Страници: 1 2 [3] 4 5 ... 10
 21 
 -: May 08, 2024, 18:32 
Започната от go_fire - Последна публикация от Nik123
..
А (както е казал още стария македонски войвода) тя (тая) работа се върши со паре или со дупе, паре нема - действайте  :P

П.П. "У Цариград политика се ради со дупе или со паре. Сакам да ти река, че Српско кралевство паре нема. Действай!" - Никола Пашич

P.S. В интерес на истината, трябва да се отбележи, че въпросният Никола Пашич всъщност е от български произход, което може и да ни говори нещо в случая.

Ремотекс, а според сръбската уикипедия, не било Тетевен, ами друго .. "..Међутим, сам Пашић је истицао да су његови преци из тетовске околине, тачније из села Рогачева у Старој Србији..."
Тъй де, коя е истината сега, в уикипедията всеки пише.. това верно много може да ни говори. Иначе за дупето да, дори има ъпдейт в момента- нашите управляващи палячовци не минават само с дупе, дават и пари (но не своите, а от бюджета) на Белия баща. Като оня им отпуска и комисион, много ясно - сделки я за самолети, я за уестингхауски чайници и уран за тях (който след отработването ще си го ..)

..
Все още се чуват присмехулни приказки, че ракетите на руснаците са с чипове от перални.
..

На това не знам остана ли някой що-годе разумен човек да вярва. Оставяме настрана разните му тролове като Мiнджiв, Асан Ганьов, Сашо Гъбата и подобни, както и такива "ерудити" като про100киро, заедно с евтините им елфи и т.н. - при тях е ясно, заработват на политическа тематика, с дупе към посолството (справка- оня запис).
Да си пишат каквото искат, руснаците ще опляскат проксито, после какво ще се случи, е по-важно. Нета е пълен с клипове как украинските служители на техните ТЦК (териториални центрове за комплектуване- така си го превеждам по слух) хващат насила мъже по улиците на градове и села, бой и в бусове, за фронта- това са им доброволците. А има и много клипове, как избягалите в чужбина нямат никакво намерение да се връщат, даже въпреки мерките на Зелю да не им подновява паспортите. Въобще, перемога отвсякъде. Русия печели с чипове от перални, нейните войници се бият с лопати, ракетите свършиха още 2022 год., съсипаха им икономиката със санкции, а пък направиха изложба на избушената натовска техника. С лопати ще да са подпалили разните му там ейбрамси и леопарди ( и за разлика от разни западни столици, където слагаха изгоряла руска техника, в Москва никой не донесе цветя на изложените натовски машини).


 22 
 -: May 08, 2024, 18:24 
Започната от go_fire - Последна публикация от 4096bits
Има и друго.

Колко време мина, откакто стана ясно, че Китай може да произвежда фотолитографски машини?
Оттогава не са се спряли.
Все още се чуват присмехулни приказки, че ракетите на руснаците са с чипове от перални. Какво, ако Китай им доставя чипчета. А, ако са им продали машини, да ги произвеждат?

Една от най-богатите на ресурси държава си партнира с най-големия производител и може би технологично най-развитата държава и онези баламурници оттатък Атлантическия, както и нашите тъпанари в ЕС, искат да ги съборят?!
Как?

 23 
 -: May 08, 2024, 17:48 
Започната от go_fire - Последна публикация от Nik123
И за Индия. Даже и за Юръп (примерно Испания и др. - газ), но свърши далаверата за ЕС с евтиния газ, благодарение на точно тия урсулки, бабоеби и внуци на някой групенфюрер. П.П.  Е, да не омаловажаваме приноса и на вечно рошави и остъклени.
Супурнадесетият по ред пакет санкции на САЩ и ЕС работи. Особено срещу ЕС.
А САЩ отде си купуват уран, интересен въпрос?

 24 
 -: May 08, 2024, 17:37 
Започната от go_fire - Последна публикация от Acho
Верно Русия е много голям доставчик на маретиали и заготовки за многобройните китайски производители. Стокооборота е доста голям.

 25 
 -: May 08, 2024, 16:54 
Започната от go_fire - Последна публикация от Nik123
Не съм убеден, че ЕС вече някой от големите го брои за (допълних) самостоятелен субект. За САЩ си е обект (на управление), а при руснаците вече стана за подигравка. Сега пищят, че китайците им подбивали пазара, а макрончо се плюнчи за френски войски в Украйна, но като му привикаха посланика в Москва, почна да пелтечи, жалки картинки..
Китайците ще се държат с Русия, не само заради изгодната им в момента търговия с руските петрол, нефт, и обратно- чипове и т.н., ами и защото имат общ враг.
Европейските урсулки и макрончета колкото и да мигат с клепки, вече са трети разряд. Фактът, че половината ЕС не ще еврото - Полша си е на злоти, Чехия на крони, Румъния на леи, Унгария на форинти и т.н., говори достатъчно за авторитета на една стартирала някога чудесна идея, но в момента извратена и превърната в тумор от марионетни послушковци на Белия баща. Гърците изреваха (и още реват) от еврото, хърватите също, ама нашите плюнки тук са надупени и ние "искаме" евро. Щом опряха до нас..

