Линукс с някои тук не ме прави тъп, и на всичкото отгоре имам склонността да се обиждам.
----------------------------------------------------
Втора редакция:
----------------------------------------------------
Пак си поговорих с човека и той ми каза че филмът бил с
GPL лиценз. Е толкова ли беше трудно, вместо да правите целия този флейм от подигравки, и тъпи изрази, да го кажете това простичко нещо?
8  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / фланелки, потници и друго бельо -: Jun 24, 2004, 12:50
Според мен много лесно ще разберете кои от петте варианта ще са най-търсени, ако пуснете анкета по въпроса. Веднага процентите ще покажат.  '<img'>
9  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / фланелки, потници и друго бельо -: Jun 24, 2004, 10:21
Кога ще пускате тениските - аз бях в Правец и там в събота ги нямаше обещаните бройки - а в неделя нямах възможност да отида.... Има ли вече някакви ... модели, поне като макет за разглеждане на картинка?
10  Преводи / Преводи на документация / Revolution OS -: Jun 24, 2004, 09:07
Ми обясни го на филмовите компании, че да почнат да разпространяват филмите безплатно в нета - ех че кеф ще бъде!
А собствениците на филмите ще кажат какво е кражба и какво не - аз не смея да давам такива определения!  '<img'>
11  Нетехнически теми / Коментар / GROMEO -: Jun 24, 2004, 08:52
А - тъй като тази тема е на главната страница, и тъй като тази тема е посветена лично НА МЕН, ще си позволя още малко реклама, с което моля администраторите да изтрият съответната тема, тъй като няма нищо общо със свободното общество на свободните хора, които трябва, между другото, да изкарват някакви пари, а не само да парадират със свободата си.

След 2 дена ще имам в наличност Slackware 10 - можете да поръчвате!!!

Край на рекламата - принудихте ме - ако не бяхте правили цяла тема специално за МЕН, което не е много.... коректно, тъй като аз досега не съм нападал по такъв начин, без причина, никой - позволих си и аз малко емоции.
Тази тема има много бъдеще - или може да бъде изтрита, или ще предизвика ненужни емоции - към администраторите - моля ви да я изтриете. Ако искате де - вие си знаете за какво е този сайт и дали искате безсмислени дискусии на него. В които, ако трябва, ще участвам докрай.
А и да не забравя - не се самозабравяйте - основната ми реклама не идва от вас. Напишете в чичко Гугъл "Инсталация на Линукс" - на първо, повтарям, първо място излиза моя сайт. Тъй че основната ми реклама не идва от тук, повярвайте ми. Проверете, за да не ви мъчи повече завистта.
12  Нетехнически теми / Коментар / GROMEO -: Jun 24, 2004, 08:49
И с какво съм нарушил правилата? Не съм ли споменал откъде съм взел гореспоменатите материали?
P.S. Благодаря за рекламата - вдигайте шум около мен, пък... то ще се види кой ще спечели накрая.
Цитат
има откровеното желание да впрегне опита и усилията на форума, за да предлага лично услугите си.

Не смятам че споменаването на сайта ми в подписа ми е нарушение на каквито и да е правила.
Досега не съм имал недоволни клиенти - та изявленията че предлагам некачествена поддръжка са пълна глупост - не само Линукс има на този свят - това че още изучавам тази операционна система не значи, че само това знам!
Кажете ми имената на авторите на снимките и имената на хората които са написали текстовете - иначе не мога да изпълня задължението - единственото което не съм изпълнил при публикуването на материали от този сайт - да публикувам имената им. Ако някой освен емоции е готов да каже нещо логично и полезно, нека заповяда. И още веднъж - благодаря за рекламата.
13  Нетехнически теми / Идеи и мнения / Въпрос към хакери (ако има). -: Jun 24, 2004, 00:05
А ти откъде знаеш, че говоря за тебе? Що се ядосваш - винаги се ядосваш - леле - споко беее живота е хубав!
Между другото - чел съм не една книга по въпроса - тъй че...
14  Нетехнически теми / Идеи и мнения / Въпрос към хакери (ако има). -: Jun 23, 2004, 23:17
Цитат

Аха аз ползвам един Правец 8C за поставка за цветя, ето гледаш ли ползвам го компютъра за каквото поискам, това прави ли ме хакер?

Задаването на глупави въпроси - със сигурност не. Мисля че човекът питаше сериозно, и мисля че знаеш какво искам да кажа. Без лоши чувства - имаше въпрос, който изискваше отговор - и както винаги след намесата на ОПРЕДЕЛЕНИ хора темата взе да се измества от въпроса към подигравки и взаимни нападки. Тези ОПРЕДЕЛЕНИ хора освен да нападат и да се подиграват, май нищо друго не могат да правят. Явно така се доказват на другите - и на тези ОПРЕДЕЛЕНИ хора, които са ЕДИНСТВЕНИ на този форум с такова поведение - мога да кажа само едно - не сте за пример и не сте реклама на Линукс, а антиреклама. Ха - нека сега тези ОПРЕДЕЛЕНИ хора ми докажат, че греша..... съмнявам се - гордостта им няма да им позволи да признаят грешката си, а глупостта - няма да им позволи да се променят.
15  Трудова борса / Предлагане / www.linuxsupport.hit.bg -: Jun 23, 2004, 23:15
Когато имам заделени пари за създаване на фирма - със сигурност ще си регистрирам такава и ще започна да издавам касови бележки и фактури. Въпросът не е на желание, а на възможност - ако имах възможност, щях да го правя. Не виждам причина заради която да се заяждате - тоест виждам, но ... абе що се ядосвате, защо се засягате - не знам... ваша работа...
Страници: [1] 2 3 ... 15