Покажи Публикации - Explisit
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: 1 ... 5 6 [7]
91  BSD секция / Системни настройки / Помощ debian -: Jun 16, 2006, 05:58
Исках само да вмъкна, че с id:5:initdefault: няма да стане на Дебиан. Той си ползва runlevel 2 по дефаулт. Идеята при Дебиан, е че всички нива по подразбирането имат еднакви скриптове за зареждане. Така че ако се иска да се спре да зарежда направо графичната среда не става с /etc/initab - > id:3:initdefault ами като се премести скрипта за стартиране (изтрие) в /etc/rc2.d/S99gdm (kdm,xdm)
92  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Лаптоп видеокарти -: Jun 16, 2006, 05:53
Интелските видео карти носят предимно главоболия. Аз съм с такава (I915) и да ти кажа ускорението и работи от дъжд на вятър. Иначе с тв-аута не би трябвало да имаш проблеми. Иначе верно интелските карти са с най-добра подръжка май.
93  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Дебиан проблем със филми/клипове -: May 30, 2006, 17:31
Ами Mplayer е първия който сам написал и основно него ползвам така че съм го инсталирал. Иначе става с всички формати - аvi,  asf, mpg, mpeg.



94  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Дебиан проблем със филми/клипове -: May 30, 2006, 01:17
Значи с Дебиан unstable съм и от около 2 седмици имам проблем с всичките си плейери Mplayer/Totem/Noatun. Като си пусна за първи път (откакто съм пуснал компютъра) всичко си е наред. Но след първото пускане всяко следващо води до показване на картината размазана - цветовете са много разбъркани и почти нищо не може да се различи. Ако някои може да помогне '<img'>

П.С. Благодаря за забележката няма да се повтори!



95  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / ,Проблем с lan и debian 3.1 -: Apr 30, 2006, 14:15
rosentr кажи първо каква връзка използваш pppoe, dial-up. Та за Debian настройките се записват в /etc/network/interfaces там влизаш и си ги оправяш при нужда а иначе ако си на pppoe правилно ти е казал човека с pppoeconf. Другото което виж е дали изобщо има концентратор това става с pppoe-discovery (и пак казвам ако използваш въобще pppoe).
96  Linux секция за напреднали / Хардуерни и софтуерни проблеми / Connlimit -: Apr 19, 2006, 15:02
И аз имам подобен пробем. Това което мога да ти предложа е да видип дали се зарежда модула ipt_limit (мисля че този беше) и можеш да видиш дали всичко е наред с connlimit с
iptables -m connlimit -h (по точно дали е сложен и коя версия) е  , а и в един друг форум ме посъветваха за iptables -t filter но не съм пробвал все още.

iptables -t filter -A OUTPUT -p tcp --syn --dport 80 -m connlimit --connlimit-above 50 -j REJECT

И ако тръгне ще сам благодарен да кажеш как '<img'>
97  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Какво стана с нета ми под Мандрива 2к6?! -: Mar 28, 2006, 10:48
Аз имах подобен проблем когато бях на Мандривата, моя беше от защитната стена. Не сам сигурен на какво ниво я бях сложил,но предполагам че е била на нормално, но за да мога да си ползвам нета трябваше да си спирам iptables.Така че ако не си го спрял пробвай да го спреш и после пусни някои traceroute или си покажи конфигурацията на ifconfig-а.
98  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Debian 3.1  log pwd -: Mar 18, 2006, 13:37
Ами поне при мен не ми приема роот акаунта само в гноме, но ако си отвориш една конзола може да си си логнеш като роот и да си махнеш юзарските акаунти и да си ги направиш нанова, между другото докато си се логнал в конзолата като роот може ш да си пуснеш гномето като роот с startx. Това е моята идея така бих направил аз. Сигурно има и други начини но не ги знам '<img'>
99  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Проблем сас субуфера -: Feb 15, 2006, 14:45
Да исках да затворя топика, защото си оправих проблема, но не видях откъде. Ако някои има проблем с  Intel Corporation 82801FB/FBM/FR/FW/FRW (ICH6 Family) или ALC 861 (предполагам и за ALC 880 може да има проблем) при мен се оправи като си сложих АLSA 1.0.11rc3 (също може би ALSA 1.0.10 може да помогне не сам пробвал).
100  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Проблем сас субуфера -: Feb 13, 2006, 13:28
Първо искам да кажа, че сам потърсил с търсачката (както и в google) и то не малко. Картата ми е вградена alc 861 на ASUS p5gd1. Картата е 7.1 канална но колоните ми са 5.1. Значи имам звук от всички колони без суббуфера. Пробвах сас alsamixer (1.0.9) и каналите ми не са mute-нати и нивото на звука е увеличено (за да не пишете постове с такива отговори). Иначе в alsamixer картата ми я разпознава като alc 880 предполагам че driver-a за двете е един и същ. Изполозвам Mandriva 2.6.12 ядро. Ще сам много благодарен на всеки които може да ми помогне и го направи '<img'>
Страници: 1 ... 5 6 [7]