 26 
 -: May 08, 2024, 16:33 
Започната от remotexx - Последна публикация от 4096bits
Фашизма и тоталитаризма се разпространяват.

https://www.youtube.com/watch?v=uK1v3-sHv2U

Отново в една от "демокрциите".

 27 
 -: May 08, 2024, 16:16 
Започната от ray - Последна публикация от 4096bits
Разбира се, че изчислителната мощ няма нищо общо с интелекта.

Всички зрели хора на планетата имат приблизително еднаква изчислителна мощ в главите си.
Интелекта им обаче не еднакъв. ;D

 28 
 -: May 08, 2024, 16:12 
Започната от go_fire - Последна публикация от 4096bits
И аз не виждам, как Китай ще вземат Сибир.

Много по-евтино излиза да си партньор с някого, отколкото да воюваш с него.
Китай срещу Русия означава заличаване и на двете държави.
И двете са ядрени сили. С тази разлика, че китайците имат пъти по-малко ядрени глави.

Никой там няма сметка от това. Политиката за момента на Китай е точно обратната. Разширяване на пазари и инвестиции в бъдещи такива.
В Китай никак не са глупави и винаги мислят няколко крачки напред.
Бутат за сухоземен търговски маршрут до Европа, Мала Азия и Африка, защото морския транспорт е много уязвим по време на война. Виждат, какво се задава.
Трябват им руския нефт и газ. Трябва им силен съюзник. Защото САЩ и Европа не могат да търпят конкуренция.
И който не им играе по свирката, свършва зле. Примери безброй.
Затова Китай ще се държат с Русия.

От пряк конфликт със запада няма защо да се притесняват, защото никой не може да води конвенционална война на другия край на света. Единствения начин да закараш там войска и техника е по море. Без значение колко е голям флота ти, много лесно потъва.

 29 
 -: May 08, 2024, 16:05 
Започната от remotexx - Последна публикация от Nik123
..

П.П. Само да вметна че тоа празник (7 май) е само у нас и у големийо... брат

7 май е Ден на радиото и телевизията, който се отбелязва в България и Русия. На този ден през 1895 година руският физик Александър Попов демонстрира пред физическото дружество в Санкт Петербург създаден от него радиоприемник.
..

И в Беларус.

Та, щом се отбелязва и в Русия, да не го честитим на празнуващите го тук ли  ;D

На какво ли ми напомня това- ааа, да, на едни нагли марионетки с демократичен нашийник, които искаха да сменят националния ни празник. А не знаят, че и германския посланик е бил на празненства за Трети март по време на Втората световна. И, съвсем наскоро, и на един военен министър, за който най-големият проблем с авиобазата "Граф Игнатиев" е в наименованието й.

П.П. Искам да кажа, че историята няма как да я отмени който и да е, нито пък да ревизира празниците, защото били неудобни на господарите в момента.

 30 
 -: May 08, 2024, 15:33 
Започната от go_fire - Последна публикация от Nik123
Китайците ще си вземат Сибир, само в нечии мечти. Или например, когато холандците си вземат Молукските острови.
И все пак, защо се обърна така евроатлантическата плоча? Наративът за война на Китай срещу Русия беше стабилен по разни пропагандистки сайтове и сайтчета, на места илюстрован даже с карти, пък сега изведнъж- мамка им и мръсници, те били съюзници срещу световното димокраси! И какъв е точно проблемът, нали безстрашните и високомотивирани защитници на евроатлантическите ценности в Украйна под опеката и с помощта (тук няма как да не се съглася, че тая помощ е възмездна, я колко земя изкупиха в Украйна разни американски субекти) на великия Запад, щели да защитят света от руската заплаха? Що толкоз заквакаха като жаби в гьол напролет? Войната отива в неодобрявано от холивудската режисура русло?

П.П. Другото, което ми направи впечатление, е тоя ход с обявяването за издирване на Зеленски- май Ачо писа първи по тоя повод. Това значи, че преговори нихт от руска страна, с този президент на Украйна. Да видим дали господарите му ще го сменят.

Страници: 1 2 [3] 4 5 ... 10